A miniszterelnök politikai igazgatója az RTL Híradónak adott interjújában ellentmondott Kocsis Máténak, és válaszolt arra is, hogy tényleg tudott-e a kormány a Schadl-ügyről már a kirobbanása előtt.

Valóban tudott-e a kormány a Schadl-ügyről fél évvel a kirobbanása előtt, mint ahogy azt Magyar Péter állítja?

Teljesen egyértelmű az elmúlt napok őrült futamából, hogy Magyar Pétert semmi sem motiválja, csak a bosszúvágy. Azért, mert elhagyta a felesége, nem gondolom, hogy politikusokat kéne felelősségre vonni. Ezt az egész bizonyítékok nélküli vádaskodást Magyar Péter irodalmi munkássága részének tekintem.

Magyar Péter azt állítja, hogy bizonyítékai vannak. Ha valóban be tudja bizonyítani, hogy kormányzati körökből ügyészségi iratokat manipuláltak, akkor le kellene mondania a kormánynak?

Jelen pillanatban semmilyen bizonyítékot nem látunk. Azt gondolom, hogy ez ebben a formában egy médiahack, de abból a műfajból sem a legjobbak közül való.

Kocsis Máté az ATV-nek arról beszélt, hogy Magyar Péter azért mond ilyesmit, mert elvesztette felesége által szerzett állásokat. A kormánypártban így mennek a dolgok, hogy rokonoknak, családtagoknak szereznek politikusok állásokat?

Nem, nem így mennek a dolgok. De az kétségtelen tény, hogy Magyar Péternek olyan megbízásai voltak, amik megszűntek. És amíg ezek megvoltak, addig nem állt a nyilvánosság elé, csak azután, sértett, elhagyott férjként. Ez több mint gyanús, ez azt mutatja, hogy itt valami személyes motiváció van. De azt gondolom, hogy ezt nem a kormánynak kell kommentálni, hanem a politikai kommentátoroknak. Az a helyzet, hogy meg is teszik, és a legtöbbjük átlát a szitán, és látja, hogy Magyar Pétert nem valós, tiszta szándékok vezérlik, hanem valami egészen más?

Általánosságban mi a kormány álláspontja Magyar Péter mondanivalójáról az ügyészségi meghallgatás után?

Amit mondtam önnek is: egy sajnálatos módon elhagyott férj vádaskodása, amit valami egyéni motiváció mozgat, talán a bosszúvágy. Ismétlem, a politikai kommentárok feladata ezt minősíteni, a kormánynak nincs tennivalója az ebben az ügyben.

Orbán Balázs: Magyarország kész megszegni az uniós jogot

A miniszterelnök politikai igazgatója lesújtó véleménnyel van Magyar Péterről    Fotó: Facebook

Beszéljünk az EU-csúcsról. A magyar kormány számára mi a legfontosabb pont, ami napirendre kerül? Mi a kormány álláspontja arról, hogy a befagyasztott orosz vagyonok hozamából támogatná az EU Ukrajnát?

Magyarország álláspontja a háború kezdetétől egyértelmű: az orosz vagyonok lefoglalása és esetleges felhasználása egy nagyon érzékeny kérdés, függetlenül attól, hogy mit gondolunk a háborús felelősségről. Magyarország ebben a helyzetben egy vörös vonalat húz. Ezt úgy lehetne összefoglalni: mi nem szeretnénk a háborús konfliktus részévé válni, ki szeretnénk maradni ebből a háborúból. Bármilyen megoldással is hozakodik elő az Európai Bizottság és a többi tagállam, ez az a vörös vonal, amin Magyarország nem hajlandó, és nem is fog átlépni. Egyébként vizsgáljuk folyamatosan a bizottság javaslatát, és úgy látjuk, hogy ez a kérdés nem is fog az EU mostani tanácsülésén eldőlni, csak a következő napok-hetek egyeztetései során fog látszódni, hogy mi az a javaslat, ami mögött lehet egységet teremteni, és mi az, ami mögött nem.

