A svéd tananyagon felháborodott a miniszter, de azon nem, amikor egy orosz tankönyv lefasisztázta '56-ot. Dupla csavar, hogy a svédek éppen Oroszország miatt szeretnének belépni a NATO-ba.

Szijjártó egy iskolai lecke miatt belengette a svéd NATO-csatlakozás megakasztását

Kép: Szijjártó Péter / Facebook

Súlyos vádakat, hamis információkat terjesztenek Magyarországról a svédországi iskolákban, ami nem segíti a skandináv ország NATO-csatlakozásának ratifikációs folyamatát

– idézi Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter levelét az MTI. A miniszter svéd kollégájának, Tobias Billströmnek küldte ezt. Billström az utóbbi időben több találkozót is kezdeményezett Szijjártóval azért, hogy elérje: a magyar országgyűlés – azaz, a gyakorlatban a kormánypárti kétharmad – hagyja jóvá Svédország NATO-csatlakozását.

Most pedig, tisztelt Miniszter úr, ezek a képviselők azt olvasták a hírekben, hogy az állami alapítvány által működtetett UR biztosította iskolai tananyaguk részeként súlyos vádakat és hamis információkat terjesztenek a svédországi iskolákban a diákoknak, azt sugallva, hogy a demokrácia az elmúlt években hanyatlásnak indult Magyarországon

– folytatta Szijjártó. Svéd kollégájának címezve azt is megjegyezte: „Biztos vagyok benne, hogy érti a két jelenség közötti ellentmondást”:

Ez az ellentmondás most még inkább kiéleződött, és cseppet sem segíti az Ön folyamatos követelésének teljesítését.

Meglepőnek tűnhet Szijjártó heves reakciója a svéd tankönyvre, miután azzal nem törődött a magyar külügy, amikor egy orosz tankönyv fasiszta felkelésként mutatta be az 1956-os magyar szabadságharcot. A mostani ügynek ad még egy csavart az is, hogy Svédország éppen Oroszország agressziója miatt döntött úgy, hogy semlegességét feladva csatlakozik a NATO-hoz.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Ez a hír csak ma 5,00 órakor jelenik majd meg, de már most hozzáfűzöm, hogy nem értem meg a svédek semlegességének feladását, és a NATO-ba törekvését...

