Szervezetten érkeznek az elbocsátott magyar dolgozók helyére az ázsiai vendégmunkások – ezt állítja a Párbeszéd országgyűlési képviselője – írja az ATV.

Salgótarjánban már sorra rúgják ki a magyarokat, hogy külföldieket vegyenek fel helyettük
Kép: Pixabay

A lap szerint a Salgótarjánban lévő dél-koreai Bumchun akkumulátorgyárról van szó. A külföldi vendégmunkások szállását és utaztatását is a gyár biztosítja. A gyár dolgozói nem szívesen álltak szóba az ATV Híradó stábjával, de azt megerősítették, hogy az elbocsátottak helyére szervezetten, tucatszám érkeznek a külföldiek.

A gyár egyik dolgozója úgy fogalmazott, hogy a magyar munkavállalókat folyamatosan cserélik le a koreai gyárban. Helyükre most éppen Vietnámból érkeznek vendégmunkások. Hozzátette, közben egyre több jelentkezőt utasítanak el azt állítva, hogy nincs munkalehetőség.

A gyár egyik korábbi munkavállalója azt mondta, hogy takarítóként vették fel, szinte azonnal kezdhetett. Pár nap híján egy évet dolgozott a gyárban.

Tisztességesen, becsületesen végeztem a munkámat és egyik napról a másikra közölték velem, hogy köszönik szépen, ennyi volt a munka. SMS-ben, vagyis Messengeren kaptam [üzenetet] a közvetítőmtől, hogy fáradjak be és írjuk alá a munkaszerződés felbontást

– ezt már Pusoma Éva mondta az ATV Híradó kamerái előtt.

Az történt, hogy a magyar munkavállalók elkezdték betanítani a külföldi munkavállalókat és amikor ezzel végeztek január elején és visszatértek a leállásból, vagyis kezdődött az év, akkor közölték az emberekkel, hogy nincs munkájuk, véget ért, köszönik nekik szépen

- fogalmazott Berki Sándor, a Párbeszéd-Zöldek Frakció országgyűlési képviselője, aki hozzátette, a külföldi munkavállalók semmivel sem kerülnek kevesebbe és nem dolgoznak jobban, mint a hazai munkások.

