Orbán Viktor fideszes miniszterelnök tavaly év végén, az uniós csúcstalálkozóra érkezve határozottan állította, szó sem lehet az Ukrajnával folytatott csatlakozási tárgyalások megkezdéséről.

„Szabadságharcos” Orbán szűk körben elárulta: nagyon fél az orosz befolyás visszaszorulásától

Hűség Oroszországhoz, hűség Putyinhoz. Forrás: Gulyáságyú Média

Szerinte jelenleg nem lehet dönteni ebben az ügyben, mert az ukránok nem teljesítették az előcsatlakozás feltételeit.

A Direkt36 belső forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Orbánnak valójában más problémája van Ukrajna uniós csatlakozásával, mint amiről a híveinek beszél. Tavaly tavasszal az Országgyűlésben Orbán a lap szerint arról beszélt, hogy Ukrajna uniós tagsága felborítaná a magyar kormány geopolitikai mozgásterét. Orbán attól tart, hogy a csatlakozással az Egyesült Államok túl nagy befolyást szerezne a térségben.

A miniszterelnök a megbeszélésen arról tájékoztatta a résztvevő képviselőket, hogy titkosszolgálati forrásokból származó információi szerint az Egyesült Államok megígérte Ukrajnának, hogy az uniós csatlakozási tárgyalások még 2023-ban megindulnak velük.

„Zelenszkij úgy megy rá az elnökválasztási kampányra, hogy megkezdődtek a tárgyalások Ukrajnával” – fogalmazott a lap forrása szerint Orbán arra célozva, hogy ez erősítené Zelenszkij belpolitikai pozícióját.

„Lesz egy kis csinn-bumm cirkusz előtte” – mondta Orbán, belengetve az azóta közmegvetést kiváltó „vétópolitikáját”. Orbán ürügye pedig, hogy Ukrajna állítsa vissza azokat a jogokat, amelyekkel még 2015 előtt rendelkezett a magyar kisebbség.

Ráadásul Orbán már akkor tudta, hogy az uniós tagállamok mindenképp megszavazzák az ukránokkal folytatott tárgyalások megkezdését: „át fogják rajtunk nyomni Ukrajna EU-s tagságát”.

Orbán attól tart, hogy az ukrán csatlakozással létrejön az EU-n belül egy olyan „erőközpont”, amelyet az Egyesült Államok fog uralni katonailag, illetve politikai és gazdasági értelemben is. Ehhez az észak-közép-európai zónához fog tartozni Orbán szerint szorosabban a három balti állam, Lengyelország, az Oroszország által a területei egy részétől megfosztott Ukrajna, illetve valamennyire lazábban Románia is. Ezek olyan országok, amelyek Oroszországtól tartva szorosabb kapcsolatot ápolnak az USA-val.

Orbán szerint „ez az új erőközpont” „erősebb lesz, mint Németország gazdaságilag”.

