A héten jön a kínai elnök hozzánk és megint bizniszelhetünk vele egyet.

A Kínai Kommunista Párt főtitkára és az állam elnöke, Hszi Csin-ping a héten európai látogatást tesz – írja az mfor.hu. Ennek keretében Franciaország és Szerbia mellett Magyarországra is ellátogat a politikus. Az elemzők szerint nem véletlenül keresi fel ezt a három országot. A franciák az unió irányítóinak tűnnek, Szerbia a kínai politika számára felértékelődött, ami az ottani befektetésekben is tükröződik, míg Magyarország az uniós belül az utóbbi időben Peking „előretolt bástyája”.

Újabb kínai autógyár épülhet Magyarországon – ezt a várost szemelték ki

Jöhet az újabb kínai autógyár/Fotó: 123.rf.com

A kínai elnök látogatása akár újabb nagy beruházás bejelentését is hozhatja, így érthető a magyar kormánynak az a kommunikációja, amely szerint gyümölcsöző a keleti nyitás. De vajon mivel fogunk bizniszelni velük?

2023 végén jelentették be a legnagyobb kínai autógyár a BYD érkezését. A vállalat Szeged mellett épít gyárat. Pontos adatokat nem tudhattunk meg, ám vélhetőleg gigaüzemről van szó, hiszen az ország egyik legnagyobb beruházásaként beszélt a bejelentéskor a BYD-gyárról Szijjártó Péter. A külgazdasági- és külügyminiszter néhány hete ezt mondta a privatbankar.hu-nak ezzel kapcsolatban:

„A mostani beruházásösztönzési stratégiánk fókusza a délnyugati térségen van, hiszen hosszú évek munkájával sikerült nagyjából kiegyensúlyozni a kelet-nyugat beruházásvonzó képességet. A Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc tengelyen felsorakoztak a globális autó- és elektronikai ipar képviselői, a BYD beruházással pedig a délkeleti országrész is felkerült a nagy beruházások térképére. Délnyugat-Magyarország a paksi beruházástól délre és az attól nyugatra eső részében még kellene egy zászlóshajó ahhoz, hogy a délnyugati térség is felzárkózzon az országos átlaghoz beruházásvonzó képesség szempontjából. Ezért jelöltünk ki egy nagy ipari területet a Pécshez közeli Bicsérd környékén és kezdtük azt fejleszteni.”

Forrás: mfor.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
Jó lenne azért tudni hogy kik fognak ezekben a Kínai Gyárakban dolgozni,mivel hogy nincs ennyi Magyar munkaerő az Országban vagy idetelepítjük a fél Távolkelet,van itt hely bőven,mintha arról beszélt volna Orbán Tusványoson hogy nem akarunk kevert fajúvá válni akkor hogy is van ez? a valóság nem ezt mutatja!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
"A kínai elnök látogatása akár újabb nagy beruházás bejelentését is hozhatja"

az eu még a végén kezet csókol orbánnak :)
telegdilaci
Jó lenne azért tudni hogy kik fognak ezekben a Kínai Gyárakban dolgozni,mivel hogy nincs ennyi Magyar munkaerő az Országban vagy idetelepítjük a fél Távolkelet,van itt hely bőven,mintha arról beszélt volna Orbán Tusványoson hogy nem akarunk kevert fajúvá válni akkor hogy is van ez? a valóság nem ezt mutatja!
Sakk Matt
@telegdilaci: Lesz itt sok ferdeszemű gyerek...a sok olcsó magyar penna majd rácuppan a sárgákra.
Dr. Proktor
Sok kínai vendégmunkást, nem százat - ezeret!
Eladott Ország
Orbán Putyin és Hszi Csin-ping qrvája…
twitter.com/Jzsi18313051/status/1788543658985136217/photo/1
"A kínai diktatúra uralma alá került Magyarország. A mosolygó kínai elnök személyében régi vágású tömeggyilkost köszönt a magyar kormány megkülönböztetett tisztelettel, aki nem tréfál, nem játszik, ha beteszi a lábát valahova, ott megköveteli a kínai törvények érvényesítését, a kínai ideológia és a kínai propaganda terjesztését, szó szerint gyarmatosítja az országot."
nepszava.us/a-kinai-diktatura-uralma-ala-kerult-magyarorszag/
Eladott Ország
@Dr. Proktor: Ez volt az orbáni lakossságcsre 2023-ban: 33 ezer magyar ki, 39 ezer vendégmunkás be. Mindemellett 2023-ban 85 200 magyar született, de 127 200-an haltak meg! A – 42 000 a lélekszám, amit a vendégmunkások sem kompenzáltak. Ez átlagos a 14 év fideszes ügyeskedés eredménye!
twitter.com/Skorpiooh/status/1784949917242265715/photo/1
Loksmith
@Eladott Ország: Gyerekeink nagyon fognak minket átkozni, hogy hagytuk így kiárusítani országunkat, csicskává tenni nemzetünket.
Billibácsi
Köpcös akkor lenne tökös gyerek ha felcsútra is telepítene egy kínai autógyárat és egy-két akkumulátorgyárat. Esetleg apuhoz is hatvanpusztára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.