Az oroszok, ha ki akarnak törni a meleg tengerekre, nem hinném, hogy Svédország felé keresnék a kiutat...! :)
Sámannus
@verőce21: Meleg tengerek az mi? Buzi a tenger?Hát nem tanultátok meg, hogy a rosz teknyők feleslegesek. Még az úttörők is azon gyakorolnak. Menjetek inkább haza és csinyáljatok az Urálban luxus üdülőket és vessétek meg ott a lábatokat, mert máshol csak vérben fogtok dagonyázni. Bizony.
jáger laszló
Jó kifogás sose rossz!
A magyar fegyverkezés is ezért történlk. ha hiszed,ha nem!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Pedig egyszerű a megoldás, a svédek szavazzák meg a magyarországhoz való csatlakozásukat és máris tagok lesznek ;))) micsoda lopási lehetőség lenne ez orbánnak vazeee! Egy éven belül lölőé lenne minden. Az orosz tankönyvnek meg annyiban van igaza,hogy a fasiszta csőcselék valóban jelen volt,van és lesz ebben az országban mert ez egy ilyen idióta nép, tisztelet a kevés(!) kivételnek!
Péter2
Csak magát járatja le a "kormánynak " nevezett bűnszervezet ! A NATO kijelentette egy orosz támadás esetén is 100% NATO védelmet biztosít Svédországnak , amúgy én a Svédek helyében nem is erőltetném a dolgot , mert ezek után a NATO-ban is meg fog előbb utóbb szűnni az egyszemélyes vétó ,-(itt az ékes példája , hogy az illiberálisoknak nem szabad a kezébe adni liberális lehetőséget , mert azonnal visszaélnek vele)- , de ez a magyar "elkurmány" sem tart örökké , ha most nem később formálisan is meglesz , de addig is megvan a védelem ez a lényeg !
Juhász István
A dolgok FONTOSSÁGÁRÓL egy példát : Szeptemberben az egyik diák , az egyik nap otthon felejtette valamelyik könyvét, és a tanár erre való hivatkozással az év végén megfenyegette, hogy a feledékenysége miatt lehet, hogy osztályismétlésre buktatja...
Dr. Proktor
Hülye kakadu! Egy véleményen felhúzza magát, egy állításon viszont átsiklanak, hasonló kvalitású főnökével együtt...
Béla333
Nem ez a film (ami egyébként csak az igazat mondja a magyar demokrácia helyzetéről!) akasztja meg a csatlakozási folyamatot, hiszen azt már egy éve ez a mocsok kormány akadályozza!
kereső
Az oktató rajzfilm 2019-ben készült. Azóta szemlélteti vele a svéd oktatásügy a demokrácia felszámolását. Most jó ürügy volt négy évvel később előkapni, és erre hivatkozva a svéd nato csatlakozást gátolni- a kormány részéről. És a parlament? amely jogosult dönteni? Vagy a kormány külügyminisztere dönt-és ad utasitást a magyar parlamentnek? Ha, igy van , akkor az a kisfilm csak karcolja a demökrácia felszámolást- pjotr, eláérultátok magatokat végképp.
rakitics41
Bolond ez a pali!Nem tud súlyozni, különbséget tenni a fontos és a lényegtelen között.Mi lett volna ha az angolok is ilyen finnyásak lettek volna mikor a Szovjetuniót szövetségesként fogadták el és támogatták ?Minden dolgot, újságcikket , hírt a maga nemében kell kezelni, s egy ország nem sértődhet meg ha egy helyi intézmény úgy gondoljuk hogy az országunk ellen tesz, vagy lép fel, vagy alkot véleményt!Rossz vélemények miatt nem erősíteni egy katonai szövetséget az abnormális dolog!
Yeromos
@Shikari: Az orosz elvtársaid mikor le fasisztázták a magyar forradalmárokat a történelem könyvükbe, akkor is ez volt a véleményed, vagy akkor mosolyogva elfogatad?
.
.
kereső
Igy van ez orbaniszánban. Egy igazat szóló svéd lecke miatt - toporzékol druzsba pjotr négy éves késéssel, az oroszt tankönyv miatt meg nem "nyit vitát"- holott azt kellett volna ilyen módon visszautasitani, ahogyan a svédekkel tette. De az nem történt meg- a vita nyitás meg csak egy bullshit.
simmering73
@Shikari: Már megint a zsidókkal álmodtál?
Eladott Ország
A ruszkik által fasisztaként aposztrofált '56-osokkal nem volt ilyen problémád, csirkjefejű Orbán és Lavrov seggnyaló, csicskas! Petike! Látszik, hogy dunsztod sincs a demokráciáról. Ugyanis egy demokratikus államban nem a kormány dönti el, mit tanítsanak az iskolában. Nyavajgásoddal bizonyítod, hogy nálunk nincs demokrácia. Külön kiemelném, hogy a svéd NATO-csatlakozás támogatása nem egy Svédországnak teendő gesztus, hanem Magyarországnak mint a szervezet tagjának nemzeti érdeke, hiszen többletköltségek nélkül lesz hatékonyabb védelmünk az erős svéd hadsereg csatlakozásával. Ezt figyelembe véve Szijjártó és az őt háttérből mozgató Orbán hazaáruló! Ez egy Putyinnak tett gesztus, vagy csak a parancs végrehajtása. NATO ellenes orosz bérenc:
uploads.disquscdn.com/images/1d3e24977023127bbe9c2f0be07583fbd2fef1fe16124f67dde17d683769862e.jpg?w=800&h=680
