Még a svéd nagykövet is ott volt.

Vékony jégen a miniszterelnökünk: összeültek a NATO-tagok nagykövetei az Orbán-Putyin találkozó miattGrigory SYSOYEV / POOL / AFP

Csütörtök reggel találkoztak a NATO-tagországok nagykövetei és Svédország Budapesten akkreditált nagykövete, mert aggódnak a magyar-orosz kapcsolatok miatt – szemlézi a hang.hu a Szabad Európa értesüléseit. A megbeszélés közvetlen kiváltó oka az volt, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter nemrég Moszkvában tárgyalt, Orbán Viktor pedig kedden Pekingben találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Mindannyian aggódunk amiatt, hogy a magyar miniszterelnök találkozott Putyin elnökkel, miközben Oroszország agresszorként áll háborúban Ukrajnával

– nyilatkozta a Szabad Európának David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

Ő számolt be a lapnak arról is, hogy a Putyin-találkozó volt a megbeszélésük témája.

Aggasztó, hogy Magyarország úgy döntött, ilyen módon lép kapcsolatba Putyinnal. Ahogy az a nyelvezet is aggasztó, amivel a miniszterelnök Putyin ukrajnai háborúját jellemezte. Mindkettő megérdemelte, hogy megvitassuk.

– tette hozzá Pressman, utalva arra, hogy Orbán „katonai hadműveletnek” nevezte a háborút Putyinnal folytatott tárgyalása során, amely hasonló az Oroszországban használt „különleges hadművelet” megnevezéshez.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Vékony jégen a miniszterelnökünk"

Bízzunk benne, hogy beszakad alatta...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Ki vele a NATO ból, retkes kommunista cigány
Qqberci
"Vékony jégen a miniszterelnökünk"

Bízzunk benne, hogy beszakad alatta...
Nyírfa
Várom a szankciókat. A kiközösítését.
Péter2
@KisTehen: Előbb utóbb repültök a NATO kötelékéből , már lehet ennyi elég is volt hozzá , aztán az ukránok ha úgy gondolják mikor az uniós segítséget a kormányod megvétózza egy kis belövés persze véletlenül előfordulhat és nem fog titeket senki megvédeni . Ez nem Persman akciója volt , ő nagyköveti szinten foglakozik vele , mert ez a dolga, ugyanis vajdátok saját maga mondta el , hogy a NATO elkötelezettje , a NATO , meg másképp fogja a dolgot kezelni , az lesz igazán kemény . A NATO is egy közösség , ők sem tűrik meg a külön utat , nincs bratyizás az ellenséggel , nincs 2 kulacsos játszma . Mert amit a kormányod művel az már Oroszország valamilyen okból való kiszolgálása , tehát árulók vagytok Európában szinte egyedüliként . Előbb utóbb ez euból és a NATO-ól is kivágnak benneteket , utána megnézhetitek magatokat .
rakitics41
Egy biztos , hogy Orbán nem egy Dobó István, aki az egri várban egy török támadás után összehívta az övéit akik megfogadták hogy az ellenséggel, a törökökkel szóba nem állnak, és aki a szabályt megszegi az halállal lakol!Milyen messze van ettől a mi kis utcai harcosunk, aki majd 23.-án elmondja hogy milyen hősök is voltak azok akiket azok elődei végeztek ki akikkel most ő parolázott !Ez még nem lenne akkora baj, az igazi baj ,hogy még mindig sokan hisznek iennek az álnok, több színű /,nem is kétszínű/ embernek!
Béla333
Ki kell adni erre a mocsokra egy "Personan non grata" jelzést.
Oszt jó napot!
Béla333
Kell egy csapatba egy olyan tag, akiben nem lehet megbízni, aki elárulja az ellenségnek az összes belső titkot, aki árulóként az ellenség embereit bújtatja, segíti az egész csapat kárára, rovására?
Kell a fenének.
Ha a hülyemagyar maffiahívők szavazatai miatt ezek maradnak a hatalomba, akkor az egész országot ki kell rúgni!
lampa laz
@Qqberci: Ezt a vékony jeget nekünk, magyaroknak kellene alatta beszakítani, mielőtt az eu vagy a NATO kipenderíti ezt a dögöt, mert vele együtt az ország is repül. Az pedig nekünk nem lenne jó.
Péter2
@KisTehen: Írásod jól mutatja , hogy nem voltál katona , semmi rizikó nincsen mivel 90% NATO országok vesznek körül ha kitesznek benneteket , márpedig ha nem azt teszitek mint a többi tagország, akkor záros időn belül búcsút vesznek tőletek, ez katonai szervezet egyértelmű szabályokkal ,amit se megkerülni, se másképp érteni értelmezni , és tőle elvonatkoztatni nem lehet !
Nyírfa
@Horizont: 17.35