Forrás: Direkt36

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Szarkeverő O1G az orosz érdekek gerinctelen, aljas képviselője.
Fontosabb neki Putyin, mint Magyarország!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Szarkeverő O1G az orosz érdekek gerinctelen, aljas képviselője.
Fontosabb neki Putyin, mint Magyarország!
Nessy
Orbánnak már régen volt a "ruszkik haza"! szöveg!! Azóta már fordult párat!
human
@Nessy: Orbán annyit forgolódott már, ha Pakson egy turbina helyére bekötnénk örök zöld energiánk lenne. Csak a körmöspacalt kellene adagolni belé.
Eladott Ország
Kutyából nem lesz szalonna! Annó a román tolvajcigány rendőr vamzer, spicli és KGB-s volt, Horváth István belügyminiszter kedvence. A bombagyáros Dietmar Clodo akkor még a küszöbére érkező fiatal magyar nevét sem tudta, de kiderült, hogy Orbán Viktor volt az, a fidesz, Magyarország jobboldali populista pártjának tagja. Orbán 1998-tól 2002-ig, majd 2010-től napjainkig miniszterelnök volt. Orbán egész pályafutása elején, sőt, még az 1998-ban kezdődő első miniszterelnöki ciklusában is meglehetősen szabadon bírálta a Kremlt, és más európai kormányokat Moszkva bábjaiként ítélte el. De 2009-ben hirtelen megfordult, és Putyin egyik legfontosabb apologétájává vált.
kanadaihirlap.com/2022/04/23/miert-budapesten-tart-konferenciat-a-cpac-a-jovo-honapban/
Orbán Viktor magyar miniszterelnök még ellenzéki politikusként, a kilencvenes évek elején kenőpénzt vett át a „bombagyáros” Dietmar Clodótól. A német márkamillióval teli táskát Clodo szerint Szemjon Mogiljevics maffiafőnök küldte volna választási hozzájárulás gyanánt.
atlatszo.hu/kozpenz/2017/02/14/valtozatok-egy-kompromatra/
Pusztai
Hogyan tudott ez a bélféreg saját maga ellen is így kiforulni?
Naponta köpi le magát, jótevőit hátbaszúrja, Magyarország elleneseket védelmébe veszi LOP, CSAL, HAZUDIK, és hihetetlen károkat okoz az országnak, lelkén minima 50 ezer halott szárad, százezrek hagyták el az országot miatt, 3xosan eladósította az országot hatalmas kamat kötelezettséggel amit dédunokáink fizetni fognak a magyar történelem legnagyobb ártalmas politikai ámokfutó gazembere!!
Namely
A "telex" "belső forrásokra hivatkozva"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nyírfa
@Béla333: @Sakk Matt: Tetőtől talpig.
Pusztai
@Eladott Ország: Ne feledd!
Csuhások!
Térdre imára!

