Rzonca Bogdan Józef lengyel EP-képviselő úgy véli, Magyarország vagy kap egy olyan ajánlatot, amit nem tud visszautasítani, vagy megvonják a szavazati jogát. 

Magyarországot a falhoz fogják szorítani az EU-csúcson a lengyel EP-képviselő szerint
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A PiS (Jog és Igazságosság) európai parlamenti képviselője zavaros csúcstalálkozóra számít február 1-jén Brüsszelben, ahol a 27 tagország képviselői összeülnek, hogy megállapodjanak az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélyről – írja az Index.hu.

Bogdan arról is beszélt a lengyel PAP-nak, hogy Ukrajna támogatására új forrásokra lesz szükség.

Ukrajna támogatási mechanizmusa a háború gazdasági és társadalmi következményeinek ellensúlyozására, valamint Ukrajna uniós gazdaságba való integrálására irányul

A magyarok is szóba kerültek, véleménye szerint "sok minden történhet a csúcson". Elsősorban arra számít, hogy 

a magyarokat falhoz szorítják, és kapnak egy olyan ajánlatot, amelyet nem tudnak visszautasítani. Egyéb esetben ez Magyarország első lépése a vétójogának megvonása felé.

Hozzáteszi, hogy „Magyarországnak akkor lenne csak esélye, ha egy másik tagállam is melléjük állna, és ez az állam maximum Szlovákia lehet. De sokkal valószínűbb, hogy a magyarok kizsarolják a Bizottságtól a befagyasztott források egy újabb részét, és cserébe megszülethet a megállapodás” – zárta mondandóját Bogdan.

Forrás: Index.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Pedig ez PiS-ás!
Vitya, már azok szerint is vállalhatatlan vagy! Talán marad még egy magyarfaló, de azzal vége is van a híveknek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Nem szorítani kell, hanem falhoz kenni!...
namihami
Pedig ez PiS-ás!
Vitya, már azok szerint is vállalhatatlan vagy! Talán marad még egy magyarfaló, de azzal vége is van a híveknek!
RonaGyuri
Na ez a kép még sokkal többel

Ha lehetne hinni az MTI-t tájékoztatgató Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének

Most ezerrel igyekeznek azt a látszatot kelteni, hogy népünk szemefénye – nem csak a kifejezés szószerinti értelmében - megkerülhetetlen

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/423328220_936805694483696_359573472004193004_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=oNuFwdiq14wAX9qBcw7&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAxaw6CTTYvsxi5Z8jtBM1jFxby1wmfUUjyJ1kHuP2S6g&oe=65C07E77

ez a sokatmondó kép – ami már Őfenesége FB oldaláról van – már méretezésnem is elmondja, hogy: egyre nehezebben megkerülhető súlyosabb folt a képen
de a dolog (a bárgyú idétlen vigyor) egyben az elmeállapota egyre súlyosabb állapotára is utal.

Persze a többi lép sem semmi:

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/424747608_936725097825089_4202786352195828894_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=grZPMj---VMAX_9Ff4e&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfByKe-5Ym1IDolFv-5wtzXM7_qQ4lOVj2RlJ-wfAFzEIQ&oe=65BF8C13
izéke
Orbán egy kannibál,disznó eszik disznót...
verőce21
Sajnos, Orbán még az előző ET ülésen elrontotta azzal, hogy kiment "kávézni"...!
Azzal Ukrajna már az Unió "rendes" tagja lett, akit kötelessége az Uniónak támogatni...!
Pusztai
Nem falhoz szorítani, hanem a geczit kell falhoz CSAPNI!
Nyírfa
@Őrnagy: tegnap, 22.58

Tudod, te vagy itt az egyik legzavarosabb emberke, kétségkívül az agyadra ment a gyagyázás, de ez nem ment fel az alól, ahogy a kulturáltságával és az élettapasztalatával kimagasló, a 80.évén is túl járó Nessyt degradálod. Átlépted a határt. Vagy megköveted, vagy erkölcsileg megsemmisülsz. Te döntesz.
csak úgy....
@Őrnagy: = elkorcsosult elme,egy igazi mekk elek !
justhpeter
Nem falhoz szorítani kell, hanem falhoz állítani.
Nyírfa
@Őrnagy: 09.29

Irkáld csak a sületlenségeidet - ízléstelen badarságok - , az erkölcsi értéked: 0
kereső
Kérem szépen! milyen "magyar érdeket" képvisel orbán Ukrajna kapcsán- a cikk ismeretében kérem szépen a válaszokat!

