Az amerikai nagykövet különböző vallási közösségeket is meglátogatott Pécsen járva.

David Pressman az első sorban vonult a pécsi Pride-on

Kép: U.S. Embassy Budapest / Facebook

Megható volt csatlakozni azokhoz a bátor magyarokhoz, akik a szabadságért és méltóságért vonultak a Pécs Pride-on

idézi David Pressman amerikai nagykövetet a budapesti Amerikai Nagykövetség hivatalos Facebook oldala. Mint az RTL Híradóból kiderül, a nagykövet az első sorban vonult Pécsen, egy „diplomaták az egyenlőségért” feliratú molinóval.

Pressman különböző vallási közösségeket is meglátogatott a városban járva, többek között magyar katolikusokat és muszlimokat. A nagykövetség oldalán ezt írja erről:

Az Egyesült Államok mindig ki fog állni a vallásszabadságért és mindazok mellett, akik az emberi jogok előmozdításán dolgoznak.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SÍva
"emberi jogok előmozdítása?" Érdekes módon ebből mindig kihagyják a többségi társadalmat! Nem kellene semmilyen külön jogokat adni senkinek sem, illeszkedjen be mindenki a választott ország társadalmába elfogadva azt és nem követelőzve külön jogokért mert külön kötelezettségekért senki nem jelentkezik azt meghagyják a többieknek. Ha ez nem elfogadható akkor lehet visszatérni oda ahonnan jöttek, vagy oda ahol ezt megengedik! Miért kell nekünk, nekem megváltozni ha több ezer évig elvoltunk e-nélkül?
jáger laszló
Ő is ember,bár nekem nem az ideálom. Mentalitásban távol állok tőle!!csak ennyi
barátilag J.L.
jancsipapa
Ha igazán meg akarnánk felelni ,el kéne kezdeni üldözni mindenféle másságot . Már csak azért is ,hogy ne nyitott kapukat döngessenek ezek az emberszabásúak...
izéke
@Maccska: orbán és bandája beteges késztetést érez,hogy belepofázzanak a mások dolgába cicuska...
Giovanni Alba
@SÍva: ma, 09:32
Minden tiszteletem mellett szerintem rosszul látod a helyzetet. Egyenlő bánásmódot kérnek, követelnek, nem pedig külön jogokat.
Miért kell egy addig megbecsült, tisztelt polgárt kitagadni, megtagadni és kiközösíteni csak azért, mert kiderül róla, hogy a nemi érdeklődése más mint a többségé?
Irodalomtörténeti példa Oscar Wilde kálváriája, bár ennek köszönhetjük A readingi fegyház balladáját.
Levon-e valamit is Michelangelo Buonarotti zsenialitásából az a tény, hogy " ... számtalan verse maradt ránk, amelyekből nemcsak a zseni képe rajzolódik ki előttünk, hanem valaki más is. Egy szinte egész életében magányos ember, aki mindössze egyszer volt igazán szerelmes. Egy fiúba."
humenonline.hu/michelangelo-az-ember-a-zseni-mogott/
A lényeg ami a lényeg: „Minden ember szabadnak és jogokban egyenlőnek születik és marad; a társadalmi különbségek csakis a közösség szempontjából való hasznosságon alapulnak.”
hu.wikipedia.org/wiki/Emberi_%C3%A9s_polg%C3%A1ri_jogok_nyilatkozata
TASzSz
Abba' a melegbe' minek kabát + esernyő?
TASzSz
@m73: Hogy te mennyire elfogadó vagy! Nahát! Adok kabátot, meg ne ázz, amikor lemész a kricsmibe rátölteni a tegnapira! Libsi létedre én vagyok a buzikád?!
Péter2
@SÍva: Amit írtál , at 2 hatalom megpróbálta , a kommunizmust a Szovjetek , a nácizmust meg a németek, az eredmény mind a 2 térfélen rengeteg halott , és a társadalmi akarat egyik helyen sem tudott kiteljesedni , mert születésekkor már halott volt ! Ember és szokás sincsen egyforma !
Nyírfa
@Horizont: 11.05

Ha szabad, csatlakozom. A röhögésben.
TASzSz
@m73: Se buzi, se libsi! Akkor te fideszbirka vagy! Valami útépítő céggel a birtokodban!!!

