Akik kontroll nélkül érkeznek Európába, később akár terrorcselekmények elkövetői is lehetnek – modta el a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Orbán tanácsadója szerint tálib hatalom dönthetné el, ki léphet be Magyarországra

Bakondi György ijesztő perspektívának nevezte azt a lehetőséget, hogy egy tálib hatalom dönthetné el, ki léphet be Európába és ki nem, miután az afgán embercsempészek javára eldőlni látszik az a küzdelem, amit déli határunk túloldalán embercsempész bandák folytattak egymással a terület feletti uralomért.

Az afgán embercsempész csoportok szervezettsége egyre inkább arra utal, hogy tevékenységüket – például a pénz beszedését – összehangolják, feltehetően Afganisztánból irányítják

- mondta.

Korábban csak egymás ellen használtak fegyvereket, aztán elkezdték a helyi lakosságot terrorizálni, most pedig már megtámadják a határon szolgálatot teljesítőket is – tette hozzá.

Csak idén eddig nyolc rendőr sérült meg és sok száz millió forintos kár keletkezett műszaki berendezésekben

- sorolta.

Ha ebbe jobban belegondolunk, különösen érdekes az az európai uniós megközelítés, ami szerint "humanitárius feladatunk, hogy segítsünk szegény rászorulókon" – mondta.

Nehezen tudom elképzelni, hogyan lehetne humanitárius alapon segíteni annak, aki géppisztollyal támad a határt védő rendőri erőkre

- jegyezte meg, hozzátéve: az embercsempészés bűncselekmény, az illegális határátlépés ugyancsak bűncselekmény.

Bakondi György hangsúlyozta: az illegális bevándorlók által elkövetett cselekmények sokasága mutatja, hogy korántsem menekültkérdésről, sokkal inkább belbiztonsági és szuverenitás kérdésről van szó.

Azt, hogy egy adott országba ki és milyen feltételekkel léphet be, a nemzetállamnak kell eldöntenie

- jelentette ki.

Bakondi György "nagyon nagy mulasztásnak, nagy hibának nevezte", hogy a terrorcselekmények miatt súlyosan feszült biztonságpolitikai helyzetben európai országok egymás után függesztik fel a schengeni kötelezettségeket, pedig a schengeni koncepció lényege éppen a külső határok megvédése lenne.

A belső határok ellenőrzésének visszaállítása a lakosság utazásai során korlátozásokkal járhat és akadályozhatja az áruforgalmat is

- mondta.

Bakondi György arra a kérdésre, hogy a Gázában folyó harcok miatt elindulhat-e egy újabb menekülthullám, azt mondta: egyelőre azt még nem lehet megmondani, hányan lehetnek és merre tartanak majd.

Szavai szerint fontos lenne, hogy az Európai Unióban az illetékesek – felismerve, hogy a huszonnegyedik órában vagyunk – végiggondolják 2015 óta folytatott elhibázott migrációs politikájukat és annak következményeit, mert az biztos, hogy a külső határok védelmére, az európai emberek biztonságára az eddigieknél jóval nagyobb figyelmet kell fordítaniuk.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Már a fidesztálibok engedik be a jó terroristákat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Rájöttek, hogy legfeljebb a ""kisterrorista"", az aki majd meghúzza a ravaszt, jön a határon! A vezető, a szervező és a pénzes már régóta Rogán paszporttal benn van Európában, lapul és szervez! A komoly vezetőt nem fogja a terrorszervezet egy határincidenssel kockáztatni! Annak megvette és kamattal még vissza is kapja a befektetett pénzt!
simmering73
Már a fidesztálibok engedik be a jó terroristákat.
justhpeter
@simmering73: Erre gondoltam én is. Minek nekünk idegen tálib, amikor itt vannak a fidióta tálibjaink is. A rombolásban ők is vannak olyan jók mint a külföldi tálibok, szerencsére még rakétájuk nincs.
verőce21
Egyszerűen tűzparancsot kell kiadni arra, aki illegálisan a két határsáv közé belép...!
verőce21
A másik igen súlyos probléma mára, hogy a kisebb népességű európai országokban, mint pl. Svédország - ahol a kritikus tömegű muszlim migráns már jelen van -, kezdik átvenni a hatalmat a muszlimok.

Ilyen országot szabad még beengedni a NATO-ba? - mert ha "támadás ér" egy nato-országot, a muszlim svédek jönnek a segítségükre...? :)
pultosjocó
megérdemli Európa, már rég ki kellett volna söpörni ezt a szemetet...
NKF
Kezd ébredezni Európa,csak késésben van!
Yeromos
A szakértúő Úr biztosan tud arra is magyarázatot, hogy ha ekkora veszélyt jelentenk az emnercsempészek akkor miért engedték őket szabadon, arra gondoltak, hogy majd esetleg beállnak az akku gyárba dolgozni, vagy esteleg folytatják a tevékenységüket?
Yeromos
@Maccska: Cigányokkal is tele van a börtön még sem helyeselnéd ha kiengednék őket. Ha az embercsempészeknek elengedik a büntetését akkor szerinted mi a visszatartó erő, az ilyen bűcselekmények esetén. Nem gondolod, hogy elég nagy baromság az az elv, hogy nem büntetjük őket mert drága, nincs rá kapacitás?
Yeromos
@Maccska: Egyébként ezek a külföldi álampolgárok, magyarország területén nem tartották be a törvényeket bűncselekményt követtek el, jellemzően folytatólagosan, előre megfontolt szándékkal, tehát ezért bűntetés jár. Ők nem politikusok, hogy nem lehet őket büntetni.
Yeromos
@Maccska: Lehet libernyákozni, de a fogvatartási törvényt a jelenlegi kornány alkotta, Talán olyan törvényeket kellen hozni amit be tudnak tartani, akkor hiába vannak a libernyák ügyvédek nem lenne mit támadni. De mivel nem tartják be a törvényeket ezért támadhatók ezt használják ki (egyébbként nem helyeslem), de jog már csak ilyen, Magyarországon nem igasság szolgáltatás van hanem jogszolgáltatás.
ómió
Egyelőre a brüsszeli korruptbolsi efftársak szeretnék eldönteni!
Nessy
Lehet ezen polemizálni, hogy mi a helyes az embercsempészek esetében, ők közben köszönik a további lehetőséget, és jó pénzért fuvarozzák az egyik határtól a másikig a migránsokat. Valami oknál fogva, ugyanis nem mi vagyunk a célország! Úgy hogy ne tessenek "rettegni" a tálib hatalomtól.
Yeromos
@Maccska: Nem EU-s a 2013-as magyar törvény szabályozza.
kulabombaafityiszre
Arra ugye mindenki emlékszik,mikor orbánnak érdeke volt a migráció,hogy később hivatkozzon rá,akkor az ország terroristák útvonala volt.Többek között itt vettek meg az átjáró terroristák több mint 500 sim kártyát ellenőrízetlenül,amikkel pokolgépes merényleteket hajtottak végre nyugat európában.tehátamikor a terrorista merényletekre hívatkozik rángatózós orbán meg ez a félhülye bakondi akkor ők is vastagon benne voltak ezekben a merényletekben.
Yeromos
@Maccska: Ez így igaz, Magyarországon hatályos tehát be kell tartani.
kereső
Háááááááááááát, bakondi elvtárs- milyen jót is tett trump-akinek most kötelezően kell a nagyságát dicsérni- , hogy kivonult Afganisztánból, és ránk szabaditja/Európára a tálib/iszlám államos seregeket, putyin legnagyobb örömére. Na, ugye- nem hiába trump a "legnagyobb"- a magyar kormány /orbán szerint.
Béla333
"Akik kontroll nélkül érkeznek Európába, később akár terrorcselekmények elkövetői is lehetnek – modta el a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója "

Ezt miért nem mondta el a fajtársainak amikor pl. az orosz kémbankkal nyakra-főre engedték be ellenőrizetlenül az orosz kémeket? Vagy a letelepedési kötvényeket ellenőrzés nélkül kiadó mocskos maffiózóknak miért nem szólt?
Szemét hazaáruló maffiózók!
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 11:10
Kezdjük az elején.Elöször cáfold meg a simkártyás ügyet.
Toller Béla
Nagy farok ez az ember ! Most ki dönti el ? Nna, és kinek kellene ? NNna, ugye, megy ez ...de nem neki !
rakitics41
Mekkora ész kellet ennek kikövetkeztetéséhez.Ha nem ellenőrzünk , nem tudjuk hogy ki lép be!Ezt én mint nem szakértő , már régen kikövetkeztettem , teljesen ingyen, szakértés nélkül, logikai úton.Úgy látszik hogy Orbánnak és Rogányéknak nem volt ennyi logikai érzéke, mert ellenőrzés nélkül engedte be az idegeneket, persze egy kis pénzért!
balos
Az eddig még nem tűnt fel senkinek,hogy 99%ban a volt Jugoszlávia területe mióta határos Afganyisztánnal?Vajh hogyan tudnak fegyvert és egérutat kapni a geci haverjaitól?Nem véletlen,hogy az embercsempészek kegyelmet kaptak ilyen "pénzinséges" időkben!Gondolom jól "meghálálták a borítékkal a közutált elnökcsajnak!
jáger laszló
Vajdaságban a határ mentén gyülekeznek a migránsok ,és mennének NO-ba!!
Közben lövöldöznek a levegőbe és 1másra!!
A kerítés és a határvadászok miatt nem mehetnek
Nem a magyar határőrzőkre lövöldöznek!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.