A miniszterelnök ma reggel az ukrán gabona behozataláról posztolt a Facebookon, és a mostani csúcson is elő fognak kerülni mezőgazdasági kérdések. Mi a kormány álláspontja ebben az ügyben?

Ez egy nagyon szomorú kérdés. Az EU-nak ezekben a különösen vészterhes időkben az lenne a feladata, hogy az európai állampolgárokat védje, a különböző társadalmi csoportoknak, vállalkozói rétegeknek segítséget nyújtson. És az látszik, hogy a háború és az erőltetett zöld átmenet miatt, az EU az uniós gazdák ellen fordul. Szerintünk ez elfogadhatatlan, és az EU csak olyan döntéseket hozhat, amik az európai gazdák érdekeit szolgálják.

Számunkra talán még fontosabb, hogy semmi nem írhatja felül a magyar gazdák érdekeit. Ami az, hogy az ellenőrizetlen, kétes minőségű, az EU-s szabályozás következményében korlátok nélkül az európai piacra áramló ukrán gabona ne kerüljön Magyarországra, és lehetőség szerint kijjebb kell szorítani az európai piacról is, mert rossz helyzetbe hozza az európai és a magyar gazdákat is. Tehát a magyar pozíció az, hogy ha az EU nem hajlandó megvédeni a magyar gazdákat, ezt kénytelen a magyar kormány megtenni.

Úgy fogalmazott, hogy „korlátok nélkül”. Bizonyos mennyiséget a magyar kormány engedélyezne, vagy az a magyar álláspont, hogy nulla?

Jelen pillanatban, ebben a helyzetben, és ahhoz képest a testtartáshoz képest, amit az EU és a brüsszeli szabályzó szervek felvesznek, ahhoz képest szerintünk a legjobb mennyiség a nulla.

Vera Jourová elmondta, hogy „az nem járja, hogy három és félmillió Fidesz-szavazó miatt 460 millió uniós állampolgár biztonságát veszélyeztetik”. Erről mi a kormány álláspontja?

Magyarország részéről szeretném visszautasítani Vera Jourová ezen kijelentéseit. Aki bármennyire is ismeri a magyar történelmet, az tudja, hogy őseink ezer évig küzdöttek azért, hogy legyen szuverén Magyarország, amelynek része, hogy legyen szuverén külpolitika. Tehát azt, hogy mi kivel milyen viszonyt ápolunk, mi magunk, magyarok tudjuk meghatározni. Ne más mondja meg kívülről, hogy mit gondoljunk egyes nemzetközi kérdésekben.

Azt tanultuk az elmúlt ezer évben, hogy mindig, amikor valaki kívülről határozta meg, hogy mi Magyarország érdeke és külpolitikája, abból a magyarok teljes politikai és nemzeti közössége csak rosszul tudott kijönni. Tehát Magyarország szuverenitásának megvédésének szempontjából az önálló külpolitika megtartása nemzetstratégiai érdekünk.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Magyarország kész megszegni az uniós jogot"

Ebben nincs semmi új, eddig is szartatok bele. Csak aztán ne legyen rinyálás, hogy "nem adnak pénzt"...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Magyarország kész megszegni az uniós jogot"

Ebben nincs semmi új, eddig is szartatok bele. Csak aztán ne legyen rinyálás, hogy "nem adnak pénzt"...
Géza
Nagyon frappánsan rendezte el Orbán a provokatív kérdés sort.
Cherry
@Géza: Frappáns??? ez a retkes mocskos cigány,, hazudik ha büdös száját kinyitja az a féreg,,
Nessy
Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a saját törvényeiket is rendre megszegik!
Cherry
Aljas kis seggnyaló ez is,,, hát mit is mondjon, persze nem tetszik a Magyar téma ,,sz@rban a maffia banda,,,az orosz lefoglalt pénzek meg jobbak lenne náluk a retkes tolvajoknál ugye szemét patkány??,Ezeknek már befellegzett,, mehetnek orosz tajgára a retkek
LászlKovács
Dr Bubó Bubó, mikor nem lépitek át a saját törvényeiteket is? Amikor nem akarjátok, mi?! Téged sem győzött le a fogamzásgátló, sajnos!
Ezodabasz
Elég gáz fideSS részéről, ha azért kapott zsíros állást Magyar Péter, mert a Varga férje volt...
Ezzel támadni őt óriási öngól!
RonaGyuri
Nagy úr a megszokás

A „kicsi, a másik” Orbán igencsak elszólta (bár az igazsághoz tartozik, hogy tudatosan többször is hangsúlyozta ezt is ) magát

A miniszterelnök politikai igazgatója az RTL Híradónak adott interjújában fejtegette – pontosabban fejtegetgetkedte) a mondókáját. Az irányelvnek szántakat többször is ismételgetve, sőt maga is ráerősítve: „mint már kiemelten hangsúlyoztam”.
Köztük olyanokat, hogy Magyar-al kígyót melengettek és, hogy egy alkalmatlan embert alkalmaztak. Meg kell jegyezni az sem volt semmi, ahogy megpróbált kihátrálni a felesége révén kapta a zsíros állásokat duma logikus következményeiből!! =))
Továbbá, hogy „egy sajnálatos módon elhagyott férj vádaskodása, amit valami egyéni motiváció mozgat, talán a bosszúvágy”.
És, és anelem legjobban tetsző, mert a leginkább jellemző sőt árulkodó: Ismétlem, , a kormánynak nincs tennivalója az ebben az ügyben, ez a politikai kommentárok feladata!! =))
Dr. Proktor
Ez is egy hülye, főnökével együtt, nem fogják fel hogy a Putler által megkövetelt "biztonsági ütközőzóna" leszünk ha a ruszkik sikert érnek el Ukrajnában!
Az ütközőzónát pedig mindig kitolják, így tettek a balti államokkal és így tehetnek majd velünk...
Szuverenitás, mi?
RonaGyuri
Nem semmi, sőt!

néhány perce az m1 egyik szakértőke szerint

Orvén Balázs lényegében arról beszélt, hogy: Ukránok makacs ellenállása teszi tönkre Európát!! =))
Pusztai
Ez egy fasz! - Tudtuk, de hogy ekkora??
Ez így nekem is felhívás: szegjem meg a magyar jogot!!
Ha az állam megszegheti akkor én is.
Pusztai
@Ezodabasz: tele van a fidesz öngóllal, csakhogy ez a szuper ellenzék nem számolja őket hanem megsemmisíti, a magas labdákat kiszúrja: ne pattogjon.
2010 óta 113 esetben olyan ügy volt normális demokráciában 1 sec alatt bukik a kormány, sőt vezetők találják magukat börtönben, itt meg 4x 2/3-ad.
Tekintsünk ela csalástól, mert a fidesz szsvazó száma nemc sökkent, sőt volt olyan ügy ami után még nőtt is mert olyan kreténül kezelte az ellenzék, a fidesz visszafordította.
25 éve- 98 utáni fideszkormányzás körüli időtől,- nem tudnak a fideszmaffia ellen még hatalmon sem hatékonyan kommunikálni, fellépni. Miért?
MERT OSTOBÁK, FELKÉSZÜLETLENEK, FÉLNEK.
Géza
@Cherry: Na látod, amit te csinálsz, az nem frappáns. Az őrjöngés nem elegáns. Komcsira vall.
Pálinkás Pál
nos, szerintem ki kell vágni a 3,5 milliós rákos daganatot a 460 milliós testből...
kereső
Kész? Hiszen 2014 -et követően egyebet sem csináltok.
balos
@Pusztai: Bevetted a nemzethy "gyógyszert"?Vigyázz mert a ner minden konnektorban ott van!
Pusztai
@Pálinkás Pál: Szerinted ha bukik a fidesz hányan maradnak fideszhívők, hatékony fideszellenes és gazemberségeikat bemutató kommunikáció esetén??
Pálinkás Pál
@Pusztai: ohó...a " kemény mag " ismert,...nem feltétlenül a nyuggerekre gondoltam a kivágással...viszont a szavazóbázis másik feléért egy csepp könnyet nem hullatnék...
Horizont
A kis porbafingó hogy mellébeszélt már mindenben. Ezt tanítják nekik?
Ocsmányka az orbánka. A másik is.
Magyar Péter az elhagyott férj bosszút áll. hahahaha
Ez úgy lenne logikus ha még mindig miniszter lenne a Juci.
Betette feketén fehéren a felmondásait és mégis nyomatják, hogy kirúgták.
Nincs dolga Magyarral a kormánynak? Majd lesz. Most még csak a rohadék kormánypropagandának.
Állandóan az ezer éve. Azt tanultuk szerinte az elmúlt ezer évben...hahahahaha
Nektek arra is kevés volt, hogy tisztességet, emberséget tanuljatok mocskok.
"legyen szuverén külpolitika"
Ez volt a legeslegvicesebb hiszen nincs is külpolitikánk diplomáciánk.
Remélem több pénzt nem kaptok tetvek.
Eladott Ország
Ez egy szerencsétlen debil gyerek, rögtön szembeötlő minden megnyilvánulásából. Nem nagyon èrtem , hogy mi a célja egy ilyen oligrofén fogyatékos szerepeltetésének? Nem volna bőven elég neki a náci MCC irányítása csendben? Minek ennyi Orbán ? De vajon hová tűnt Damon Hill helyett Kolompár Orbán? Jó lenne már, ha ez jóllakott kölyök gólya hátrább lépne párat és kevesebbet jártatná a száját, mert túl sokszor beszél túl sok hülyeséget. Csak egyre elbizakodottabb, elhiszi, hogy valaki. Pedig ...Az EU elvenné Orbán Viktor kedvenc „játékszerét.” Vera Jourová Orbán miatt csavarna a törvényen? Felmerült, hogy egy harmincnál több tagországgal működő közösségben a vétó csak nehezítené a döntéshozatalt. Így annak helyét a minősített többség venné át, biztosítékokat nyújtva a nemzeti stratégiák érdekének védelméért.
pbs.twimg.com/card_img/1770677825336426496/uUZfsOt3?format=jpg&name=small
rücsü41
Balázs!Ezt már régen észrevettük!Nem újság hogy Magyarország kész megszegni az EU szabályait.Eddig is így volt , csak eddig tagadták az urak ott fenn a Kolostorban, és úgy csináltak hogy a másik fél nm tartotta be a szabályokat.Most megszünt a hazudozás, már egy Orbán elismerte a szabály szegést!Majd jön a fő Orbán is!,
Eladott Ország
"A kormánypártban így mennek a dolgok, hogy rokonoknak, családtagoknak szereznek politikusok állásokat?"
twitter.com/janos_hary/status/1771055656201498862/photo/1
Indul a brüszeli csúcs...
twitter.com/janos_hary/status/1771045629080359394/photo/1
Pusztai
@Eladott Ország: ennek a génhibás slejmhalmaznak kívül is láthatóan megjennek a belső bajai.
csak úgy....
ti még a magatok kreálta jogot is megszegitek!
Pusztai
@kereső: o)) Megsasolom!
ez jónak néz ki egy kis olvasásra!
Köszi!
kereső
@Pusztai: Kicsit hosszú- de 1997-től szemelvényez .
kereső
@Pusztai: Simán nyomon lehet követni belőle orbán és a fideSS áldásos, a "haza" érdekében végzett tevékenységét.
Pusztai
@kereső: @kereső: nem kéne kötelező olvasmánynak tenni az álellenzéki POLELIT-nek ??
DE!!! A POLELIT: politikus, elemző, médás-újságíró, véleményező, polbloggerek, ... és a média felületek kommentjei.
A döntő a politikus, médiacsótány, elemző...

Igen hosszú, csak beleolvastam, de nagyon jó, szerencsére szinte mindenre emléxem, ezért is szoktam vagdalkozni, mert felháborítónak tartom, az ellenzék elképesztően gyenge reagálásait!

Figyu! ezt is begyűjtöttem, nem csak én látom így, páran maguk közül is, több mint 15 éve ezt látom!!!
..
régebbi decemberi kormányinfó után írta Panyi Szabolcs:
"a Direkt36 oknyomozó újságírója egy másik tanulságról írt válaszában:
„jobban felkészült újságírókra van szükségünk, akik nem csak könnyű kérdéseket tesznek fel, és nem hagyják, hogy kikerülje a komoly válaszadást. Több magabiztos, vitakészséggel rendelkező, gyorsan riposztolni tudó, a valódi választ megtagadó mellébeszéléseket nem elfogadó, közbeszóló újságíróra van szükségünk.”
Jávor 190524:
„Ezért megy tönkre körülöttünk a világ, mert 30 éve ilyen politikusok és ilyen újságírók hülyét csinálnak a társadalomból”
– mondta Jávor Benedek a Hír TV riporterének, aki Soros György szerepéről érdeklődött a klímatüntetések mögött
.. 190926 György Zsombor, Magyar Hang:
" Igen, probléma sok újságíró nem megfelő öltözetben, összedetlen mondatokkal támadják le a politikusokat akik aztán úgy reagálnak ahogy."
Bödőcs.: " A két nagy tragédiája ennek az országnak a kormány meg az ellenzék."
SATÖBBI!! Van még!!
Pusztai
@Pusztai: "„jobban felkészült újságírókra van szükségünk, akik nem csak könnyű kérdéseket tesznek fel, és nem hagyják, hogy kikerülje a komoly válaszadást. Több magabiztos, vitakészséggel rendelkező, gyorsan riposztolni tudó, a valódi választ megtagadó mellébeszéléseket nem elfogadó, közbeszóló újságíróra van szükségünk.”"

Na most ez fokozottan igaz a politikusokra, akik a Parlamentben sokszor bénák, csak le kéne csapni a fidesz magas laPdát.
De nem. Mert hülyék.
kereső
@Pusztai: @Pusztai: Amúgy már megszületett a forditott Cassandránk (Lengyel László) első figyelmeztetése/kérése- csakúgy mint MZP esetében- ime:
"Nekem mindegy, hogy kik vették elő, kik csinálták meg, hogy mikor jön elő az „atombombával”, hogy egyáltalán van-e neki olyan, ha egyszer senki és semmi nem tud még hasonlót sem felmutatni ahhoz az OV ellenes oldalon, amit ő március 15-én(!) felmutatott. Remélni lehet, hogy a Simicska és Márki-Zay-féle tévelygés nem múlt el nyomtalanul, hogy akiknek látniuk kell, azok látják, hogy itt nagyobb a feladat. És ha beleálltak, legalább a remény ígéretével álltak bele.
Aki nem akarja, nem tudja támogatni Magyar Pétert, az most hagyja békén egy időre. Akkor kell őt számon kérni, ha győz. Ha veszít, ugyanott lesz, ahol olyan sokan a bukottak közül."
ujnepszabadsag.com/2024/03/21/akkor-kell-majd-szamon-kerni-ha-gyoz/

És, mi van akkor ha nem győz?? Verjük ismét a fejünket a falba!- miközben a karaván halad, és a "kormány a helyén a van, és csapatai harcban állnak"...
Dr. Proktor
@Pusztai: Ellenzékről egy szót se! Ezek látványosan nincsenek...
Őrnagy
@Pusztai: március 20., 08:21

Most láttam meg egy korábbi hozzászólásodat (amit minden ember figyelmébe ajánlok) , és teljesen fel vagyok háborodva

Nagy marhaságot (felháborító dolgokat) írsz:

"nem volt olyan mesterséges direkt csoportok elleni gyűlöletkeltés mint amit a fidesz teremtett"

Csak az volt: nyílt uszítás, gyűlöletkeltés "társadalmi osztályok" ellen, és leszámolás velűk: politikai gyilkosságok, uszítás és vagyonkifosztás, elüldözés az országból, folyamatos zaklatás, "B" listázás, tárcsadalmi rétegek kitelepítése (százezrek) a városokból, kényszer vallatás az andrássy út 60-ban és sok helyen másutt, koncentrációs táborokba zárása százezreknek,fizikai és lelki kínzások a koncentrációs táborokban, koncepciós perekkel való megnyomorítás, stb.