Konkrétan arra gondoltam, hogy a NATO és az EU Európa védelmében zárja ki Orbánt minden közös döntésből. Már nem a vétójog megvonása szükséges, hanem a szavazati jogtól való megfosztás. Pártcsaládja nincs, lóg a levegőben, van, de minek? Határozottan jót tenne velünk Putyin, ha hosszú, baráti vendéglátásban részesítené Orbánt. Úgyis ez lesz a vége, minek húzzuk az időt?
Nyírfa
@lampa laz: 17.53

Igen, ez kéne. Csákány se kell hozzá, csak egy masszív cipősarok.
Sakk Matt
@KisTehen: Prigozsin teste milyen ellenhatással reagált a bummra? Megint nagyot akartál fingani, oszt tehénlepény jött :P
Néro2
A várbeli desznyót mikor tünteti ki Putyin valami Orosz Atyuska plecsnivel ?
Hát az mégse járja , hogy plecsnihátrányban legyen Papagáj Pitike futsalos kulügyére mögött.
A franc essen bele mindkettőjükbe meg a tolvaj bandájukba is.
Nyírfa
@Horizont: Ezt sokszor megkapja. Feszeng mások mellett egy ideig, aztán arrébb megy, mert senkit nem érdekel, végül leül, és elkezd a nagyon fontos kék mappájában lapozgatni. Szerencsétlen néha felnéz, hátha szólhatna ő is valakihez, de elmennek a széke mögött. Ha muszáj, szóba állnak vele, de csak akkor. Na, az ilyenkor készült képekkel lohol körbe a kormánymédia, milyen fontos ember a Viktor.
simmering73
Nincs messze az idő amikor vége lesz ennek a színielőadásnak és a vasfüggöny legördül.
kereső
Egy komment a hvg-ről, főleg azoknak, aki bagatellizálják ezt a lépést. Bevallom nekem összeszorult a gyomrom a félelemtől- ismerve orbán "csakazért is" mentalitását.