propeller.hu/itthon/3990076-orban-szuk-korben-elarulta-hogy-valojaban-miert-nem?all#c3845235
Menőmanó
@KisTehen: A büfében már főzik neki a kávét.
kereső
FideSS! A beceneved- aljasság!
"Abszurdisztán: az ellenzéki polgármester által vezetett Balmazújváros EU-s projektje keretében hiánytalanul elkészült a termálvízzel együtt érkező metánt felhasználó minierőmű, a kormány mondvacsinált okokkal mégis visszaköveteli az összes pénzt. Rengeteg olyan példát mutattam, amikor valami nem valósult meg, de mégis kifizették. Itt viszont minden fordítva van. Saját szememmel győződtem meg a működő rendszerről, miközben mostanra véglegessé vált, hogy az állam visszaköveteli a projektre adott EU-s 400 millió forintot és ezzel szándéka szerint csődbe akarja vinni a várost.
Ennél csak az a felháborítóbb, amivel a kormány indokolja ezt az aljasságot. A projektben ugyanis a metángáz mellett a melegvizet is felhasználták, ezzel fűtenek majd egy sor önkormányzati ingatlant. Ebből az egyik a focipálya lelátója és öltözője lett volna az eredeti tervek szerint. A fideszes országgyűlési képviselő azonban furcsa körülmények között 30 százalék tulajdonrészt szerzett az addig száz százalékban önkormányzati tulajdonú stadionban és tulajdonosként nem járult hozzá, hogy a stadiont bekössék a rendszerbe. Erre semmilyen valós indoka nincsen, de erre hivatkozva elintézte, hogy a várostól annak ellenére visszaköveteljék az EGÉSZ pénzt, hogy a stadion bekötésén kívül MINDEN megvalósult a projektből.
Régóta zajlottak a tárgyalások, Hegedűs Péter polgármester úr egy részletes folyamatábrát is készített erről az abszurd történetről, aminek most úgy tűnik, végérvényesen vége lett.
Emlékezzünk még arra, hogy Balmazújvárosban történt meg az a szégyen, hogy a korrupció miatt jogerősen börtönre ítélt korábbi polgármester, Veres Margit egyszerűen nem ment be a börtönbe, hanem a fideszes Áder Jánostól kegyelmet kapott. A hozzá szoros szálakkal kötődő Tiba István pedig mindent megtesz azért, hogy a helyette választott ellenzéki polgármester által irányított városon bosszút álljon. ...
Nyírfa
@Menőmanó: 10.42

Van rá sansz, hogy ki fog vonulni. Van egy fotó a 444-en a tegnapi egyeztetésről, mindenki előre néz vagy a kamerába, van, aki mosolyog, egyedül Orbán hajtja le a fejét, mint akit most fedtek meg.
Annyira nem való közéjük, egy elefánt a porcelánboltban. És máris bocsánatot kérek az elefántoktól, inkább élek a vaddisznó metaforával.

444.hu/2024/02/01/donald-tusk-orbannak-tudnia-kell-ha-nem-fejezi-be-a-jatekat-o-lesz-a-felelos-ukrajna-bukasaert
kereső
...Csak remélni tudjuk, hogy Balmazújváros lesz annyira büszke, hogy az idei választásokon csattanós választ ad Tiba képviselőnek és az aljas pártjának."

