A volt igazgatóhelyettes terve arra irányulhatott, hogy a fiatalember ellen elindíttat egy eljárást, és ha a bíróság megállapítja, hogy ő az alapügyben hamisan tanúzott, akkor ezzel a bírósági ítélettel tud K. Endre perújítást kezdeményezni.

Hack Péter jogász, az ELTE Büntető Eljárásjogi és Büntetés-végrehajtási Jogi Tanszék vezetője az ATV Start című műsorában azt mondta: minden esély megvan rá, hogy K. Endre visszakerüljön a börtönbe, ugyanis amit az RTL kamerája rögzített, úgy tűnik, hogy a Büntető Törvénykönyven meghatározott hamis tanúzásra felhívás volt.

Győzhet az igazság! Visszakerülhet a börtönbe K. Endre

Hack Péter szerint K. Endre vissza kell, hogy kerüljön a börtönbe    Fotó: ATV

Hozzátette: ez három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, polgári ügyben két év, szabálysértési és egyéb hatósági ügyben csak egy év a büntetési tétel, de ebben az esetben ez egy viszonylag súlyos bűncselekmény.

Ha a bíróság ítéletet szab ki, másfél év körüli büntetésből kell kiindulni – jelentette ki.

A hírek szerint Novák Katalin nem eltörölte, hanem kegyelemből felfüggesztette K. Endre büntetését, kérdés, hogy a felfüggesztés letelt-e, mert ha nem telt le, és a férfi bűncselekményt követ el, akkor a kegyelem is hatályát veszti – magyarázta.

Vagyis lehet, hogy K. Endrének le kell töltenie a maradék büntetését, és még a hamis tanúzásra való felhívás miatt is bíróság elé kell állnia.

K. Endre arra akarhatott „rámenni”, hogy bebizonyítsa: az alapügyben, amelyben őt elítélték, hamis tanúvallomást használtak fel. Csakhogy a hamis tanúvallomás alapján csak akkor lehetne perújítást elrendelni, ha a hamis tanút – ebben az esetben a zaklatás áldozatát, akit K. Endre megkeresett – a bíróság elítéli hamis tanúzás miatt.

Győzhet az igazság! Visszakerülhet a börtönbe K. Endre

K. Endre rá akarta húzni a hamis tanúzást az egyik áldozatra    Fotó: RTL/Házon kívül

A volt igazgatóhelyettes terve arra irányulhatott, hogy a fiatalember ellen elindíttat egy eljárást, és ha a bíróság megállapítja, hogy ő az alapügyben hamisan tanúzott, akkor ezzel a bírósági ítélettel tud K. Endre perújítást kezdeményezni.

„Az nem elég, hogy ő egy videófelvételt vagy hangfelvételt bemutat, a hamis vagy hamisított bizonyíték felhasználásánál kell egy jogerős bírósági határozat, ami ezt a bűncselekményt, tehát a hamis tanúzást – kimondja, és ezért megbünteti az elkövetőt” – fogalmazott Hack Péter.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
"a Büntető Törvénykönyvben meghatározott hamis tanúzásra felhívás volt."

Csakhogy nincsen folyamatban - te kilátásban sem - olyan ügy, ahol a tanú számára hasznos (vagy épp ártó) lenne! Hack butaságot beszél.
Miközben persze én sem bánnám, ha ez a g3ci visszakerülne a sittre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
pedo

Nyakig benne a rohADÉK! felcsuti geczi és csürhéje!!
naná menekülne.

"Ahol pedofilia hír van, mindenütt ott a geczi, hol elől, hol a háttérben PEDOFIDESZ.
...mOSTANára kderült, 5-6 kapcsolódási pont van a geczi, Lévai Anikó Kónya E és mamája, Zabola, iskola és osztálytárs, a geczi házi ügyvéd, .. és ki tudja még mennyi ...
ja és Novák K. családdal ott nyaralt Zabolán, kitüntetés után pár hónappal...
Ennyi véletlen nincs, és a pókháló közepén a felcsuti gecziputtony ül.
...és ne feledjük, a KELnököt is a geczi nevezte ki és a felmentő pedofil védő határozatot is mint miniszter Jucus engedte el, és a főnöke kicsoda?
Hát megint csak a geczit találjuk meg.
+ " A geczi volt osztálytársa is nemrég bukott le pornográf pedofil képekkel aki a földnyilvantartás vezetője volt és erre a hivatalt megszüntette. egy másik pedofil lebukott meg évfolyamtársa volt."

zavar a fideszben: uploads.disquscdn.com/images/9ecd48c1e3f8621033538fd3f7bfd930b201022402d2ffe7b7fab640e83b5571.jpg
Sakk Matt
@Philip Marlowe: Pedofil bűnsegédje - még akkor is, ha kegyelmet adott neki a nemzethy szárnyas! Ez nem lufi...gyerekek molesztálójának segítője egy aljas bűnöző!
A videó pedig közterületen készült, vagyis jogszerű. Az arc kitakarva, a név rövidítve.
Erről ennyit. Aki érti, az érti, aki nem, az meg úgysem fogja érteni.
Sakk Matt
"Gatter László ügyvéd, a Fővárosi Bíróság korábbi elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, ő maga is ledöbbent, amikor meglátta ezeket a felvételeket. Mint mondta, ezekről eszébe jutott, amit a Kúria írt a felülvizsgálati kérelem elutasításában, miszerint "a büntetőjogon túlmutató, nagyon súlyos erkölcsi kérdés ennek a bűncselekménynek és az elkövetőnek megítélése."

"Milyen makacsság kell ahhoz, hogy megismétli gyakorlatilag ugyanazt a fajta bűncselekményt, amit elkövetett? Mi vezetheti rá arra, hogy ezt megpróbálja?"

- tette fel a kérdést az ügyvéd, hozzátéve, hogy egyébként az ilyen típusú bűncselekményeknél az elkövetők az utolsó vérükig tagadnak."

www.atv.hu/belfold/20240312/az-elkovetok-az-utolso-verukig-tagadnak-ha-elindul-az-eljaras-szinte-biztos-hogy-borton-var-k-endrere
Loksmith
Endre bá, egy a tiszta tekintetű erdélyiek közül, akiket úgy hájpol a FIDESZ.
balos
@Loksmith: Azért remélem,hogy a jó fiúk a börtönben illendően fogják kezelni a tanerőt!
teuton
@Philip Marlowe: Nem kerdezgetni kell baromsagokat masoktol te analfabeta naci, hanem megtanulni olvasni!!! Miota kell közterületen felvett kepekröl/hangrol beleegyezest kerni barkitöl, akar maganszemelyröl is??? Nezegessed a pestiprostik, megafonosok meg vadbarmok zaklatasat nyilt utcan a videoikon a faszbukra is feltöltve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.