Az Orbán Viktor miniszterelnök által közzétett Facebook-videóban bejelentette, hogy novemberben érkezik a nyugdíj-kiegészítés, amely közel fél havi nyugdíjjal növeli meg a nyugdíjasok juttatásait.

Orbán Viktor bejelentette a nyugdíj-kiegészítést: ennyi érkezik novemberben

Fotó: Facebook

A bejelentés részeként Orbán Viktor kifejtette, hogy azok a nehézségek, amelyeket a nyugdíjasok az elmúlt években tapasztaltak, most a múlté.

Hangsúlyozta, hogy a kormány nem hagyja, hogy egyhavi nyugdíjat vegyenek el a nyugdíjasoktól, és elkötelezett az idősek megfelelő támogatása iránt.

Orbán Viktor kijelentette, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze és növelje a nyugdíjak értékét.

Hozzátette, hogy a nyugdíjakat minden évben megőrizték, és amikor az ország gazdasági helyzete lehetővé tette, akkor még nyugdíjprémiumot is fizettek.

A nyugdíj-kiegészítés bejelentése pozitív hír a magyar nyugdíjasoknak, akik a pénzügyi biztonság és a jobb életminőség iránti igényeiket látják teljesülni.

Az idősek most arra számíthatnak, hogy novemberben érkezik a nyugdíj-kiegészítés, amely közel fél havi nyugdíjjal növeli meg a nyugdíjasok juttatásait.

