„Kormányváltás után ezt nem lehet megúszni” – Már a látszatra sem adnak, a rendőrségi elutasítás néha korábban érkezett, mint hogy Polt Péter közölte volna, feljelentésként értékelte az írásbeli kérdést.

Orbánék már a látszatra sem adnak – „Kormányváltás után ezt nem lehet megúszni"

A DK-s politikus heti rendszerességgel fordul írásbeli kérdéssel a legfőbb ügyészhez. Eddig még nem fordult elő, hogy a firtatott ügyek valamelyike legalább a vádemelésig eljutott volna.

Az Országgyűlésből érkező hírek régóta visszatérő eleme, hogy

Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként értékelte Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője írásbeli kérdését, és továbbította azt a hatóságoknak, a rendőrségnek vagy az adónyomozóknak.

Vadai Ágnes elmondta a Népszavának, hogy visszás ügyekre rávilágító cikkek alapján fogalmazza meg kérdéseit. Ez a lehetőség egyébiránt az összes parlamenti képviselő számára adott, a legfőbb ügyésznek 14 napon belül válaszolnia kell. A DK-s politikus nem vezet számszerű kimutatást, de közlése szerint eddig feltett kérdéseinek száma – abból kiindulva, hogy hetente átlagosan legalább egy, gyakran azonban több alkalommal is Polt Péterhez fordul – már eléri az ezres nagyságrendet.

A legfőbb ügyész általában feljelentésnek veszi a kérdést, amit azzal a lendülettel tovább is küld a hatóságoknak. Vadai Ágnes úgy értékeli, hogy Polt Péter ezzel „lepöcköli a témát”. A DK-s képviselő ugyanis kifejezetten a legfőbb ügyész szakmai álláspontjára lenne kíváncsi. Értékelhető válasz azonban nincs. A hatóságok aztán – bizonyítottság hiányára hivatkozva, vagy arra, hogy a szóban forgó cselekmény nem bűncselekmény – az esetek túlnyomó többségében gyorsan lezárják az ügyet.

Vadai Ágnesnek az a meggyőződése alakult ki, hogy nem lehet érdemi nyomozásról beszélni:

A rendőrségnél elolvassák az írásbeli kérdésemet és az abban említett cikket, aztán megírják, hogy nincs itt semmi látnivaló.

A képviselő a közelmúltban a megfelelő engedélyekkel nem rendelkező gödi Samsung-gyár, a recski bányaomlás vagy éppen gyanús közbeszerzések ügyében is hiába próbált fellépni.

A minap a hvg.hu írta meg, hogy a rendőrség elutasította azt a feljelentést, amely azt lett volna hivatott tisztázni, történt-e bűncselekmény, amikor törölték az állam elővásárlási jogát a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel által vásárolt tokaji földekről. A 24.hu által feltárt gyanús földügyek kapcsán a BRFK arról tájékoztatta Vadai Ágnest, hogy nincs szó jogtalan előny vagy hátrány okozásáról.

Az elutasító határozatok jellemzően néhány napon, legfeljebb egy héten belül megszületnek. Az ellenzéki politikus számára ez is annak a bizonyítéka, hogy a hatóságok csak egy aktát nyitnak, valódi nyomozást nem folytatnak. Olykor még a látszatra sem adnak.

Megtörtént, hogy a rendőrség elutasító határozata azt megelőzően megérkezett, hogy Polt Péter közölte volna, feljelentésként értékelte és továbbította a hatóságoknak az írásbeli kérdést.

- írja a lap.

Vadai Ágnes azt is kifogásolja, hogy a rendőrség számos alkalommal nem az országgyűlési címére postázza az elutasító válaszokat, hanem a személyes ügyfélkapuján keresztül küldi el őket. Az eljárást elképesztőnek tartja, hiszen nem magánszemélyként, hanem parlamenti képviselőként teszi fel kérdéseit.

A személyes ügyfélkapu nem arra való, hogy a rendőrséggel levelezgessek

– állapította meg.

A legfontosabb, mindeddig egyetlen esetben sem fordult elő, hogy az általa felvetett ügyek valamelyike eljutott volna legalább a vádemelésig.

A legfőbb ügyész nem tesz eleget annak a törvényi kötelezettségének, hogy érdemben válaszoljon az írásbeli kérdésekre

– tért vissza Polt Péter szerepére a DK-s képviselő. Az érdemi válaszok elmaradása miatt panaszt tett Kövér László házelnöknél és Varga Judit volt igazságügyi miniszternél is, de nem járt sikerrel. Más jogi lehetősége pedig nincs.

Vadai Ágnesnek tekintélyes gyűjteménye van a parlamenti munkája során felhasznált cikkekből és az elutasító határozatokból.

Eljön az a pillanat, amikor ennek hasznát fogjuk venni

– mondta. Megkérdeztük, mire utalt a sejtelmes megfogalmazással. A DK-s képviselő kijelentette, hogy kormányváltás után ezt nem lehet megúszni: sem azt, hogy Polt Péter nem tett eleget törvényi kötelezettségének a parlamentben, sem azt, hogy az ügyészség nem végezte el a feladatát, sem azt, hogy a rendőrség nem folytatott tényleges nyomozást, és így nyilvánvaló bűnügyekben se történt semmi.