Hadházy Ákos
Nyírfa
@kereső: 11.01

Akár leemeli a pénzt a város számlájáról, akár nem - bármit megtehet, mert már nincsenek valódi törvények - , perelni kell a kormányt annyiszor és addig, az EUB előtt is, amíg vagy békén nem hagyja a várost, vagy vissza nem szolgáltatja az összeget.
Orbánéknál Rákosiék is különbek voltak, nem is kicsit! Akkor az ország épült, nem a saját vagyonuk hízott.
verőce21
Egyszer volt Brüsszelben reptérvásár...!
Dr. Miniszterelnök Úrnak tartania kell magát a Nemzeti Konzultációban megszabottakhoz...!
Vagy Orbán, vagy az Európai Bizottság...! :)
kereső
@verőce21: Ahhoz a 18%-hoz? Hát kéhlek alássan kishenceg, ez még a fideSS unortodox matekja szerint sem lehet a többség.
verőce21
@kereső: Az a 98%! Te is tudod, hogy csak aki leadta a szavazatát az számít...! )
kereső
"Tusk szerint Orbán ellenállása nemcsak Ukrajna, hanem az Unió biztonságára is veszélyt jelent. A magyar miniszterelnöknek tudnia kell, hogy ha nem fejezi be a játékát, ő lesz a felelős Ukrajna bukásáért.". nem csak a bukásáért, hanem még több százezer ember haláláért, elüldözésért a lakóhelyükről, és igy Magyarország ismét kivija magának a +legpocsékabb nemzet" jelzőt. Orbán te tetted ezt!
kereső
@verőce21: Nem , nem az számit. Na, de ha igy van- akkor orbán hogy a pichába nem fogadja el 26 állam szavazatát? Az nem a többség?Az csak akkor számit, amikor neki hajt hasznot?
csak úgy....
@verőce21: tehát ti konzultáltátok halálra a nemzetvezetötöket? - jó tett helyében jót várhattok! :)
kereső
@verőce21: egyébként meg milyen "szzavazásról" regélgettek? Mióta szavazás egy "nemzethy konzultáció"- max, véleménynyilvánitás, és nem szavazás. A véleménynyilvánitások meg elmondjuk , hogy 18% volt/van véleménye- a többi meg x@rik bele az egészbe.
verőce21
@kereső: 11:24) Butaságokat beszélsz...! Válaszra érdemtelen...!
Nyírfa
@verőce21: 11.39

Nem mered bevallani, hogy nem is érted, miről beszél @kereső: ! :)))
Buta emberekkel együtt élni nem mindig megpróbáltatás, de, ha még a jellemük sem fejlődött ki, akkor, bizony, az. És a tiéteket, @verőce21: , nagyítóval sem találni.
Persze, inspirál is a fejlődésre a szükség, hogy a jellemtelen butákkal szemben hogyan védhetjük meg az értékeinket. De ez nem nektek dicséret! :)
vacsi
"a magyarok kizsarolják a Bizottságtól a befagyasztott források egy újabb részét,"
Miért csak egy részét, ha egyszer az egész jár?! És nem a magyarok fognak zsarolni, hanem bennünket, magyarokat zsarolnak a jogosan járó források befagyasztásával!
kereső
@Nyírfa: Köszi, az egy dolog, amikor egy okos "hülyéskedik", na de ezek , a hülyék amikor "okoskodnak"...ráadásul magára ölt egy olyan 'avatart", a Kis Hercegét- aki mindannak az ellentéte, mint amit ők képviselnek. Ezért is "kishenceg"...
verőce21
Megvan a megállapodás...!
A szavazói megint feleslegesen küldték vissza az inzultációt...? :)
Nyírfa
@kereső: 11.56

De, ha ezt tudná, látná, nem próbálna a kis herceg képében tündökölni. A sötétség , attól, hogy fénynek akarja láttatni magát, még sötétség marad. Ennyi.
kereső
@Őrnagy: Miért kell a nap minden percében igazolnod, hogy csak egy szófosó vagy, aki minden alkalommal elszellenti magát- mint a filmbeli "kőagy őrnagy"(igaz annak csak a hangját hallni, a tied meg betölti az egész propit a búzével.
Nem tudok semmi másra gondolni ilyenkor, amikor teljesen megalapozatlanul igy nyilvánultok meg 26 európai állam kormány-és államfőiról, mint az, hogy orbánból és disz pinyt társaságából indultok ki. Esetleg még magatokból.
Ja, én még a mák alkaloidájára is allergiás vagyok,csak hogy tudd!
kereső
@Őrnagy: mennyivel konvertilisebb valuta az orosz rubel ugyebár, igaz ti kopejkáért áruljátok magatokat, és az országot.
Méhes
@Őrnagy: úgy látszik szívott,vagy van az a pénz amiért ugrik. ne örülj te nem kapsz,nem olvassa a kommentjeidet.
csak úgy....
@verőce21: szegény 0rbán, megafonék már írják a cikkeket,hogy viktorból sorosista ügynök lett! :)
verőce21
@Nyírfa: 11:51) Akik képesek ilyen önimádó magatartást felvenni, na azokat lehet klímahisztivel, és rovarevéssel továbbhülyíteni...! :)
kereső
@Őrnagy: Háááááááááááááát, ahogy olvasom , magyar érdek-ide vagy oda, orbánotok azt üzeni, hogy a 98% is levan x@rva, veled együtt. Mer akkorát szavazott, mint ide a Krim!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.