Forrás: Facebook

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
"... a nyugdíjakat minden évben megőrizték..." Csak azt nem tudom, hogy a határvadászokkal, vagy a TEK-kel őrizték?:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
...és a sok kuka fifi 13 év után sem veszi észre,hogy a guriga csak átbaxxa öket! :)
Yeromos
A saját bérét valahogy nagyobb mérték en emelte.
szegfue
"... a nyugdíjakat minden évben megőrizték..." Csak azt nem tudom, hogy a határvadászokkal, vagy a TEK-kel őrizték?:)
Nessy
@szegfue: A kóbor apácák megtévesztése ez a szöveg! Mikor számoltak valós nyugdíj infláció?? Az, hogy olcsóbbk lett a toronydarú,meg a számítógép. tv. Egyikből sem lehet ebédet főzni. nem vigazstal, Évről, évre alacsonyabb a korrigált níugdí, min a valós infláció, aztán januárba erre emelnek egy elképzlt inflációs értéket.
szegény hazám
Tele az internet azzal, hogy a nyugdíjasok örülhetnek a plusz pénznek. Milyen plusz pénznek? Amit ez a mocsok társaság majdnem egy évig használt? Ami nem plusz pénz, mert a tartozásukat adták meg. A kamatot még hozzá sem számolták, pedig sajnáltatják magukat, hogy ez a költségvetésnek 200 milliárd kiadást jelent. Ez nem kiadás. Ezt nyugdíjasok kölcsönözték ennek a rohadt bandának. Hol a kamata? Ki teszi zsebre? Az mért nem számolják hozzá a tartozásukhoz.
Igaza van az árnyék kormánynak, hogy a nyugdíjak kiegészítését negyed évenként kell karban tartani. Hol a tavalyi évben elmaradt, elcsalt pénz? Az miért nem lett még mindig megadva? Csak öreg vagyok, de nem hülye. Ezek a tolvajok azt hiszik mindenki hálás, ha megadják ami jár, de még azt sem adják meg becsületesen.
Eladott Ország
"Ha úgy állnak a számok, akkor majd emelek." Isten áldassa a nevét a miniszterelnök úrnak nem volt még egy ilyen jó ember, vezetője ennek az országnak mindig csak segíti a népet főleg a nyugdíjasokon sokat segít áldott jó ember ám Ő! Igaz, hogy az összes gyereke unokástól már nyugaton van. Bejelentette, amit már korábban bejelentettek. Elvégre a csüngős hasú kommunista gecinek muszáj megszólalnia ebben az ügyben is. Hogy is szoktad mondani? Pozitív nulla. Hát ennyi. Vasárnap jön a 17 %-os útdíjemelés. Az összes fuvaros ugyanennyit fog emelni, ami aztán szépen beépül mindenben és el is megy 1 hét alatt a pótnyugdíj. Meg majd januárban a 40 ft üzemanyagadó emelése, de hát ezt már senki nem fogja észrevenni. Ugye milyen jóságos és igazságos ez a dagadt röfi? A fogalmazás homályosságából, ellenőrizhetetlenségéből következik, hogy fogalma sincs semmiről. Arra jó, hogy kábítsa az embereket. A baj az, hogy mindig elszámolja magát a kormány. Így 11 hónapot hiteleznek a nyugdíjasok, évről évre. Félhavi nyugdíj elosztva az elmúlt hónapok számával, és ráadásul a kölcsönt adja meg kamat nélkül. Azok a most nyugdíjasok nevelték taníttatták ezeket a nem írom le a jelzőt...országot építettek, amit most szétlopnak, amiből NER-es magánvagyonokat csinálnak. Olyan szinten kontárok, hogy legyünk hálásak, hogy a 2010 EU27 hatodik legszegényebb országból mára még csak a második legszegényebbet csinálták és a bolgárokat még sikerül felülmúlnunk... Ha ezek után nem teszik ki a miniszterelnök úr képmását a falra a szentképek közé, akkor soha. A csíkos jobban fog állni rajta Igazi designer fashion! Remek lesz neki.
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F-7ADfgAQvlXw%2FTXu0ue6eU0I%2FAAAAAAAAGOQ%2FNAstbNseBpk%2Fs400%2Frab1.jpg&key=Rsav8iayZhs_rC_Nwh-8PQ&w=800&h=300
kereső
Alapvető múveleteket nem tud használni a miniszterek elnöke, Magyarország legújabb kori történelmének űj űlllamalapitó fejedelme. A beharangozott fél havi nyugdijjal ellebtétben- mivel a számitás alapja a 2022 december havi nyugdij, ez a korrekció a jelenlegi átlag nyugijnak 210 ezerFt/hó csak a 34.5 %-a. Ez igen messze van a félhavitól.
