A tököli református gyülekezet lelkésze azt elárulta, hogy Vargha Anikó már valóban nem a kántoruk, de ahogy fogalmazott, az ok csak a gyülekezetre tartozik.

Ahogy a reklámban is sokszor halljuk, bizony a lenyugvó napnak is lehet ereje. Így van ezzel Balog Zoltán református püspök is, aki lobbizott a pedofilsegító K. Endre kegyelmi kérvénye érdekében az ügybe azóta belebukó Novák Katalin, korábbi államfőnél. Balog Zoltán püspöki posztját megőrizte az egyházban, zsinat lelkészi elnökségéről azonban lemondott. Ám mindez nem minden reformátusnak tetszik.

Balog Zoltán lemondását követelte, kirúgták kántori állásából

Még tartja magát a református egyházban Balog Zoltán    Fotó: MTI

“Balog püspök a Ref. Egyházat a jelenlétével lehúzza és lejáratja, mondjon le!” – ezt írta ki pár hete a tököli református kántor, Vargha Anikó saját Facebook-oldalára. Vargha ma már nem kántor Tökölön – tudósított az RTL Híradó.

Úgy érzem, hogy Balog püspök az egész országra annyira rányomta a bélyeget, hogy tökölnek is éreznie kell, hogy ez nincs rendben – mondta a Híradónak Vargha Anikó.

A kántor közölte, először csak arra kérték, finomítsa a posztját, ezt meg is tette. Utána azonban egy presbiteri ülésen úgy döntöttek, hogy megválnak tőle.

„Öt-egy arányban szavazták meg, hogy ne legyek kántor. Most nincs kántora a gyülekezetnek” – árulta el a nő.

A Híradó kérdezte erről a gyülekezet lelkészét, aki csak annyit árult el, hogy Vargha Anikó már valóban nem a gyülekezet kántora. Hogy miért, azt nem mondta meg, úgy fogalmazott: ez csak a gyülekezetre tartozik. Az immár csak volt kántor úgy döntött, hogy amíg Balog Zoltán a Dunamelléki Egyházkerület vezetője, felfüggeszti a tagságát a tököli református egyházközségben.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Nem veszi észre az egyház: a gennyes csomót ki kell operálni, mert szétrohaszt mindent??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Nem veszi észre az egyház: a gennyes csomót ki kell operálni, mert szétrohaszt mindent??
Maccska
Mondjuk bárki felszólíthatja a főnökét a lemondásra.Pláne a Facebook korában ehhez nem kell olyan nagy bátorság.
simmering73
Mivé lett a Református Egyház. A politika oltárán prostituálódik. Szégyen.
Pusztai
@simmering73: A többit se nagyon felejtsd ki!
nezelodo
@Maccska: Nem kell nagy bátorság? Dehogynem, kirúgják az állásából, abból az egyházból, amelyet kilóra megvett az állam, (Orbán). Az pedig milyen szép virágnyelven van megfogalmazva, hogy "lobbizott a Nováknál"! Ezért utazta be a fél világot a közt elnök oldalán a pispek úr. Ezt más tisztességes helyen egész másként fogalmazzák meg.
Béla333
Ez a református egyház egyre inkább hasonlít már a maffia által vezetett NER-re!
Fogd be a szád, mert még az egyházból is kirúgnak...!!!
Maccska
@nezelodo: bocsi de nem Balogh a pedofil.
Az egyházak kétezer éves történelmében viszont voltak sokkal nagyobb bűnök is

Ez egy erősen felfújt ügy.Nyilván az ellenzéki sajtó jobb híján most erre utazik.
Ez az ügy erősen cáfolja azt a hazugságot hogy nincs ellenzéki sajtó,ha mégis van akkor meg el van nyomva.