"Ez az összehangolt lépés miket okozhat hazánknak:
-a németek simán elállhatnak attól,hogy idehozzák a hadiipari gyártásukat és inkább még egy üzemet építenek a már bejelentett mellé Ukrajnában
-a svédek felmondják a Gripen szerződést,ezáltal gyakorlatilag megszűnik a magyar légierő!!!
-teljesen megszűnik az eddig is visszavett titkosszolgálati együttműködés a külföldi és a magyar szakszolgálatok között,sőt lehet,hogy a külföldi szakszolgálatok fokozni fogják a magyar kémek lebuktatását
-a bolgárok még inkább megfogják a hazánkba vezető gáztranzitot
-az EU keményen fog válaszolni Orbánnak a német építőipari és kiskereskedelmi cégek kiszorítási kísérletére azzal,hogy egyrészt versenyjogi eljárások sorozatát fogja megindítani hazánk ellen,másfelől megtiltja a Mol-nak és az OTP-nek a régióbeli terjeszkedését
-az EU szintén fokozni fogja a kínai akkugyárak hazánkba telepítésének környezetvédelmi és versenyjogi vizsgálatait és ennek az lehet a következménye,hogy meg fogja tiltani hazánknak a gyárak idehozatalának mostani gyakorlatát és rendkívül szigorú feltételek teljesülése mellett engedi csak
-az USA ki fogja terjeszteni a szankciók alá vont NER -szereplők körét
Igen,Orbán kiterjedt gazdasági és politikai háborút kapott és ezt az EU pénzétől függő rendszere nem fogja túlélni.
Az sem igaz,hogy nincs alternatívája az orosz gáznak és atomnak.Le lehet válni,de ahhoz politikai szándék kell és ez eddig nem volt meg Orbán részéről.
Most,hogy komoly intézkedések várhatók Orbán ellen,nem lesz más választása,mint a leválás,ha azt akarja,hogy ne omoljon össze a rendszere."
kereső
Azért valamit fel kellene fogni a pritiveknek- benne a külügyminiszterünknek, és orbánnak is. Amikor Pressmant támadják- az USA-t támadják. Amikor Pressmann figyelmeztet, akkor az USA figyelmeztet.
Amikor az Eu-t támadják, és benne az EP-ról beszélnek degradálóan, és kioktatóan akkor az eu másik 26 tagállamának 440 millió lakosát támadják, és beszélnek róluk degradálóan.Amikor az Eu-t támadják,-és "brüsszeleznek", akkor tulajdonképpen az eu másik 26 tagállamának vezetőjét- kormányát támadják- mivel "brüsszel" végrehajtó szervezete az Eu-nak.
kereső
@KisTehen: Hát akkor olvass mást mint az origót, mert Ukrajnában még komolyabbb hadiipari beruházást kezdtek a németek-közösen az ukránokkal, mint nálunk. Én normális vagyok, de hogy te???,barom...
kereső
@KisTehen: 18:45 Hülye is vagy , nem csak barom...mert egy egyszerú mondatot nem tudsz értelmezni. legelj inkább...
Néro2
@kereső: mimogyoróknak mindegy lelkesen tapsikolnak Trágyisztánjukban.
Péter2
