A Honvédelmi Minisztérium már meg is indokolta, miért van szükség új lelegeztetőgépekre, miközben 16 ezer darab porosodik raktárakban. 

Itt a Honvédelmi Minisztérium válasza: a NATO miatt van szüség az új lélegeztetőgépekre

Az RTL Híradó megkeresésére reagált a Honvédelmi Minisztérium Hadházy Ákos kedd reggeli Facebook-posztjára, amelyben a független országgyűlési képviselő azt írta, hogy a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja lélegeztetőgépek beszerzésére írt ki közbeszerzést, miközben 16 ezer lélegeztetőgép porosodik raktárakban a Covid-járvány óta – írja az Rtl.hu.

A magyar katonaegészségügy a NATO-szabványnak megfelelő eszközöket tervez beszerezni, amelyek markánsan különböznek a civil ellátási rendszerben használt eszközöktől, és amelyek jellegüknél fogva hatékonyan képesek támogatni a műveletekben történő sérültellátást

– válaszolta a HM Sajtóosztály az RTL Híradó érdeklődésére.

„Nagy hangsúlyt fektetünk az eszközök mobilitására, az autonóm működés fontosságára, a tábori körülmények közötti alkalmazhatóságra, szállíthatóságára, valamint erősítjük a légi egészségügyi kiürítés szigorúan szabályozott orvostechnikai hátterét is” – áll az RTL-nek küldött válaszban.

A Honvédelmi Minisztérium szerint „az egészségügyi ellátó képesség további fejlesztése érdekében a speciális kritériumoknak megfelelő lélegeztetőgépek beszerzése szorosan kapcsolódik a Magyar Honvédség modernizációjára és fejlesztésére vonatkozó kormányzati célkitűzésekhez. A Magyar Honvédség ezen eszközök segítségével a NATO számára felajánlott képességeit erősíti.” Kórházi Főigazgatóság később sem tervezi egyetlen lélegeztetőkészülék értékesítését, így minden bizonnyal változás nem lesz ezen a téren.

Forrás: Rtl.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szerintem lélegeztető gép is csak papíron van.

Mikor Szél Bernadett kiharcolta, hogy megtekinthesse az állítólagos kínai vakcina raktárat egyszercsak arról tájékoztatták, hogy minden vakcinát megsemmisítettek. Így aztán az is kétséges, hogy annyit szállított kína amennyit kifizettünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Szerintem lélegeztető gép is csak papíron van.

Mikor Szél Bernadett kiharcolta, hogy megtekinthesse az állítólagos kínai vakcina raktárat egyszercsak arról tájékoztatták, hogy minden vakcinát megsemmisítettek. Így aztán az is kétséges, hogy annyit szállított kína amennyit kifizettünk.
lampa laz
Ennek az országnak a népére már nem találni jelzőket sem, h nem képesek felfogni azt a rablást amit ezek retkes tolvajok véghez visznek körülöttünk. Ez is qurva jó üzlet lesz valakiknek, a számlát úgyis mi álljuk.
Sziszifusz
@human: 08:17

Bennem is felmerült a kérdés, egyáltalán létezik az a 16 ezer raktárban porosodó lélegeztetőgép ?
Ha igen akkor mutassák meg a valódi ellenzéki politikusok valamelyikének.
jáger laszló
Erre sem lesz szükség legfeljebb katonai ajándékként!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@Horizont: Arról nincs info,hogy hanyat vesznek és mennyiért?A kal-kuláló most ossza szét a zsét a vezérkari muftik között,amivel többe kerül a rendes árnál!Ki van ez találva!A nyuggerek meg az árok alján szedik a lóherét!Szeretném jelezni,hogy az egész rendszer a hortira hajaz!
ómió
De mit tehetünk, ha a "NATO-szabványnak megfelelő" terminus technicus efftársilag felfoghatatlan!?
Pálinkás Pál
@ómió: például titeket örömmel fel lehetne akasztani...,minden felfordult fideszessel tisztul a világ...
telegdilaci
@Horizont:Azzal fizettetném ki a 17-ezer darab feleslegesen megvett X&RT-aki megvette használják azt ami porosodik a raktárban remélem most,az újabb beszerzésnél szakemberekre bízzák hogy tökéletes és használható lélegeztető gépeket vegyenek tisztességes áron ne kókányokra bízzák a beszerzést,akik nem értenek hozzá! ne kelljen közbe iktatni egy közvetítőt is akkor ismét brutális áron veszik meg a gépeket! azt sem értem hogy miben külömbözik a NATO-nak való lélegeztető gép mint az egyszerü Embernek,való?
namihami
Itt a jó példája annak, hogy ennek a kormánynak nem a pénzelköltése a problémás, hanem a pénzek pántlikázása!
Ahogy a léhűtők fizetése se gond, csupán az azért adott munkahelyek(!!!) elnevezése!
ómió
@Pálinkás Pál: 56-ban a szovjet efftársaitok megérkeztéig még a tetvesbolsi patkánylyukban "tanyáztatok", bolsiék agyhalottja! De "bátor" lett a fekálfajtád!
@m73: Arra, bolsiék fajkreténje, a tetvesbolsi fajtád esedékes!
Béla333
Tudtommal a lélegeztető gépek egyféleképpen látják el a feladatukat. Már ha egyáltalán léteznek és egyáltalán működőképesek.
300 milliárdért vett 16 ezer lélegeztető miért ne tudna egy katonát is lélegeztetni adott esetben?
Ja? Hogy hazugság az, hogy amit a portyázók vettek az működik is? A hülyemagyar maffiahívőket meg lehet etetni azzal, hogy a vett lélegeztető gépekkel minden rendben van, csak éppen a NATO-t már nem lehet ezzel hülyíteni?!
Havanagi
@lampa laz: Ezek nagyon-nagyon sötétek,egyébként nem hagynák teljesen tönkretenni az országot.Majd dalolva fog az ország kivonulni az Eu-ból és a Nátóból is.Ez Magyarország, Mária népe.Majd mennek imádkozni,az imádkozó sáskák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.