Forrás: Népszava

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbánnak és a NER-nek már nincs más útja mint a teljes elpofátlanodás. Minden más esetben borulna a NER, a kormány és az egész rendszer.. Mert abban niztosak, hogy ha ez megtörténik ez a kleptokrata-nemzeti keresztény csürheuralom már nem reparálható. Ezért kell az állandó veszélyhelyzet és a rendeleti kormányzás, án ebben a veszélyhelyzetben nem az ország van veszélyben, hanem a NER-uralom.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Orbánnak és a NER-nek már nincs más útja mint a teljes elpofátlanodás. Minden más esetben borulna a NER, a kormány és az egész rendszer.. Mert abban niztosak, hogy ha ez megtörténik ez a kleptokrata-nemzeti keresztény csürheuralom már nem reparálható. Ezért kell az állandó veszélyhelyzet és a rendeleti kormányzás, án ebben a veszélyhelyzetben nem az ország van veszélyben, hanem a NER-uralom.
Namely
Ez a cikk aranyat ér, benne van az egész ellenzéki idiotizmus:
"Vadai Ágnes elmondta a Népszavának, hogy visszás ügyekre rávilágító cikkek alapján fogalmazza meg kérdéseit. ...– már eléri az ezres nagyságrendet."
ÚJSÁGCIKKEK tartalmát küldi el a legfőbb ügyésznek, ráadásul minden héten egyet :D ennek a neve spam :D és ez nevezi magát képviselőnek.
"A legfőbb ügyész általában feljelentésnek veszi a kérdést, amit azzal a lendülettel tovább is küld a hatóságoknak. Vadai Ágnes úgy értékeli, hogy Polt Péter ezzel „lepöcköli a témát”. A DK-s képviselő ugyanis kifejezetten a legfőbb ügyész szakmai álláspontjára lenne kíváncsi."
Nem az a hivatali dolga, hogy "szakmai álláspontját" kifejtse. Ha érdekel, akkor hívd meg kávézni, vagy menj el egy illetékes bizottságba.
"Megtörtént, hogy a rendőrség elutasító határozata azt megelőzően megérkezett, hogy Polt Péter közölte volna, feljelentésként értékelte és továbbította a hatóságoknak az írásbeli kérdést."
Valszeg az sokezredik spamre már nem volt kedvük azonnal válaszolni a majom Vadai állatnak.

