Minden Magyarországnak járó eurócentet ki kell fizetni, az ideológiai zsarolás elfoghatatlan – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban szerdán.

Hidvéghi Balázs az Európai Parlament plenáris ülésének a jogállamiság magyarországi helyzete és a befagyasztott uniós pénzeszközökről tartott vitán elmondott felszólalásában kijelentette: az uniós parlament fel akarja függeszteni Magyarország szavazati jogát csak amiatt, mert fontos politikai kérdésekben nem értenek egyet.

Ez a legalja mindennek. Ilyet az autokraták és a diktátorok tesznek

- fogalmazott.

"Ez a legalja mindennek!" – Hidvéghi Balázs kikelt magából az Európai Parlament ülésén

Hidvéghi Balázs. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az EP-képviselő Ukrajnával kapcsolatban azt mondta: azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. A tagállamoknak az unió költségvetésén kívüli pénzügyi eszközzel kell támogatniuk Ukrajnát, nem szabad ezt közös hitelből finanszírozni. Magyarország készen áll arra, hogy saját költségvetéséből járuljon hozzá egy ilyen pénzügyi eszközhöz – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője arra emlékezetetett, hogy zsidó származású magyarként és holokauszttúlélő fiaként az EP-ben Petri Sarvamaa finn képviselő lenácizta, az EP baloldala pedig lelkesen és egyetértőleg megtapsolta a szélsőségesen gyalázkodót.

A magyarok szabadságharcosokként személyesen harcoltak a kommunista diktatúra ellen és maguk vívták ki a szabadságukat és a függetlenségüket. Akik csak tankönyvekből ismerik a diktatúrát, azok "diktatúrázzák" most le Magyarországot, a magyarok közös demokratikus döntését pedig törvénytelen módon támadják. Méltatlan őrjöngésüknek egyszer és mindenkorra véget kell vetni – jelentette ki Deutsch Tamás.

Kósa Ádám, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában arra emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság szerint Magyarország teljesítette a jogállamisági feltételeknek az igazságügy területére vonatkozó követelményekeit. Ezekben a kérdésekben az Európai Parlamentnek nincsen semmilyen szerepe – hívta fel a figyelmet.

Kijelentette: az európai baloldal által gerjesztett, több mint tíz éve tartó politikai bosszúhadjáratot azért folytatják Magyarországgal szemben, mert a kereszténydemokrata, polgári magyar kormány már negyedszerre nyerte el a választópolgárok bizalmát kétharmaddal. Ennek oka, hogy Magyarország kiáll a nemzeti állam függetlensége, a családok megerősítése és a véleményszabadság mellett – emelte ki.

Ha az EP-képviselők valóban egyenlő mércével mérnek, lépjenek fel a lengyel jogsértésekkel szemben, akkor elhihető, hogy valóban a jogállamiságért aggódnak

- tette hozzá Kósa Ádám.

Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) EP-képviselője felszólalásában azt mondta, "elindult a választási kampány", melynek során a baloldal egyből "politikai cirkuszt" csinál, ha nem sikerül az Európai Bizottságot zsarolnia.

"A baloldalnak semmi sem drága, az Európai Bizottságot támadják, hogy magyargyűlöletből építsék tovább karrierjüket. Kampányhevességükben akadályozni próbálják a brüsszeli testület és a magyar kormány közötti munkát" – fogalmazott.

Az EP 10 millió ember érdekét támadja – hangoztatta. Ez az európai baloldal üzenete a magyar választók számára. Amikor valaki kizárólag saját országa, saját állampolgárai ellen tesz, az rossz politika, amelynek meglesznek a következményei – tette hozzá Hölvényi György.

Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom EP-képviselője azt mondta, az Európai Bizottság nincs tisztában azzal, milyen kárt okozott azzal, hogy engedett Orbán Viktor zsarolásának. Szavai szerint ezzel nemcsak a magyar miniszterelnököt, hanem minden más tekintélyelvű vezetőt arra biztatott, hogy hasonló taktikát kövessenek. Megnyitották a lehetőséget arra, hogy még inkább visszaéljenek a lehetőségeikkel – mondta.

Emlékeztetett, az uniós bizottság által elismert igazságszolgáltatási reform mellett a magyar kormány elfogadta a szuverenitásvédelmi törvényt is, ami – véleménye szerint – akadályozza a civil szervezetek nemzetközi munkáját, elhallgattatja a szabad médiát és fellép mindenki ellen, aki a "rezsim" ellen szólalna fel. "Az EP nem maradhat csöndben, hiszen már csak mi maradtunk, akik védjük a demokratikus értékeket" – tette hozzá az EP-képviselő.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok EP-képviselője beszédében leszögezte: Magyarország számára rendkívül káros, hogy "az orbáni politika" következményeként olyan kezdeményezések születhetnek, mint a szavazati jog felfüggesztése az uniós tanácsban, a soros elnökség elvonása vagy az országnak járó uniós források megvonása. Arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben az uniós parlament és a bizottság a demokrácia védelmében száll síkra, szerződésekben rögzített jogokat írnak felül politikai kezdeményezéssel.

"Ha valóban tenni akarnak Orbán rendszere ellen, akkor ne Magyarországot szégyenítsék meg és ne a magyarság egészét sújtó javaslatokkal álljanak elő, hanem olyannal, amely a rendszer fejét és oligarcháit sújtja" – fogalmazott Gyöngyösi Márton, majd hozzátette: az EU ezzel Magyarország mellett minden más orosz érdekeket szolgáló rendszernek is üzenne.

Forrás: MTI

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán nem politikus, hanem bűnöző. Orbán soha nem az ország érdekei szerint cselekedett és cselekszik most sem, hanem a saját hatalmi érdekei szerint. Ő az, aki miatt nem jönnek az uniós pénzek, és ő az is, aki a soha nem látott mennyiségű uniós segítséget ellopta és/vagy korrupt módon, hatékonytalanul használta fel. 6 Marshall segélynyi pénzt kapott eddig és ez arra volt elég hogy csődbe vigye az oktatást, az egészségügyet, a demokratikus intézményeket felszámolja és a világ egyik legmagasabb adórendszere mellett a gazdaságot is csődbe vigye.
A doktorminiszterelnökúr’ elérte, hogy az EU-ban köptető helyett Orbánt ír fel az orvos. Az EU-ban ez ellen lépnek fel.
uploads.disquscdn.com/images/45a7ec6ca42a3c7cbc24e8dda177bb6c4047dafa2855e7363c27285d612b73fa.jpg?w=800&h=528
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
frank
Legyen cél az UNIÓ szétverése.
Baloldali médiák befagyasztása
Unió belső ellenzékének aktivizálása
Libsik figyelése egyéb célokból.
Eladott Ország
Orbán nem politikus, hanem bűnöző. Orbán soha nem az ország érdekei szerint cselekedett és cselekszik most sem, hanem a saját hatalmi érdekei szerint. Ő az, aki miatt nem jönnek az uniós pénzek, és ő az is, aki a soha nem látott mennyiségű uniós segítséget ellopta és/vagy korrupt módon, hatékonytalanul használta fel. 6 Marshall segélynyi pénzt kapott eddig és ez arra volt elég hogy csődbe vigye az oktatást, az egészségügyet, a demokratikus intézményeket felszámolja és a világ egyik legmagasabb adórendszere mellett a gazdaságot is csődbe vigye.
A doktorminiszterelnökúr’ elérte, hogy az EU-ban köptető helyett Orbánt ír fel az orvos. Az EU-ban ez ellen lépnek fel.
uploads.disquscdn.com/images/45a7ec6ca42a3c7cbc24e8dda177bb6c4047dafa2855e7363c27285d612b73fa.jpg?w=800&h=528
kereső
Az a legalja mindennek, hogy ez a senkiházi is a fideSS-t/orbánt képviseli az EP-ben, nem Magyarországot.
Billibácsi
Balika! A zsé már rég itt lenne, ha adnátok /igazi/ garanciákat arra, hogy a haverok nem lopják el.
kereső
@KisTehen: Hé barom!! Az az EP=440 millió európai állampolgár választott képviselete. Az EB meg a végrehajtó hatalom /kormány. Miről hadováltok barmok? Az a nagy baj, hogy a magyar parlamenti képviselő nem az országot képviseli, hanem orbánt.
Eladott Ország
Az EU lakosságának kevesebb mint 2 %-ával, az EU össz GDP-jének 0,8 %-ával akarja a passzátszelet fújni Seggvégi’ de, csak O1G hátsóját lehelgeti. Hidvéghi minden egyes mondatát cáfolni lehet, de nem éri meg foglalkozni vele, mert tömény ostobaság, amit összehordott. Hídvégi ezt már csak a legprimitívebb birkáinak kommunikálja . Én azt nem értem hogy nem sül le a pofájáról a bőr az ilyennek mint ez a Hídvégi is amikor kiáll így hazudozni? Az örökös pávatánc és az ilyen ordas hazugságok sorozata miatt már mindenhol hiteltelenek vagytok . Miért nem zavarjátok már el azt a félnótás főnökötöket?! Keres egy másik hátsót. Megvonási tünetei lesznek, ha nem elég barna a nyelve. Megjegyzem, az önteltség nem áll távol hitszónokunktól sem. Szerencsére már csak ilyen Hidvégikbe, Hollikokba meg Németszilárdokba, Kósalalikba tud kapaszkodni a geci, ők lettek a megmondóemberek,akik felmondják a paneleket. Kifogytak a gondolkodó intelligenciából. Ez már a gödör! Naponta bukik emberileg, de a bégető nyáj és a lekötelezett mamelukok hatalomban tartják.
tothjani
Magyarország jogállam hiszen bárkinek ugyanolyan joga, és lehetősége van, indulni polgármesterként, mint a Körzet Fideszes OGY képviselője által jelölt egyénnek.
Persze ha egy kis településen nem a Fidesz által jelölt embert választják meg akkor még a bekötő utat is felszedik. (persze felújítás címszóval 3 évre.)
Eladott Ország
$€ggvéghi’ NERtárs előkapta kedvenc fidesznyik metódusát: ki a francot érdekli, hogy mi a valóság, maj' mink tematizájjuk." Kifejezetten nagyok vagyunk, ez nekünk mindenképpen egy politikai erőt ad odakint és meglehetősen tiszteletet parancsol."
"Mikor jöttem Magyarország, nem vót nekem semmi,
csak egy rongyos nagytarisznya, abba' se vót semmi,
de azután nagy úr lettem, nem parancsolja senki,
csak ha mondják:Janó mars ki,
akko' ki kell menni"
Baluka! Eredj haza szépen! Hidvéghi megint az egybiteseknek osztja az észt. Hidvéginek hálátlan melója van. Irgalmatlan vastagságú pofalemez szükségeltetik hozzá.Simán belépne vele a Föld légkörébe. Ez a fidesz a magyarok szégyene egy Európa hírű ócska hazug csaló maffia gyülekezet! Van a "Vadászat a Vörös Októberre" című filmben egy benyögés: "Én politikus vagyok, vagyis csaló és gazember. Míg a kisdedeket csókolgatom, ellopom a nyalókájukat." De ezt egy politikus mondta, nem pedig egy szóvivő.
Kovács Máté
De jó lesz amikor a KISZ-titkárok vezette kormányok takarodnak,az egyik már ment remélem hamarosan követi a másik is.
Béla333
Toporzékolj Balázs! Toporzékolj!
Béla333
Ki van adva ezeknek a maffiatagoknak ott Brüsszelben, hogy így vagy úgy, de szerezzék meg az ellopható pénzeket.
És hát úgy néz ki, hogy ez nem fog menni.
Nem csoda ha idegesek a maffiózók!
NKF
Na,az ilyen csehkaták húzzonak a büdös picsába!
Péter2
Legalább bemutatják valódi énjüket , evvel is igazolódnak az ellenük felhozott állítások , csak így tovább fiúk had lássák kik vagytok !
namihami
Ilyen az, amikor egy fideszes agy...fejét elönti a sz@r! És tehetetlenségében elkezd ostobaságokat kiabálni!
namihami
@Philip Marlowe: 16.22: Te ""nagyonszerencsés"", adtak már ""nekem"" eleget, ami eddig vagy a Mészáros(Orbán)nál vagy valamelyik gyerekénél, vejénél esetleg csókosánál landolt! Ezekkel a feltételekkel, előre is köszönve, de a további pénzeIMre már nem tartok igényt!
Biztos vagyok benne, hogy a fent megjelölt személyek köszönettel vennék a további pénzEMet, de én már nem kivánok tovább gazdagodni! És biztos vagyok benne, hogy vagyunk ezzel és így még néhány millióan! Mi már elég gazdagnak tartjuk magunkat és, ha csak ezekkel a feltételekkel juthatnánk hozzá, akkor lemondunk a pénzÜNKről!
Tudom, hogy ez nektek érthetetlen, de én már csak elvagyok ebben az ""érthetetlenségben"" !
Béla333
@namihami: 16.22
Figyeled a hülyemagyar maffiahívőket?
Ha nem jön a pénz, akkor a te pénzed is az, amit nem kapunk meg.
Ha meg megérkezik végre, akkor meg neked (is) kuss, azt majd a maffia eldönti, hogy hogyan lopja el...
Eladott Ország
@Philip Marlowe: A csatlakozáskor bolgárok 30 % -ról indultak, meg a románok is (azt a nyomort ne tudd meg), amikor mi 60 % felett voltunk 2000-ben. Sajnos ezen az ábrán pannonputri nincs rajta. A legalacsonyabb szintől induló tagállamok egy főre jutó GDP-jének növekedése vásárlóerő paritáson. (1993 – 2020, EU27=100)
uploads.disquscdn.com/images/ef23d4abace1b606bb7d7e5d93e587f04655b0374147afd920cd02199e551993.jpg
Egy főre jutó fogyasztás az EU-ban. (2022) ; 2023-ban 1 %-ot romlott a fogyasztás: 71 %-on áll
uploads.disquscdn.com/images/1b4bab2d910892b331f7877685793f53e51032fe55acdfdb4cea91aa6413c1e9.png
Aki Én
Ami igaz az igaz, egy zsaroló diktátor csicskája a leghitelesebb ebben a témában.
Pusztai
a köcsög és a kokós tombol!
tegyék!
minél erősebben, annál ütősebben járatják le magukat.
a zseniális ellenzék briliáns módon használja ki a fidesz balfaszkodását, biztos a fidesz bukás.
ÁLMODTAM.
lampa laz
Mondja ezt egy hídvégi szarhalom Strasbourgban "Ez a legalja mindennek. Ilyet az autokraták és a diktátorok tesznek"
Ezt mondjuk rátok mi is itthon folyamatosan, "Ez a legalja mindennek. Ilyet az autokraták és a diktátorok tesznek"
verőce21
Az USA DS, európai tagállamává akarja zülleszteni az 500 milliós Európai Uniót.
Ehhez minden pénzügyi eszközt bevetett eddig, most következne a mezőgazdaság amerikai típusú átszervezése, amely Ukrajna területén lenne megvalósítható. Emiatt kellene nekünk minden anyagi erőforrásunkkal támogatni Ukrajnát. Emiatt a német gazdák már mehetnek a levesbe is akár...!
A mezőgazdasági gépgyártás pl. már amerikai kézben van mindenütt Európában...régóta...!
Béla333
Nem Balázs! A legalja mindennek ti vagytok ott a mocskos, hazug, tolvaj, hazaáruló maffiátokkal együtt!
Putyin pincsi mocskok!
Clavigo
Hogy utálhatják az Eu- ban ezt a fasz szopó hulladék fidesz csürhét...Nem jön a lóvé,nem lesz mit lenyúlni..?? Az ember pofájáról lesül a bőr...
verőce21
Ébresztő orbánfóbiás lipsik...! Át vagytok b@szva...! Azt hiszitek ti kelletek majd USA-kápóknak Európába...? A nagy néger himbilimbit...!
Majd azokat hoznak ide kápóknak...! Ti meg térdeltek előttük...! :)
verőce21
Persze a bolgár dk-liba is azt hiszi, neki adják majd usákok a helyi főkápó szerepet...! :)
Majd a négerek szereposztó díványán eldől...! :)
qunta
@Béla333: a fajtátáknál nincs lejjebb.
lusta
Dugulj el szépen kis Balázs.
Egy, csak egy jogsértést kérnék megemlíteni a lengyel kormány intézkedései közül.
qunta
@Clavigo: és hogy utálhatnak a jobb érzésű emberek téged és a fajtádat
Lepényleső
...ő ha nem,hát ki tudja jobban mit tesznek a diktátorok,- a napi progjamját csak ismeri saját magának,és
kizárt,hogy ne ismerné eddigi sanyargató tevékenységét a rajtuk uralkodó,ma élő legbnagyobb bánnak?
LászlKovács
De az is elfogadhatatlan, hogy az országnak szánt pénzeket ellopjátok, tetvek! Erről miért nem lebegteted a pampuládat???!!
Clavigo
@qunta: Mi van kunta kinte ? Rossz hangulatod van... Szarba haraptál..?
LászlKovács
Orbán! Jobb lenne, ha a Jakab képviselő Úr kérdésére válaszoltál volna, de mindig a melléduma a válaszotok! Úgy látszik agyilag nem tudod már felfogni a feltett kérdések értelmét! Frissíttesd fel magad Grazban, ha még tudnak!
kereső
@KisTehen: tegnap 14:51 , Te hülye barom- demokratikus viszonyok között, képviseleti demokráciában, nem annak a kezében van a hatalom, amelyet a nép választott? Az csak az illiberális "demokráciákban"=diktatúrákban van úgy, hogy nem a választott képviselőknek van kormánya, hanem a kormánynak van parlamentje.
Toller Béla
Ezt az embert miért tartjuk ? Orbán már beszélni is lusta ? Deutsch nem elég ? Kimegy a vargadeka, azzal együtt már túl sokan lesznek ott gyengeképességű bajkeverők ! Mi meg égünk !
Alfa
mit vártok ettől a kecskebaszó náci-fasiszta korrupt fideszes maffia bagázstól... majréznak,mert a tervezett lopást meg akadályozza az EU
kereső
@KisTehen: Az lehet barom, de nem tudott többségi kormányt alakitani. Ahogy orbán sem tudott volna 1998-ban, ha nem áll össze azokkal a kisgazdákkal, akikről azt mondta, "a kisgazdákkal soha". Miről beszélsz már megint barom? Azt hiszed otthon vagy a pulyáiddal, akik elhisznek neked minden hazugságot? Ó, bocsánat te/ti nem hazudtok, csak elhajlitjátok a valóságot, és ennek keretében meghazudtoljátok a lengyel választási eredményeket.Már számtalanszor le lett irva, hogy a pis-nek a két kamarás lengyel parlamentben nincs többsége- azaz nem nyert.
kereső
@KisTehen: Na, itt fejezzük be, én nem vagyok "róbert bácsi", hogy megsajnáljalak, és hozzá juttasalak a napi betevődhöz. Elégedj meg azzal, hogy megszentelt és megáldott a magyar katolikus egyház papja, oszd be magadnak ezt a dicsőséget, és az "isten fizesse meg a munkálkodásod árát". Élj meg abból.
zenebohóc
@Eladott Ország: Ez lesz!

Hagymakupola!
Nyírfa
Tényleg a legalja mindennek, hogy a fidesz bent ülhet a EP-ben. Hogy az unió eltűri a nyomulását, a rágalmait, és még pénzeli is őket.
Nyírfa
A Néppárt miért nem teszi ki Semjénék szűrét? Mit keres egy tégla köztük?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.