kereső
@Nessy: A macska kaját ki ne hagyd, annak már fél éve nem emelkedett az űra.
Nessy
@kereső: Van aki hálás is érte! :-))
kereső
@Nessy: Miélrt kell ezért hálásnak lenni? Az ATM-et sem tapsolom meg, amikor kp-t veszek fel.
Eladott Ország
Én várom azt a pillanatot, amikor a főfidióta egy napkelte előtti Facebook posztban bejelenti, hogy napkeltekor bejelent valamit. És amikor eljön a pillanat, akkor leközli. Reggel van, új nap indult és ezt neki lehet megköszönni. És biztos vagyok abban, hogy a fidióta horda haszonállatai leborulnak nagyságától és előrelátásától, hogy még ezt is előre tudta! Vidéken, falun az átlagos nyugdíj valahol 100 és 150 ezer Ft körül van (nem lehet megélni belőle!), ők most kapnak kb. 50-60 ezer Ft-ot, ez elég 1 m3 tűzifára, amivel 1 hónapig fűthet. Kb. halottnak a csók ez az összeg, de Orbán az elkövetkezendő hetekben ezzel fog kampányolni, a buta hívek meg szájtátva figyelik. Ide jutottunk. Érdekes a honatyák és honanyák maguknak nem inflációt követő béremelést alkalmaznak, hanem az alapilletményt hozzákötötték az éves átlagkeresethez.
A jelenlegi nyugdíjkompenzáció a nyugdíjaok totális elszegényedéséhez vezet.
szegfue
@Nessy: 14:19 Nem tudom elhinni, hogy az O.V-t imádó nyugdijasok nem látják, ill. nem tapasztalják azt, amit mondjuk én!
Ha nem nézem a KSH adatokat és az infláció %-át sem tudom, akkor is látom, hogy a havonkénti vásárlásom a duplájára nőtt. U.annyi pénzért régen 2 személyre vásároltam, most meg csak 1 személyre, a nyugdijam pedig csak éppen, hogy emelkedett. Nem mondom, hogy éhen halok és télen fütetlen lakásban élek, de bizony régen kicsit könnyebb volt az életem.
Kovács Máté
ja ja basod milyen szépen tolják ezek a jogaszok a süket dumát basod
bizony 10 hónapja használjak a nyugdijasok pénzét minden évben ami már januárban jarna nekik basod most + ugy adják elö hogy ök a megmentök basod
Tehenész
Hát a 37,2% igen messze van a fél havi 50%-tól. De hazudni könnyebb és milyen jól hangzik a közel fél havi, ami igaz már szart sem ér.
Nessy
@szegfue: Nem vagy egyedül! Morognak is a piacon, meg a boltban, aztán éltetik Orbánt,! Szidják Brüsszelt, Gyurcsányt, mindenkit, és mennek béke menetelni! Néha nem értem a korosztályomat! Ennyire hatott rájuk a propaganda?
Nessy
@kereső: Én a macskaeledelre gondoltam!
Havanagi
Nem merte kimondani,hogy hány % az annyi?!Igy jobban hangzott,hogy közel félhavi.Mihez képest,te tolvaj GÖRÉNY !!!Hol az elmaradt 1,5%???Hol a KAMAT???Rohadtál volna anyádba,vagy szakadt volna bele a fejed!!!Mit őriztél meg?Ennyit hazudni !Hazug DÖG!!!
rakitics41
Helyesen állapította meg Orbán Viktor, hogy a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás!Pontosan ez hiányzik és hiányzott eddig is minden nyugdíj korrekciónál, mert Orbán a novemberi nyugdíjkorrekciót úgy állapította meg hogy az év utolsó három hónapjának inflációját hasra ütéssel állapította meg és később soha nem korrigálta ha a tényleges infláció később mégis magasabb volt annál amit exhasibusz állapított meg,Ebből adódóan azután az ő nyugdíjasai soha nem kaptak inflációt elérő nyugdíjakat csak követőt ami tényleges pénz romlásnál kevesebb volt.Ezért Orbán és nyugdíjasai között hosszú barátság nem alakulhat ki, mert hiányzik a pontos elszámolás, mert a másik ember becsapása ennek az embernek a vérében van.Észre sem veszi mikor hazudik!
szegény hazám
A matematika sajátosságai miatt nem még 3,5 hanem 3,1 százalékos kiegészítő nyugdíjemelés jön. Egy átlagos nyugdíj ma Magyarországon 210 700 volt, a havi nyugdíjemelés összege 6532 forint lesz. Ez 217 232 forintot jelent – kezdi Gulyás Gergely."