Forrás: ATV

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
remélem ettöl függetlenül a fideszre fognak szavazni az érintettek,hiszen erröl is csak a soros és gyurcsány tehet! :) - buta magyar ne siránkozz,ne szisszenj minden szilánkhoz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
remélem ettöl függetlenül a fideszre fognak szavazni az érintettek,hiszen erröl is csak a soros és gyurcsány tehet! :) - buta magyar ne siránkozz,ne szisszenj minden szilánkhoz...
simmering73
Erre szavaztatok, szopjatok. Akinek nem inge, ne vegye magára.
csak úgy....
@Nyírfa: akkor 0rbánnak nagy kerülövel kell majd behívnia az sk. kizavart ruszkikat..,különben is, még csak 2024 et írunk, elöször a III. világháborunak kell kitörni a papírforma szerint.
LászlKovács
Mocskos hazug, alattomos kétszínű rohadék kormány! Ezek után is csak szavazzatok a fideszre, kaptok a képetekre még ne aggódjatok!!!
Nyírfa
Balsors. A Himnuszban is megénekelte Kölcsey. Csak azt a nyavalyás önreflexiót , azt tudnám feledni.
csak úgy....
@Ezodabasz: sokat fickándoztak ma a ficoval...
jáger laszló
Méghogy MO-on nincsen migráció!!
Hát úgy is lehet nevezni,hogy vendégmunkások!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
rücsü41
Az is lehet hogy Salgótarján már nem tartozik Magyarországhoz, biztos most adhatta át Ficonak Orbán Viktor, hogy Szlovákia ne szavazza meg, azaz vétózzon, ha a magyarok szavazati jogát fel akarják függeszteni az EU-ban.Miután Tarján már nem a magyaroké, itt már nem is élveznek elsőbbséget a magyarok a munkavállalás területén, és sajnos már Orbán sem tudja helyreállítani az eredeti állapotokat, azt hogy az országban a magyarok az elsők, Magyarország a magyaroké!Ám azt azért figyelembe kellene venni mindenkinek, hogy a kölcsönzött munkavállaló nem áll munkaviszonyban a munkáltatóval, mert az ő nem köt munkaszerződést a munkáltatóval, a munkavállalóval a munkaerő kölcsönző áll jogviszonyban, és ezért az ázsiaiakat is foglalkoztató nem mondhat fel a kikölcsönzött munkavállalónak, ő csak a munkaerő kölcsönzővel rendezheti a munkáltatás problémáját.Ez nem az a jogi helyzet amikor a munkáltató és a munkavállaló köt munkaszerződést egymással,, s ezért a munkáltatót semmiféle kötelezettség a kölcsönzött munkaerő tekintetében nem terheli.A munkavállalóknak kellene körültekintőbben eljárni amikor munkaerő kölcsönzővel szerződnek és nem közvetlenül a munkáltatóval.
Yoda69
orban megigerte, hogy a külföldiek nem vehetik el a magyarok munkahelyeit :)
Igaz azt is mondta, ne azt nézzük, amit mond, hanem amit csinál.
Es ezek után meg van olyan balfek barom, aki erre a hazug gecire szavaz.
Sztyepospista
Egyre szaporodnak azok, akiket nemcsak, hogy megbántott a kormány, hanem egyenesen TÖNKRETETT. 2026.- ban majd elmennek szavazni , és jól ráixelgetnek a FIDESZRE, merthogy " csak a fidesz... "
izéke
Az a video jut eszembe,ahol egy nőtől kérdezik,hogy jobb lett e az élete a fidesz alatt és büszkén rávágta,hogy igen. Mikor kérdezték,hogy miben lett jobb,mosolyogva mondta,hogy hajléktalan lett,majd kényszeredetten röhögött. Számára már az is előrelépés...
Clavigo
Gratula... " Csak a fitymasz ",,, továbbra is.. ! Hánynom kell megint..
dr. prédikátor
Agymosott fitymasz birkák!!!Mefszavaztátok a saját halálotokat hátmost szopjatoj!!! Az idén és két év mulva is szavazzatok a fitymaszra!!!
Pusztai
Nincs olyan nap, hogy valami olyan mocsok aljasság, népellenes gazemberség ne derülne ki amibe egy kormány ne bukna bele ott ahol van hatékony erős egységes ellenzék.
Itt ezekkel a szartúrókkal csak nő a fideszhatalom, gazdagodnak a választó szegényedik az ország helyzete romlik.
..
Nem a fidesz ügyes, hanem az ellenzék a lepra debil balfaszok gyülekezete, egy HEGYNYI SZARHALOM!
Pusztai
@izéke 4h41 hajléktalan lett : .. és munkanélküli, de ha dögölni kell akkor Ő alatt dögőjjek meg!
o))
balos
@Pusztai: Azért van abban valami báj,hogy a turulbaszok lakoság cserét hajtanak végre és még ők síratják trianont!Most elképzeltem,hogy az akkor "elveszettek" mit szólnának,hogy az országban harmadrendűek lennének?Akik pedig most "maguktól" választanak új "hazát" vajh nem a fideSSre szavaznak hisz ök segítettek elhagyni a senkik földjét!
Horizont
Mégis mit vártak a kormánytól??
Magasról nagy ívben szarik a kis emberekre a melósokra.
Munkaalapú társadalom mi?
Péter2
Nagy fideszes bázis Salgótarján , ott vannak a fidesz értelmiségiek , többségének még 8 általános iskolája sincsen meg , ott lakozik a fideszes értelem fő tükre győzike ! Hogy így jártak , meg is éremlik most jön majd a fideszi nyomor sokak számára , így sem voltak eleresztve anyagilag , most annyi sem lesz , lesz közmunka 60 - e ft-ért de ők ezt akarták , hiszen minden országmutató azt mutatja , hogy 14 pusztul az ország szinte minden téren , csak vannak akik nem akarják észrevenni , most legalább a saját helyzetükön fogják érezni , megkoplalni ami nagyon helyes.
magyar1
Ezek már kimerítik a hazaárulás fogalmát simán. A rendszerváltás óta nem volt egyetlen magyar érdekeltségű kormánya sem Mo-nak, mind a multik érdekeit képviselik.
Na meg az őket fenntartó vezető rétegét.
magyar1
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter akkor azt közölte: a kormány 2,65 milliárd forinttal támogatja a befektetést, mivel az új üzem elsőkörös autóipari beszállítóként 200 munkahelyet teremt. A Bumchun Hungary tavalyi mérlegbeszámolójából azonban kiderül, hogy a társaság 2021 és 2022 során