@KisTehen: Kiképző voltam 12 évig , századosi rangban hivatásosként , ez nem sor hanem tiszti állomány , itt már a rangért tanulni kellett ,akkor már nem a Kádár rendszer volt, mikor kezdtem a tiszti iskolát volt harcászati , stratégiai oktatás is , de hát te nem voltál még sorállományú sem, akkor nem írnál ilyen blődségeket , ha mi nem értenénk a stratégiákhoz akkor kik , kik mennének a frontra " igaz , ha arra kerülne a sor a jelenlegi kormányodért 100%, hogy nem fognék fegyvert " de ahhoz tisztnek sem lenni de sorállományúnak sem , hogy ha kiköpnek benneteket , körbe vagytok véve NATO szövetségesekkel , ami ellen semmit nem tudtok csinálni , ha úgy akarják el tudnának benneteket szigetelni , mivel a környező szövetséges országok elzárnának minden utat " földön , vízen , levegőben ha akarnák , ezt úgy hívják stratégia , megelőzve egy esetleges hason húzást mint kuba tett valamikor , igaz én nem atomra gondoltam , csak arra , hogyha behívnátok az Orosz testvéreiteket pl gazdád hatalma megszilárdítására , vagy esetleg a környező országok fenyegetésére ,zsarolására , akkor fegyver nem jutna be ami a lényeg , csak a kereskedelmi áruk , úgy , hogy titeket nem kell odalökni Oroszországhoz , mert már ott vagytok , megmondta a gazdád , nem az számít mit mond , hanem azt figyeljék mit teszek !
Sakk Matt
@KisTehen: Figyu, otthon recskázz vagy Szájernél!
NKF
Sejtettem,hogy a Buznyák szervezte!
namihami
Azért az a vékonyjég, elnézve jóltáplált ökör külsejű Vezérünket, talán nem is olyan vékony! A Duna jegén már ezért nem is kisérletezik!
izéke
@Pegero: már annyiszor válaszoltam az ilyen hülyéknek ugyanezen kérdésére : miért nem teszitek meg végre??? Bárcsak mennétek már önként és ne kelljen szégyenszemre kirúgni,legyen már bennetek tartás és felemelt fővel távozzatok! A recept is adott,tegyétek ugyanazt amit az angolok és szabadok vagytok
izéke
@KisTehen: te nagyon múú,azt irta,hogy 90%-ban,tudod az nem teljes
Peller Anikó
@Pagero: Igazad lehet a rángatózását elnézve, Orbánnak több szesze, van, mint gondolnád.
izéke
@Pegero: látom,hogy még mindig hülye vagy. Te háborogsz,hogy ki kell lépnetek de gyáva szarok vagytok hozzá,mocskos kódisok akiket bottal és kutyával kell kikergetni mert az ablakon is visszamásztok csak lophassatok. Undorító férgek vagytok,az emberiség söpredéke,bárcsak jönne rátok egy újabb Trianon!
Peller Anikó
@izéke: Hóó hőő, mi is itt lakunk ám, nem lehetne inkább jöjjön rájuk egy új Traktor?
izéke
@Peller Anikó: természetesen ezek a birka választóikra vonatkoznak,aki teheti menjen el innen vagy fizetheti vissza orbán ész nélkül felvett hiteleit,ő és a rabszolgasorba jutó családtagjai. Én nem fizetek ezeknek semmit,jussanak csődbe mihamarabb! Kínai vagy orosz gyarmat lesz ez a föld és én nem kérek belőle,inkább élek valóban szabadon idegenben és még a gyerekeimnek is megtiltom,hogy magyarul beszéljenek. Inkább tanuljanak és legyenek új Nobel díjasok a rothadó Nyugaton és ne rabszolgák a kínai akksigyárakban,kitéve a vegyszereknek.
Peller Anikó
@izéke: Nem lehetne mégiscsak inkább egy traktor? Lehet lánctalpas is.