A matematika jelenlegi állása szerint: 6532: 210 700= 0,03100142. Ezt ha szorozzuk 100-al, hogy %-os értéket kapjunk, akkor a nyugdíj emelés 3,100142 %. Na a pohos ezért nem mondott számot, így a szar a két fogdmegre lápátolható.
Ilyen a fidssss matematika, meg a 3,5 % amiről szól a mese. A sok hülye nyugger meg tapsol, ahelyett hogy számolna.
jesz
@Nessy: szia. Ha 2008-ban mentél öregségire, akkor talán emlékszel, hogy az akkori parlament megszavazott egy induló-nyugdíj csökkentést a bukás elkerülésének reményében...ez -8%...na ezt azóta nem törölte el a hatalom...
A másik, hogy Orbán mesterien forgatja a szót, akinek nincs hallása a magyar nyelvre, az észre sem veszi, hogy Orbán mikor is vezeti falnak az érinetteket.
Nessy
@jesz: A múlt század kilencvenes évében mentem nyugdíjba, éppen az I. Prbán kormány befagyasztotta a közalkalmazotti béreket éveke, miközben a degresszív nyugdíj számítás volt. Azaz jóval kevesebb volt a nyugdíj, mint ami lett volna a degresszió nélkül!Életempárjával együtt megszívtuk. A nyugdíj melletti 9 év, meg nem számított Tisztessége adót kellett fizetni.
simmering73
A közel 20%-os infláció mellett ez nagy segítség a családoknak.
NKF
A balosok utalják vissza a lóvét! Ja ,meg 13.havit is!
kereső
@szegény hazám: A 3,5 a 2022. december havi nyugdij üsszegére jön. Ez a 2023 januártól járó nyugdijra( ami a decemberi 115%-a) 3,1%.Igy értendő a két szám
kereső
Egyezzünk meg: ez infláció követő!!! nyugdijkorrekció- és nem a törvénynek megfelelő : az infláció mértékének megfelelp nyugdijkorrekció. A kettő a végtelenben találkozik, mit az egyenesek.
kereső
És van pofája mindezt a hazugságot úgy előadni, mintha "kegyet" gyakorolna. Nyugdij korrekció,??? miután hónapig használták ezt az összeget a mészáros bankban 13%-os jegybanki alapkamat, és 18% -os heti betéti kamat mellett(ennyit adott az MNB a banki betéti lekötésekre, ebből tudta finanszirozni gyakorlatilag 0%-os kamatozású hitellel tiborczékat). A hitelezés miatt járna a nyugdijasoknak a 13%-os jegybanki alapkamat időarányos része is.Tényleg egy szemérmetlen, erkölcs nélküli balkáni lótolvaj szintjén van. Bár, lehet, hogy abban több a becsül
kereső
@sgl: Ó én csak a jegybanki alapkamatot számoltam, mint törvényes hitelkamatot- ennyi a NAV önellenőrzési kamata, ennyit szoktak ált. kikötni vállalkozások közti kölcsönöknél, ill. ha magánszemély a kölcsönadó.
kereső
@sgl: Érdekesebb dolog, az utolsó négy hónap inflációjának valós mértéke- ennek alapján tavaly alsó hangon 2%-al kaptak kevesebbet a nyugdijasok, a becsült /várható inflációs korrekció alapján. Ez az átlag inflációnak felelt meg nagyjából- nem a nyugdijas inflációnak, amelyben ugye az élelmiszerek, a gyógyszerek vannak nagyobb súllyal- az ioarcikkek , szolgáltatások és a többi inflációs tényező kisebb súllyal. Bár ahogyan most áll a dolog- a telekommunikációs és banki szolgáltatások éppen e miatt ugrottak meg az idén, mert ezek a szolgáltatók a tényleges infláció mértékének megfelelően növelték az áraikat- szerződésükben meghatározott módon. Az élelmiszer inflációt nem tudom milyen súllyal veszik fogyelembe, mert a lakosság nagy része- az alacsonyabb jövedelműek/még az átlagosok is a jövedelmük egyre nagyobb hányadát költik élelmiszerre, mint a két felső decilis . A nyugdijasoknál az is közre játszik, hogy ebben az évben nagyon sok gyógyszer-és vitaminkészitmény ára növekedett meg, ill csökkent a tb. támogatás , amely növelte a gyógyszer árát. Ebben ugye közre játszott a kormány által a gyógyszergyártókra kivetett extra adó. Ideje lenne átsúlyozni az infláció számitás alapjait- mert torzak, nem tükrözik a valós fogyasztási szokásokat.
Nessy
