A Magyar Nemzeti Bank friss jelentése szerint a nyugdíjasoknak jövőre nem járhat majd a várt prémium, ugyanis a gazdasági lendület lelassulása miatt az elvárások lefelé módosulnak – írja az Infostart.

Gyomrost kaphatnak a nyugdíjasok: Orbánék elköszönnének a nyugdíjprémiumról jövőre?

A jegybank korábban még optimistábban látta a jövőt, de most a 2024-es GDP-növekedést csak 2,5-3,5 százalékra jósolják, míg korábban 3,5-4,5 százalék közötti növekedésre számítottak.

Ez a fordulat azt jelenti, hogy a kormánynak nincs kötelessége extra juttatásokat adni a nyugdíjasoknak.

Bár jogilag nem tiltott a prémium kifizetése, a gazdasági kihívások miatt most elmaradhat.

A kormány eredetileg egy optimista 4,1 százalékos GDP-növekedésre alapozta a 2024-es költségvetést, ami akár 12 ezer forintos plusz juttatást is jelenthetett volna a nyugdíjasoknak novemberben.

A nyugdíjprémium kifizetését a törvény azzal köti össze, hogy a novemberi GDP-növekedés meghaladja-e a 3,5 százalékot. Ha ez bekövetkezik, az előző évben és a tárgyév novemberében nyugdíjban részesülők jogosultak lennének a prémiumra, melynek összegét a GDP-növekedés és a nyugdíj összege alapján számolják ki.

Forrás: Infostart

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Hívek! Jöhet a hozsanna! Köszönő levelekról, és kézcsólról nem megfeledkezni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Hívek! Jöhet a hozsanna! Köszönő levelekról, és kézcsólról nem megfeledkezni.
dr. prédikátor
agymosott birka fitymasz nyuggerek , vélemény??? lehet csókolgatni a tolvaj lókupec patáit!!!
Nyírfa
Hogy hol lesz Orbán Viktor és kormánya jövő novemberben, az számomra egy nagy kérdőjel.
jáger laszló
Én se tartok rá igényt +felelő nyugdíjemelés esetén!!
Na itt van a bibi!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
nemkati
@Horizont: Ha úgy állnak a számok, akkor emel az uraság. Ha nem úgy állnak, akkor nem emel.
De akárhogy állnak a számok, a saját(jai) fizetésének megemelésére mindig fussa. Végülis ők a legrászorultabbak. Na meg annyira jól vezetik az országot, hogy megérdemlik.
namihami
De a Kmalac 1 millája azért biztos, ugye?
Na, hál'istennek, már úgy aggódtam...
Yoda69
A kormány az elmúlt 13 év alatt - 40%, azaz minusz negyeven % real nyugdíj emelést adott a nyugdíjasoknak.
izéke
@Horizont: szerinted fog emiatt bármelyik fideszes nyugdíjas utcára vonulni? Majd orbán beböfögi hogy Soros,Gyurcsány,Zelenszkij aztán még a maradék pénzüket is felajánlják viktornak. Választások előtt szokott sárga csekkeket is küldeni mindenféle kamu ügyekben,hogy a lakosság támogatását kéri,blabla,aztán a soha el nem számolt összeget,( hisz annyit hazudnak amennyit akarnak ) a saját kampányukra fordíthatják. Pl. beérkezik 20millió,ők elköltenek 200 milliót és ha kérdezik,hát a polgárok küldték. Államilag támogatott pénzmosás.
balos
@Horizont: Kéhlek!Azt már előbb lelehetett szarni,mert olyan nagy volt,hogy kilógott alóla a "lóláb"!
simmering73
@Maccska: 7:22 Te ahhoz is hülye vagy, hogy buksinak tituláljunk.
jáger laszló
Prémium nyugdíjasoknak nem jár
Éljenek ahogy tudnak!!
csak ennyi
barátilag
J,L,
Yoda69
@Maccska: Egyszeru, tokfej.
Ennyivel csokkent a nyugdijak vasarloerteke.
Te is kiszamlolhatod. Nezd meg pl a kenyerre. Mennyibe kerul most, es kerult 13 eve, illetve mennyi a nyugdij most es 13 eve? Felallitod az aranypart es maris megvan a vegeredmeny.
rücsü41
A cikk címe félrevezető!Nem kapnak gyomrost a nyugdíjasok a kormánytól a nyugdíj prémium elmaradása miatt, mert az a gazdaság teljesítő képességétől függ, és erre a juttatásra a nyugdíjasok úgy tekintettek mint a kutya vacsorájára, vagy lesz vagy nem.Ha a gazdaság jövőre jobban teljesít és a GDP eléri a 3,5%-ot ,akkor a törvény szerint fizet az állam ,ha nem éri el akkor nem teljesültek az évek óta meghatározott feltételek és nem fizet az állam a nyugdíjasoknak prémiumot. Ez ugye rosszul érintheti a nyugdíjasokat.Sokkal nagyobb baj az ,hogy a kormány a nyugdíj korrekciót nem az inflációhoz viszonyítva fizeti ki, és a hibát a következő év februárjában amikor az előző év inflációjának mértékét meghatározta , nem hajlandó korrigálni. Így csak egy nem nem teljesített szólammá válik az hogy a nyugdíj emelés inflációt követő!
lampa laz
Lófßt, nem a GDP növekedéshez kell igazítani a nyugdíjprémiumot hanem mészáros és tiborc növekedéséhez/nyereségéhez. Így amíg orbán a bán addig biztosítva lenne az aggok prémiuma. Nem kellene nekik sem csirkefarhát csontott szopogatni.
rücsü41
@Őrnagy: Ez a nyugdíj rendszer úgy emlékszem hogy Orbánék vbezették be kb 2010-ben, de az is lehet 2012-ben.Ez az infláció követős rendszer csak azt biztosítja, hogy a nyugdíjak , ha valóban az inflációt követnék, akkor csak a 2012-es szintet konzerválnák, tehát semmiféle növekedés nincs biztosítva. Ám az inflációnál is alacsonyabb a nyugdíjak emelése, így még a 2012 évi szinten sem állnak a nyugdíjak.Ezt a sok mindennel elégedett, vagy inkább mindenbe belenyugvó nyugdíjasok nem veszik észre és tapsolna ennek az öregeket is becsapó, a hatalomhoz végsőkig ragaszkodó zsebre dugott kezű ,sok európai ország vezetői által kiközösített , a fuszulyka szárán felkapaszkodott "népmesei hősnek"!Már 12 évbe ő a vezetője ennek az országnak, és azt mondja hogy fejlődése óriási, gazdasága erős, közbe meg az Eurostat adatai szerint uralkodása alatt az EU országok utolsó előtti helyére estünk vissza, olyan mélyre ahol a gengszterváltás óta soha nem voltunk!Milyen fejlődés ez,visszafelé irányuló, és ki felel ezért?A vészhelyzeti kormányzás bevezetése óta tudom, hogy ezért Orbán Viktor a felelős, mert Ő maga mondta a Parlamentben a vész helyzeti rendkívüli kormányzás bevezetés bejelentésekor, hogy ezután minden felelősség őt terheli!Vonták már ezért Őt felelősségre?Ki hol és mikor? Vagy Ő nem elszámoltatható? Az Alaptörvény sem ad neki az elszámoltatás alól felmentést, s akkor miért nem történik ez ügyben semmi? Az ellenzéknek csak követelni kellene, de a főügyésznek ez kutya kötelessége lenne!
CsipkeRózsa
"Az MNB szerint ugyanis a gazdasági lendület lelassulása miatt az elvárások lefelé módosulnak"

