Ukrajna lett az a téma Magyar Péternél, amely miatt a NER-t elhagyó, ellenzéki erő vezetőjévé előlépett politikussal szemben felmerült, hogy nagyban az orosz propagandát és az azzal egybevágó Fidesz-narratívát erősíti.

A Klubrádiónak adott egyórás interjúban hét percet beszéltek Ukrajnáról, az ország EU- és NATO-tagságáról. Ennek központi eleme volt, hogy Magyar szerint Ukrajna úgy kapott tagjelölti státuszt, hogy semmiben „sem felel meg az európai uniós értékeknek, alapelveknek, előírásoknak”, az EU-s tagság felvetése a Nyugat részéről inkább a háború eszkalációjának esélyét növeli, a NATO-tagság felvetése pedig egyenesen „felhívás a harmadik világháborúra”.

Előbb nyomta a Kreml propaganda szövegét, majd látva a felháborodást, hirtelen visszakozott a Talpra Magyarok alapítója

Magyar Péter véleménye az orosz-ukrán háborúról igencsak megosztotta az embereket     Fotó: Facebook/Magyar Péter

Magyar a Nyugat katonai felelősségéről is beszélt, egyenesen Ukrajnában megvalósított amerikai rakétatelepítésekről beszélve. Ám ez utóbbi mellett beszélt arról is, hogy a hangzatos nyilatkozatok ellenére a segítség nem Ukrajna szabadságának biztosításáért jut el nyugatról, hanem azért, hogy megszerezzék az ország kiváló minőségű termőföldjeit. Szerinte ugyanis a hitelekért cserébe az ukrán termőföldek nyugati konszernek és oligarchák kezébe kerültek. Ennek azonban nincs kézzelfogható jele.

Magyar szerint katonai eszközökkel befolyási övezetet épít ki az Egyesült Államok Ukrajnában, nem amerikai katonákkal, hanem amerikai haditechnika révén, de ugyanúgy az ukrán emberek vérének árán, ahogyan ezt Oroszország teszi.

Amikor pedig szembesült a Kard véleményoldal Facebook-posztja alatti kommentekkel, hirtelen megváltoztatta a Klubrádióban hangoztatott véleményét Magyar Péter – vette észre a Telex. Az interjú utáni reakciókra válaszul szedte pontokba Ukrajnával kapcsolatos álláspontját, ami jelentősen eltér az elhangzottaktól. Itt már:

1. Oroszország az agresszor

2. Ukrajna területvédelme jogos

3. A magyar kisebbség helyzete számunkra kulcsfontosság

4. A háborút Putyin indította, ő tudja befejezni.

5. A háború lezárására szinte semmilyen érdemi hatással nincs Magyarország pozíciója.

6. Amikor Magyarország eddig bármilyen világméretű konfliktusban oldalt választott, mindig óriási veszteségeket szenvedett el.

7. Ukrajna függetlenségét 5 különböző biztonsági garancia védte (többek közt a nálunk aláírt 1994-es Budapesti memorandum), amelyeket Oroszország a támadással megszegett. Amennyiben elfogadjuk az ukrán területveszteséget, azzal újra legitimáljuk Európában a hódító háborúkat, az államközi biztonsági garanciákat pedig érvénytelenítjük.

8. Tűzszünet és béke nem Facebook posztoktól és propagandától lesz, hanem a nagyhatalmak és Ukrajna tárgyalásának eredményeképpen.

9. Hazánknak minden humamitárius segítséget meg kell adnia Ukrajna számára.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Vigyázzatok Magyarral. Nem ő az akire szüksége van az ellenzéki oldalnak.