Lepkefingnyi kis ország, nulla (0,8%) GDP-vel, 9,7 millió lakossal akarja megmondani a 600 milliós EU-nak és a NATO-nak, hogy mi legyen, miközben Putler f@sza kilóg a kolostormalac szájábol Lavrove meg a Kakaduból. Idézet Rákosi Máryás beszédéből: "Tiltakozunk az ellen a folyamatos uszitas ellen, amit egyes reakciós erők népi demokráciánk, demokratikus vívmányaink ellen végeznek!" Ha itt demokrácia lenne, már börtönben rohadnál hülyegyerek. Lélegeztetőgép mutyi, ismerős ugye ?! Ezért is felelni fogsz a bíróságon, idióta barom!
ómió
Pedig, hát, efftársilag az olyan "családbarát", ha azonos "klubba igyekezve" a leendő "klubtársunkra" minden bolsi mocskot ráhazudunk!
jancsipapa
@verőce21: Ez sokkal inkább a provokációról szól,mint bármi másról , ugyanúgy,mint a finneknél .
Kapa1
ez biztos öngól lesz, a NATO nem az a szervezet ,aki megijed ettől a kisköcsögtől...kakadú, lehet már hangolnak rád a " végrehajtók "...helyedben nem nagyon repdesnék...
izéke
@Shikari: te kis látens zsidó vagy szerintem és haragszol anyádra mert a metélt farkat jobban szerette mint a túrósat,ne félj a tiedet is blankolni fogják hamarosan és viríthatod a csupasz kukidat a pedofil neten a kislányoknak :D
Eladott Ország
Az orosz tankönyvvel hogy halad a behívás, Putlernak is írtál csirkefejű, kakadu? Remélem, Amerika már melegíti a szopatógépet Peti meg Viktor számára. "A miniszter szerint a svédországi iskolákban hamisan azt terjesztik, hogy a demokrácia hanyatlásnak indult Magyarországon." Szerintem nemhogy hanyatlásnak indult, hanem már a földön is fekszik. "a svédországi iskolákban hamisan azt terjesztik" - a magyarban is tudják, hogy ez egy fasiszta diktatúra. Maradjunk annyiban te anyaszomorító, hogy ha demokráciáról van szó, akkor nem a dagadék Orbán és a szaros, félkegyelmű országa jut senkinek az eszébe a szikkadtseggű külügyminiszterrel. Ha pedig a te sértegetésedet összekevered és összemosod Európa biztonságával, akkor ott dögöljél meg ahol vagy, te tetves senkiházi. Volt már olyan, hogy valakit kitettek a NATO-ból? Mert szerintem hamarosan jön egy olyan mérlegelés, hogy ki a fontosabb, Svédország vagy mi. Kirakni nem tudnak, de szenzitív (különleges) információkat már most sem osztanak meg a magyarokkal, mert azok előbb-utóbb eljutnak az oroszokhoz is. Tehát ha úgy nézzük, akkor de jure tagok vagyunk, de facto pedig nem.
Nessy
Drága külügyérünő ! Az ugye természetes, amikor maguk plakátolnak ki más államok, az unió képviselőit sértő szöveggel, amikor bárkinek beszólnak, , országokat minősítenek alaptalanul? Míg az oroszok sárba tiporhatják 1956 harcait, hősei! Az "nem vitatéma"! Gyáva egy fazon maga! Bezzeg október 23.-án majd lelkesen fog szónokolni 1956-ról az egész díszes fidesz kompánia, akik most fülük, farkuk behúzva hallgatnak!
balos
@izéke: Hát vannak ott is eszetlenek,de az embert nem a fajtája szerint kellene osztályozni,mert akkor önnek is baj van ott fenn a lufi környékén!Simán ner kurva az említett alak,abból van a "2/3"!Ami természetesen ál szám!
Eladott Ország
Persze azért ne feledkezzünk már meg Lavrov barátnőjének a nyilatkozatára: "Nyilvánvalóan ezt azért tettük, mert támogatjuk a ratifikációt, hogy ha nem támogatnánk, akkor nem terjesztettük volna be. Tehát ez egy technikai kérdés, hogy a ratifikációs folyamatot a parlament mikor zárja le. " Né, hisztizik a kis pöcs! Persze, amekkora sallerokat kapott tegnap, csak ingadozott az a szopott nokedli feje balról jobbra, jobbról balra. Hiába reménykedik, nem leszünk szomszédok a rusznácikkal, sőt, az utóbbi napokban a hős ukrán szabadsághősök éppen verik őket, mint jég a határt. A mindenféle hülyéknek kiadott nagyköveti útlevelét szarba sem veszik az usákok, a kijelölt torontói konzuljával meg épp azt játsszák el a kanadaiak, amit ezek a gecik Sándor Fegyírrel. Ja, és akkor arról már ne is beszéljünk, hogy Zelenszkij elnök úr az EU csatlakozás reményében éppen jó pontokat szerez a korrupció elleni harcban, amiről ez a senkiházi hallani sem akar, elvégre az egész újnáci rendszerük erről szól, ez az alapja. Így az uniós pénzek nemhogy közelednének, egyre inkább távolodnak. Elszabadultak ezek a nagypofájú senkik és még rosszabb helyzetbe hozzák az országot. Full kretént nyomtál Sose nyomjál full kretént.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277759273_696853074994507_4686631600725078290_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=yoUekWBHkn0AX8jT85z&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAMHsuu-wCs016vXS7izh7VpVPStbp9Wj90AonWZ97kJg&oe=6508704D
Petike, mert tényleg leromboltátok a demokráciát és nem mellesleg a leendő fiatalok jövőjét is eltékozoltátok illetve elloptátok, lásd Erasmus programot. A magyar nép szégyene hogy a kolostorgeci maffiaállamát még nem takarította le a pályáról.
Dr. Proktor
Eccerűbb let volna megkérdezni a svédeket hogy van kalapjuk vagy nincs kalapjuk!
terlasz
Ócska alak ez a SZ., "legkevésbé külügyminiszter".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.