@kereső: De a svájci indexálás vissza állítása sem lenne ördögtől való!
rakitics41
@NKF: Azt mondja a maf.főmök, hogy extra pénz érkezett a nyugdíjasoknak!Milyen extra pénzről beszél, amikor ez a novemberi korrekció csak tartozás megfizetéséről szól, ugyanis a mostani plusz pénzt már januárban is meg kellett volna kapni a nyugdíjasnak.Az elszámolhatóság, amire OV hivatkozott még mindig nincs meg, így hosszú barátság sincs egy nyugdíjassal amire szintén hivatkozott!Vagy nem érti hogy ő tartozott és most adta meg, vagy hülyének nézi a nyugdíjasokat!Le vele!
koszpeko
@NKF: Amikor Gyurcsányék emelték a fizetést vagy a nyugdíjat, te vissza utaltad?
Te szerencsétlen hugyagyu barom.
simmering73
Ma bevásárolni voltam. Auchan, lidl, aldi, penny. Mindenhol néhány tételt. A végösszeg 26800 ft. Ebben luxusként 1,30kg darált hús és 1kg kávé volt. Nagy segítség ez nekünk , hogy a mimagyarok atyuskája megvédi a nyugdíjunkat. Sokat fog jelenteni az a 3,5%.
gina
Neked mennyi érkezik te szemét retkes zsiros patkány,???
rakitics41
@Őrnagy: Ne mond már hogy nem tudsz fejben vagy papíron számolni?Januárban kaptak a nyugdíjasok 15%-ot emelést, most kapnak 3,1%-ot, akkor az összesen mennyi?Na fejben, mennyi?'Neked 18,5%, mának, a többieknek akik számtant nem matematikást csak számtant tanultak ,azoknak 18,1%!Miért írod hogy az 18,5%?Mert Orbán azt mondta.Azt nem mondták hogy a számtanra Orbán nincs hatással?
Nessy
@simmering73: Arról nem beszélve, hogy 100 ezernél 3500, míg pl.400 ezernél 13500 forint az emelés, és ennek megfelelően a novemberi plusz pénz is négyszeres.
És az egységes százalékos emelés miatt ez a szakadék egyre mélyebb lesz évről, évre!
Úgy mellékesen messze van a félhavi nyugdíjtól.
justhpeter
ma kiderült, hogy Magyarország miniszterelnökének maximum a lopkodásból és a hazudozásból lejhetne közepest meghaladó érettségije. Magyarból, mint mindnyájan tudjuk komoly szövegérelmezési gondjai vannak, matekból pedig stabil bukás kétszer alá a jegye.
Tiszteltetem azokat a nyugdíjasokat, akik erre az ostoba hazudozó tolvaj által vezetett pártra fognak jövőre szavazni !
csak úgy....
ORBÁN VIKTOR A TIKTOKON HIRDETI A SZTÁRBAN SZTÁR LESZEKET
www.youtube.com/watch?v=Zn9YqzhWcHg
ezt érdemes megnézni!
verőce21
Ez inkább egy bő egyharmad havi kiegészítés mint félhavi...!
De mi a prémium...?
kereső
@Pegero: Ha azok a "nyuggerek" nem dolgoztak volna 40+ éveket, nem nyögték volna ki a "rendszerváltásnak" nevezett "modellváltás" minden nyűgét- a vad privatizációt, a 40%-os inflációt antall/boross kormányzása alatt, a több milliós létszámú munkanélküliséget- akkor te ma az utcán kéregetnél. És az "elégedetlenkedők" nem kivánnak mást mint azt, hogy orbán tartsa be legalább azt a törvényt, amit ő hozott. De már évek óta nem teszi. Ennyi(ke).
jáger laszló
OV a matematikusz sajátosan kerekített
A nyugdíjemelés novemberi 37%os ,értékét 50 %osra, félhavira kerekítette,mert így szebben hangzik!!
Csak ennyi
barátilag
J,L.
kereső
@Pegero: Mi köze van ennek a témához? De, ha már igy felhozod az "okot", hogy én miért is nyöszörgök- akkor legyen.
Ha az első orbán kormány (1998-2002) idején seémeczi szenátor asszony vezetésével nem nyúlják le az első magyar szabadon választott országgyűlés által létrehozott egészség-és nyugsijbiztositási vagyont- akkor az a vagyon a mindenkori nyugdijasoknak "termelne", nem pedig a politikus maffiának. Jó lenne, ha ismernéd Magyarország legújabbkori történelmét.Mondjuk nem csak te, hanem sok-sok hasonszőrű társad.
Nem mellesleg kéretik az Antall/Boros kormány vad privatizációját ne a "komcsik" nyakába varrni- persze, ha a két emlitett úriember "komcsi" volt, akkor nem szóltam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.