A Líra Kölcsey Könyvesbolt azt írja, a vizsgálat eredménye szerint nincs elég messze a könyvesbolt. 

Kormányhivatalnokok mérték a távolságot a könyvesbolt, a katolikus iskola és a templom bejárata között a pásztói Líra szerint
Fotó: Pexels

A pásztói Líra közösségi oldalán számolt be arról, hogy érdekes látványban lehetett részük azoknak, akik hétfőn 10 óra tájban az Árkádsoron a könyvesbolt környékén jártak.

Két kormányhivatalos dolgozó távolságmérővel lemérte a könyvesbolt bejárata és az iskola, valamint a templom bejárata közötti távolságot.

A beszámoló szerint "a munkatársak kissé bizonytalanok voltak a teendőik kapcsán, mert még ilyen feladatot nem bíztak rájuk".

Végül megszületett az eredmény: a könyvesbolt bejárati ajtaja és a katolikus iskola bejárati ajtaja közötti távolság kevesebb, mint 200 méter.

Mint írják, ezt megelőzően már volt egy vizsgálat a könyvesboltban, "amelynek célja az LMBTQ tartalmú könyvek tárolására irányult".

Azok a könyvek is ebbe a kategóriába tartoznak, amelyeknek akár egy mellékszereplője, vagy akár egy röpke kis eseménye is a másságra utal. 

- írják, majd hozzátették: ide sorolandó több klasszikus is.

A bejegyzésben több kérdést is feltettek

Mi a vizsgálat célja? A törvény betartatása. Jó nagy büntetés kiszabása? Könyvesboltok ellehetetlenítése?  Könyvesboltok bezárattatása?

Úgy fogalmaztak: "A 40 éve működő könyvesbolt, a kultúra egyik szentélye veszélybe került".

Valóban ekkora veszélyforrás az ifjúság szellemi és erkölcsi fejlődésére az olvasott irodalom?

Forrás: Facebook

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@rakitics41: Mert a törvény jött létre legkésőbb...ráadásul a NER-ben ezek visszamenőlegesen hatályosak :(
A jövőre igen nehéz felkészülni, főleg akkor, ha az a sötét múltba mutat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Hülyék!, erre van idejük, ezért kapnak jó fizetést?
rakitics41
Miért nem az a szabály, hogy amelyik intézmény . cég, vállalkozás később jött létre annak kell a törvényi előírásnak megfelelnie!Ez lenne az igazságos.
Sakk Matt
@rakitics41: Mert a törvény jött létre legkésőbb...ráadásul a NER-ben ezek visszamenőlegesen hatályosak :(
A jövőre igen nehéz felkészülni, főleg akkor, ha az a sötét múltba mutat!
Pálinkás Pál
ezeket filmre venni,feltenni a világhálóra, hogy ez a magyar kormány...
Nessy
Pártunk és kormányunk egyre gyakrabban igazolja Einstein tézisét, miszerint "Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen"! Ami ennél is rosszabb, amikor a hülyeség szervilizmussal párosul.
tothjani
Ezek a mocsok állat fasiszták, egyszer egy statisztikát is közölhetnének, hogy az elmúlt 13 évben hány kiskorúnak engedélyezték a nemválltást, és hány felnőttön végezték el ugyanezt??
lampa laz
Bontsák el a templomot, jó ötlet, neeem?
Egyébként meg az okoseszközök világában már semmi szükség sincs ilyen oltári hülyeségre. A gyerekeink olyan felvilágosultak, h tanulni lehet tőlük. Ezzel az idióta fóliázással meg még inkább felcsigázták az érdeklődésüket a téma iránt. Ajánlanám a könyvesbolt dolgozóinak, h a raktárukban fellelhető összes bibliát fóliázzák be és tegyék ki a kirakat közepére.
vacsi
Szép feladat a kormányhivatalnokoknak...
Sakk Matt
Sokadszorra mondom, nem kell kitenni könyveket, csak borítókat és ismertetőket. Sosem értettem, mi a jó abban, ha belelapozok egy könyvbe?! Beleolvasok a 3. fejezet 4. oldalába...és?! Egyébként pedig az ebook a jövő! Nem sok értelme van - és nyilván meg is fognak szűnni - a könyvesboltoknak. Egy könyvet nem kell felpróbálni, mint egy cipőt vagy ruhát. Nem kell működés közben látni, mint egy műszaki cikket. Sokkal többet nem tud meg a leendő olvasó egy könyvről könyvesboltban sem, mintha elolvasná a fülszöveget interneten, majd rákeresne kritikákra.
Nessy
@Sakk Matt: Nem tudom, talán koromnál fogva, de nem tudok megbarátkozni a tabletten olvasható könyvvel. Bár akad itthon jó pár száz könyvem, azért ma már az új könyvekért elzarándoklok a könyvtárba, vagy ha valamit olvasnék, ami nincs meg otthon. Ma már nem tudom megfizetni a könyvet.
Apropó! Van pl. itthon Illatos kert, Szépasszonyok egy gazdag házba ( évszázados régi kínai regény, sok erotikával), meg még ki tudja hány "nem kisdedeknek" való regény. Most ha fiatalkorú rokon gyerekek jönnek látogatóba, be kell fóliázni? Azért annyi eszem van, hogy ezeket nem kapják kölcsön olvasni. nem is kérik, mert a cím nem mond nekik semmit. De a klasszikusokat?? Miért ne! A Sógun c. könyvben is van pár oldal szex.Most jutott eszembe.
lampa laz
@Sakk Matt: nekem is vannak ismerőseim akik az ebook olvasást részesítik előnybe, ők fiatalok hozzám képest. Én inkább megmaradok a könyvkapcsolatomnál, mert szeretem fogni, lapozni érezni a papír illatát, vagy ránézni a polcokon sorakozó könyvekre és felidézni melyik, milyen történetet mesélt el. Kell az a könyvesbolt hidd el.
Sakk Matt
@lampa laz: Az igényt felül fogja írni az észszerűség. Nyilván egy benzines autó gázpedálját nyomni sokkal jobb érzés, mint egy elektromos járművet vezetni, de át kell majd állnunk.
Pár napja lapoztam bele - viszonylag hosszú idő után - egy valódi könyvbe, mert abból még nincsen digitális változat (Rozsdatemető) és kinevettem magam, amikor az oldal szélét nyomogatva nem jött be a következő oldal :)

