Változtatás nélkül tette közzé egy kórházi dolgozó levelét a közösségi oldalán.

Hadházy Ákos elképesztő levelet kapott
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A level írója a Tolna Vármegyei Balassa János kórház szakdolgozóival történt "gyalázatos eseményekről" számolt be.

A kórház – mint szinte az az ország összes kórháza – hatalmas adósságot halmozott fel és állítólagos Országos Korházi Főigazgatói nyomásra lecsökkentették a szakdolgozók ügyeleti díját

- fogalmazott a szerző, aki azt is felsorolta, kiket érinti az ügyeleti díj csökkentés: aneszteziológus, műtéti szakasszisztens, RTG, MR, CT operátor, műtős segéd, betegvezető.

Minden dolgozó attól függően, hogy hány éves munkaviszonnyal rendelkezik, továbbá hány ügyeletet visz egy hónapban, kb. 60.000,- Ft-al kevesebbet keres annak ellenére, hogy semennyivel sem dolgozik kevesebbet.

Mint írja, ezt a döntést nem közölték velük, csak egy belső intranet rendszeren tették közzé.

Kiharcoltunk a vezetőségtől egy megbeszélést, ahol közölték, ezen nem fognak változtatni és ha nem fogadjuk el az új ügyeleti bért még lejjebb csökkentik. A megbeszélésen a gazdasági igazgató azt mondta, hogy a mi bércsökkentésünk nem üti meg az emberek ingerküszöbét, nem lesz média visszhangja. Úgy érzem ez a hozzá(nk) állás felháborító és elfogadhatatlan. Azóta tudjuk, hogy a kormány kiegyenlíti a kórházak tartozását, de a mi ügyeleti díjunkat nem emelik vissza. E döntés miatt a közhangulat borzalmassá vált, mindenki feszült, ideges és ingerült, melyet sokszor a betegek is hallanak, tagadhatatlan módon a saját bőrükön is érzik a negatív hangulatot. A köz-, vagy inkább kormánymédia/kormánypropaganda harsogja, hogy nő az egészségügyben dolgozók bére, azonban a valóság az, hogy közben kevesebbet keresünk, mint a júliusi béremelés előtt.

A level után Hadházy Ákos tájékoztatót kért az intézmény igazgatójától 

de egyrészt -törvényt sértve- soha nem szokott válaszolni, most sem tette. Másrészt a héten őt is jól leváltotta Pintér, írhatom újra a levelet.

A független képviselő hozzátette: az információt a levéltől függetlenül több dolgozó is megerősítette, 

de mindannyiuknak csak azt tudtam mondani: csak rajtuk múlik, hogy elfogadják-e ezt a gyalázatot, vagy együtt, közösen kikényszerítik az igazságot.

Kiemelte:

Már rég nem demokráciában élünk, amikor ellenzéki politikusok egy-egy botrányos intézkedést nyilvánosan bírálva a kormányt meghátrálásra tudnák kényszeríteni. Azt csak maguk az érintettek tudják, ha kellően elszántan és egységesen lépnek fel.

Forrás: Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Orbán vesztes háborút kezdeményez a Magyarotszágon élők rovására. Az őt hatalomban tartók zsarolására is teszi.
Lófaszt független állam, Magyarország. István óta a legtöbb, és leghatalmasabb zsarnokok hálójában vergődik, mert 2010 óta a maffia szolgálatába állt a kormányzó csürhe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Pont ez a fydes ortodox matematika lényege,- s pl., 2010 óta az összes választást épp így "nyerte",aminek
sarkalatos lényege; szavaz a nép akire szeretne,- de azt ők számolják össze,- mennyi legyen a fydes kedvére?
Cherry
Ennyire hülye a büszke magyar??? ki az utcára és a TV hez, eltakaritani a szemetet
Cherry
@NKF: Anyád te fidesz retek , egyszer befogjuk a retkes sz@ros szád te 10 IQ s birka,
Cherry
@NKF: Mocskos alja ,az első fán te fogsz lógni,,, majd nézheted azt a keveset, itt nagy a büdös fidesz pofád, ott nem lesz majd ekkora !!! GARANTÁLOM
Nessy
@Cherry: " Mi a magyar most? Rút sybarita váz!" ( Berzsenyi)
balos
@Nessy: Már akkor is az kurva gén!Mert ez a nép nem homo-gén!Mindenkinek van egy álma,az enyémet már nem tudják szétverni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.