A Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghívására, "közös értékek a globális környezetben" témában tart előadást a Ludovikán az iráni nukleáris fegyverkezés atyja, Mahmúd Ahmedinezsád korábbi iráni elnök, aki szerint a holokauszt meg sem történt valójában. 

Iráni lapok szerint igen illusztris vendégelőadó tart előadást a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen: dr. Deli Gergely rektor meghívására kedden és szerdán Mahmúd Ahmadinezsád korábbi iráni elnök prezentációjára kerül sor. Az iráni újságok úgy tudják, az NKE a "közös értékek a globális környezetben" témáról szóló tudományos találkozóra invitálta a politikust.

Meghívták a Közszolgálati Egyetemre a holokauszttagadó iráni ex-elnököt, aki szerint "Izraelt le kell törölni a térképről"

Mahmud Ahmedinezsád korábbi iráni elnök Fotó: Honvédelem

Az Euronews információi szerint május 6-11 között tartják a Ludovikán azt a tanácskozást, melyen kiemelt vendégként Ahmadinezsád beszédet mond a környezetet károsító veszélyek fontosságáról.

Megkeresték az NKE rektorát, Deli Gergelyt, hogy miért hívták meg – és miért környezeti témában – Ahmadinezsádot Budapestre. Az egyetem egyelőre nem válaszolt.

A tanácskozás valószínűleg zárt körű, mivel az NKE honlapján nincs nyoma ilyen rendezvénynek – írja az Euronews.

Ahmadinezsád 2005-2013 között volt az iszlám köztársaság elnöke, s jóval kevésbé környezetvédelmi, sokkal inkább szélsőséges iszlamista, antiszemita, holokauszttagadó, Izrael- és Amerika-gyűlölő nézeteiről vált ismertté.

Ő volt az Izraelt és a nyugati világot a mai napig fenyegető iráni nukleáris program egyik szorgalmazója – külön rendeletben tiltotta ki az ENSZ-ellenőreit az ország nukleáris létesítményeiből.

Ahmadinezsád a kereszténységet és a judaizmust az egyetlen helyes úttól, az iszlámtól való "elhajlásnak" tartja.

2005-ben, egy Khomeini ajatollaht dicsérő beszédében bejelentette, hogy "Izraelt le kell törölni a térképről", a holokausztot pedig többször is "”mítosznak” nevezte, amit csak azért fabrikáltak, hogy a zsidók létrehozhassanak egy saját államot.

Egy vele készült korábbi CBS--interjúban, amikor egy náci koncentrációs tábor halálos áldozatairól, az Associated Press hírügynökség által készített képpel szembesítették, kijelentette: a II. világháborúnak 60 millió áldozata volt: keresztények, zsidók, muszlimok és buddhisták egyaránt. Ezért nem tartja helyénvalónak, hogy a zsidók szenvedéseit állítsák folyamatosan az elkövetett szörnyűségek fókuszába.

Amikor a  teheráni kormány egy tudományos konferenciának álcázott találkozót szervezett holokauszttagadóknak, az elnök égisze alatt egy holokausztot kigúnyoló karikatúra-kiállítást is rendeztek. 2010-ben azzal váltott ki nemzetközi felháborodást, amikor az ENSZ-ben kirohanást intézett a "cionista rezsim" ellen, tiltakozásul 12 tagállam – köztük Magyarország – kivonult a Közgyűlésből.

2011-ben Ahmadinezsád megerősítette: eltökélt szándékuk Izrael eltörlése a Föld színéről.

"Irán úgy véli, hogy aki az emberiség mellett van, annak a cionista rezsimnek, mint az elnyomás és a diszkrimináció szimbólumának felszámolása mellett kell állnia"

– jelentette ki egy libanoni tévéinterjújában.

Forrás: Euronews, CBS

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
@vacsi: ma, 18:00 ♦ Keresztényi szeretetből hívta meg a csúti geci, mer ő a zéró tolerancia, agyilag.
hu.euronews.com/2024/05/07/nke-budapesti-eloadas-ahmadinezsad-holokauszttagadas-izrael-antiszemitizmus
Billibácsi
Allah akbar! A világ összes mocsadéka ide jár újabban?
Sakk Matt
@Maccska: Éppen a NERnácik nem kíváncsiak mások véleményére! Sem a sajtótájékoztatókon, sem az állami TV-ben, de még egy nemzeti ünnepen sem, ahová regisztrációval (sem) lehet bejutni!
Pusztai
sok országban bűntett a holokauszt tagadása, börtön jár érte.
itt fidesz. tisztelet??
Sakk Matt
@Maccska: Nem is vitáról beszéltem (és te sem! - "a liberálfasiszták nem kíváncsiak mások véleményére"), hanem véleményekről!
Az állami TV-ből kizárt ellenzékiek nem mondhatják el a VÉLEMÉNYÜKET.
Egy nemzeti ünnep helyszínére nem beengedett tömeg nem nyilváníthat VÉLEMÉNYT!
A sajtótájékoztatókra nem beengedett újságírók nem kérdezhetnek - mely kérdések nyilván tükröznek némi kritikát, vagyis VÉLEMÉNYT.

