A svéd tananyagon felháborodott a miniszter, de azon nem, amikor egy orosz tankönyv lefasisztázta '56-ot. Dupla csavar, hogy a svédek éppen Oroszország miatt szeretnének belépni a NATO-ba.

Szijjártó egy iskolai lecke miatt belengette a svéd NATO-csatlakozás megakasztását

Kép: Szijjártó Péter / Facebook

Súlyos vádakat, hamis információkat terjesztenek Magyarországról a svédországi iskolákban, ami nem segíti a skandináv ország NATO-csatlakozásának ratifikációs folyamatát

– idézi Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter levelét az MTI. A miniszter svéd kollégájának, Tobias Billströmnek küldte ezt. Billström az utóbbi időben több találkozót is kezdeményezett Szijjártóval azért, hogy elérje: a magyar országgyűlés – azaz, a gyakorlatban a kormánypárti kétharmad – hagyja jóvá Svédország NATO-csatlakozását.

Most pedig, tisztelt Miniszter úr, ezek a képviselők azt olvasták a hírekben, hogy az állami alapítvány által működtetett UR biztosította iskolai tananyaguk részeként súlyos vádakat és hamis információkat terjesztenek a svédországi iskolákban a diákoknak, azt sugallva, hogy a demokrácia az elmúlt években hanyatlásnak indult Magyarországon

– folytatta Szijjártó. Svéd kollégájának címezve azt is megjegyezte: „Biztos vagyok benne, hogy érti a két jelenség közötti ellentmondást”:

Ez az ellentmondás most még inkább kiéleződött, és cseppet sem segíti az Ön folyamatos követelésének teljesítését.

Meglepőnek tűnhet Szijjártó heves reakciója a svéd tankönyvre, miután azzal nem törődött a magyar külügy, amikor egy orosz tankönyv fasiszta felkelésként mutatta be az 1956-os magyar szabadságharcot. A mostani ügynek ad még egy csavart az is, hogy Svédország éppen Oroszország agressziója miatt döntött úgy, hogy semlegességét feladva csatlakozik a NATO-hoz.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Az orosz tankönyvvel hogy halad a behívás, Putlernak is írtál csirkefejű, kakadu? Remélem, Amerika már melegíti a szopatógépet Peti meg Viktor számára. "A miniszter szerint a svédországi iskolákban hamisan azt terjesztik, hogy a demokrácia hanyatlásnak indult Magyarországon." Szerintem nemhogy hanyatlásnak indult, hanem már a földön is fekszik. "a svédországi iskolákban hamisan azt terjesztik" - a magyarban is tudják, hogy ez egy fasiszta diktatúra. Maradjunk annyiban te anyaszomorító, hogy ha demokráciáról van szó, akkor nem a dagadék Orbán és a szaros, félkegyelmű országa jut senkinek az eszébe a szikkadtseggű külügyminiszterrel. Ha pedig a te sértegetésedet összekevered és összemosod Európa biztonságával, akkor ott dögöljél meg ahol vagy, te tetves senkiházi. Volt már olyan, hogy valakit kitettek a NATO-ból? Mert szerintem hamarosan jön egy olyan mérlegelés, hogy ki a fontosabb, Svédország vagy mi. Kirakni nem tudnak, de szenzitív (különleges) információkat már most sem osztanak meg a magyarokkal, mert azok előbb-utóbb eljutnak az oroszokhoz is. Tehát ha úgy nézzük, akkor de jure tagok vagyunk, de facto pedig nem.
Nessy
Drága külügyérünő ! Az ugye természetes, amikor maguk plakátolnak ki más államok, az unió képviselőit sértő szöveggel, amikor bárkinek beszólnak, , országokat minősítenek alaptalanul? Míg az oroszok sárba tiporhatják 1956 harcait, hősei! Az "nem vitatéma"! Gyáva egy fazon maga! Bezzeg október 23.-án majd lelkesen fog szónokolni 1956-ról az egész díszes fidesz kompánia, akik most fülük, farkuk behúzva hallgatnak!
balos
@izéke: Hát vannak ott is eszetlenek,de az embert nem a fajtája szerint kellene osztályozni,mert akkor önnek is baj van ott fenn a lufi környékén!Simán ner kurva az említett alak,abból van a "2/3"!Ami természetesen ál szám!
Eladott Ország
Persze azért ne feledkezzünk már meg Lavrov barátnőjének a nyilatkozatára: "Nyilvánvalóan ezt azért tettük, mert támogatjuk a ratifikációt, hogy ha nem támogatnánk, akkor nem terjesztettük volna be. Tehát ez egy technikai kérdés, hogy a ratifikációs folyamatot a parlament mikor zárja le. " Né, hisztizik a kis pöcs! Persze, amekkora sallerokat kapott tegnap, csak ingadozott az a szopott nokedli feje balról jobbra, jobbról balra. Hiába reménykedik, nem leszünk szomszédok a rusznácikkal, sőt, az utóbbi napokban a hős ukrán szabadsághősök éppen verik őket, mint jég a határt. A mindenféle hülyéknek kiadott nagyköveti útlevelét szarba sem veszik az usákok, a kijelölt torontói konzuljával meg épp azt játsszák el a kanadaiak, amit ezek a gecik Sándor Fegyírrel. Ja, és akkor arról már ne is beszéljünk, hogy Zelenszkij elnök úr az EU csatlakozás reményében éppen jó pontokat szerez a korrupció elleni harcban, amiről ez a senkiházi hallani sem akar, elvégre az egész újnáci rendszerük erről szól, ez az alapja. Így az uniós pénzek nemhogy közelednének, egyre inkább távolodnak. Elszabadultak ezek a nagypofájú senkik és még rosszabb helyzetbe hozzák az országot. Full kretént nyomtál Sose nyomjál full kretént.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277759273_696853074994507_4686631600725078290_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=yoUekWBHkn0AX8jT85z&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAMHsuu-wCs016vXS7izh7VpVPStbp9Wj90AonWZ97kJg&oe=6508704D
Petike, mert tényleg leromboltátok a demokráciát és nem mellesleg a leendő fiatalok jövőjét is eltékozoltátok illetve elloptátok, lásd Erasmus programot. A magyar nép szégyene hogy a kolostorgeci maffiaállamát még nem takarította le a pályáról.
Dr. Proktor
Eccerűbb let volna megkérdezni a svédeket hogy van kalapjuk vagy nincs kalapjuk!
terlasz
Ócska alak ez a SZ., "legkevésbé külügyminiszter".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.