Kiszámolta a miniszterelnök politikai igazgatója, hányszor tehet még keresztbe az EU-nak a kormány.

Még minidg az EU-csúcs miatt magyarázkodnak: Orbán Balázs szerint még 75-ször vétózhatja a kormány Ukrajna csatlakozását

Orbán Balázs. Kép: MTI/Hegedüs Róbert 

Ukrajna európai uniós csatlakozásának kérdése bizonyosan nem dőlt még el, csak az, hogy az ügyben nincs egység az EU-n belül – bizonygatta a miniszterelnök politikai igazgatója a közmédiának nyilatkozva. Orbán Balázs a Kossuth rádióban azt mondta arról, hogy az EU-csúcson megszavazták az uniós csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával, amíg a német kancellár elküldte Orbán Viktort egy gyors kávéra:

Jeleztük egyet nem értésünket, és hagytuk, hogy a 26 tagállam meghozza ezt a döntést.

Orbán Balázs számításai szerint legalább 75 olyan pont van még, amelyben egyhangú döntéshozatalra van szükség, tehát Magyarország hozzájárulása nélkül a folyamat nem tud továbbmenni, illetve a legvégén a magyar parlamentnek is ki kell mondania a döntő szót.

Forrás: MTI

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@KisTehen: A telibeszart búvárruha állítólag kivonult a szavazás előtt. Megint nincs annyi ebben a szarkupacban, hogy valamit felvállaljon, inkább mismásol a dagadék szarházi, ahogy szokott! Undorító egy szar féreg! A magyar történelem legokádékabb és legkártékonyabb férge! Mi meg tűrjük. A bátotsága mint bolha tökén a pattanás, de pofája mint a bécsi kapu. Egy 160 cm-es óriás! Macron: Húzz a gecibe...
uploads.disquscdn.com/images/19c717fb42d58f3e344b1f386d3cc643fc7a21b79c996a80b57fd35599f07f74.jpg
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Vagyis minden egyes vétó ér kb tízmilliárd eurót...orbán szemében már pörögnek az € jelek mint Dagobert bácsinál a dollárok :))))
ómió
Pedig az "efftársi csapatok" majd hajbókolva szavazhatnak "ukránjaikra"!
Nyírfa
Januárban megteszi a Bizottság azokat a javaslatokat, amelyek kiveszik az orbánfélék kezéből a vétóval, és egyéb jogi eszközökkel való visszaélési lehetőséget, péládul, hogy ezek megszavazása ne egyhangú döntéssel történjen. Csak így kerülhető el Putyin, azaz a KGB terjeszkedése Európában.
nemkati
@Horizont: Én azért szégyenkezem, mert kevés voltam, másokkal együtt, hogy ezt a förtelmes bandát elzavarjuk. Nem most, már legalább 10 éve. A szégyen az csak mások szemében az. De mi meg is szenvedjük a gazember társaság ámokfutását.
Nyírfa
@Horizont: 09.24

Igen. És nemcsak a saját létéért küzd, hanem Európáért is.
nemkati
@Horizont: Az kevés, hogy valaki utcára hívjon minket. Mindenkinek el is kell menni, aki a bőrén tapasztalja ennek a gazembernek és híveinek a gonoszságát. Vagy legalább másokért, azokért, akiket nemhogy az árok szélén hagytak, hanem belerugdaltak, és a víz alá is nyomtak.
Nyírfa
@Horizont: 09.35

És találkoznánk, meg is ölelgetnélek. :)
nemkati
@Horizont: @Nyírfa: Nana , aztán majd ledarál benneteket a Dúródaráló. :)))
nemkati
@Horizont: Ma magyarországon azonos neműek nem ölelgethetik nyilvánosan egymást. Csak az olyan Tóth Gabi féléknek van becsülete, akik fűvel-fával bizonygatják a heroszexuálisságukat. :)
jáger laszló
EU csúcson Viktor volt a csúcsdísz,de hamar a leszedték onnan!
Kitették a folyosóra!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
frank
@Nyírfa: Nem adok rá egy évet,hogy Európa több országában tüntetnek,hogy Ukrajna nem a mi
országunk. Amely Ukrajna egyre csak szűkülni fog,csökkenő lakossággal.
Azért még annyira nem hülye,ha agymosott is Európa,hogy gyermekei jövőjét feláldozza egy
Eurázsiai megtámadott országért. 1000 milliárdot nem fog két éven belül odafizetni Európa,még akkor sem ha tövig benyalt az Amerikai Egyesült Államoknak. Akinek egyetlen célja van Európa szétverése
és a világban válsággócok kialakítása.,hogy aztán csendőrködjön.
nemkati
@frank: Ukrajna teljes terjedelmében Európában van.
Eladott Ország
„Csirke a kakasnak a baromfiudvaron; - futok még egy kört, nehogy azt mondják, hogy kurva vagyok.” És a kakas adott neki előtte 10 milliárd eurót is. A csirkével egyébként még pedofília, mert a csirke a kiskorú egyedek neve. A felnőtteké tyúk. A kettő közötti, mondjuk úgy, bakfisoké jérce már ivarérett, de azért még nem jó ötlet tenyésztésbe fogni.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmedia3.giphy.com%2Fmedia%2FiraffRkJJasxmBtBRI%2Fgiphy-downsized-small.mp4&key=D5JgG91L0a0WqVWDPGWfWA
Normális országban ilyenkor megbukik a miniszterelnök, a parlament hatarozata ellen,... ezt hivják diktaturának. Vagy a parlament föloszlatja magát. Szóval, ki a nagyobb strici/kurva ez itt a salamoni döntés. Orbán elárulta a magyar parlamentet és a (135+1) legbátrabb idiótát. A fidesz szavazógépként funkcionáló idióták imádják, ha pofán szarja őket a bűnöző, hazaáruló és politikai prostituált román cigány geci.
Nyírfa
@nemkati: 09.48

Majd óvatosan lefogjuk a kezét, hogy ne tegyen kárt magában, mélyen a szemébe nézünk, és azt mondjuk: Dóra, 12-t ütött az óra, indul a géped a holdra, siess, még odaérsz ma virradóra.
Keresztet is hányunk, jó utat kívánunk, várja őt odafenn az őhazájuk.
Ezt tesszük, mert mi ilyen intelligencek vagyunk.
Nyírfa
@frank: 10.11

Látom,Kati már felvilágosított, hogy Ukrajna európai ország. Mindazonáltal az ázsiai besorolás utalás a volt szovjet birodalom minőségére, amelynek ma legeklatánsabb megjelenítője Putyin elvtárs. Valójában tudod te, hogy a mi az igazság, de körmödszakadtáig véded. Megkérdezném, mitől félsz, tényleg ennyire fáj-e a szabadság, amely ellen képes lennél fegyvert is fogni...nem is tudom, kérdezzem? Kérdezem.
Eladott Ország
@KisTehen: A telibeszart búvárruha állítólag kivonult a szavazás előtt. Megint nincs annyi ebben a szarkupacban, hogy valamit felvállaljon, inkább mismásol a dagadék szarházi, ahogy szokott! Undorító egy szar féreg! A magyar történelem legokádékabb és legkártékonyabb férge! Mi meg tűrjük. A bátotsága mint bolha tökén a pattanás, de pofája mint a bécsi kapu. Egy 160 cm-es óriás! Macron: Húzz a gecibe...
uploads.disquscdn.com/images/19c717fb42d58f3e344b1f386d3cc643fc7a21b79c996a80b57fd35599f07f74.jpg
Nyírfa
@Nyírfa: lemaradt, @frank: , hogy mit is védesz körömszakadtáig: az orbitális hazugságot.
Nyírfa
@Eladott Ország: 10.51

Ez a kép, nem semmi! De jó lenne látni mindent, ami történt a találkozón, az elejétől a végéig!
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 11:12 ♦ Előbb utóbb minden kiderül. A beles kipcsak, dakota már a végét járja.
- Nagypapi meséld el hogy volt... mikor Viktor, aki legyőzte a covidot, és megállította a migráns áradatot és majdnem elfoglalta Brüsszelt is, veszített. - Hát... Tudod, küzdött keményen, de kiment a wc-re pisálni. Na ezt nem teheti egy harcos. Bizony, uralnod kell a hólyagodat, ha vinni akarod valamire az életben kisunokám! Sztem’ súlyos intenzitású szaporafosás érte, azért húzott el. Orbán is nyert, csak mi nem tudjuk, mennyit! A svájci bankszámlája csaknem kidurranhat már... Igazi geci, a nyomásnak ellen tud állni, a pénznek nem. Ekkora bélés meg ekkora segg eltörné, ha lenne gerince! Magyarországról nem akar kivonúlni? Mondjuk végleg. Vagy még nem rágta csontig az országot?!
Közben azért nyomja ezerrel állandóan a bullshit EU és Ukrajna ellenes dumáját, kapja a pénzeket az EU-tól amiből nyugodtan építi tovább a diktatúrát és teszi tönkre a magyar emberek életét. Ez így nagyon nem volna jó irány, a szavazati jogát villámgyorsan fel kellene függeszteni első lépésben.
Yoda69
Jól balazska, leulhetsz. A vezéred infarktust fog kapni a 75 kávétol.
fergeteg
Két éven belül Szentpétervárra akarunk menni. S az Ermitázs legalább egyharmadát megnézni.
Voltam már de ettől több kell. Most bejárjuk az Avtovo metróval a várost. Közben megnézzük
az orosz néprajzi múzeumot. A metró a világon numero 1. kategória. Az Ermitázs a Luvre szint,
az első háromban. Most nyárom mennénk mert a Balti partról legutóbb a köd miatt alig láttam a tengert.
Sámannus
Vétózhat majd az eun kívül ez az agyatlan.
Béla333
"Orbán Balázs szerint még 75-ször vétózhatja a kormány Ukrajna csatlakozását"

Igen! Egészen addig teheti meg ezt, amíg a hülyemagyar maffiahívők erre a hazaáruló bandára szavaznak. Amíg nem kezdenek el azon gondolkodni, hogy akarunk-e közös magyar-orosz határt? Mert a hazaáruló maffiózók ezt akarnak!
Akarjuk-e, hogy kilépjünk vagy kirúgjanak minket az Unióból? Mert a mocskos maffiózók ezt fogják elérni!
Akarjuk-e hogy az oroszok újra visszajöjjenek "megvédeni minket" az Uniótól? Mert a vége ez lesz!
Nyírfa
@Horizont: 09.47

Majd megyünk elöl, kart a karba öltve, mint a cöfösök! :))
Sámannus
A köcsög pucerjai nem jelentenek neki segítséget, azok csak vérfertőzéshez szarkeveréshez értenek.
Nessy
Orbán Balázs meghirdette a fidesz 10 éves tervét!
Nyírfa
Kedves Propeller-stáb!

Senkit nem zavar, hogy a weboldal napok óta fertőzött? Az odáig oké, hogy mindenkinek van vírusirtója, de milyen gazda az, aki védelem nélkül hagyja a látogatóit? Önök felelnek itt a biztonságért, kérem, tegyék meg a szükséges intézkedéseket. Köszönöm.
Másol
orbán balázs 75 rengeteg véto között
ön mit
gondol erről?
Ezt is elérte az Orbán-kormány: már csak egyetlen szegényebb ország van az EU-ban Magyarországnál
Nyírfa
@Maccska: 12.15

A többsebességes unió szerkezetileg nem úgy épül fel, ahogyan azt te az unión kívüli országokra hivatkozva elképzeled. A nevezett államok olyan megállapodásokat kötnek az EU-val, amelyek bizonyos szolgáltatások fejében kedvezményeket biztosítanak a számukra. Ezek gazdag országok, megtehetik, hogy pénzügyi segítséget nyújtsanak a felzárkóztatási alapok számára, vagy egyéb módon járuljanak hozzá Európa fejlődéséhez, akár a tudomány, akár a gazdaság, a kereskedelem stb területén.
Az uniós országok magját az alapítók képezik, és hozzájuk csatlakoznak a fejlődésben velük lépést tartó országok. A következő csoport a lemaradóké, az együttműködésben csak kevéssé érdekelt tagállamoké, amelyeket semmilyen jog nem illet meg azokból, amelyekért most a magyar vezetés teper. Nincs döntéshozatali jogkör, nincs soros elnökség, nincsenek euromilliárdok. Ami maradna, az a szabad ki-bejárás, kevéske alamizsna, az is nagyon szigorú ellenőrzés mellett.
Így is megérné, persze, hiszen az a lehetőség, hogy nem kell vízum, és bármikor munkát vállalhatsz valamelyik tagállamban, önmagában is óriási segítség. De a jó világnak, ami volt, s főleg, ami lehetett volna, annak vége. Az ország magára marad a rengeteg orosz és kínai hitellel, s minél több lesz rajtunk a jelzálog, annál kevésbé vagyunk/leszünk kívánatosak a nyugati beruházók számára. Nem lesz amerikai biznisz, feltehetően több nagy nyugati cég kivonulna.

Át kell ezt gondolni, hová akarunk tartozni. Ez a hamvaiból feltámadt nacionalista törekvés csak a hatalmi stratégia eszköze, öncélú, álságos, nem kötődik a haza valódi érdekeihez.
Hogy az mi lenne? A szellemi felemelkedés. A tanult, kiművelt fők önmegvalósító projektjeiben gazdag ország. Ez visz előre, nem a betanított munka, nem a haldokló oktatás és egészségügy.

A kormány és az általad is preferált csoport a kirekesztésben , a dogmákban, a katonai drillben látja a jövőképet, amely jövő csak az övék lenne, egy darabig. Mert ez csak a félelemről szólna,...
Nyírfa
@Eladott Ország: 11.19

Az első szótól az utolsóig: igen.
Dr. Proktor
Hülyének nem 75-ször, hanem korlátlanul lehet lenni, a korlátoltak felhatalmazásával...
justhpeter
Ok, de hollesz addígra a kormány ? Orosz vagy kínai fogságban ?
Eladott Ország
Orbán Balázs, egy szerencsétlen debil gyerek, rögtön szembeötlő minden megnyilvánulásából. Nem nagyon èrtem , hogy mi a célja egy ilyen oligrofén fogyatékos szerepeltetésének? Nem volna bőven elég neki a náci MCC irányítása csendben? Jó lenne már, ha ez jóllakott kölyök gólya hátrább lépne párat és kevesebbet jártatná a száját, mert túl sokszor beszél túl sok hülyeséget.
Másol
A felszabadított pénzekhez nem a vétó elengedésével férhettünk hozzá, hanem azért, mert a magyar kormányfő úgy táncolt, ahogy az Európai Bizottság fütyült.
hahahaha
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 14:14 ☻ A geci és bandája akkor már régen a börtönben lesz!
miro.medium.com/v2/resize:fit:1400/1*eTBFIogTW_Nbr6DqRNCMoQ.gif
Ha jól értem a sztrítfájter szavait azért győztünk, mert villámgyorsan eliszkoltunk a küzdőtérről. Üres tekintetű, pszichopata.
c.tenor.com/-1gikLvfuQwAAAAC/tenor.gif
Nekem valamiért ez a klasszikus jutott az eszembe. Gyalog-galopp - Fekete Lovag
youtu.be/DiKFV9Ka-GU
Ismerjük már, 97 % nem a szankciókra. Ez most pont a 3% volt akkor. Mint a régi viccben: "...nem féltem, futás közben többször bátran visszanéztem." Mint várható volt a csúti vajda egy kis baksisért hajlandó sokadjára is segget csinálni a szájából.
Nyírfa
@KisTehen: 16.08

" A Bloombergnek adott nyilatkozatával minden korábbinál egyértelműbben jelezte a magyar kormány uniós zsarolási potenciálját Orbán Viktor miniszterelnök politikai tanácsadója, Orbán Balázs. A Magyarország nyitott az ukrajnai segély vétójának feladására, ha az EU feloldja a pénzei befagyasztását címmel megjelent interjúban egyértelművé tette ugyanis, hogy a magyar kormány hajlandó lemondani az Ukrajnának szánt hatalmas összegű, négy év alatt 50 milliárd eurós európai uniós támogatás megvétózásáról, ha megkaphatjuk az összes még befagyasztott uniós támogatást. "

444.hu/2023/12/13/orban-balazs-ha-feloldjak-az-osszes-befagyasztott-unios-tamogatasunkat-nem-vetozzuk-meg-az-ukran-csomagot

Ki a megvásárolható, @KisTehen: ?
Lepényleső
Nagyon hülyének kell ahhoz lenni,- hogy ezekből a bárgyú magyarázkodásokból bármit is el lehessen hinni?
jáger laszló
A 2 Orbán 1 húron pendül!
A Balázs +magyarázza a Viktor folyosói futását és győzelmi jelentésként jegyzi a történelem lapjaira!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.