Az ötmilliós havi fizetése mellé.

500 milliárdos állami segítséggel kerülte el a veszteséget az MVM, mégis közel 11 millió forint prémiumot kapott a vezérigazgató

Fotó: MTI/Katona Tibor

Az MVM vezérigazgatói tisztségét 2021-től tavaly novemberig betöltő Czepek Gábor, aki, igazgatósági elnöki tisztségét megőrizve, azóta az Innovációs és Technológiai Minisztériumból egyidejűleg alakult energiaügyi tárca közigazgatási államtitkára is, tavaly az állami energiacég vezérigazgatójaként ötmilliós havi alapfizetése mellé további, közel 11 milliós prémiumot kapott – tájékoztatta a Népszavát Tóth Bertalan.

Az MSZP frakcióvezetője október közepén fordult közérdekű adatigényléssel az állami energiacéghez, azt tudakolta: az MVM vezérigazgatója tavaly és idén mekkora alapbérben, egyéb rendszeres juttatásban, jutalomban és prémiumban részesült. Az MVM néhány nappal ezelőtti válaszában hivatkozott a vezetők honlapjukon közzétett fizetési listáira.

Ezek szerint Czepek Gábor tavaly távoztáig vezérigazgatóként havi 5 milliós alapbérben, elnökként pedig további 750 ezer forint tiszteletdíjban részesült.

Forrás: nepszava.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És az évi néhány százmilliós havertámogatás ebben a buktában (fideszpacsirták, városvonulók és társaik) már benne van vagy még erre jön rá?!?!
kereső
Nesze neked "rezsicsökkentés"- hiszen ezt is a magyar adófizetők állják. Ezt a 500 milliárdot- csak azt nem tudom, hogy hol kell keresni a számla sárga sávján ezt a rám jutó összeg számszerúsétését.
SÍva
Ha nem tudom kigazdálkodni, hogy legalább nullára kijöjjek nem támogatok kétballábas futbalistákat, stadionokat stb! Csak meg kell nézni, hogy hová szórják a pénzt! Te (én) meg fizess rogyásig.
Lepényleső
Megérdemelte,- ha ki tudta sírni a büntetlenséget?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.