Az országgyűlési képviselők havi járandósága mitől módosul felfelé, ráadásul nagy mértékben?
Sztyepospista
Lassanként a KSH által bevallott infl. mértéke eléri majd a 0.3 %- otis. Magyarul Defláció lesz. És akkor a nyugdijasok szivnak majd, mint a torkosborz, mert emelést, mint eddig sem, ezután sem fognak kapni, csak az infl. mértékének megfelelő mértékű KOMPENZÁCIÓT. Közben a 135 bátor ember havi járandósága már az egekben lesz lassan.
frank
Gyomrost adok én neked a jó kurva anyád piszkos bolsi firkász!
frank
Leszerjuk ezeket a rohadék nemzetáruló senkiházi liberálbolsevistákat.
NKF
A seggfej firkász már tudja előre,hogy mi lesz 2024 novemberében! Jó neki!
percsi
Ezeknek a talpig becsületes képviselőknek pár év alatt 786 %-kal nőtt az átlagvagyona.
fuggetlennemzet.hu/reszletek.php?id=67743
Ők bebiztosították a nyugdíjas éveiket, elvették ami kellett nekik!
Azok az átlag magyar emberek, akik fiatal korukban otthonszerzésről és gyerekek neveléséről gondoskodtak, nem tudták teletömni a párnáikat eurómilliárdokkal, nem tudtak 30 ingatlant felvásárolni, hogy tudjanak vele nyugdíjas évikben gazdálkodni.
A kevés megtakarításukat már elvitte az "ukrán háború"! No meg az adóhivatal, ill. a fidkormi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.