@Nessy: Általában 2-3 könyvet olvasok párhuzamosan..mindig van a listán egy könnyebb, mint Rejtő, de mellette riportkönyveket is lapozgatok. Ezek töltik ki az épp aktuálisan olvasott regények "pihenős" szüneteit.
Ha ezeket mind vinném a táskámban, igencsak húzná a vállamat :) Az ebook reader egy kiskönyvtárnyi könyvet tárol, így akár útközben válogathatok a "polcomról".
nemkati
Végre eljutottunk oda a XXI. században, hogy a könyvesbolt és az iskola távolsága a lehető legnagyobb legyen. A világon nincs még egy ilyen zseniális elvárás!
balos
@nemkati: Az lesz az igazi,amikor a könyvet fogják égetni először aztán az íróját!A nemzethy vér kő-telezi őket az iszony folytatására!
lampa laz
@Sakk Matt: Elfogadom az érveidet. Holnap 3 db könyvet hoz nekem a dpd és már alig várom, hogy kėzbevegyem.
Nessy
@Sakk Matt: Annak idején, amikor tudtam kicsit utazni ( ma már a gerincem, meg a lábaim nem engedik) én is tabletten vittem az olvasni valót. De ma már, itthon bizony a könyveket részesítem előnybe. Ha feldobom a talpam, úgyis szemétre kerül mind. Most épp ha befejejeztem Biszörmény Gyula 7 kötetes regény folyamát, már a gyermekem olvassa E.Kastner Ebek harmincadján c. könyvét, a könyvtárból.Utána jövök én.
Sakk Matt
@balos: moly.hu/konyvek/ray-bradbury-fahrenheit-451

Érdekes, az egyik kedvenc parfüm illatom is ezen a néven fut :)
Sakk Matt
@Nessy: Böszörményi Gyula..szegény, tavaly ment el :(
kereső
@Nessy: 14:37" Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos. Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
kulabombaafityiszre
@vacsi: tegnap, 16:43
Ebben mi a szép,amikor,mivel nem a feladatkörük eléggé megalázó,méricskélni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.