Szijjártó Péter közölte, hogy a kormány elkötelezett az antiszemitizmussal szembeni zéró tolerancia mellett.

Így köszöntötte Szijjártó Péter a Mazsihisz új elnökét, akit "gyerekkora óta ismer"

Szijjártó Péter és Grósz Andor. Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A magyarországi zsidó közösség biztonságban és nyugalomban élhet, mert a kormány elkötelezett az antiszemitizmussal szembeni zéró tolerancia fenntartása mellett – írta Szijjártó Péter pénteken reggel a Facebook oldalán annak kapcsán, hogy csütörtökön találkozott Grósz Andorral, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnökével.

A külgazdasági és külügyminiszter közölte:

Arról biztosítottam Elnök urat, hogy a magyar külpolitikában továbbra is fontos szerepe lesz az Izraellel való együttműködés fejlesztésének, és hazánk a jövőben is kiáll Izrael mellett a nemzetközi szervezetekben

Szijjártó Péter azt is írta, hogy gyerekkora óta ismeri Grósz Andort, aki szintén győri, és akit nemrégiben választottak meg a Mazsihisz elnökévé. "Biztos vagyok benne, hogy kiváló vezetője lesz a hazai zsidóság legnagyobb szervezetének" -tette hozzá.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Szóban. A tettek meg pontosan az ellenkezőjét mutatják.
Ezek külön iskolában tanulták meg, hogyan lehet rezzenéstelen arccal, pofátlanul, pirulás nélkül hazudni? , miközben a szavak és a tettek egysége már a végtelenben sem találkozik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Őrnakgy: Magyarországon élve, az érdekel elsősorban, itthon mi történ/ történik!
Giovanni Alba
@Őrnagy: ma, 09:36
Sokat beszélsz, keveset mondasz. Mi volt a magyarországon bevezetett hallgatói létszámkorlátozás deklarált célja? A zsidók kiszorítása származás, tehát nem tehetség és tudás alapján. Az, hogy máshol is alkalmazták, még nem ad felmentést a magyar törvényhozóknak, főként amiatt, hogy nem csak az egyetemeken, hanem a gazdaság számos területén is erősen korlátozták a lehetőségeiket.
Emlékezetes példa a Kőbányai Gyógyszerárugyár története, Richter Gedeon élete és méltatlan halála.
" A „nagy háború” kitörésekor már 24 gyógyszerszabadalma volt. A második világháború elején a gyár már öt világrészre kiterjedő képviseleti hálózattal és 10 leányvállalattal rendelkezett, 34 államban bizományi raktárt létesített.

1942-ben megfosztották vezérigazgatói tisztségétől (a zsidótörvények miatt), majd a gyárból is kitiltották. Akkortól bizalmas munkatársai útján, otthonából illegálisan irányította a céget. 1944 őszén a gyár tevékenysége szinte teljesen megbénult, még Svájcba távozhatott volna, de nem akarta elhagyni vállalatát. Feleségét és őt magát Raoul Wallenberg bújtatta több mint ezer más zsidóval együtt. Decemberben Richter Gedeont meggyilkolták a nyilasok: másokkal együtt a Dunába lőtték"
kereső
A görény kurzus tetteiben- és most már képviselőinek szóhasználatában, megnyilvánulásaiban is antiszemita, és anti humanista.
Giovanni Alba
"A zsidó hallgatók aránya így az 1928-as 8,8%-ról évente 1%-ot nőtt. A tendenciát 1935-ben a törvényhozás megkerülésével a Gömbös-kormány szakította meg, betartatva a faji numerus clausust. 1939-ben a II. zsidótörvény a faji paragrafust törvényileg is visszaállította, immár nevén nevezve a „zsidó hallgatók”-at.
De ekkorra a nemzetközi környezet is megváltozott. Zsidókvóta volt érvényben nyolc európai országban, például Lengyelországban is. Sőt az I. világháború után amerikai és kanadai magánegyetemek is (például a Harvard, a Yale és a Columbia) numerus clausust vezettek be a feketék, a katolikus bevándorlók, a zsidók és a nők ellen is, élve egyetemi autonóm jogaikkal.

Becslések szerint 1920 és 1945 között hatezer zsidó fiatalt szorított ki a magyar felsőoktatásból a numerus clausus törvény, ráadásul a helyükre érkező hallgatók valamivel rosszabb érettségi átlaggal is rendelkeztek. Emellett - bár nem a numerus clausus, hanem a zsidóellenes közhangulat és politika miatt - olyan korszakos zsenik nem dolgozhattak itthon egyetemi tanárként, mint Neumann János, Kármán Tódor vagy éppen Polányi Károly. "
Tehát ne keverjük már a egyes amerikai magánegyetemek -az egyetemi autonómia alapján hozott- felvételi intézkedéseit a hazai felsőoktatás állami szabályozásával.
Giovanni Alba
@Őrnagy: ma, 10:28
Egyetlen okot mondj amiért el kellene higgyem szép mesédet gyermekem.
Sok mindent írtál már eddig, éppen csak a megbékélést és a múlt reális feldolgozását, távolságtartó értékelését nem találom közte.
Mondd köagy, a megbékélés nevében nevezel "gyagyásnak" vagy ez nálad olyan beidegződés, mint másnál a b+-ezés?
jáger laszló
Hát akkor közösen emlékezzünk Horthy Miklósra!!!???
Röviden csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.