Tehát: A NERnácik nem kíváncsiak mások véleményére!
Géza
Szabaddá kell tenni minden véleményt.
Őrnagy
Ahmadinezsád a kereszténységet és a judaizmust az egyetlen helyes úttól, az iszlámtól való "elhajlásnak" tartja.

Valaki szólhatna ennek a nagyon okos embernek, hogy a sorren mást mond:

Először volt a három vallás közül a Zsidó hit,
Ezt követte 2.000 évvel ezelőtt a Keresztény hit a zsidó vallás átdolgozásával, majd
570-ben megszületett محمد بن عبد الله بن عبد المطلب بن هاشم بن عبد مناف القرشي – „Muḥammad ibn ʿAbd Allāh ibn ʿAbd al-Muṭṭalib ibn Hāšim ibn ʿAbd Manāf al-Qurašī” (Mohamed próféta, aki tanulmányozta a zsidó és a keresztény vallást, majd úgy gondolta, hogy a kettőből csinál egy harmadik vallást, tehát az Iszlám vallás az elhajlás az előző kettőtől!
Őrnagy
@Maccska: Én megmaradok természethívőnek. A természetet és a természen jelenségeit látom, "Istent" még senki nem mutatott nekem!
Szabad világban élünk, aki akar, nyugodtan higgyen valamiféle "Istenség" létezésében, csak ne zavarja és ne gyűlölje a más "Istenség" híveit, és pláne ne a természetben hívőket! Ez sajnos még ma se valósult meg, mert a zsidó hívek lenézik a "GOJ" okat, és az Iszlám hívők is lenézik a zsidókat és a kleresztény hívőket is, de a természetben hívőket se tartják semmire. És ez így nem jó!
RonaGyuri
Izrael magyarországi nagykövetsége is kiadott egy közleményt a témában. “Egy ilyen személy meghívása, hogy előadást tartson diákoknak bármely nyugati egyetemen, súlyosan sérti a holokauszt áldozatainak emlékét” – írják. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a volt elnök látogatására alig két nappal a magyarországi holokauszt 80. évfordulójára emlékező Élet menete után kerül sor.

Az izraeli nagykövetség szerint a látogatás “súlyosan sérti és megtiporja a holokauszt során meggyilkolt mintegy 600.000 magyar zsidó állampolgár emlékét”.
Géza
Magyar vagyok. A magyarság sértegetése és mások fájdalmának a magyar tragédiák elé helyezése számomra elfogadhatatlan. Aki ilyen érzékeny, ne menjen oda! Szűk körű előadás volt, ami nem tűri a dogmatizmust.
Magyarország pedig a magyaroké!
Sztyepospista
Van azonban egy sejtésem, miszerint : a Dohány utcai Zsinagógába nem kap MEGHIVÁST a volt elnök. Keresztény emberként is azt vallom, és vallottam mindég is, hogy a VALLÁSUK miatt soha semelyik eltérő vallást képviselő csoportot, közösséget NEM LEHET BÁNTALMAZNI. A meghivása szerintem egyenértékű a vele való közösség vállalásával, magyarul a honi zsidóság arcul köpése. Én MÉLYSÉGESEN EGYETÉRTEK a zsidók felháborodását illetően.
simmering73
A propeller ügyeletes antiszemitája (@Maccska: ) milyen aktív lett e hír hallatán.
Eladott Ország
@Sakk Matt: tegnap, 18:08 ♦ Hogy lesz a cigányból fasiszta?!
Sakk Matt
@Eladott Ország: Elárulja faját.
telegdilaci
@RonaGyuri:Nem is értem miért hívták meg ezt a X@RHÁZI-gazembert amikor már nem is Elnök, hihetetlen miért ragaszkodik Orbán az ilyen diktátorokhoz valószínű hogy demokratikus Országok vezetői nem állnak már vele szóba,vagy Ő is Diktatúrába kormányozza az Országot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.