kepfeltoltes.zapto.org/public/20230924114000M73.jpg
SÍva
@Giovanni Alba: Értem amit leírtál de elsősorban nem a nemi irányultság az ami zavar! Az zavar, hogy emberek ezt más emberekre erőltetik, hogy elfogadják őket! Ha nem erőlködnének ennyire előtérbe helyezve a "másságukat" és csak élnék a mindennapi életüket mint mindeni más szerintem hamarabb elfogadnák őket az emberek! Vannak akik így tesznek és nem vesznek részt ebben a magamutogatásban. Egy részük viszont a kirívó viselkedésével kelt ellenszenvet a társadalomban és ez ellen nem is akar tenni inkább még erősíti! Nem kedvelem O.W. munkáit de kifejezetten tisztelem Michelangelot és ezen nem változtat a nemi indentitása sem! Még mindig fenntartom az előző komment utolsó előtti mondatát! Még mielőtt valaki megvádolna azzal, hogy támogatom a jelenlegi kormányt vagy esetleg Gyurcsányt közlöm, hogy egyiket sem szívlelem!
Nyírfa
@Horizont: 11.40

Jó, akkor röhögjünk! :D:D:D
SÍva
@Őrnagy: Ilyen mélységekbe már nem is akarok belemenni mert akkor oldalakat lehetne megtölteni. Ez nem fog eltünni. Amíg meg nem tanuljuk, hogy nem kell minden divatnak felülni addig nem!
SÍva
@Őrnagy: Nem akarlak megbántani de az én párom is fiatalabb 11 évvel és szépen élünk több mint 20 éve! Mondjuk, ha sietek mint a "mitulás hotta" lánya akkor épp anyja lehetnék!
Nyírfa
@SÍva: 11.46

Nem gondolod, hogy azért "erőltetik" rá magukat a társadalmakra - nem véletlenül használtam többesszámot -, mert az elfogadásuk nem történt meg?
Az emberekben nagyon erős a védekezési ösztön mindennel szemben, amely eltér a közösségeikben tapasztalt megszokottól, ezért a csoportdinamika szabályai szerint simulnak bele a nyájszellembe.
Nemcsak a homoszexualitásokat közösítették ki a történelem során, hanem a tudósokat is, akik úgy látták, hogy a föld nem lapos, és nem nagy darab elefántok tartják. Vagy mit műveltek Semmelweis Ignáccal egy kis kézmosás miatt, pedig életeket mentett vele. Soha nem kapta meg a feltételek nélküli elfogadást a zsidóság, és a mai napig szörnyű titkokat őriznek az eredetileg kifejezetten humánus céllal létrehozott elmegyógyintézetek, megbélyegezve mindenkit, aki valaha megfordult a falaik között . Pszichológus segítségét kérni manapság sem trendi, mert miért olyan gyenge, hogy nem tudja egyedül megoldani a problémáit.
Sok-sok félelem uralja a tudatunkat, holott empátiával és kicsit távolabb is nézve az orrunk hegyénél, igazi békében élhetnénk egymással.
Giovanni Alba
@SÍva: ma, 11:46
Értem amit leírtál, de a lényeg ott van szerintem, hogy ezzel a felvonulással jelzik, hogy ők is teljes jogú polgárok, nem hajlandóak sötét sarkokban, a fal mellett sunnyogva élni, ők is szabadon akarnak akár a Nagykörúton is, kézenfogva sétálni. Ami a még fontos, nézeteiket nem akarják mindenkire ráerőltetni, éppen a szabadság a vezéreszme.
A túlzás mindenképpen túlzás, de mi a véleményed például az augusztus 20-i körmenetről?
Nyírfa
@Giovanni Alba: Igen, a teljes jogúság, ez a lényeg. Annyira egyszerű, mégis magyarázni kell.
simmering73
Ahogy buzikról, cigányokról, zsidókról van szó, ez a homofób,antiszemita, rasszista macskabőrbe bújt sikari az első, aki kinyitja a pofáját. Fene a piszkos, mocskos fajtáját.
SÍva
@Giovanni Alba: A körmenetet nem kellene összehasonlítani azzal a másik felvonulással semmilyen szinten! Igaz, hogy nem járok templomba és nem vagyok számontartott hívő de ők nem viselkednek kihívóan, nem öltözködnek megbotránkoztató módon stb. stb. Kevesebb handabandával több sikert érnének el! Ismeretségi körömben van két férfi akikről tudjuk, hogy egy pár de még ők is elitélik ezt a fajta magamutogatást!
TASzSz
@m73: Akkor te egy SENKI vagy! Valami robot kommunikál itt is helyetted!
twisted metal
@Shikari: Az Ószövetség melyik részére gondolsz? Pl. Dávidra, aki úgy ölte az arabokat (gyerekeket, nőket, öregeket, állatokat), mintha nem lenne holnap?