Na ez az igazi nagy hazugság.
Maccska
@Béla333: bármelyik munkahelyről kirúgnak hasonlóért.
Ezen nincs mit meglepődni.
rücsü41
Úgy látszik hogy a református egyházban is az a szabály, hogy a fejétől bűzlik a hal, és hogy úgy ahogy a társadalomban nincs szólás szabadság a reformátusoknál sincs, mert aki kimondja az igazságot, azt kizárja a gyülekezet.Lehetne azt mondni hogy náluk demokrácia van, a többség döntött a kritizáló kizárásáról, de lehet az is hogy náluk is diktatórikus módszerek az uralkodóak, a főnök szava döntő, és azt nem lehet kritizálni, mert annak kizárás a következménye.
Aki Én
@Maccska: ,,bocsi de nem Balogh a pedofil."
A pofáját elnézve ebben nem vagyok biztos.
nezelodo
@Maccska: Persze, hogy nem pedofil a Balog, csak egy köpönyegforgató egyházfi. Tizenkettő egy tucat belőlük. Az pedig, hogy a kántort kirúgják a véleménye miatt nem meglepő. Más területen is ez van. Pl. próbálj elhelyezkedni nyugdíjas tanárként tanítani, ha a kormányt kritizálod a tolvajlásért! Még a rokon KLIK vezetőnek is kötelessége elkaszálni, akármekkora tanárhiány is van, és meg is teszi!! Ügyelnek a fiúk, komoly apparátus lesi a fb és egyéb kommenteket, és azonnal lecsapnak hivatalból, ahogy itt te is végzed az agit prop munkádat.
Pálinkás Pál
rühellem ezt a retek cigót, de igaza van,..ha megteheti, engedik neki, élni fog vele...az hogy bármilyen egyház, bárhol a világon világi hatalommal bírjon, része legyen a politikának a 21. században, az nekem az emberiség elkorcsosulását jelzi...
Maccska
@rücsü41: bizonyára te sűrűn kritizáltad a főnöködet.Sőt még fel is szólítottad a lemondásra.
Ez egy nyilvánvaló politikai ügy lett.Túl van lihegve.Ezzel nem azt mondom hogy Balogh helyesen cselekedett.
De ebből arra számítani hogy Orbán lemond az elég nagy butaság és vágyálom.
Dr. Proktor
@Maccska: "bármelyik munkahelyről kirúgnak hasonlóért" - mondod!
Tedd hozzá, hogy bármelyik fideszes munkahelyről, ahol te is dolgozgatsz!
Normális helyen a kritikát, amennyiben az építő jellegű - figyelembe veszik és értékelik, felhasználják...
Ez a minőségbiztosítási rendszerek alfája és omegája.
sokanvagyunk
Balog valóban nem pedofil hanem államfőbuktató, meg a kormánypárt megrendítője.
rücsü41
Nem tudom hogy kikkel dolgoztál együtt a az átkosban, de akkor is voltak jó és rossz főnökök, és munkatársak.Én a főnökömtől tanultam el a szakma csínyát -bínyát, és megbeszéltük egymás között azokat a problémákat ami nekem nem tetszett, vagy kifogásoltam.és ez sokat segített nekem abban ,hogy egy problémát több oldalról kell megközelíteni, ha az ember körültekintően akar eljárni.Legfőképpen azt tanultam meg hogy minden ember saját problémája a legnagyobb és azon kell segíteni, ha a problémát meg szeretnénk oldani.Később más cégnél pedig olyan munkatársakkal dolgoztam akik munkaidő után is leültek és képesek voltak pártállástól függetlenül véleményt mondani az akkori intézkedések helyességéről és helytelenségéről, még akkor is amikor a munkatársak egy része párt tag volt, és elmondhatom , hogy a vitában semmiféle hátrányt nem szenvedtem, ha nem értettem egyet a hivatalos állásponttal.Ezekkel az emberekkel akik barátok is voltak, mert akkoriban gyakori volt a munkahelyi barátság, többször voltunk más állásponton , de ez nem zavarta meg a kapcsolatunkat.Akkoriban , akár hiszi , akár nem nem az em,berek sokkal nyíltabban beszéltek egymással, mindent meg lehetett beszélni, amiből nekem legalább is nem sok bajom származott, csak annyi hogy akkor is meg volt mindenről a véleményem, amit nem rejtettem véka alá.Szóval emberibb kapcsolatok voltak akkor mint most, amikkor mindenki fél a másiktól,jóformán senki nem alakít ki a munkahelyen baráti kapcsolatokat, mindenki félti az munkahelyét a másiktól.És nem csak nekem ez a véleményem a múltról, hanem ha megkérdezne sok régi , idős embert, nekik is ez lenne a véleményük .Ez nem azt jelenti hogy mindenkinek ilyen munkatársai voltak, de nekem szerencsére nem kell a régi ismerőseimre, barátaimra panaszkodni!
Nessy
Úgy látszik, van az júdáspénz, amiért a ref. egyház ezt eltűri, támogatja, megteszi! Balogh "püspök" meg nem Isten, hanem Orbán szolgája volt és van! Álszent imádkozó sáska!
nejlontacskó
@simmering73: A többi politikához dörgölődző egyház sem különb!
A történelemben még soha nem vezetett jóra, ha az egyház a hatalom közelébe került!
Pusztai
@nejlontacskó: Pláne, ha ők voltak hatalmon!

L. Tolsztoj:
" Az emeberiség két legnagyobb bűne a vallás és nacionalizmus."

Ezzel em lehet vitatkozni.
teuton
@Maccska: Ja, de demokraciakban, jogallamban van SZOLASSZABADSAFG!!! Orbanisztan viszont egy kezivezerelt kipcsalk diktatura... A finomitas csak annyi benne, hogy az EU tagjakent a rögtönitelö birosag, a statarialis halalbüntetes es munkatabor nem lehetseges, de ellehetetleniteni, lehjaratni vagy kirugni az meg megy. Egeszen addig, amig az EU-Birosag ezt nem revidialja...
simmering73
@Pusztai: A katolikusról nem beszélek, mert az mióta a világ világ azóta prosti.
colibri
Áll a bál a reformátusoknál. Kiderül, az egyház se szent, már (egy része) teljesen elfideszesedett...
Lepényleső
Mindenki képzeletére bízható,- ha egy állítólagos püspök ilyen közülük,- milyen lehet a többi emberük?
S ha ő egy biztos pillérjük,miket tehet meg a vezérük,- velünk mindent,mint birkákkal,- mi mint Toldi,tűrjük?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.