Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület közös főpolgármester-jelöltje megválasztása esetén tízezer forint értékű kultúrkupont biztosítana minden budapesti lakos számára.

Vitézy Dávid tízezer forintos kupont ígér a budapestieknek
Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatót tart Évi 10 ezer forint kultúrkupon minden budapestinek! címmel a Petőfi Sándor utcában 2024. június 5-én. MTI/Hegedüs Róbert

Vitézy Dávid erről szerdai budapesti sajtótájékoztatóján beszélt programja kulturális elemeit ismertetve.

A főpolgármester-jelölt azt mondta, hogy Budapest Magyarország kulturális fővárosa is, ahol több száz színház és mozi található, valamint a főváros több ezer kulturális rendezvény helyszíne is.

Minőségileg és sokszínűségben is a legmagasabb színvonalú kulturális kínálat áll a budapestiek, illetve a fővárosba látogatók rendelkezésére, ám ezen intézmények és programok nagy része a belvárosban, illetve a belső kerületekben található, illetve meglehetősen drága, nehezen megfizethető – mondta Vitézy Dávid, hozzátéve, ezért is biztosítana kultúrkupont, amely 2025-től minden budapesti lakcímmel rendelkező lakosnak járna évi 10 ezer forint értékben.

Ezt a kupont a budapestiek színházjegyekre, művészmoziba szóló belépőkre, fürdőjegyekre vagy állatkerti belépőkre is felhasználhatnák

- ismertette. Az intézkedést kulturális programja legfontosabb elemének nevezte.

Ezt az intézkedést már októberben, a Fővárosi Közgyűlés első ülésén beterjesztené – mondta, hozzáfűzve, hogy ezen kívül a budapestiek további kedvezményekben is részesülnének az állami és a magán fenntartású kulturális intézményekben és rendezvényeken is. Már kezdeményezte, hogy a 30 év alattiak 30 százalékos kedvezményes belépőt vásárolhassanak a Sziget fesztiválra – közölte.

Vitézy Dávid szerint érdemes ügyekről szóló, programalapú kampányt folytatni, hiszen ezek segítségével lehet eredményeket elérni.

A politikus kulturális programjának további elemei között említette a Budapest kulturális kerülete kezdeményezést, amelyhez ismertetése szerint az Európa Kulturális Fővárosa kezdeményezés szolgáltathat mintát. Ennek keretében minden évben egy bizonyos fővárosi kerülethez irányítaná Budapest erőforrásait, illetve marketing jellegű támogatását.

A főpolgármester-jelölt szerint ez hozzájárulhatna ahhoz, hogy Budapest kerületeiben a 21. századhoz méltó kulturális kínálat jöjjön létre, és a Budapest kulturális kerülete címet elnyerő kerületben lenne az adott évben a fővárosi kulturális élet középpontja.

A politikus fontosnak tartja azt is, hogy

a főváros kulturális programjai egy nagyon jól kereshető adatbázisban elérhetőek legyenek. Vitézy Dávid ennek érdekében a budapesti programnaptár fejlesztését szorgalmazta.

Kulturális programja további fontos elemeként említette a "Teret adunk a művészetnek" programot, ehhez a főpolgármester-jelölt a főváros tulajdonában lévő, de bezárt, illetve jelenleg használaton kívüli épületek kulturális célra való hasznosítását tartaná célszerűnek.

Vitézy Dávid hangsúlyozta, hogy megválasztása esetén szeretné megvédeni Budapesten a kulturális intézmények sokszínűségét és szabadságát, ennek érdekében olyan módon tárgyalná újra a kormánnyal az idén lejáró színházi megállapodásokat, hogy semmilyen módon ne sérülhessen a színházak függetlensége és sokszínűsége. Azt is szeretné elérni, hogy ne költöztessék el vidékre a budapesti kulturális intézményeket – mondta.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
annak úgy kell aki egy 10eslrt adja a szavazatát! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Ha a Margitszigeti is fizetős lesz, legalább a csürbhének lesz hol beváltani a tikettet!
KisTehen
a libsikre ráfér a kulturálódás
Yoda69
Mibol? Budapest lakossaga kozel 2 millio, a fejenkenti 10 rongy kulturha kupon az 20 milliard forint. Hacsak nem a fideSS all buxa mogott a magyarok penzevel.
Yeromos
Ezt hívják szavazat vásárlásnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.