Szijjártó szerint Európa veszít a legtöbbet a szankciók miatt.

Szijjártó az orosz állami hírügynökségnek: Budapest úgy véli, nincs szükség újabb Oroszország elleni uniós szankciócsomagra
Fotó: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) találkozója Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel New Yorkban 2023. szeptember 22-én. MTI/KKM

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a TASZSZ hírügynökségnek adott interjújában azt mondta, hogy Budapest úgy véli, nincs szükség újabb Oroszország elleni uniós szankciócsomagra – írja az RTL.hu.

Szijjártó ezt azután mondta, hogy megbeszélést tartott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

Ha összehasonlítjuk a szankciók Oroszországra és Európára gyakorolt hatásait, akkor láthatjuk, hogy Európa többet veszít. Emiatt úgy gondoljuk, hogy nincs szükség további szankciócsomagokra. Reméljük, hogy egyszer visszatérhetünk a civilizált kelet-nyugat együttműködéshez, mert ez a mi érdekünk. Beszéltem erről gazdasági szereplőkkel is, ők is ugyanebben reménykednek

– jelentette ki Szijjártó.

Az orosz hírszolgáltató később közölte, hogy a magyar külügyminiszter azt is elárulta nekik, hogy október 11-13-án Moszkvába látogat, ahol energetikai kérdésekről fog tárgyalni Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettessel. A találkozóra az orosz energiahéten kerül sor – írja a 24.hu.

Szijjártó hangsúlyozta: a magyar energiabiztonság Oroszországtól függ.

Forrás: RTL, 24.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 12:10
Nem buta, aljas szemét de nem buta, még akkor sem, ha bűdületes ostobaságokat beszél.
Vagy buta, de akkor az az aljas és szemét, aki a posztjára állította.
Vagy is-is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 12:10
Nem buta, aljas szemét de nem buta, még akkor sem, ha bűdületes ostobaságokat beszél.
Vagy buta, de akkor az az aljas és szemét, aki a posztjára állította.
Vagy is-is.
lampa laz
Utálom amikor a politikusok az ország nevében, vagy jelen esetben "Budapest úgy véli", tegye hozzá a marhája, h ők politikusok úgy vélik és ne beszéljen a teljes lakosság nevében, mert quvára nem igaz az állítása. Tele van már az emberek hócipője a fidesz által felkapott 'mimagyarok' lózunggal.
kereső
Pjotr! Megkérdeztétek erről "Budapestet"??, vagy az országot? Ugye nem- akkor beszélj csak a maffia és a magad nevében.
Az unióban meg egyre inkább úgy látszik, hogy indifferens, mit is "vél Budapest".
csak úgy....
@Maccska: én és még sokan mást látunk pötyin és föleg rajtad, te minden baromságra bólogató tudatlan balfax! :)
Nyírfa
@Giovanni Alba: 12.18

De valamelyik valószínű. Vagy biztos.
:))
twisted metal
Mi az, hogy "Budapest úgy véli"? Budapest, ahol a Fidesz-KDNP megbukott, mint Rottenbiller, kurvára nem véli úgy !!!
twisted metal
@Maccska: "Én is így látom." - ROSSZUL!

Ismered a jelenséget, amikor azt látja az ember, amit látni akar és nem a valóságot?
Egészen elképesztő, de valós probléma!
Szevasztok
Az egész unió vásárol Oroszországtol .csak Orbán a paraván.
Macskaszem
Dehát eddig úgy volt, hogy az oroszoknnak direkt jót tesznek a szankciók.
Akkor viszont Pötyinek azt kéne mondani, hogy még, még, még, ennyi nem elég.
Nessy
Ha jól értem, Budapest, a város minden utcája, rere, háza véleményt nyilvánított szankciós témában!
twisted metal
@Philip Marlowe: A nagy és dicső Szovjetuniót akarják visszaállítani (az ilyenekkel nem lehet tárgyalni, mert elvakultak), és ha nem sikerül, akkor kiderül az oroszokról, hogy csak egy gizda csicska semmirevaló nép - cáratyuskástól együtt!
Előremenekülnek és erőt fitogtatnak, ami ellenkezik a visszavonulással - ha csak rájuk nem kényszeríti a világ!
Orbán is ilyen, de ő a börtön elől menekül - mindig csak előre!
Vágod, paraszt, ezt jelenti Orbánnak és nem (+) Magyarországnak, hogy "előre megyünk nem hátra":
Egy egész országot képes bűnrészessé tenni O1G és a maga szintjére lehúzni, hogy mentse magát a börtönbüntetés elől - te... ti ezt tényleg nem veszitek észre?
kereső
@Nessy: Főleg a budai vár, benne a Karmelitával.
twisted metal
De igen, szükség bóvan még több szankcióra! Úgy mint Észak-Koreával szemben - semmi SE KI, SE BE! És aki ezt megszegi, azok is szankció alá kerülnek!

Én zsidózok ezerrel (a Propeller szerint nincs ezzel semmi baj), de az van, hogy az amerikai zsidóknak nagyon sok minden... igazából MINDEN köszönhető, hogy A "kersztény" nyugati világ még mindig áll a barbár, négerekkel, barnákkal, arabokkal, sárgákkal szemben, pedig ezek a népcsoportok számban jóval a fehérek és keresztények felett álLnak - ÉRTED EZT ???!!!

NEM ORBÁN ÉS VÉRBUTA CSIPETCSAPATA VÉDIK A FEHÉR KERESZTÉNY VILÁGOT, HANEM AZ AMERIKAI ZSIDÓK !!! - Nem teszik? Pedig ez van !!!
twisted metal
@Philip Marlowe: Az általánosítás kora lejárt. Írd meg konkrétan, hogy miért. Hogy miért menetek el nekem otthonról. Az emlékeim szerint én menetem el otthonról, Ez azt jelenti, hogy mással van a baj...

Ne hazudj, ne csúsztass, ne kavarj és akkor talán tudunk beszélgetni a valós problémákról.
twisted metal
@Őrnagy: Leszarom, hogy mit találtál ki. Te is mész a levesbe!
twisted metal
@Őrnagy: Ki a faszt érdekel 1783?!
Én a 2023-5ól beszélek, te fasz!
kereső
"Nem az a legnagyobb bűnük, hogy elloptak mindent, amit csak lehetett, s vitték azt is, amit nem lehetett. Tragédia, de az anyagi pusztítást az ország akár egy évtized alatt is kiheverhetné, igaz – amióta az eszemet tudom, így megy ez ebben az országban – megint ráment néhány évünk, évtizedünk nekünk is, az utánunk következőknek is, már persze azoknak, akik voltunk olyan hülyék, hogy maradtunk.
Nem is az a legnagyobb bűnük, csak sima hazaárulás, hogy idegen érdekeknek és titkosszolgálatoknak árusították ki az országot. Ez sem új, ez is így megy azóta, amióta az eszemet tudom. Ezt már nehezebben fogja kiheverni az ország: az idegen beágyazottság, az összefonódó kapcsolatok, a nemzeti érdekekre való hivatkozás okán fel nem tárt ügynöki tevékenységek, a zsarolhatóság és az ügynökök reaktiválása hosszú-hosszú évtizedekre kiható konstans ebben a világban.
A legeslegnagyobb bűnük, a legaljasabb és a leginkább megbocsáthatatlan, az a szellemi tatárdúlás, amit majd maguk mögött hagynak valamikor. Mert a mentalitásban okozott kár nem egy-két évtized alatt reparálható valami – ahogy ezt a mentalitástörténet pontosan leírta -, hanem generációkon átívelő állandóság, longue durée, hosszú időtartam.
Lerohasztott kórházakat valamikor rendbe lehet hozni, de a kiirtott szellemet, meggyalázott tudást, lezüllesztett kultúrát nem lehet feltámasztani, a hiány pótolhatatlan, az üresség nem lesz bevilágítható, hiszen nincs ott semmi.
...
kereső
Nem az a legnagyobb bűnük, hogy elloptak mindent, amit csak lehetett, s vitték azt is, amit nem lehetett. Tragédia, de az anyagi pusztítást az ország akár egy évtized alatt is kiheverhetné, igaz – amióta az eszemet tudom, így megy ez ebben az országban – megint ráment néhány évünk, évtizedünk nekünk is, az utánunk következőknek is, már persze azoknak, akik voltunk olyan hülyék, hogy maradtunk.

Új numerus clausus, amely most nem a zsidókat érinti csupán, hanem minden gondolkodó és alkotó embert. Az egész oktatási rendszert ellehetetlenítő indoktrináció, a gimnáziumi férőhelyek radikális leszűkítése, a tankötelezettség 16 évre történő csökkentése, az egyetemi autonómiák, az oktatási- és diszciplina-szabadság hatalmi megszüntetése, egyetemek ellehetetlenítése, országból való elűzése, az MTA és vele a magyar tudományos élet totális szétverése, a lapok és folyóiratok elpusztítása egy olyan országban, ahol mindig is hagyományosan meghatározónak számított a lap- és folyóirat-kultúra, a színházi világ megnyomorítása, az újságíró szakma megvásárolhatóvá történő lezüllesztése, s közben azoknak a tehetségtelen és dilettáns szellemi verőlegényeknek a szabadjára engedése, akik hangos huj, huj kiáltásokkal lenyilazzák mindazokat, akik jobbak és tehetségesebbek náluk.
És ott vannak még a kollaborálók, azok, akik így meg úgy megideologizálva és öröknek remélve a zsarnokságot, földi juttatásokért cserébe árusítják ki a lelkeket és az ethoszt, mert itt minden eladó és minden áruba bocsátható. Az ocsmányság kitartottjai és kitartói."

Gábor György
twisted metal
@Őrnagy: Hiába rinyálsz, a múltról (amiben nem is éltél!), ma, 2023-ban az amerikai zsidók miatt játszhatod el, hogy mekkora keresztény vagy - és pont!
gina
A te véleményed kit lérdekel te meleg szöcske,,,??? Hazaáruló mocskos kis pitiáner patkány
gina
@Őrnagy: Ki vagy te mocskos sz@rpofáju cigány retek, örülj hogy irhatsz ide te agyi nyomorék a neved magáért beszél te beteg OV seggnyló idióta
twisted metal
@Őrnagy: Az olyan ostobák akasztanak ki mindig, mint te. Mi a faszért nem tudtál kussolni, baszd meg!
Most megint dark countryt kell hallgatnom és le kell mennem még alkoholért, és el kell basznom az egész estémet. és alá kell szállnom a belső poklomba, és arra kell várnom, hogy mikor kopog be hozzám a TAK (TAkarító Kommandó)!
Most már tényleg tele van a faszom veletek buta bunkó fidszes gecik !!!
twisted metal
@Őrnagy: Tényleg nincs más, akit baszogathatnál? Mindenképpen ki akarod húzni a gyufát? Te milyen katona voltál békeidőben? Ne mond el, tudom, saját tapasztalatból. Hű baszd meg! Szilveszterkor mondta a karót nyelt faszparaszt, hogy szilveszterkor nem akar egy pezsgős palackot sem látni. Nos, másnap reggel tele volt a "műveleti terület" pezsgős palackokkal.
Fogjuk el a bűnöst!
Mindenki bűnös, baszd meg!
Így jártál a köcsög!
twisted metal
A kannás JIm Beam-re gondolsz, amit te kb. sosem engedsz meg magadnak (megengedhetnél magadnak, de jó neked a vizezett sör is)
És még nem fetrengek!
Te ekkora mennyiségtől valószínűleg fetrengenél és úgy néznél ki mint egy alkoholista, de az van, hogy én, amig nem fenyegetlek meg, addig nem ittam eleget és te rajtad jobban meglátszik a korod (te vén buzi), mint sokat ívva, rajtam.
A kulcs a sokat ívvásban van!
Meghazudtolom a korom!
Kurva jól nézek ki! (igazából direkt iszok sokat, mert úgy férfiasabb vagyok - ha nem iszok, gyerekesen nézek ki)
Nem bírok annyit inni, hogy olyan hülye legyek, mint te és olyan szarul nézzek ki, mint te - Na, erre varrjál gombot!
Lepényleső
Sokak szerint ez kőkemény árulás,nem kevesek szerint haza?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.