Készül egy beruházás, amivel sokszor több vizet lehet majd kiemelni annál, mint amennyire most szükség van, és ezt egyelőre nem magyarázza semmi.

Hová vinnék a komáromi vizet? – Gurmai Zita a gazdaságfejlesztési minsztertől vár választ

Kép: Gurmai Zita / Facebook

Mi a célja a jelenlegihez képest többszörös nagyságrendű vízkiemelést lehetővé tevő beruházásnak Komárom térségében?

– kérdezi parlamenti kérdésben az MSZP frakcióvezető-helyettese Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztertől. Gurmai Zita pénteki online sajtótájékoztatóján arról beszélt: egy internetes hírportál a Tatabánya, Tata és Komárom térségében zajló víziközmű-beruházásokról szóló írásában azt egy „titokban tervezett új akkugyár létesítésével” hozta összefüggésbe.

Gurmai szerint Komárom polgármestere a beruházást azzal indokolta, hogy az új vezetéket a város és a térség ellátásbiztonságának fokozása érdekében építik. Egy geográfus viszont azt mondta:

A fejlesztés napi 22 ezer köbméter víz kiemelésére alkalmas rendszert hoz létre.

Ez a korábbiakhoz képest ötszörös bővülést jelent, ami nehezen magyarázható a város méretével. A KSH adatai alapján ugyanis Komárom és Ács együttes vízigénye is csak 3000-3500 köbméter naponta, továbbá a dél-koreai SK Innovation két akkumulátorgyára is legfeljebb 4100 köbméternyi vizet használ egy napon. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint mindez arra enged következtetni:

Komárom térségében újabb nagy vízigényű gyár létesítését tervezik.

A gazdaságfejlesztési minisztert arról kérdezte Gurmai, hogy van-e tervben új nagy vízigényű gyár építése, illetve megoldható-e, hogy tiszta ivóvíz helyett szürke víz felhasználásával elégítsék ki a meglévő akkumulátorgyárak vízigényét.

A szocialista politikus választ vár arra is, hogy milyen víztakarékosságot érintő szabályozás van érvényben a nagy vízigényű üzemek létesítése kapcsán, és mikor kötelező részletes környezeti hatásvizsgálatot végezni.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rakitics41
Nem vette még észre senki sem ,hogy ezek a nagy beruházásokat létrehozásuk előtt olyan nyíltan és őszintén megbeszéli a kormány hogy senki nem tud róla semmit és így azután a vita arról hogy kell-e ez a beruházás a helyben lakóknak, vagy hogy milyen környezeti hatása lesz az új beruházásnak olyanná válik mintha a semmiről vitatkoznának a felek.Az ilyen tájékoztatásnak semmi értelme nincs!A semmiről nem lehet véleményt mondani, és ha lehetne akkor is minek!
Eladott Ország
„Napi 27 ezer köbméter ipari és ivóvíz szállítására alkalmas vezeték épül ki a gödi különleges gazdasági övezetben. Ez egy Kecskemét nagyságú város vízfogyasztásával ér fel. A 27 ezer köbméter egyébként jóval több, mint amennyit a Samsung SDI a három évvel ezelőtti környezeti jelentésében feltüntetett: abban 2019-re évi 377,7 ezer köbméter vízhasználatot szerepeltettek, ami napi átlagban 1000 köbméternek felel meg. Aztán az elhasznált vizet beleengedik a Dunába, amit a Dunakeszi és Pest között sorakozó kutak felszívnak Budapest lakossága részére. A talajvíz szennyezést már ki is mutatták!” Naná mivel a gecinek már átutalták az óriási megkenőt!
uploads.disquscdn.com/images/205996b93d2e807a33dc5c0517b2c02928c710befc7d4f1b7c7f98da41591adb.jpg?w=800&h=2288
A NER-nek a jellemzője az igazmondás! Igaz az, hogy amit mondanak annak pont az ellentettje igaz. „A politikusokat és a pelenkát gyakran kell cserélni, ugyanabból az okból kifolyólag „ ( Mark Twain)
uploads.disquscdn.com/images/051b1f184645569c99d9f434c83666ac79a24585cb655a8486ddd487abe522d9.jpg?w=800&h=383
A fidesz lop csal hazudik non stop ! Ezért a gyárért óriási kenőt kaphatott a lopcsak dakota. Egy ribanc borotválkozzon! De ez nem ribanc csak 1 Putler csicskás. A vas és acél országa a múlté, akkugyár országa lesz Orbán országa.
uploads.disquscdn.com/images/c8de52f1fc15e3cec12c12e7099f6e1bb1cee5275a2d086f84bebb3a5b78be8f.png?w=800&h=362
NKF
Jaj,nem tudtam ki ez a tyúk? Mszp-s ,már értem!
Nessy
Egy halk kérdés! Szakértők felmérték,, hogy ezek az ad hoc épülő gyárak mennyire víz és energia igényesek? Mennyire környezet szennyezők? A keletkező veszélyes hulladéknak mi lesz a sorsa?
Megjegyzem, egyetlen pártnak sem vagyok sem tagja, sem támogatója!
Eladott Ország
@NKF: ma, 17:44 ☻ Érted, csak fel nem fogod! Kész Rákosi-rezsim. Csak akkoriban a vas és acél országa akartak lenni az akkori mimagyarok, most meg akkumulátorok országa lennénk, de a módszer ugyanaz. Debrecenbe épített akkugyár, nagymennyiségű víz és energia nélkül, kb. olyan remek ötlet, mint a dunapentelei kukoricaföldre vasművet csinálni. Anno Rákosi ötlete volt a vas, acél és alumínium országa leszünk. Legalább 5 város rokkant bele (Ózd, Dunaújváros, Miskolc, Ajka és Varpalota)! Most plusz 20 város jut erre a sorsra! Ja és az 50-es években is hasonló érvekkel jöttek, csak azt szocialista tervgazdálkodásnak hívták, ma nemzetgazdasági érdeknek, mármint a román cigány gecinek és bűnszervezetének!
namihami
Szomjaznak kínai testvéreink? Kimelegszenek a nagy gyárépítésben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.