A miniszterelnök nem árulta el, milyen célra ítélte meg a plusz keretet, de annak a ferihegyi reptér közelgő megvásárlásához lehet köze.

450 milliárdos zsebpénzt kapott Nagy Márton Orbántól

Nagy Márton zsebpénzt kapott. Forrás: Youtube

Nagy Márton túllépheti az idei költési keretét, mégpedig legfeljebb 450 milliárd forinttal – erre adott engedélyt Orbán Viktor egy, a kedd esti Magyar Közlönyben indoklás nélkül kiadott határozatával.

A szöveg a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok forrásjuttatásai kiadási előirányzatának túllépését hagyta jóvá. Január óta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium ismét régi nevén, vagyis Nemzetgazdasági Minisztériumként fut, de ez a lényegen nem változtat.

A mostani rendelet vélhetőleg leginkább a szintén a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-t érinti, mely nyakig benne van a Budapest Airport tavaszra várható felvásárlásában. Az Európai Bizottság tavaly év végén engedélyezte neki, hogy összefonódjon a franciaországi székhelyű VINCI Airports-szal és közös irányítást szerezzen az Airport Holding Tanácsadó Kft. (Budapest Airport Holding) felett.

A fideszes kormánynak a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport 51 százalékára fáj a foga, az üzletet Nagy Márton vezényli. A GFM tavaly év végén közölte, hogy a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt.-ben és a Yettel Magyarországban meglévő tulajdonrésze, valamint a hazai VIG társaságokban meglévő részesedésének döntő része eladásával közel 270 milliárd forintot már összegereblyézett a reptérvásárlásra.

Forrás: Magyar Közlöny
Fotó: Youtube

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
1600 milliárd, amelyből már megvan 270 milliárd +860 milliárd január másodiki hitelfelvétel- érdekes, hogy a különbözet 470 milliárd, amely megegyezik az eu EB-je által utal összeggel.
Navracsics meg országjárásra indul, hogy a "konzultáljon"-és tájákoztasson az eu-s pályázati pénzek lehetőségeiről=parasztvakitás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
18:19) Még jó, hogy Magyarország nem az eu tökkelütött hülyéihez kapcsolta az energia beszerzéseit...!
Orbánnak már nemcsak igaza lesz, hanem már igaza van...! Várjuk a környező országok szándéknyilatkozatait, egy Közép-Európai Unió megalakításához...! :)
csak úgy....
@verőce21: még jó...,valóban,hiszen idén már így is 120 fölött a kihült ,megfagyott magyar! -és te genya állat,engem és másokat szoktál vádolni hazaárulással...,
0rbán módszeresen irtja a magyarokat és te ezt nem veszed észre, te okoskodó,tapló senkiházi?!
namihami
@verőce21: 19.12: Na, akkor lássuk!
Nem kellünk a szlovákoknak, a cseheknek, a lengyeleknek, ukránoknak és a horvátoknak!
Kellünk (amíg pénzeljük őket és nyomnánk be az EU-ba) a szerbeknek! És spiclinek (bár fontos ügyben már feketese..űek vagyunk) az oroszoknak (gerébnek) és a kínaiaknak (adósnak és szemétlerakatnak)! (bár ezek mégcsak nem is környezők)
Akkor beindulhat a Közép-Európai 1, talán 1,5! Derűs kilátások!
verőce21
@namihami: gazdasági közösségben vagyunk most is az általad felsoroltakkal, nem szerelemből...!
Sámannus
Utóvéd a lopások elsimításához, A patkányok megpróbálnak menekülni, és a tűzoltáshoz kell.
verőce21
@csak úgy...: Az ostobaságaid nélkül megleszünk a továbbiakban, te öntökönlövő oszló nyugati...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.