Felháborító, hogy élnek ilyen agyhúgyköves elmeroggyant gyagyások, akik a Sztálinista, Rákosista Kádárista rémuralmat van pofájuk a jelnegi (tetszik nem tetszik ) állapotokhoz mérni!
Ez szégyen és gyalázat! Súlyosan szégyelld magad és mélyedj magadba!

Aki azokat az állapotokat a maival hasonlítja össze, sőt enyhébbnek nyilvánítja az és/vagy súlyosan tudatlan, és elköveti a kommunizmus bűneinek a legsúlyosabb tagadását, ami a mai törvények szerint bűntetendő cselekmény!
kereső
Azok a nyolcvanas évek...
A jelenség nem új, már szinte fel sem tűnik, mégis Orbán Viktor március 15-i beszéde után úgy gondolom, hogy beszélni kell róla.
Bár új elem a beszédében nem volt, a nyugatellenesség, a Nyugat rágalmazása, az uszítás olyan új szintet ért el, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Orbán beszédének részben őmaga, részben a NER-világ különböző rendű-rangú szolgái és propagandistái már évek óta jól megágyaztak.
Már jóideje dühödtebben, elvakultabban gyalázzák, rágalmazzák a Nyugatot, mint a nyolcvanas években a kommunista elvtársak tették. Az akkori propaganda nyugatellenessége visszafogottabb, bágyadtabb és kevésbé valóságtól elrugaszkodott volt, mint a mai csahosoké. Pedig akkor még Magyarország a szovjet tömb része volt, egy ellenséges katonai szövetség tagja, most pedig azokról beszélnek így, akikhez tartozunk, akik a szövetségeseink. Különösen visszás ez annak fényében, hogy a Nyugat ellenségeiről soha egy kritikus megjegyzést nem tesznek. Miközben Oroszország agresszorként egy területrabló háborút folytat Ukrajna ellen, Orbán nem átallotta a Nyugatot vádolni azzal, hogy háborúkat robbant ki és határokat változtat meg. Nehéz szavakat találni erre.
Persze azok után, hogy Orbán gyakrabban találkozik Putyinnal, mint Kádár a szovjet főtitkárokkal és Kádár egyetlen külügyminiszterének sem volt olyan intim, baráti kapcsolata Gromikoval, mint Szijjártónak Lavrovval, nincs mit csodálkozni.
Számukra tényleg csak arról szólt a rendszerváltoztatás, hogy végre ők, és nem azok gyülölhessék a Nyugatot és nyalhassák Moszkva talpát?
Szomorú dolog, hogy a rosszemlékű Kádár-rezsim is pozitívan jön ki ebből az összehasonlításból."

Szent-Iványi István
Yoda69
PedofideSSek nem tudnak mast harsogni mint hogy Magyart a bosszuvagy hajtja. Ha ez igy lenne, akkor nem az ugyeszsegen bajlodna, meg megprobalna partot alapitani hogy meggyengitse a pedofideSSt, hanem fogna egy AK47-est es ledaralna a NER elitet.
Őrnagy
@Yoda69: A bosszúvágynak és az idiotizmusnak kétségkívül vannak fokozatai, de annyira még Magyar Pterse annyira hülye a bosszúvágyában, mint amennyire a hozzád hasonló agyhúgyköves elmeroggyantak, hogy azt csinálja amit te szeretnél:
"fogna egy AK47-est es ledaralna a NER elitet.".
Dr. Proktor
@Pusztai: Ne alázd le a sok örömet hozó remek férfiúi nemi szervet egy ilyen poloskára való hivatkozással!
Pusztai
@Dr. Proktor: Pardon!
Az ősi népeknél a legfontosabb művészeti alkotások kiinduló pontja és ez azóta is hasonló!
o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.