"Ehhez hasonlóan brutális, ocsmány amerikaellenes és nyugatellenes szöveget a Fideszben is csak a legelvetemültebbek mondanak el. Magyar nem a Nyugathoz akar csatlakozni. Orbán retorikáját adja elő a szuverén nemzetállamról, ami valójában nyugatellenességet jelent.
A felvételen kb. a 40. perctől érdemes a háborúról szóló részt meghallgatni. Mi hasznosnak tartjuk ezeket az interjúkat, melyekben Magyar egyre több kérdésben kifejti a nézeteit, amelyek a fasiszta Orbán-rezsim álláspontjával azonosak."
nepszava.us/magyar-peter-a-klubradioban-amerikat-a-nyugatot-es-ukrajnat-tette-felelosse-a-haboruert/
Pálinkás Pál
@simmering73: ezt a cikket akár a megafon is írhatta volna...semmi másról nem szól mint mp karaktergyilkolásáról...USA-ból könnyű pofázni, nem ők szenvedik a cigó csürhéjét...az meg hogy magyar ennyire népszerű lett ilyen hamar, az fényesen bizonyítja hogy a regnáló ellenzék ugyanúgy a szemétre való,mint a NER..már többször írtam, nem szeretem mp-t, de azt is,hogy akár az ördöggel is ,ha a puhos nyakát töri..de sajnos magyar valóban nem a " messiás "..kezd belesimulni a híg fosba..
balos
@kereső: Akit a politika felemel az nem lát tovább az üvegzsebénél!Sajnos a hatalomhoz nem ész,hanem EMBER kell!Az ész sajnos még nem elég a lényeg látásához!Minél nagyobb karakter valaki ,annál hamarabb elszalad vele a va-lóság tagadása!
Pusztai
@Pálinkás Pál: az, hogy a kutyák nyertek 12_kerben szintén az ellenzéki szarhalmot bizonyítja.
Horizont
@kereső: Hallgattam Magyart Bolgárral. Felkaptam a fejem egyszer kétszer.
" Rácz András hozzáteszi, hogy egyébként rettenetesen nehéz úgy interjút adni, hogy közben folyamatosan a szavába vágnak, ezért nem is ment el soha Bolgár műsorába. "
Igen ez így volt. Elképesztő Bolgár már én nagyra értékelem, de sajnos ezt egyre több riportalannyal megteszi. Vagy minddel.
Ez viszont nagyon tetszett nekem:
"Egyúttal felajánlotta: ha megkéri őt Magyar Péter, akkor segít neki tájékozódni a témában. "
Tanulni sohasem szégyen és nem késő.
Kösz a cikket, hogy betetted.
Horizont
Mindenek ellenére azt kell mondanom, hogy most engem csak egyetlenegy dolog érdekel, hogy orbán ki legyen lendítve, hogy minimum ne legyen 2/3-a, hogy összetörjenek egy kicsit és fosson az a sok ingyenélő vele együtt. Ha ezt Magyar "hozza össze" akkor hurrá, mert az eddigiek sajnos erre nem képesek. Aztán majd meglátjuk mit is akar. Csak eddig jusson el. Lökje egy útra a Magyarországot, hogy el tudjunk indulni ne a szarban, poshadásban dagonyázzunk és orbánék ne uralkodhassanak tovább. Minimum NE 2/3 -dal meg vészhelyzeti kormányzással.
Horizont
@Maccska: Ki nem szarja le a véleményed már elnézést.
Milyen ávós te barom? 1946-ban született.
kereső
@Maccska: Na, nyomjad még a hülye dumádat, te "szuverenitás védelmi hivatal=rákosi ÁVH" által eligazitott mihazánkos náci. Az USA azután szállitott az ukránoknak haditechnikai eszközöket...a főleg védekezésre használt eszközöket a civil emberek védelmében, miután az ukránok kiverték az oroszokat önerőből Kijev alól, és környékéről. Szerintetek, moszkoviták szerint csak az oroszoknak van mindenhez "joga", egy 40 milliós nép meg tűnjön el a susnyásba, mert az oroszok úgy akarják. Na, menj a 3,14csába cicus...add elő a dumádat a mihazánok nyilasoknak, ott vevők rá.