(nyírfa, én a fűzfát szeretem...

www.youtube.com/watch?v=z5rRZdiu1UE )
twisted metal
Amíg a férfiak harcolnak, addig a nők gyűjtögetnek és mindenféle faszságot csinálnak a konyhában. (i.e. 2023-ban)
NKF
Istenem!De jó nekünk a buznyákok vonulgatnak Pesten,Pécsett! Lassan olyan lesz mint május elseje,minden hol buznyákok vonulnak fel! Megőrülök ettől a sok buzitól!
Basszák meg egymást ahogy akarják,leszarom.Csak minket hagyjanak békén!
TASzSz
@Shikari: Hogy ez nekem nem jutott eszembe... Vajon miért?
balos
@szar-nagy: Nem anyád seggtúró romáiról beszéltünk!
balos
Most írta az "MTI",hogy a gecicsútit szarni is tekesek kisérik!Bár a tek nem rendőri szervezet,de most összemossák a két foshalmazt!
Csizmás Kond
...a végén még kitüntetik a máriaterézia valagrend lófaszfokozatával...
SÍva
@Őrnagy: Nekem van egy fiam és unokáim is vannak! Közös gyerekünk nem született. Mint írtam szépen élünk.
vacsi
@Horizont: Tanulni? A buziságra gondolsz? Kösz, inkább nem...
vacsi
@Giovanni Alba: Azzal én nem foglalkozom, ha valaki más (pl. buzi), de azzal már igen, ha ezt a tulajdonságát állandóan a pofánkba nyomja. Csinálja otthon, a 4 fal között, semmi közöm hozzá. De, hogy felvonuláson díszelegjen...
Giovanni Alba
@vacsi: ma, 18:36
Mehettél volna pont akkor másfelé is. Ne mondd, hogy hirtelen, váratlan egyszer csak a forgatag közepén találtad magad. Vagy direkt odamentél, mert imádsz az utálkozástól borzongani?
Nem szeretem a focit, nem is megyek ki meccsekre, még amikor a városomban rendeztek felvonulást a hazai, majd a vendég csapat szurkolói, akkor sem szobroztam a járdaszélen, hogy nohát, most van az, amit nem akarok se látni, se hallani.
Giovanni Alba
@Őrnagy: tegnap, 21:41
Hosszas vívódás után megpróbálom hogy komolyan vegyelek, és válaszoljak erősen provokatív kérdésedre. Még az sem riaszt, hogy nem fogod megérteni.
Nos, a mutogatós bácsik általában csak megütközést akarnak kiváltani, váratlanul előlépve olyat tárnak a gyanútlan járókelők elé, amiről mindenki tudja hogy létezik, látott is már olyat, de akkor és ott a meglepetés erejével hat.
Az álszemérem és a prüdéria miatti ijedezés meglehetősen mulatságos tud lenni.
A hatás eléréséhez feltétlenül szükséges a megfelelő közeg. Amennyiben higgadtan és méltósággal kezelnék a helyzetet, a mutogatás oktalanná és céltalanná válna.
Röviden összefoglalva (ha egyáltalán eljutottál idáig az olvasásban) az exhibicionista a felháborodásra játszik, amit igazából a látvány váratlansága okoz. Ha belépsz a strandon az öltözőbe, akkor idegeneket láthatsz ruhátlanul, a megdöbbenésedet viszont kint hagytad az ajtó előtt.
De mindegy is, eddigi megnyilvánulásaidból egyértelmű, hogy nem eszmecserére vágysz, hanem csak kötözködni akarsz. Tedd hát, lelked rajta.
ómió
Még Pestről is vonzott aberráltakat!?
TASzSz
@Shikari: Ki ez az @m73: ??? Valami autópályarendőr?
Szevasztok
Jól jön ez a mutáns a fidesznek, (egyszerüen nem akarják érteni, hogy pont az ellenkeőjét érik el a villogásukkall de ez van).Mint Lilike.
csak úgy....
@Shikari: tibi macsska, itt csak te vagy egyedül a több nickes nyomorult! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok