Az Európai Unió tagországainak vezetői február elsején rendkívüli csúcstalálkozót tartanak a hosszútávú uniós költségvetés félidős felülvizsgálatáról az Ukrajnának ígért pénzügyi támogatás biztosítása érdekében – jelentette be Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn.

Rendkívüli csúcstalálkozót kell összehívni Orbán Viktor miatt – felkötheti a gatyát
Fotó: Ludovic Marin/ AFP

Az uniós költségvetés felülvizsgálatára vonatkozó javaslat egyebek mellett Ukrajna számára 50 milliárd eurós segélycsomagot tartalmaz. A tagállami vezetők a pénteken befejeződött kétnapos EU-csúcson (Orbán Viktor miatt – a szerk.) nem jutottak egyetértésre az uniós költségvetés felülvizsgálatáról.

Charles Michel a rendkívüli uniós csúcstalálkozó időpontját Brüsszelben, Alexander De Croo-val, az Európai Unió Tanácsának január elsején kezdődő féléves belga elnökségét betöltő Belgium miniszerelnökével közösen tartott sajtótájékoztatón jelentette be.

Közölte, az Európai Tanács rendkívüli fontosságú csúcsértekezletet zárt pénteken azzal, hogy uniós perspektívát biztosított Ukrajnának a csatlakozási tárgyalások megnyitásáról hozott döntésével.

A döntés akkor születetett, amikor Oroszország megsokszorozta támadását Ukrajna népe és az európai demokratikus értékekkel szemben – hangoztatta.

A csatlakozási tárgyalások megnyitásáról hozott döntés erős üzenetét követően most meg kell kezdeni a munkát Ukrajna számára megígért pénzügyi támogatás biztosítása érdekében – jelentette ki.

A tagállamok közül 26 egyetértett az unió 2027-ig tartó költségvetésének felülvizsgálatára tett javaslatról, amely az Ukrajnának szánt segélycsomag mellett a migráció külső és belső dimenzióinak kezelésére, a védelem fokozására és a kohézióra is forrásokat különít el.

Remények szerint a szolidaritás jegyében a javaslat elfogadásához a 27. uniós tagállam (vagyis Magyarország – a szerk.) is csatlakozik majd

- tette hozzá az Európai Tanács elnöke.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nem nyugszik a tolvajcigány míg szabadlábon van! "Kutyából nem lesz szalonna!"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Ha nem jöhet a b terv még azt sem kell megvárni még eltörlik a külpolitikába az egy országos vétó hanem , a nettó befizető országok ezt a részt nem teszik be a közösbe , hanem utalják Ukrajnának , evvel kikerülve az unió intézményét ami 100% szabályos , már vannak rá hangok kint az euban !
Péter2
@Shikari: Már megtörtént , Brüsszelben bent ülő fideszes söpredékeket megszívatta Brüsszelben ülő többi uniós országok képviselői, nem kicsit , Ukrajna ügyében . Meg majd ebben is !
Aki Én
@Shikari: És hogyan? Hiszen te vagy itt a legnagyobb tolvajpárti.
Eladott Ország
Nem nyugszik a tolvajcigány míg szabadlábon van! "Kutyából nem lesz szalonna!"
Qqberci
Nem a gatyát kell felkötni, hanem a vikkancsot!...
simmering73
@Shikari: A Kossuth téren keresd Európa tolvajait. Ők lesznek beszoptatva. Az élőszobor meg itt van. Putyin előtt térdepel egy nindzsa, a háttérben meg a török zászlót lengeti a szél.
jancsipapa
Pedig évek óta halljuk ,hogy " elszigetelődött - már nem számít - nem tényező - szóba sem állnak vele - átlépnek rajta - egyedül maradt - stb..."Aztán kiderül ,hogy egyáltalán nem így van...
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 08:39 ☻ Európai Unió (EU) 27 tagállamból áll. A kolostorgeci egyedül maradt! A magyar GDP 0,8%-a az EU GDP-jének! Kinek is kell felkötni a gatyáját te idióta fideszes phaszfej! Ha a tolvajcigány továbbra is azon agyal, hogy kivezeti az országot az EU-ból annak szomorú vége lesz a "kevlár manöken" szempontjából. Húzhat egyet a fejére is!
jáger laszló
Addig is lehet gondolkozni.hogy jó döntéseket hozzanak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@Shikari: Az itthoniakat is?? Ali baba negyven rablóval megelégedett,Orbánnak sajnos több van!
Aki Én
@Shikari: ...ezt a legjobban egy válasszal tudtad demonstrálni?
Beszélgetni én sem akarok veled, csak néha megmondom, hogy egy ártalmas, agyhalott csicska vagy.
Eladott Ország
A vétó elfogyott gerinc nem is volt...
twitter.com/MartinSzucsi/status/1736831485313687720/photo/1
Orbán: Budapest 1989 lopni jöttem. Brüsszel 2023.12.14. szopni jöttem.
twitter.com/janos_hary/status/1736275707410407638/photo/1
Olaf Scholz úr szólt, hogy lángost árulnak a kantinban...
twitter.com/i/status/1736126801896714317
Orbán: ...és ráadásul Putyin a rubelapucim..
twitter.com/amriana/status/1736221917575598251/photo/1
ómió
Mind a 26 "ukránnyaló" fog majd kelleni!?
Eladott Ország
@Peller Anikó: ma, 10:30 ♦ Elvennék a magyar kormány szavazati jogát az Európai Tanácsban! Megb*szni a gecit, durván, le a padlóba! De azért jól szopassák szét a gyáva, gyenge, moslék moszkovita hazaáruló patkányt. "Kurva rövid az a Putyin póráz." Neutrális a f*szom... évtizede támadja a beles az EU-t plakátokon, míg Putyinról akkor sincs egy rossz szava, mikor ukrán gyerekeket deportálnak ezrével...
twitter.com/juteszembe/status/1736767105939181865/photo/1
Aki Én
@ómió: Mi az, hogy ,,ukránnyaló", te agyhalott bolsi csicska?
Azokra gondolsz, akik együttéreznek és támogatnak egy megtámadott európai nemzetet?
Vagy te az egyedül a forgalommal szemben haladó, tolvaj, hazaáruló gazdáddal vagy megint, mint szar tetves bolsi?
Péter2
@Maccska: Nem is kényszerítenek senkit , hogy fizessenek , az unióban a legtöbb költhető pénzt, amire orbán is vár , a nettó befizető országok dobják össze , a befizető országok, Németország, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Belgium, Svédország, Ausztria, Dánia, Finnország ,a haszonélvezők alkotják jelenleg is a tagállamok többségét, beleértve Magyarországot is. Tehát amit az unió kifizetne , az 100% , hogy Magyarországnak és többi haszonélvező országoknak,egy fillérjébe sem kerülne , se mos se később , mert ezek a haszonélvező országokból, akik valósan el fogja érni 5 éven belül a nyugati színvonalat, azok a csehek lesznek , ha Fico el nem b...sza akkor 10 év múlva a szlovákok is , 20 év múlva a Románok , a többi pl Lengyel és egyebek szerintem sohasem .
Péter2
@jancsipapa: Hát ami a leg lényegesebb gazdaságilag el is szigetelődött Magyarország Európa nyugati részén , ez gazdaságilag agyon is vágta a magyar gazdaságot , nem elég ennyi ? Most még jobban el fogják szigetelni , demokratikus úton .
balos
@Péter2: Az a baj,hogy mire feleszmél a ma-gyaurok népe addigra félholdas és sarlós-kalapácsos zászló leng a Duna Parti Cirkusz Épületén!Az Európai Unió olyan messze lesz,mint a kinai nagy fal!
justhpeter
Lépjenek a tökére aztán lökjék hanyatt.
Peller Anikó
@Tehén: Néha úgy felsejlik a kérdés,
- vajon megfogalmazzák neked a válaszaidat az irodából vagy
- magadtól vagy ennyire hülye.

Mert eddig is Európa legkorruptabb országának kormányába öntötték,
de legyen a te kedvedre és csak a második legkorruptabbak vagyunk.
ómió
@Aki Én: Bolsiék elmebetege! Az lenne "az európai nemzet", amelyik saját külső nemzetiségeit kezdte irtani meg jogfosztani, máig meg már a fronton mindegyiket!? Azt a náci hordát imádni, amelyik éppen regnál, te agyalágyult bolsi szarkupac!? Vagy csak a tetvesbolsi efftársaidért mindent!?
Aki Én
@ómió: ...akkor továbbra sem értetted meg a cikket, te eszelős kotorék bolsi csicska.
Miért is nem lepődök meg, hogy ostoba, unásig ismételt eszelős egysíkúságodat tolod itt mindenkire kéretlenül, te agyhalott balfasz?
Gondolkodj te agyalágyult bolsi szarkupac!? Vagy csak a tetvesbolsi efftársaidért mindent!?
Lepényleső
Valyon volt-e diktátor a világon,aki hajlandóságot mutatott volna a józan észre,szép beszédre,
Dolfi bácsi valyon engedett-e bármi másnak,- mint javarészt ártatlanokat is ölő fegyverropogásnak?
verőce21
A pénzt, amiért ment megkapta, tehát siker ez bizony...! :)
ómió
@Aki Én: Megint idő előtt ébredtél az elmebajodból, bolsiék gyagyása!? Valami erősebb gyógyszert kérj az ápolóidtól, ha már az agyalágyult tetvesbolsi szarkupacságod továbbhazudásával se bírsz! Nincs számodra "erősebb"!?
Nyírfa
@Lepényleső: tegnap, 17.16

Szép beírás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.