Ez akkor is a mi hazánk. És van itt még vagy 8 millió ember azon a kb 1 millió agyatlan szavazón és a néhány aljas román trollon, nameg a pár ezer kitömött fidesztrógeren kívül.
verőce21
Egyszer majd ezek a nagykövetek szépen mind hazatakarodnak...! :)
Ezodabasz
@Pegero: Te arab vagy? Itt élsz? Tudsz valamit az izraeli háborúról? Ki kivel van és miért...stb.
A te 0rbánmániád miért van? Szerelmes vagy belé te kis butzancs:))??? Befogadott az ánuszába? Hogy kerültél ide migránsként? Fizettél a Tóninak?
jáger laszló
Rendes gyerek ez az Orbán Gáspár
Nem nyomul a közéletben,pedig +tehetné!!
Olyan szolid magánakvaló típus!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Peller Anikó
@Macskabaszó: Mondd meg neki hülyegyerek. Még szerencse, hogy nálunk ilyen nem fordulhat elő.
izéke
@Peller Anikó: jól van,rábeszéltél,engedek a 48- ból :)))))))
pultosjocó
ez az első lépés...,remélhetőleg hamarosan következik a " gond " megszüntetése...
Sakk Matt
@KisTehen: Te csuklóznál állandóan! Tedd ezt a buzibarátodnál :P
kereső
@KisTehen: tegnap 18:52. Hülye barom- igen mi vagyunk a "többség", mi európai állampolgárok. Mert ti csak annyian vagytok a 440 millióval szemben, ahányan itt nyaljátok orbán és putyin feneséges ülepét. Ja, mos tmár még ezt is háromfelé kell osztanotok-becsatlakozott a kinai kommunista párt. Nem is tudom , hogyan birja a nyelvetek.
kereső
@Maccska: tegnap 22:33 Nos, ami azt illeti- becsatlakoztál a a propeller barmához. Presmann ügyvéd. Presmasnn Bpesti nagyköveti életét megelőzően az USA nagykövete volt az ENSZ biztonsági tanácsában, kormányzati tanácsadó volt- és jogi képviselő-amely időszak alatt jogi ügyekben képviselte Amerikát. Ingyé tette, mit gondolsz.
2020-2022 között két ügyvédi irodának volt "partner" ügyvédje- olyan ügyvédi irodáké, amelyek hirességeket képviseltek.
Ingyé dolgozott, baromarc?Mit gondolsz? Ebben a két évben keresett dollármilliókat?? Komolyan megáll az eszem, hogy ennyire primitiven vagytok képesek gondolkodni- és amikor "partner" ügyvédről beszélünk- az az USA-ban kiemelt jogi kategória, amelyet meg kell fizetni. Nem olyan zug ügyvédekről van szó, mint orbán elhiresült zugügyvédje nyerges, vagy mint torgyán.
kereső
@KisTehen: Má megest hülye vagy. Én Európában élek- mivel Magyarország Európában van, nem az Uralon túl..Még nem sikerült áttelepiteni ./visszatelepiteni.Tudod barom- én magyar vagyok, és mint magyarnak Európa az otthonom, mert Magyarország a hazám.
kereső
@KisTehen: Magyarország nem Európában van??? Na, mond mit tudsz- mikor költöztünk el???
kereső
@KisTehen:Ehhhhhhhhhhhhhhh- minek is állok le hülyékkel társalogni, te nem egyszerúen barom vagy, hanem hatökör.
pultosjocó
@KisTehen: bánja f@szom ,kinek az akciója, ha a zsírháj pusztulása a vége...
kereső
@KisTehen: Te csak ne küldözgess engem sehova, itt én vagyok itthon-és nem te Moszkvából.
simmering73
"Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Egy időben nagy divat volt az agykontroll, ha jól emlékszem, annak volt a napi mantrája, hogy napról-napra jobban érzi magát az ember. Az Orbán-rezsim esetében sem az agy, sem a kontroll nem értelmezhető pártállami keretek között, csak az a biztos, hogy a gondolkodásra képes polgárok napról-napra kínosabban (hogy ne mondjam hajnalhasadáskor: szarabbul) érezhetik magukat. Megy most a vita a csútiról, hogy a Putyin mellett ücsörgés közben előadott heveny idegrendszeri tünetek vajon azt jelentik-e, hogy valami kínos dologra utasította, majd megalázta őt az orosz elnök. Ez persze egyáltalán nem zárható ki, de azt ne feledjük, hogy Orbán nem először produkálja ezeket a tüneteket. Legfeljebb eddig nem egy állami hivatalos csatornán adták le a produkcióját. De eddig is volt baj gazdagon."
kolozsvaros.com/2023/10/20/az-ugye-soha-nem-erv-hogy-a-masik-is-az-asztalra-sz-t-tehat-akkor-orbannak-lehet-a-tanyerba-is/
szegfue
@KisTehen: 7:42 Teljesen igazad van! A nagykövetek semmiről sem dönthetnek, csupán az illető ország álláspontját képviselik, ahogy Pressman is. Egyébként meg miért nem "rendeli be" Szijjártó Pressmant... tudod, ahogy szokta?!
