A miniszterelnök büszkén jelentette be, hogy megakadályozta az ukrán gabona Magyarországra hozatalát, a külügyminisztere pedig elárulta, hol ért célba a segítségünkkel az ukrán búza 3,5 millió dollár értékben.

Újabb TikTok videóval jelentkezett Orbán Viktor, amiben arról beszél, hogy segíteni kellene a gazdákat, mert ha egyszer azok elindulnak, ott kő kövön nem marad. Most mindenhol nagy a baj a kormányfő szerint, mert Brüsszelnek fontosabb Ukrajna, mint az európai gazdák.

„Nem véletlenül dühösek, hiszen egyébként a hátukon fát lehet vágni” – mondja a videón Orbán Viktor.

Hozzáteszi, hogy az EU-csúcson megvédték a magyar gazdákat, Magyarországra nem hoznak ukrán gabonát. A magyarázatot Szijjártó Pétertől kaptuk meg. A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán számolt be arról, hogy célba ért a magyar segítség Afrikába. Azaz, tízezer tonna ukrán gabonaszállítmány Afrikába szállítását finanszírozzák összesen 3,5 millió dollár értékben – mutatott rá a tárcavezető.

Itt a „közös Orbán-Szijjártó segélyszállítmány” sztorija – És ami mögötte van…

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az ukrán gabonát Közép-Európa helyett Afrikába kéne irányítani    Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter hangsúlyozta: "nemcsak beszélünk, hanem cselekszünk és kivesszük a részünk minden jelentős globális élelmezési válság megoldását célzó erőfeszítésből". Ráadásul megszabadulunk az ukrán gabonától is, miután a miniszter szerint Közép-Európának nincs, de Afrika néhány országának ténylegesen szüksége van az ukrán gabonára.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Mi boldogan fizetünk csillagászati árat a kenyérért, pékáruért!Hazánk nagyjainak a jövedelméből ez nem probléma!
KisTehen
B+ libsik ... inkább megköszönnétek, hogy ingyen szállítjuk az ukrán szarotokat
Toller Béla
Először is, a cikkből csak azt nem lehet megtudni, hová lett az a gabona, a vigyor meg a melldöngi nem árulja el. Másodszor, ha adsz az ukrán gazdának 3,5 milla dollárt, nem is kell szállítanod azt a fránya gabonát vazze, ott helyben ássa el vagy égeti el. Úgyhogy, mindenképpen hülye ez a kakadu !
Clavigo
Ügyes gyerekek ezek,, nem igaz ??.
viccesvigságok
a kórházak adóssága meg a csillagos égig ért . 3,5 millió dollár ? 1000 pedagógus bére? ja osztogatunk. akár a cserkészek napi jócselekedet ?
kereső
Az ugye senkit sem zavar, hogy az unió eleve azért adott szabad utat -nyitott európai folyosót az ukrán gabonának, hogy mindenek előtt az afrikai földrészre akadályok nélkül jusson el a gabonájuk- a "különleges hadművelet" előtt is az afrikai kontinens volt az ukrán gabona fő importálója. Az, hogy a magyar , lengyel, szlovák...kereskedők némelyike illegális úton beszerezte az országon áthaladó , lepomblázott gabona szállitányt.az nem únió hibája- és nem az uniótól, és Ukrajnától kellett "megvédeni a magyar" gazdákat- hanem a nem kellő áruforgalmi ellenőrzéstól kellet volna. Az ellen kellett volna fellépni- nem hazudozni itt össze-vissza.
Ami meg a gazda tüntetéseket jelenti- nem kéne ebben is hazudni, mert a nyugati gazdák nem az ukrán gabona miatt tüntetnek, hanem az Eu új mg. szabályozása miatt- amely a mg termelés új irányait szablya meg- vannak elhibázott lépések, melynek javitásán már dolgoznak- figyelembe véve az egyes tagországok gazda szervezetinek kifogásait, és javaslatait.

Miért kell állandóan hazudozással hergelni az eu ellen??
balos
@kereső: Az impotensek már csak ilyenek!Az asszony verve a pénz elverve kamatozik nekik!
Doszika
@KisTehen: Te még élsz? Na szép. :)
Ezodabasz
@kereső: A háború előtt is ukrán gabonát és terményeket hoztak be és lehet hogy még most is.
Nagyban megy a mellébeszélés, minden titkos semmiről nem tudunk semmit. Lófaszt sem termelnek a magyar "gazdák"...csak felveszik a támogatásokat és üzletelnek! A földeken meg nő a gaz meg az akkugyárak! (tisztelet a kivételnek, ha van ilyen).
Bélabácsi
Kormányunk szerint az Ukrán gabona GMO tartalma miatt betegséget okoz, majd bele is lehet halni. Ezért Mi nem kapunk belőle inkább jó drágán exportáljuk fekete Afrikába ott nem számít ha gyerekek pusztulnak bele, mégis csak jobb halálnem mint az éhenhalás. A megvásárolt Ukrán gabona árával Mi is támogatjuk a háborút, mert fegyvert tudnak venni a pénzből. Így Orbán büszkén elmondhatja nem tudnak Afrikai migránsok elindulni, mert meghaltak az ajándék búzától...hát így két legyet üthet a kormány egy csapásra...hurrá!
telegdilaci
@Pálinkás Pál:Sajnos ez igaz a Magyar lakosságra is hogy azt csinál az Országgal a kormány amit akar azt is el tűrjük akár hogy Fát vágjanak a hátunkon!
jáger laszló
10 000 tonna gabona Afrikában!
Cseppben a tenger!
csak ennyi
barátilag
J,L
simmering73
@KisTehen: Húúú de hülye vagy te, b+.
teuton
@Bélabácsi: Meg egy 3. "légy" is jön a "2 legyet csapni"-hoz... Europa megveszi az olcso ukran gabonat, ezert nem veszik meg dragabban a magyart. Ezzel is lehet hergelni a gazdakat (mar aki termel egyaltalan valamit, mert az EUs földtamogatasbola nemtermelesert igen jol meg lehet elni!), mert az ö draga termenyeit nem veszik meg...
CsipkeRózsa
Orbán és Szíjjártó mennyit keresett ezen a "jó üzleten"?
Ezodabasz
@Bélabácsi: ma, 11:16 Neeemm! Nem attól az ukrán génmódosított terményektől halnak meg az afrikaiak ami eljut hozzájuk! Attól halnak éhen ami NEM jut el hozzájuk!
Magyar gazdák? Termelnek valamit? Ukrán olcsó terményeket árultak eddig is sajátjukként, átárazva okosban...(tisztelet a kivételnek, ha van olyan Magyar gazda aki termel és nem csak üzletel).
RonaGyuri
@RonaGyuri: Szájjártató már nem is kertel

Szijjártó Péter néhány napja utazott az oroszországi Szocsiba. A TASZSZ állami hírügynökség interjút is készített vele a látogatás alatt,

A külgazdasági és külügyminiszter többek közt arról beszélt a hírügynökségnek, hogy a magyar kormány álláspontja szerint „Oroszországot nem lehet legyőzni az ukrajnai háborúban”.
És hogy: „Magyarországon továbbra is ugyanúgy kiállítanak schengeni vízumokat az oroszoknak, mint ahogy az invázió kezdet ellőtt tették (annak ellenére, hogy az Európai Unió 2022-ben, a szankciók részeként felfüggesztette az Oroszországgal kötött vízummegállapodást).” !!!
Hangsúlyozta: „természetesen szívesen látjuk az oroszokat” és, hogy „Csak egy kérésünk van: tartsák tiszteletben a szabályainkat és a törvényeinket”! Ahogy szokták: lásd 1848 és 1o56!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.