Változtatás nélkül tette közzé egy kórházi dolgozó levelét a közösségi oldalán.

Hadházy Ákos elképesztő levelet kapott
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A level írója a Tolna Vármegyei Balassa János kórház szakdolgozóival történt "gyalázatos eseményekről" számolt be.

A kórház – mint szinte az az ország összes kórháza – hatalmas adósságot halmozott fel és állítólagos Országos Korházi Főigazgatói nyomásra lecsökkentették a szakdolgozók ügyeleti díját

- fogalmazott a szerző, aki azt is felsorolta, kiket érinti az ügyeleti díj csökkentés: aneszteziológus, műtéti szakasszisztens, RTG, MR, CT operátor, műtős segéd, betegvezető.

Minden dolgozó attól függően, hogy hány éves munkaviszonnyal rendelkezik, továbbá hány ügyeletet visz egy hónapban, kb. 60.000,- Ft-al kevesebbet keres annak ellenére, hogy semennyivel sem dolgozik kevesebbet.

Mint írja, ezt a döntést nem közölték velük, csak egy belső intranet rendszeren tették közzé.

Kiharcoltunk a vezetőségtől egy megbeszélést, ahol közölték, ezen nem fognak változtatni és ha nem fogadjuk el az új ügyeleti bért még lejjebb csökkentik. A megbeszélésen a gazdasági igazgató azt mondta, hogy a mi bércsökkentésünk nem üti meg az emberek ingerküszöbét, nem lesz média visszhangja. Úgy érzem ez a hozzá(nk) állás felháborító és elfogadhatatlan. Azóta tudjuk, hogy a kormány kiegyenlíti a kórházak tartozását, de a mi ügyeleti díjunkat nem emelik vissza. E döntés miatt a közhangulat borzalmassá vált, mindenki feszült, ideges és ingerült, melyet sokszor a betegek is hallanak, tagadhatatlan módon a saját bőrükön is érzik a negatív hangulatot. A köz-, vagy inkább kormánymédia/kormánypropaganda harsogja, hogy nő az egészségügyben dolgozók bére, azonban a valóság az, hogy közben kevesebbet keresünk, mint a júliusi béremelés előtt.

A level után Hadházy Ákos tájékoztatót kért az intézmény igazgatójától 

de egyrészt -törvényt sértve- soha nem szokott válaszolni, most sem tette. Másrészt a héten őt is jól leváltotta Pintér, írhatom újra a levelet.

A független képviselő hozzátette: az információt a levéltől függetlenül több dolgozó is megerősítette, 

de mindannyiuknak csak azt tudtam mondani: csak rajtuk múlik, hogy elfogadják-e ezt a gyalázatot, vagy együtt, közösen kikényszerítik az igazságot.

Kiemelte:

Már rég nem demokráciában élünk, amikor ellenzéki politikusok egy-egy botrányos intézkedést nyilvánosan bírálva a kormányt meghátrálásra tudnák kényszeríteni. Azt csak maguk az érintettek tudják, ha kellően elszántan és egységesen lépnek fel.

Forrás: Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Orbán vesztes háborút kezdeményez a Magyarotszágon élők rovására. Az őt hatalomban tartók zsarolására is teszi.
Lófaszt független állam, Magyarország. István óta a legtöbb, és leghatalmasabb zsarnokok hálójában vergődik, mert 2010 óta a maffia szolgálatába állt a kormányzó csürhe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Orbán vesztes háborút kezdeményez a Magyarotszágon élők rovására. Az őt hatalomban tartók zsarolására is teszi.
Lófaszt független állam, Magyarország. István óta a legtöbb, és leghatalmasabb zsarnokok hálójában vergődik, mert 2010 óta a maffia szolgálatába állt a kormányzó csürhe.
Nessy
"Megnyugtatom" a kedves levélírót, máshol is így "emeltek bért", és nem csak a szakdolgozóknál, hanem a műszaki- gazdasági,területen is! No comment!
csak úgy....
az a csúnya brüsszel...,ha ök nem lennének akkor ilyesmi nem fordulna elö magyarországon!
jesz
@Shikari: és? az ötlet kézenfekvő, de mi lesz a felmondások után? Katonai kormányzás van, marad mindenki ott ahol van...

...ja, hogy a betegek?..majd egymást ágytálazzák
tothjani
Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!!
Ha már önállóan nem tudsz gondolkodni!!
rücsü41
Ja, Barátom !A fidesz-nyelvet gyakorolni és érteni kell.Ebben a nyelvben minden az eredeti jelentés ellenkezőjét jelenti.Ha azt mondják hogy emelik az egészségügyi dolgozók bérét , az nem béremelkedést, hanem csökkentést jelent.Hogy miért beszélnek ilyen kevert nyelven?Gondolom azért hogy zavart okozzanak az emberek fejében, és mert ez olyan jól hangzik, és nem szereznek rossz híreket egyenesen közölni velünk!
Pálinkás Pál
volt 1918- ban egy plakát,tán elő kéne venni...
NKF
Balos ,balfaszok kevesen vagytok! Hála a Jóistennek!
Nessy
@NKF: Itt és most a pártfüggetlen szakdolgozókról van szó! Ha baleset éri, és beviszik a mentők a sürgősségire magától sem kérdezik, milyen párt szimpatizánsa, hanem ha akad még szak dolgozó ellátják!
namihami
@Nessy: 17.24: Ne fáradj! Ennek?!?!?!
Nem hiszem, hogy nem tudják megérteni, de ""Nem akarásnak fideszhűség az eredménye""!
Lepényleső
Pont ez a fydes ortodox matematika lényege,- s pl., 2010 óta az összes választást épp így "nyerte",aminek
sarkalatos lényege; szavaz a nép akire szeretne,- de azt ők számolják össze,- mennyi legyen a fydes kedvére?
Cherry
Ennyire hülye a büszke magyar??? ki az utcára és a TV hez, eltakaritani a szemetet
Cherry
@NKF: Anyád te fidesz retek , egyszer befogjuk a retkes sz@ros szád te 10 IQ s birka,
Cherry
@NKF: Mocskos alja ,az első fán te fogsz lógni,,, majd nézheted azt a keveset, itt nagy a büdös fidesz pofád, ott nem lesz majd ekkora !!! GARANTÁLOM
Nessy
@Cherry: " Mi a magyar most? Rút sybarita váz!" ( Berzsenyi)
balos
@Nessy: Már akkor is az kurva gén!Mert ez a nép nem homo-gén!Mindenkinek van egy álma,az enyémet már nem tudják szétverni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.