ómió
Nem árulta el a hazáját!? Na, ne má!
szegfue
@KisTehen: Ne gyere már ilyen általános dumával! Komolyan nem állithatod, hogy a nagykövetek csupán "egymást között szervezkednek"?! Ha ilyen lenne és nem az országuk véleményét tükrözné a cselekedetük, akkor biztos, hogy rögtön visszahivnák őket. Pontosan ugy, mint mondjuk ha Szijjártó nem azt képviselné, amit a magyar kormány akar. Egyetlen ország nagykövete sem megy szándékosan szembe hazájával, hiszen ő képviseli az illető országot.
Arra viszont nem válaszoltál, hogy szerinted Szijjártó miért "nem rendeli be" Pressmant?
Egyébként meg, ha nem tudsz másképpen hozzám szólni, csak személyeskedve, akkor inkább ne is válaszoljál!
szegfue
@KisTehen: Ügyeeeeees! Mint Mátyás király meséinek egyikében: a pásztor leánya vitt is ajándékot meg nem is... Válaszoltál, meg nem is... azért kösz. Könnyü álmot hozzon Neked a szél!
Yoda69
El fogja erni a zsirtaho, hogy kibasszanak minket a NAT-bol es az Unio-bol is. Akkor aztan lehet kezdeni tanulni oroszul, mert fuggetlenek biztos maradhatunk itt Kelet-Europaban, letolt gatyaval.
csak úgy....
@KisTehen: te csak egy szaros nyelvü,fontoskodó szervilis elmebeteg,egy buta nulla aki azt hiszi magáról,hogy nélküle még a fidesz is szarban lenne! :)
szegfue
@KisTehen: Szerintem inkább vélemények, mert egyikünk sem mondhatja a magáéról: ez az igazság. Majd legközelebb folytatjuk...
Aki Én
@KisTehen: Te egy súlyosan beteg ember vagy...
kereső
Ez a találkozó nem jöhetett volna létre az államok kormányainak tudta és beleegyezése nélkül. Kár itten azzal a baromsággal jönni, hogy ez csak az amerikai nagykövet "magánakciója" volt, és a nagykövetek "magánemberként" vettek részt a megbeszélésen. Ilyet csak a tudatlan primitivek állithatnak, értelmes ember tudja, hogy ez egy nagyon komoly dolog-és a "szégyen napjának" nagyon komoly következményei lesznek- az egész országra nézve.
Ezodabasz
@Pegero: Értem imádkozol? Köszi nem kell te höje! Arra válaszolj amit kérdeztem te fasz! Tegnap: 23:00.
Semmit sem tudsz mondani a saját néped háborújáról? Nem kell beszarnod, csak tájékozódni szeretnék és lehetőleg olyantól aki képben van és érti.
Ezodabasz
@Pegero: Jól haladunk! Akkor ezt tisztáztuk, arab vagy:)) Nem baj, sőt így talán tovább is léphetünk. Mi a véleményed az iraeli háborús helyzetről?
Ezodabasz
@Pegero: Jóólvan, de ez egy másik kérdés lenne, bár a zöldpárti Greta Thunberg inkább az arabok oldalán áll nem? Teérted harcol te höje! Nem érted? Teérted.. Az alapvető kérdés az, hogy: Mennyire régre nyúlik vissza a közel-keleti zsidó-arab szembenállás – újkeletű harcról van szó, vagy évezredekre visszamenő ellentétről? Vagy te ilyen korcsféle arab-zsidó-fideSS keverék vagy?
Ezodabasz
@Pegero: Te állatkirály! Nekem nincs problémám. Neked van. Ha baszogatásnak érted a kérdéseimet az nem nekem nem fáj!
Nem baszogatásnak szántam, de tudod te ezt jól és szándékosan félremagyarázol. Egy tök egyszerű és őszinte válasz sokkal jobb mit a mellébeszélés és ilyen faszságok mint: " Ha majd alulról szagolod az ibolyát és az örök világosság fénye lesz a szoláriumod, nem lesznek ilyen gondjaid" Ez milyen ökörség? Be vagy baszva? Megmondhatod nyugodtan hogy fingod sincs az arabokról, meg az izraeliekről és leszarod az egész világot. Jó itt neked 0rbanisztánban.
Te élvezed a nyomorult helyzetedet? Szereted ha utálnak? Ilyen a karma...a fagyi visszanyal.
Ezodabasz
@Pegero: Te szerencsétlen marha. Menjél aludni mert egyre höjébb vagy.
Ezodabasz
@Pegero: Do you respect these? For you:) Unalmas a gyüjteményed humorzsák!
Ezodabasz
@Pegero: Ennyit tudsz te gyökér? Gratulálok! Szard össze magad:)))
Ezodabasz
@Pegero: :))) Szép kakika! Saját kezeiddel rendezted mosolygósra? Gyártásvezető, vágó, producer operatőr is te vagy?
Oszkár vagy Kossuth díjra hajtasz? Ez egy remekmű!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.