Két férfi a szentgyörgyvölgyi református templom perselyét fosztotta ki. Egyikük egy ragasztócsíkot engedett le a tartóba és úgy emelte ki a pénzt, összesen 400 ezer forintot.

Rendszeresen visszajárva, ragasztószalaggal lopta ki a pénzt egy templom perselyeiből két férfi – írja a blikk.hu. A Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerint egy 44 éves szombathelyi férfi és 54 éves kőszegi társa tavaly tavasszal szabadultak vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott a börtönből. Hajléktalanként éltek a szabad világban, néha az ismerőseiknél húzták meg magukat.

Ilyen pimaszul loptak el a templomi perselyből négyszázezer forintot

A szentgyörgyvölgyi református templom perselyéből 400 ezer forintnyi pénzt loptak/Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Egyikük elhatározta, hogy a szentgyörgyvölgyi református templom perselyeibe bedobott pénzt ellopja. A tervéről beszámolt a társának, aki autóval többször is a templomhoz vitte őt, ott figyelt, amíg a fiatalabb férfi kifosztja a perselyeket.

Három hét alatt ötször mentek el a templomba, ahol az idősebb férfi elfordította a beltéri biztonsági kamerákat, illetve figyelt, miközben társa a templom első és hátsó ajtajára felszerelt perselyeket kiürítette. Az elsőrendű vádlott 400 ezer forintot zsákmányolt úgy, hogy a perselyek száján kétoldalú ragasztószalagcsíkot engedett le, az arra ráragadt pénzt pedig kiemelte.

A Lenti Járási Ügyészség a visszaesőnek számító férfiak ellen lopás miatt emelt vádat, s fegyházbüntetést indítványozott.

Forrás: blikk.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Vajon honnan tudták megállapítani hogy 400 ezer volt a perselyben???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
A 100 és 1000 milliárdos bűnöző fidesz lopásokhoz képest ezek csak megélhetési tolvajok voltak
sokanvagyunk
Gyorsan megtérült a befektetett eszköz értéke...
simmering73
Miért nem vette ki kézzel? Talán kalapban tartották. Mert normális perselyből aligha tudott volna kivenni többet egy darab papírpénznél, mert olyan szűk a nyílás rajtuk.
KisTehen
ner péter is ezt csinálja ... csak ő mézesmadzagot használ hozzá
Yoda69
orban is megmondta otletes nep a magyar.
namihami
Adómentesen? Ahogy azok is szerezték, akiktől elvették?!?!?!?!
Csak nem a NAV adta meg az összeget?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.