Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint nagy hiba lenne a Közlekedési Múzeumot Debrecenbe költöztetni, mivel nagyon jó helye lenne Kőbányán. Vitézy szerint Lázár „építési és rombolási” miniszter, aki hadat üzent a budapestieknek.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint több érv is szól az ellen, hogy Debrecenbe költöztessék a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumot.

Vitézy Dávid akkora pofont adott Lázár Jánosnak, hogy a fal adta a másikat

Vitézy Dávid szerint Debrecen helyett Kőbányán kellene felépíteni a Közlekedési Múzeumot/Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt kijelentette: nem jó ötlet Debrecenbe költöztetni a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumot – írja az atv.hu. Szerinte Lázár János miniszter témában tett javaslata "hadüzenet a budapestieknek”, Budapest nemcsak egy város, a turizmus központja is és egy ilyen rangú múzeumnak a fővárosban a helye.

"Logikátlan az ország szélére vinni egy ilyen múzeumot"

– szögezte le.

Szerinte nagyon sok ember munkája van abban, hogy a kőbányai járműjavító épületéből egy világszínvonalú közlekedéstörténeti múzeum jöjjön létre. Büszke arra, hogy egy ipari műemléket sikerült megmenteni a lebontástól.

Szerinte pénzhiányra nem hivatkozhat a kormány, mivel Lázár János miniszter szerint arra van 150 milliárd forint, hogy Debrecenben épüljön fel a "nulláról" egy új múzeum.

Vitézy Dávid elmondta azt is, hogy lefolytatták a nemzetközi tervpályázatot, három év munkájával készültek el a tervek. Ezt a beruházást is Lázár János állította le, amikor "építési és rombolási miniszterként" átvette a tárca vezetését.

Vitézy azt kérte Lázártól, hogy gondolja át a Közlekedési Múzeum elköltöztetésének terveit, ugyanakkor azt ajánlotta a tárcavezetőnek, hogy "a maxi-Dubajt vigye Debrecenbe".

"Ha Lázár János mindenáron a debreceni BMW-gyár mellé szeretne valami nagyot álmodni, akkor építsenek az arabokkal oda felhőkarcolót"

- szögezte le.

Forrás: atv.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
vegre egy ertelmes szosszenet a viteztol.
balos
@Pusztai: Mi történik,ha két bunkó találkozik?Buk-nász!
jesz
Ez a költöztetés hatalmas jutalékkal jár...ezt tudja Lázár(is)..aki elrendeli, az gazdag ember lesz..
Toller Béla
Van, ami már egy fideszesnek is több a soknál !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.