Az Izraelben zajló fegyveres konfliktus során egyik legfontosabb feladatunk, hogy a veszélyben lévő magyar embereket minél előbb hazahozzuk – mondta Szijjártó Péter.

Bejelentette Szijjártó: A külügy kimenetesítette a magyarokat Izraelből

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közös mentőakciója keretében a Magyar Légierő két repülőgépe 215 emberrel a fedélzetén éjjel elhagyta az izraeli légteret és biztonságos légtérben haladtak Magyarország felé.

Mint minden esetben, most is csak akkor adunk tájékoztatást ilyen akciókról, amikor az abban érintettek már biztonságban vannak. Az idejekorán adott tájékoztatás ebben az esetben is magyar állampolgárok százainak életét veszélyeztette volna.

- mondta.

Köszönjük Izrael, Ciprus, Görögország, Törökország, Bulgária és Románia hatóságainak az együttműködést a repüléshez szükséges engedélyek gyors kiadásában.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csak Norisz és senki más
@Horizont: A home-office átka! Csak azt nem értem miért nem kapcsolja ki az automatikus hibajavítót?!

:-)))))
Giovanni Alba
@Horizont: ma, 07:18
Ezek nem véletlen elírások, a figyelem ébrentartására szolgálnak, mert -valljuk meg- a cikkek maguk meglehetősen laposak.
kereső
Ilyen is van- nem csak a külügy dolgozott:
hvg.hu/kkv/20231009_Proko_Travel_Izrael_Isztambul_utazasi_iroda
Huszonhat főt sikerült kimenekítenie egy utazási irodának Izraelből, a csoport az iroda közlése szerint nem volt veszélyben, de minden egyéb felmerülő költséget vállaltak, hogy biztonságban hazaérhessenek a turisták.

Korrekt cég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.