Mára bebújt a cswuha alá és egymás faszát szopkodják.
Eladott Ország
@Namely: ma, 10:48 ☻ Kolostorgeci! Hol harcoltál te, amikor az orosz maffia pénzelt.Tudod ki ugye? A Száva bácsi! Kicsit feledékeny vagy Viktor, téged Szemjon Mogoljevics pénzelt, a vörös maffia feje, aki Putyinnal is nagyon jó kapcsolatokat ápol. A pénzt pedig Dietmár Clodo kézbesítette, amit fel is vettek. Ezzel a videó felvétellel zsarol téged Putyin, meg a hatos kartonnal, mert a valódi III/III-as akták azok ott pihennek Moszkvában.
uploads.disquscdn.com/images/0bc462872d38c5d5ff613aed89de736516b2cf58e1024a49e6e7e30c2b768e35.png?w=800&h=1035
Az amerikai hírszerzés feltárta és nyilvánosságra hozta, hogy az orosz illiberális fasiszta diktatúra csak az elmúlt nyolc évben minimum 300 milliárd dollárt (!) költött politikusok megvásárlására és megvesztegetésére. Ez hihetetlenül hatalmas összeg, és az amerikaiak szerint ez csak a “jéghegy csúcsa”, ennél sokkal több pénz lehet a valóság. Mi látatlanban fogadni mernénk bármiben, hogy az ügyben érintett 24 ország egyike Magyarország, amely az Európai Unióban is Putyin leghűségesebb, utolsó csatlósa. A “keresztény” horthysták mindig oda állnak, ahol fasiszták és nácik vannak. Mivel Magyarországon az orosz érdekeket Magyarország érdekeivel szemben a kormányzat védi, amelynek korlát nélküli ura Orbán Viktor, aki képes Magyarországot szembefordítani a Nyugattal Putyin érdekében, ezért erős a gyanúnk, hogy a pénztől közismerten undorodó, üzleti ügyekkel nem foglalkozó, elszegényedett, és a családját is evangéliumi szegénységben tartó Orbán Viktor nem kapott a pénzből. Vagy fordítva. Ő kapta a legtöbbet.
Eladott Ország
"A miniszterelnök arról is beszélt, ő már 2010-ben látta, hogy a kínai államkapitalizmus milyen hatékony, ezért szeretne hasonló gazdasági modellt kialakítani Magyarországon, erre épül unortodoxnak nevezett gazdaságpolitikája." Csak, hogy világosak legyenek a célok. Ha Orbán kilépteti az országot az EU-ból, abba bele is bukhat, ez nem Anglia és nem Svájc. Ez egy kőkemény lerohadt, lepusztult ország. A Polgári Pikniken résztvevő tisztes polgár urak és hölgyek nyilván kicsit sem érezték magukat zavartan vagy kellemetlenül annál a résznél, mikor a Polgár Viktor úr azzal dicsekedett, hogy ő akkora zseni, hogy már 12 éve a kommunista Kínát másolva építi a polgári Magyarországot.
Ki lehet tenni a hatvanpusztai könyvtárba...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fbomie.hu%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F02%2F20210304_161844.gif&key=WkMKVrgSrtQXG4bN_UNyfQ&w=800&h=440
Pusztai
@Eladott Ország: Mint tegnap kiderült, most a kínaiak pénzelik a geczi ámokfutását.
human
Egy kis dokumentum film Oroszországból, a vidékről, az emberek érzelmeiről, a propaganda erejéről.
Itt is ez lesz? Vagy már megérkeztünk?
youtu.be/AyOAb7wxl3c?si=8FRd-MQx3Jty-CcG
Eladott Ország
@Pusztai: ma, 11:12 ♦ A geci az anyját is eladná egy tál lencséért. "Az unió kockázatos kínai akkumulátorfüggőség felé menetel, az Európai Bizottság pedig versenyfelügyeleti eljárást indít. A kínai gyártók trójai falova Magyarország, de Brüsszelnek vannak eszközei. A kormány autóipari bordélyt működtet, Szijjártó Péter a madám." Lesz még ennek a kínai terjeszkedésnek böjtje.
Bryan élete
A napokban a Hírtv fórumára lapoztam, egy betelefonáló éppen azt részletezte, hogy "amikor a Simicska a Gyurcsányéknak lopott !!!, akkor nagyokat lapítottak, most meg mindenféle tolvajnak lehordják". A műsorvezető pedig a bajusza alatt a röhögés szélén állva csendben mosolygott: jól van ez így, ha ennyi hülye van az országban, azok nem gondolnak tovább semmit .Hát így állunk.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 11:23 ◘ „Nem vagy hülye csak nincs szerencséd amikor gondolkozol.” ( Hofi)
i.pinimg.com/originals/0f/0b/81/0f0b81778b8b5e5ed38f1989c9f91975.jpg
justhpeter
Orbán nem az orosz befolyás visszaszorulásától fél hanem annak következményétől: a bukástól, ami annyiban végzetes lehet számára, hogy elvesztené a hegemóniáját minden téren. A bukása borzalmasan megnövelné a környezetének terhelését is. Szétesne és jelentőségét vesztené a fideSS-kdnp, a NER-es vállalkozói réteg az idő múlásával elvesztené gazdaségi befolyását és a közbeszerzések körében megszerzett pozícióit, az Orbánt gátlástalanul kiszolgáló "egyházak" anyagi helyzete megrendül, befolyásuk elenyészik. A fidióták kiszorulnak a kisebb közösségek vezető köriből is, a megélhetési politikusoknak új segget kell majd keresniük.
Ehhez képest az orosz befolyás csökkenése smafu.
Alfa
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Alfa
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Alfa
kecskebaszó terrorista náci kommunista palánta @Maccska: @Maccska:
Cherry
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Bryan élete
@justhpeter:
miért? milyen hegemoniája van Orbánnak és hol??? Ahova - felvidék, erdély, balkán -milliárdokért bevásárolta magát a pénzünkből, ott ő csak egy kis szarkeverő. Soha nem lesz belőle tényező sehol, mert kiismerték minden lépését és az enyves kezű természetét,
Pusztai
a geczi visszalopta a lovat!!!