Horizont
@Maccska: tehát mégegyszer: Ki nem szarja le a véleményed már elnézést.
Annyi baromságot elszórsz itt a pénzért írt ezer kommenteddel hogy behányna az ember tőle ha érdekelne a véleményed. Nem elég hogy szektásagyú vagy de még buta, tanulatlan, tájékozatlan is.
Kicsit pihenjél már meg két kommented között, mert csak fosod és fosod.
kereső
@Maccska: Azt kellene felfogni, hogy nem az orosz "érdek" mindenek felett, egy másik nép kiirtása, elnyomása árán is...mert putyin fejébe vette, hogy neki immár büdös a glaszt nyoszt, és nem elfogadható , hogy nincs "orosz birodalom"- és nincs "lebensraum", mert ez az ami a 3. harmadik világháborúhoz vezethet- és nem az USA, nem a NATO, és nem Európa...amely csak védekezik ezen törekvések ellen. És, ha ellátogatsz ukrán magyar nyelvű oldalakra, akkor olvashatod az ottani véleményeket is...nem akarnak orosz igát a nyakukba, elég volt a sztálini időkből. Jobb lenne mindenkinek, ha ebbe bele nyugodnátok...és a másik dolog, amit mondotok, az mélyen sérti egy nép önrendelkezési jogát...ahogyan az orosz beavatkozás sértette a magyarokét 56-ban.
Menőmanó
Én nem bízom ebben a f@sziban. Túl sok olyan, sőt még olyanabb kijelentése van, amiért MZP keresztre lett feszítve. Neki viszont mindent elnéznek a messiás hívők. Néha én is kezdek felengedni iránta, de akkor megint mond egy olyat, amivel lenullázza magát.
Neki a NER ellen nincs kifogása, az értékrendje, a politikája megfelel neki, hiszen számtalanszor elszólja magát, ő oda tartozik, neki csak egy baja van, hogy a volt neje kiesése következtében ő is kiesett a belső körből.
Most megpróbál egy másik fideszt felépíteni TISZA párt néven. Hát egészségére.
kereső
@Menőmanó: MP most "tanulja" a magyar társadalmat..kilépve a fideSS burokból, ahol fenntartás, és kritika nélkül elfogadták az orbáni/mihazánkos politikai nézeteket- és azt gondolják, hogy ezt igy elfogadja az egész társadalom- mert orbán kinyirta a társadalom védekező képességét...az ellenzéki pártokon keresztül. Most szembesül azzal, hogy nem is minden úgy van, ahogyan ők hiszik. azt nem tudom, hogy ez a 180 fokos fordulat ukrajna ügyében-melyik az ószinte !!véleménye, az e amit a klubrádióban elmondott, vagy ez a "revidiált" utóbbi...amelyet gondolom, tanácsadói súgtak neki. Ezt majd az idő eldönti...
Menőmanó
@kereső: Lehet, hogy igazad van, lehet, hogy nekem van igazam, én ezt most nem tudom eldönteni.
Egyelőre a kétkedők táborát szaporítom.
Yoda69
@Maccska: Persze nalatok szokatlan, hogy riporter dolga a kerdezes. orban nagyon jol elcsacsog a Kossuth radioban a mikrofon allvannyal. Latod az sosem kerdez vissza, es nem beszel bele orban dumajaba. ez kell nektek roman bolsevik trolloknak, de mi azert meg hiszunk a demokraciaban, a szabadsagban es a liberalizmusban.
kereső
@Menőmanó: Én sem tudom eldönteni. Egy valami, amiben biztos vagyok- nem tudok, és nem is akarok fenntartások és kételkedések, kritika nélkül "bizalmat" szavazni sem MP-nek, sem senki másnak...az végképp kimúlt 2022-ben. Most az EP választáson végre nem "valami ellen" szavazok, hanem valami mellett...és mert feltétlen hive vagyok az uniónak,azoknak a demokratikus és jogállami -európai értékeknek, amelyek "európát" jelentik, igy nagyon sok választás nincs is.
Sziszifusz
@Menőmanó: 08:51

