Nagy port kavart, hogy a népszerű rapper, Curtis anyukájához három órás várakozás után érkezett ki a mentő.

Máris itt a mentők reakciója Curtis anyukájának kálváriájára

Fotó: RTL

Ezt követően pedig a betegszállító az ajtó előtt hagyta őt.

Ma már reagált is az OMSZ az üggyel kapcsolatban.

A dokumentáció alapján az látszik, hogy a kórházba szállítás sürgősségi besorolása a beteg ellátási szükségletének és veszélyeztetettségi szintjének megfelelő volt

írta a 24.hu-nak küldött válaszában az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

A mentőszolgálat közleményében hangsúlyozza: a betegszállítás nem az OMSZ feladata.

A beteg kórházból történő hazaszállításának elrendeléséért a kórház, a betegszállítás emberséges és szakszerű végrehajtásáért a feladattal megbízott betegszállító cég felelős

– teszik hozzá, kiemelve, hogy biztosítási jogviszonnyal rendelkezők betegszállítását a tevékenységre engedéllyel rendelkező és finanszírozási szerződést kötött betegszállító szolgáltatók végzik.

Forrás: 24.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
És, ha nem Curtis Anyukájáról van szó?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
curtis, anyádat vagy a fideszes állapotokat szereted, erröl kérek töled egy aktuális nótát...
kereső
És, ha nem Curtis Anyukájáról van szó?
Nyírfa
Ez nem semmi. Télen, mínuszban, egy szál köntösben, mezítláb az ajtó előtt hagyják a beteget, egy nyilván jéghideg székre ültetve. Esetleg egy telefon a hozzátartozónak, hogy visszük anyukát, még belefért volna a szolgáltatásba, nemde?
A lehetséges következményekért - tüdőgyulladás, vesemedence-gyulladás - ki vállalja a felelősséget? Meg is fagyhatott volna a saját otthona előtt.
csak úgy....
@KisTehen: baszod boci, te angolkóros? - te hol a tökömben tengeted a hitvány,buta létedet?
Sakk Matt
@csak úgy...: Nem ez a lényeg! Ahogyan Gálvölgyi esetében sem a személye és a nézetei számítottak! A jelenség a szomorú.
Csizmás Kond
@Nyírfa: Ha egy emeleti folyóson sétált akkor nem kit hagyták...
nejlontacskó
@KisTehen: te akkora egy barom vagy, hogy téged már irtani kellene, mint a gyomot!
Attól miért kellene, hogy jobban érezze magát bárki, hogy máshol rosszabb a helyzet?
Egyébként, pont leszarom, hogy máshol mi a helyzet, én itt élek, itt fizetem a tb-t, az adókat, ha ezt képtelen vagy felfogni, akkor inkább kussolj!
Remélem valamelyik hozzátartozód pont így jár majd, de vigasztaljon a tudat, hogy máshol többet kell várni!
csak úgy....
@KisTehen: @Csizmás Kond: bennetek gyogyósokban azt szeretem, hogy ti mindíg a bagatell ,ill. csak a szerintetek lényeges dolgokra törtök.. :)
csak úgy....
@Sakk Matt: azért a mai "modern magyarországon"sokszor a nézeteid miatt is hátrányos helyzetbe kerülhetsz...
Sakk Matt
@csak úgy...: Akkor Curtis mamája miért nem VIP ellátás kapott?
Nessy
@Csizmás Kond: Tényleg, minő figyelmesség! Nem az utcán, hanem a folyosón hagyták. Tudja, a régi házakban nincsenek fűtve a folyosók!
Nyírfa
@Nessy: 14.13

Kond mereszti a szemét: tényleg? Az orosz gáz nem fűti a folyósokat? Álhír!
Amit szoktál mondani Lucifert idézve, egyre sűrűbben aktuális.
Nyírfa
Leszámítva a hideget, ami jelen esetben azonban elsődleges tényező: mi a teendő, ha rosszul lesz, ha mosdóba kéne mennie, ha étlen-szomjan kell várakoznia, amíg valaki elő nem kerül?
Nincs több kérdésem, elegem, az van.
csak úgy....
@Sakk Matt: mikor is feküdt le curtis viktornak? - tán még nem telt le a próbaidö..
szép új világ
Sajnos Orbánt sem viszik el gyógykezelésre, pedig nagyon ráférne. Nincs kivételezés, ez az igazi egyenlőség.
Csizmás Kond
@Nessy: ...és mit kellett volna tegyenek ha a fia magánál hordja a kulcsot ?...és gondolom laknak ott még mások is, azok sem vettek észre semmit ?.. vagy igen de szartak rá ? ...volna itt még amit tisztázni csak semmi értelme.
csak úgy....
@Csizmás Kond: csizmi, te egy jézusmária kategória!
Nessy
@Csizmás Kond: Zavart beteg esetében, ha ott a hozzátartozó, telefon, kulcs, ékszer otthon. marad. Nem ok nélkül van rögzítve a legközelebbi hozzátartozó neve, telefon száma, elérhetősége! Azaz fel lehet hívni a hozzátartozót, akik nem ritkán érte is mennek a haza engedett betegnek, nem kérnek mentőszállítást!
Csizmás Kond
@Nessy: Akár a fia is bevihette volna és megvárja amíg megtudja hogy melyik orvos fogja kezelni , és hogy meddig tart és utána meg hazaviszi, vagy ha már volt pénze így televarratni magát mint az ókori benszülöttek akkor fogadhatott volna az anyukája mellé gondozót is stb stb...szóval itt elreppeli hogy így az egészségügy meg úgy az egészégügy de csak telefonon érdeklődik utána, szóval le van szarva az ilyen nagyképű akárki...
Nessy
@Csizmás Kond: Akkor, nem mese, tény.
Szomszédasszonyom pár hete rosszúl lett. Még hozzám be csöngetett, de már alig rudtam a suomszéd lakába átcipelni. Telefon ügyelet. Egészségügy lévén pontosan elmondtam a tüneteket. Hívjam a mentőket, volt a válasz. Relefon mentőknek, minden elmondása. Félórán belül jöttek is. Hihetetlen profi, összeszokott csapat! Minden tiszteletem az övék. Bediktáltam szépen a hozzá atrtoző nevét telefon számát, mert ahogy őt hívtam, elindult vidékről. Közben előkerestem az igazolványait, egy kis táskában a gyógyszereit, alapvető dolgokat, mert a beteg határozottn zavart volt. Közölték, hogy melyik kórház sürgősségi ügyeletére viszik. A történet lényege, hogy sokadik telefon után a harmadik kórházban meg lett a beteg, ahol végül felvették!
Csizmás Kond
@Nessy: Sokminden történhet és történik is de nem kell egyből a nyilvánosság előtt nekiugrani valakinek, sőt az ilyeneknek nem is szabadna mert most nagy a pofája de ha figyelembe vesszük, hogy az egészségügy az adókból működik aminek ő is az egyik aktív csalója, mert ugye a fellépései az ilyen olyan bevételeit nem panírozza le tehát kevesebbet adózik de elvárja hogy őt vagy a hozzátartozóit jobban ellássák mint pl azt aki életében minden egyes forintja után tejelt az államnak...sőt ezek azok akik majd ugyancsak vonyítanak hogy nem tudnak a nyugdíjukből megélni...
Nekem is volt egészségügyi problémám és bár kaptam volna hibát soha nem elégedetlenedtem hanem megköszöntem orvosnak ápolónak mentősnek és mindenknek aki segített hogy helyreálljon az egészségem, mert bár mindenki pénzért dolgozik és a kötelességétvégzi azért mindenki ember akinek jólesik egy köszönöm.
Nessy
@Csizmás Kond: Ma az szocho befolyik adó formájába a költségvetésbe, aztán ott egyre kevesebb jut évről, évre arányaiban az egészségügyre! De itt mos elsősorban az átgondolatlan rendeletek a ludasak ezekben az esetekben! Ha egy nagy rendszer egyik, másik elemét "megreformálják", nem gondolva végig, hogy ezek hogyan kapcsolódnak a többi elemhez, abból káosz lesz!
Csizmás Kond
@Nessy: Addig amígy az ország sorsát a saját vezetése kellett megoldja nem volt ilyen káosz, most nemelég hogy kevesen dolgoznak akik adózhatnának hanem aki nem dolgozik annak is fizetés jár stb és még a zuniónak is vannak különféle elvárásai belszólásai meg minden csak ez magában egy káosz.
Nessy
@Csizmás Kond: Ebbe az unio nem szól bele! Nem uniós elvárás a határon túliak eü. ellátása, ingyen utazás, és több kedvezménye. Nem uniós elvárás boldog, boldotalant támogatni, iskolát templomot építeni stb. Ők sem itt adóznak, termelnek! Nem is lenne probléma, ha ugyanakkor nekünk nem lógna ki a fenekünk a nadrágból!
Csizmás Kond
@Nessy: Nem is tudom...szerintem nem minden támogatás hoz kimondottan pénzt viszont hoz egyebet...pl szavazatot, de van sok olyan ami befektetésnek számít, tehát a kormánynak is magafelé hajlik a keze. Amúgy a templomjavítás mindig olyan építménynél történik aminek magyar vonatkozása van tehát örökségmegőrzés mégha államhatáron kívül is van. Az iskola szintén haszon mert onnan szintén kerülnek ki olyanok akik végül a magyar államot szolgálják, a sportlétesitmények meg szintán pénzt hoznak hol játékossal hol jövedelmiátutalásból stb...tehát ezek hivatalosan és világszinten elismert műveletek, így csinálja minen állam akinek lehetősége van.
...és határontúli...akik használják az utazást azok magyar állampolgárok...és nem lóg ki senkinek a feneke a nadrágból csak legtöbből az irigység beszél na meg a félretájékoztatás.
Nessy
@Csizmás Kond: Na, itt feladom! Legyen Te hited szerint!
vacsi
Az anyja "kálváriáját" a fiacskája okozta - aki simán elvihette volna a kórházba, és el is hozhatta volna onnan...
Csizmás Kond
@Nessy: ...azt mondod hogy nem szól bele a zunió...szerinted az a sok migráncs akiket eltart ma európa ingyen azt minden állam saját maga akarta ?
...és utazás...nem ismerem a részleteket de biztos vagyok benne hogy nem arról szol hogy egy külhoni idejön és addig utazgat ameddig kedve tartja csak a magyarigazolványát felmutatva...csak nem részletezték és hogy zaftos legyen a pletyó nem is akarják...tehát feladni fel lehet de attól még elhinni nem kell akármit csak mert valaki bedobja a témát.
csak úgy....
@KisTehen: te leningrádi vagy moszkvai barom vagy? :)
csak úgy....
@KisTehen: untatsz a buta eröltetett baromságaiddal! holnap beszélek egy föfideszes ismerösömmel,hogy iskoláztassanak !
csak úgy....
@KisTehen: mint már mondtam, untatsz a buta eröltetett baromságaiddal! holnap beszélek egy föfideszes ismerösömmel,hogy iskoláztassanak !
Nanya
@szép új világ: Most arra gondoltál,hogy nem viszik eloltani?
nejlontacskó
@KisTehen: azt a színvonalat kapod, amit érdemelsz!
Nem azt mondom, hogy szard a dunába a bálványodat, de ritka egy elvtelen seggnyalónak kell lenned ahhoz, hogy ne lásd, lletve ne ismerd el, hogy egyre szarabb az egészségügy, a tömegközlekedés, mert tetszik vagy sem, sajnos ez a kurva nagy helyzet!
De mentegesd csak őket, hiszen az angoloknál sokkal rosszabb!
Nanya
Nem idevág,de leírom. Sok,sok évvel korábban súlyos közúti balesetet szenvedtem családommal. Az ezt követő években rendszeresen támogattam a mentőszolgálatot negyedévente 2000 ft tal. Egészen 2022 ig. Akkor a tv ben a győffi pál olyan mélységesen benyalt a hatalomnak a valós munkát végző mentősökkel szemben,hogy eldöntöttem. Adomány nuku.
Egyszóval :Tisztelem a mentősöket,de közöttük is ,éppúgy mint máshol ,vannak szaremberek.
nejlontacskó
@KisTehen: ja igen, erről a 17 órás mentő kiérkezéseől nem hallottam!
Nem valami origó cikk volt ez véletlenül?
Sámannus
Amikor krumpliért vagy ötezer ért szavaztok tesvírek hondoljatok erre is!
rücsü41
Nem lerázni, hanem elvállalni kell a felelősséget még a hazaszállításért is!Miért olyan közreműködővel köt szerződést a menő aki hanyag trehány munkát végez?Nem lehet a felelősséget így lerázni, hogy nem én csináltam a kifogásolt magatartást, hanem a megbízottam aki segít a hazaszállításban.
terlasz
@rücsü41: Miből gondolod, hogy az OMSZ köti a szerződéseket a betegszállítókkal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.