Ebben a cikkben szépen össze van foglalva, hogy miért nem nyertek választásokat: mert sík hülyék, semmihasznák és bohócok az ún ellenzék prominens alakjai.
Eladott Ország
Úgy látom, olajozottan mennek itt a dolgok. Meghiszem azt! Főként, ha I. Olajos Pintér Sándor bűnöző mondja! Szőkitős Sanya te hiányoztál , de nagyon! Ki ez, a nyolcadik utas?
Az olajmaffia manapság országot irányít ( Sándor István, beceneve „papa”, az ORFK volt Központi Bűnüldözési Igazgatóságának nyugalmazott alezredese)
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/139051068_113891417269976_4455982386884664483_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=c2f564&_nc_ohc=IkJGIhMhzgoAX92KgbM&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCatBARRvKwo0l2-pH0E50m1Qse3-y1avNb0vqiMWpM9g&oe=65CC8174
Eladott Ország
@Namely: ma, 13:25 ☻ Illiberális hülye phaszfej! „A Fideszt nem leváltani, hanem felszámolni kell. A lengyel párhuzam alapján elkerülhetetlen, hogy Orbán fasiszta rendszerét ne vessük össze azzal, ami Lengyelországban történik. Mindenekelőtt le kell szögezni, hogy Pesten nem történhet meg az, ami Varsóban, mert Magyarországon Orbán befejezte a fasiszta állam felépítését, lerakta a fejlett nácizmus alapjait, az alkotmányos rendet megdöntötte, és kiépítette azokat a mechanizmusokat, amelyek megakadályozzák, hogy demokratikus úton leváltható legyen. Demokrácia látszatába burkolt puha fasiszta diktatúra működik.”
nepszava.us/a-fideszt-nem-levaltani-hanem-felszamolni-kell/
kakukkmadár
@Namely: Barátom te nemcsak sötét vagy mint az éjszaka, hanem még orbitális bunkó is. Sok szeretettel kívánom, hogy erőszakoljon szarrá egy drogos banda, aztán pedig fordulj nagy reményekkel a magyar rendőrséghez, ügyészséghez, bírósághoz. Akkor majd megváltozik a véleményed, de a segged lyuka már soha nem lesz újra szűkebb.
lusta
@Eladott Ország: Van még egy apró különbség a lengyel lés a magyar helyzet között. A lengyeleknél nem épült ki a totális hatalom. rengetegen nem voltak hajlandóak beállni a négybetű nyalók közé. Nálunk gyakorlatilag nincs kire leváltani, lecserélni az adott helyen lévő emberkét.
Nessy
"Független" ügyészség, rendőrség! Jogállam Made in Orbanisztán!
Aki ezeket elhiszi, szamarabb a lónál!
lusta
@Nessy: Az a nagy gond,hogy a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk elzavarása után is ugyanezek maradnak a kulcspozíciókban.
A lengyeleknél pont az a probléma, hogy lenne kire leváltani, de törvényileg be lettek betonozva ezek a kulcsfigurák és az esetleges elzavarásuk csak Duda írásos hozzájárulása esetén lehetséges. A mai Duda-Tusk találkozó lényege pont az volt, hogy ezeket a változásokat tudomásul vegye Duda. Erre persze kinyilatkozta, hogy egy nagy lópikolót nektek. Még másfél évig ő az elnök és ő lesz a nagy kerékkötő. Az nem lehet, hogy a választók elzavarták a vályútól a pisiorkikat, de ez a valóságban meg is történjen. Van egy kormánykoalíció, aki gyakorlatilag nem tud kormányozni. Én úgy látom, hogy a nagy karcsörtetés előrehozott választásokkal fog végetérni. A lakosság annyira akarja a változást, hogy nagy valószínűséggel a mostani koalíció kétharmaddal fog nyerni és akkor Duda fgeldughatja a vétóját.
Toller Béla
Ettől függetlenül, a fába szorultak tele lesznek sírással, hogy mennyire alkotmányellenesen tartóztatjk majd le őket, vonják bíróság elé, és zárják be !
Nessy
@lusta: Követték Orbán példáját Kczynszkiék, amibe Rogánék aktívan is besegítettek. Sőt a mostani választásokba is! Miközben itthon még a vízcsapból is a "szuverenitás" dícsérete folyik! Meg van SZVH, ami majd vigyáz a nyári választások "tisztaságára"! Elég szépen ki van e takarítva a szavazó helység!
Namely
@kakukkmadár: a kommented arról szólt, hogy tudsz ocsmányul beszélni, valamit igencsak buzog benned a homoszexuális fantázia.
Amennyiben a kommentem tartalmával nem értesz egyet, javasolnám, hogy írj ellenérveket. Nem, nem olyanokat, amiket a csöveskocsmában szoktatok egymásnak. :D
Namely
@Eladott Ország: itt a bolond nyuggerünk is, mint mindig :D az eladott agyhely, vagy mi is a neve :D :D :D
Eladott Ország
@Namely: ma, 14:31 ○ Kedves fideszesek! Mivel sem az ellenzék érveinek sem a saját szemeteiknek nem hisztek mi folyik ebben az országban, javaslom kezdejetek sürgősen 2010 előtti Orbán beszédeket olvasgatni!...
twitter.com/gergo_z/status/1742412883248460225/photo/1
Mi vagyunk a legszerencsésebb tolvajok! Egy tízmilliós országban van 3 millió idiótánk, akik bármit elhisznek, és ha földönfutót csinálnak belőlük, akkor is azt szidják akiket mi mondunk nekik...
twitter.com/gergo_z/status/1742413419108532643/photo/1
namihami
Pintér? Polt? --- Takarítanak? Ezért vannak ott, ahol vannak!
kereső
@lusta: 14:02 És ez még nem minden, hiszen orbánék gyakorlatilag minden kulcsfontosságú stratégiai gazdasági ágazatot birtokolnak- áram, fútés, távközklés, a médiáról meg nem is beszélve. Hiszen még a "függetlenek" is őket szolgálják.
Eladott Ország
Besúgó aktáid eltüntetve, olajügyek titkosítva. Sosem derül ki mekkora ganék vagyunk.
twitter.com/GutyinaI/status/1745442628416782511/photo/1
Eladott Ország
@Namely: Angol tudósok felismeték, hogy minél butább valaki annál fideszesebb.
twitter.com/IdiAminSmunyo/status/1739702295560896538/photo/1
jáger laszló
Polt Péternek nincs álláspontja!!
Neki üléspontja van amely nem változik!!
Mindig azonos!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@Namely: Egyrészt a világon sok helyen, de nálunk is indulnak vizsgálatok újságcikkek nyomán. A fidesz is indított már ilyet.

,,Ebben a cikkben szépen össze van foglalva, hogy miért nem nyertek választásokat: mert sík hülyék, semmihasznák és bohócok az ún ellenzék prominens alakjai."

Elég baj, ha még mindig nem értetted meg miért nem nyer választást az un. ellenzék.
Yoda69
Kormány váltás? Én mar annak is örülnek ha a 2/3-ot sikerülne megszüntetni. De ha ez igy folytatódik, akkor arra se sok esély lesz.
madlaci66
@Őrnagy: azért emlékezzünk kicsit arra az időkre, mikor a fidess három államtitkárt vagy mit (budai gyulussal az élen) állított be arra, hogy börtönbe juttassa az előző kormány alatti embereket. Az eredményük több év után nulla volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.