"Orbán Viktor: Nyergelünk
Kuli Orsolya
KULI ORSOLYA
KÖVETÉS

2024.01.31. 11:43
Szerda délelőtt kormányülést tartottak a Karmelita kolostorban. Erről Orbán Viktor miniszterelnök számolt be a közösségi oldalán. A kormányfő szerda délután Brüsszelbe utazik, hogy részt vegyen a rendkívüli uniós csúcstalálkozón.
Pusztai
megtalalák a geczi ősét!!

TUDOMÁNY
Először azonosítottak szárazföldi laposférgeket Magyarországon
MTI2024.01.31. 11:45
A HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont (ATK) Növényvédelmi Intézete és a Magyar Természettudományi Múzeum (MTM) kutatói először azonosítottak két szárazföldi laposféreg (planária) fajt Magyarországon - közölte az MTI-vel a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat szerdán"
simmering73
Off
Ma 7ft-tal emelkedett a benzin ára, pénteken további 6ft-tal megy fel.
Eladott Ország
@KisTehen: „Szabadságharcos” Orbán szűk körben elárulta: nagyon fél az orosz befolyás visszaszorulásától. Egészen konkrétan szerintem attól tart, hogy nem tud szabadon lopni a szintén haza- és nemzetáruló BŰNtársaival, ez pedig az ő hatalmának a végét jelenti, ami fontosabb mint a hazája.
twitter.com/tamas_tamas/status/1752640000129433644/photo/1
A Nemzetközi helyzet egyre fokozódik...
twitter.com/i/status/1752407164000583786
Eladott Ország
@Pusztai: ma, 10:53 ♦ - Honnan tudod hogy fenőttél? - Amikor elsétálsz két pap mellett, oszt még csak rád sem néznek.
twitter.com/MartinSzucsi/status/1752351844376952908/photo/1
Az alkotás címe: Keresztény-konzervativ fidelitasos leányok állásinterjún a minisztékiumban . A szobrot július 1-jén, a köztisztviselők és kormánytisztviselők napján állítólag megkoszorúzza majd Hollik István KDNP.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/78693857_3171696869513619_1546959121650024448_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=dd63ad&_nc_ohc=Nos3H7F0ymkAX9eRjZo&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDUSefOyaHjtQQf-5BbYb98uO_QV_bDqFq25fP3n1hf5w&oe=65E1AB68
Azok a melegek drágák...
twitter.com/DLgodlessbitch/status/1746898491626987560/photo/1
Sámannus
@Eladott Ország: Ez bizony azt jelenti, hogy Magyarországnak nincs felelős kormánya. Orosz befolyás alatt áll. Hol van az a piszkos nagy függetlenségi hivatal, ami lehúzza ezt a szarházit és leültetik. Nem lehet úgy érteni ezt mondatot, hogy orosz befolás van az országon? Be van élesítve egy atomtáska, és szevasztok matyárok, vagy ilyesmi!
Aki Én
@Namely: feltételezem a te belső forrásait biztosabbak :))
Sámannus
Félted az orosz befolyás viszaszorulását elmeháborodott a függetlenségi kormánybztos nemtett még rád vezetópőrázt?
qunta
Remélem Putyin okafogyottá teszi az ukik támogatását és mondjuk a nyárra új térképeket kell nyomtatni.
Nanya
@Sakk Matt: orbán : azért,hogy a tököm ráncos én vagyok a legjobb táncos jujujuju
LászlKovács
Szépen, okosan sarokba szorították a gorilla Beringeit! Mi idehaza nem vagyunk elég okosak és határozottak!
izéke
@qunta: úgy,hogy oroszország megszűnik és több,kisebb országgá hullik szét? Támogatom :))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.