"Timeo Danaos et dona ferentes." (Vergilius)
Ez a latin idézet ráillik a Magyar Péter jelenségre. Nem egyértelmű a szándék !
Géza
Igen beszédes, de egyben szórakoztató is az idegen érdekeket képviselő ellenzék fejetlen kapkodása!
KisTehen
"Hazánknak minden humanitárius segítséget meg kell adnia Ukrajna számára.”"

hát, srácok ... úgy tűnik, hogy ner peti se akar magyar fegyvereket és/vagy magyar katonákat küldeni ukrajnába

ezt beszoptátok

HAHAHA
Eladott Ország
A hazaáruló, bűnöző román tolvajcigánynál és politikai prostituált bűnszervezeténél nincs károsabb jelenleg Magyarországon. Előbb ezekkel kell leszámolni és börtönbe juttatni! Utánas jöhet a többi pártok finomhangolása!
14 éve már, hogy fideszes zombi apokalipszis van Magyarországon
twitter.com/profeta628/status/1779764221648973947/photo/1
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 11:23 ☻ Nem csak az idióta dagadt román tolvajcigányod akar békét, hanem Európa és a világ számos országa, ezen belül a NATO is! A ruszkik támadták meg Ukrajnát és nem fordítva! A béke a pszichopta kolostorgecinél azt jelenti, ha a ruszkik orosz bábkormányt tudnának alakítani Ukrajnában.
nepszava.us/orosz-babkormany-van-magyarorszagon-megint-a-nagy-oroszorszag-kovacsolta-frigy/
KisTehen
@Eladott Ország: persze-persze ... csak ti ki is akarjátok vérezteti ukrajnát
KisTehen
@Dollárért Eladott Ország: de ez nem változtat azon, hogy ner peti se akar fegyvereket küldeni :))
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 12:18 ☺ Egy dolog a propaganda, és másik dolog a valóság.
Magyarország, Nyékládháza, 2024. márcfius 26. Köszöntjük utasainkat.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/432928228_844197227728772_564024297445966367_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=ktI5eCx69UQAb6pm9us&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAd004dnFyAfp-bHQFMcviQxtnQbRDPb5-Ma0YtRhk8sA&oe=6622EAF8
Ha a ruszkik bekebelezik Ukrajnát semmi sem garantálja, hogy megállnak Ukrajna határánál. Igaz a korrupt tolvajcigány ki akkar sasszézni az EU-ból és a NATO-ból is, de arra nagyon rá fog b@szni a csúti geci! Mehet a román haverja a Kárpátok géniusza mellé lefeküdni, mert a magyar föld kihányja ezt a rohadékot!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 12:24 ☻ A ruszkikat semmi felelőség sem terheli, te fidóta baromállat! „Baszki te olyan hülye vagy, hogy neked szól a fideszkampány.” Lendvay utcai iránymutatás nélkül lélegezni is csak nehezen tudnak.
uploads.disquscdn.com/images/fb7f861a78edb9a30ffce623d99ec36f42fc1d341666de6745a77da8136bf66e.jpg?w=800&h=413
A ruszkiknak nem kellett volna megtámadni egy független országot területszerezés céljából!
"1994. december 5-én, a magyar fővárosban aláírt Budapesti Memorandumban egyeztek meg. Az egyezményben az USA, Nagy-Britannia és Oroszország hat pontban biztosította Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán politikai függetlenségét és szuverenitását, cserébe a három állam csatlakozott az 1968-as Atomsorompó-szerződéshez és vállalták atomfegyvereik leszerelését. A Budapesti Memorandumban a három aláíró a következő hat vállalást tette: Fehéroroszország, Kazahsztán és Ukrajna függetlenségének és szuverenitásának tiszteletben tartása a meglévő határokon."
telex.hu/kulfold/2022/03/01/budapesti-memorandum
Horizont
@Maccska: 12:24
Putyinnak köszöngesd már te szerencsétlen.
Nem igaz, hogy orbán mellett még Putyin seggét is kinyaljátok. Hát hajrá.
Lepényleső
Aki kikerül a kosárból,- látszólag,annak szavát elhinni,hogy ő ellene volt,- hát így utólag,
- nemde karón varjú,- és sokszor nem is csak látszat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.