A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, Dócs Dávid, szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy szerinte nincs helye az akkumulátorgyártásnak Magyarországon – írta meg az MTI.

Mi Hazánk: Nem kell akkumulátorgyártás Magyarországon!

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A politikus hangsúlyozta, hogy az itt megjelenő akkumulátorgyártó beruházók kormányzati támogatással rendelkeznek, és példaként hozta fel, hogy a Mi Hazánk Mozgalom már többször próbált helyi népszavazást kezdeményezni az érintett településeken, de ezeket a kezdeményezéseket mindig elutasították.

Dócs Dávid rámutatott arra, hogy az akkumulátorgyárak veszélyesek lehetnek, nem környezetbarátok, és kétségessé teszik az emberek egészségének védelmét.

A politikus szerint ezek a beruházások nem szolgálják a magyar emberek érdekeit, mivel Magyarországon jelenleg munkaerőhiány van, és az akkumulátorgyárak létesítése további külföldi munkavállalók behozatalához vezetne, ellentétesen a helyi lakosság akaratával.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Mi Hazánk Mozgalom elkötelezett amellett, hogy Magyarország ne váljon sem bevándorló-, sem kivándorlóországgá, és kritikusan áll a beruházásokhoz, amelyek hatással lehetnek az ország gazdaságára és munkaerőpiacára.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csak Norisz és senki más
Okos elgondolás! Azonban, akkor tessék újraindítani a cukorgyárakat, konzervgyárakat, hűtőházakat, baromfifeldolgozókat, s mindent, amit (nagy)apátok bezárt az elmúlt 33 évben! A mezőgazdasági termeltetésen alapuló élelmiszerfeldolgozó-ipar jelenleg konvergál a NULLÁHOZ (0).
Ez itt egy agrár ország! (Nem ipari, ipari-agrár, vagy agrár-ipari!!!) Hazánk területének 2/3-a alkalmas mezőgazdasági művelésre, s rajtunk kívül még egy 30 milliós lakossággal bíró ország ellátására!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Péter2
Ebben a lényeg ! " A politikus szerint ezek a beruházások nem szolgálják a magyar emberek érdekeit, mivel Magyarországon jelenleg munkaerőhiány van, és az akkumulátorgyárak létesítése további külföldi munkavállalók behozatalához vezetne, ellentétesen a helyi lakosság akaratával. ! Ráadásul mire elkezdik ezeket az akkumulátorokat gyártani idehaza , addigra szinte elavultnak fog számítani , mert az a csúnya usa megalkotott egy új akkumulátort aminek megkezdik nemsokára a tömeggyártását , percek alatt tele lehet tölteni , és sokkal nagyobb a kapacitása mint a ma használt akkumulátoroknak , és olcsóbb a gyártása és már csak nyomokban tartalmaz lit-iont , a másik , hogy szinte minden európai ország törvénybe hozta , ahol készült az akkumulátor ott kell megsemmisíteni is , tehet ha Magyarország ontja az elavult akkumulátort akkor megsemmisítőüzemeket is kell csinálnia , és a megsemmisítés a legkörnyezetkárosítóbb művelet egyike . Szerintem normális magyar ember ezt nem szeretné. !
telegdilaci
@Csak Norisz és senki más: Engem az háborít fel hogy fel hogy Mészáros Szerbiában Magyar állami támogatással,gyümölc feldolgozó üzemet épít,arra hívatkozva hogy ez állami érdek,talán az lenne az érdeke Magyarországnak,hogy akkumlátor gyárak helyett itthon kellene mondjuk Szabolcs vagy Borsod Vármegyében megépíteni hogy ezzel is csökkenne a munkanélküliség a legelmaradottabb térségekben,mikközben,nemzetgazdasági érdekre hivatkozva hazudják hogy ezek az akkugyárakjót tesznek a munkanélküliségnek,csak azt nem értem hogy is,amikor nem is Magyar munkaerőt foglalkoztatnak,hanem Távolkeleti vendégmunkásokat,nekik hozunk létre Magyar Állami támogatással,munkahelyeket,és még vendég munkásszállókat is kell nekik építeni,azokat is miből ki fogja fizetni? ez téboly!
ómió
Ezek is "átmenőben vannak" bolsevista-nyilasba!?
Csak Norisz és senki más
@izéke: Makói hagyma! Már 30-40 évvel ezelőtt is túlvállalták magukat Békésből pótolták! Doboz környéki földeken jobb terem!
Miért nem művelik? Jó kérdés! Sikerült szétverni a nagyüzemi mezőgazdaságot (ami már jól működött) 1993-ban a kárpótlással! Aztán a szakértő hiába próbált javaslatot tenni bizonyos helyeken!
Az EU importál? Persze! 450 millió embert el kell látni! Hogy logisztikai tekintetben jól csinálja??? Volna mit változtatni, javítani a marketingen!
Egy biztos, nekünk itthon megoldott az önellátás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.