összesen 3,32 milliárd forintnyi HIPA-támogatást kapott,
Munkahelyteremtés csak nem a magyar embereknek, jól átverték őket a dél-koreaiak a kormánnyal karöltve a mi pénzünkből.
Pusztai
@balos: ha csak ez a báj lenne, de a komcsik komcsiznak, soros pénzéből élők sorosoznak, 6x bukott gecz mást bukottaz, ,,, stb.
Pusztai
@magyar1: Aki tudatosan árt MO-nak az hazaáruló!!
PONT!
A geczicsürhe ezt teszi. Soha nem volt ilyen hazaáruló gazember kormány hatalmon mint a fidesz.
De ezek qrva sokat lopnak is!!
Béla333
Ugye hülyemagyar maffiahívők - ezek a maffiózók azzal kiabálják tele a médiát, hogy nekik Magyarország, a magyar emberek a legfontosabbak!
Hát ennyire fontosak nekik!
A magyar betanítja, a távol keleti meg elveszi a munkánkat és még a munkahely teremtés miatt pénzt is kap érte...
Hülye ostoba aki ezekre az aljas mocskokra szavaz...!!!
Menőmanó
A munkaerő közvetítő irodák fidesz kézben vannak, és nekik a migráncs munkásból dől a lé.
Csak ez számít. Magyar ember nem számít, csak a megszerezhető pénz.
A számonkérésre adnak egy semmitmondó választ, oszt jónapot. Hülyemagyaroknak jóvanazúgy. Munkanélkülit csak 3 hónapig kell fizetni, aztán ágyesz-bugyesz.
izéke
@Maccska: te nagyon okos vagy,ezek külsős cégek által behozott munkások. A németek nem a filippinekkel vannak szerződésben,hanem a fejvadász céggel. A cég pont leszarja,hogy honnan hozzák a munkást.
sokanvagyunk
Egy kis türelmet kérek az elbocsátottaktól, mert hamarosan tömött buszokkal fognak tovább menni - valószínűleg németbe - migráncsként az idecsábítottak.
Menőmanó
@KisTehen: A takarítós Gyöngyösön, ez meg Salgótarjánban. Ezt nem éred fel ésszel?
balos
@Pusztai: A turáni átok a génhíbásoknak minimum ok a betartására!
Sakk Matt
@Csak Norisz és senki más: Hoooonnaaaaan?!
verőce21
Ha egy külföldi cég nemcsak telepíti, hanem üzemelteti is itt a gyárát, azt vesz fel, akit akar...!
kereső
444.hu/2024/01/17/milliardokat-kaptak-munkahelyteremtesre-most-kirugjak-a-vendegmunkasokat-betanito-magyarokat-az-akkuipari-gyartotol

Csak kérdezem, ha a dél-koreai befektető milliárdokat kapott munkahelyteremtésre, akkor nem lett volna kötelező nem "bérdolgozókat"- munkaerőkölcsönzős cég alkalmazottai helyett saját dolgozókat foglalkoztatni? Milyen szerződést kötött a külügy a dél-koreaikkal? Ismét druzsba pjotr egy újabb nagyszerú üzletéről van szó. És milyen a többi szzerződés is, amelyben a magyar állam támogatást ad munkahelyteremtésre. Nem hiszem, hogy akár gazdaságialg, akár erkölcsileg védhető a kormány részéről a munkaerő kölcsöntő cég beiktatása a munkaerő foglakoztatásra-egy államilag támogatott munkahelyen, merthogy ez a kormány jóváhagyása nélkül nem jöhetett volna létre. Salgótarjánban és környékén meg a legmagasabb a munkanélküliségi ráta.
A munkaerő kölcsönző cégek bejelentették a kölcsön adott dolgozókat, és megfizették utánuk a közterheket??
magyar1
@verőce21: De akkor minek adunk nekik pénzt?
verőce21
@magyar1: Mert gdp amit megtermelnek, az ország hasznára van. A befizetett adóik is, a munkások befizetett "tb járulékai" is segítik a magyar egészségügyet, a nyugdíjjárulékaik a magyar nyugdíjrendszert, stb.
Ezodabasz
@Philip Marlowe: ma, 09:56 Ki a faszom az a munkaadó akinek olyen teljhatalma/joga van, hogy az 0rbán kurmány sem tud beleszólni? A kirúgást meg a munka törvénykönyve alapján betartathatja??? Csak nincs valami mutyi a kurmány és a "munkaadók" között ugye?! A munkavállalóknak nincsenek már jogaik, vagy valami érdekképviselet(szakszervezet)? Kirúgják kussolhat és elkulloghat? Ez így rendben van szerinted?
Akkor te napifilipke ki vagy rúgva és kussolj!
magyar1
@verőce21: Salgótarján környékén 60 dolgozó elbocsájtása bizony nagy bűn és ezek is éppen kiviszik a hasznot visssza az országukba miközben itt akkora kárt, környezetszennyezést okoznak, hogy a magyar eü. sosem bírja helyrehozni. Arról nem beszélve, hogy nekik itt Európában sokkal nagyobb a piaci közelségük hasznukra.
verőce21
@magyar1: Te az a típus vagy aki mindig csak a más hasznát látja...! :)
magyar1
@verőce21: Üzletben csak az a jó ha mindkét fél egyenlően jár jól. Itt pedig a magyar nép szív.
verőce21
@magyar1: akkor ez jó üzlet, mert mind a kettő nyer...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.