A Mohu legújabb fejlesztésének köszönhetően a magyar fogyasztók mostantól közvetlenül bankszámlájukra kaphatják meg az üvegvisszaváltásból származó összeget, ami forradalmasítja a hazai újrahasznosítási folyamatokat.

Mostantól bankszámlára is kérhetjük a visszaváltott üvegek árát

Fotó: Facebook/MOHU

A MOHU innovatív lépést tett a hulladékkezelés terén: a visszaváltott italcsomagolásokért járó összeget az ügyfelek most már közvetlenül a bankszámlájukra is kaphatják. A fogyasztók választhatnak, hogy az 50 forintos visszaváltási díjat az üzletben felhasználható utalvány formájában kapják meg, vagy jótékonysági célra ajánlják fel.

A MOHU által bevezetett újítás nemzetközi szinten is páratlan: a REpont nevű applikáció segítségével a visszaváltási díjat azonnal a fogyasztók bankszámlájára utalják. Az alkalmazást a MOHU és partnerei (MA-Coding, Envipco, Tomra, Sensoneo, Alerant, Raiffeisen Bank) közösen fejlesztették ki. A REpont applikáció letöltése és egy rövid regisztráció után a felhasználók megadhatják bankszámlaszámukat, és az automatánál azonnali visszautalást igényelhetnek.

A regisztrációs folyamat egyszerű és gyors:

1. Személyes alapadatok megadása.

2. Kétfaktoros hitelesítés.

3. Bankszámlaszám rögzítése.

Ezt követően a felhasználók egy egyedi azonosítót kapnak, amelyet az automata olvasójához tartva azonosíthatják magukat, és a visszaváltást követően azonnal megkapják a díjat bankszámlájukra.

Az alkalmazás további előnyei közé tartozik a helyszínek megtekintése, az üzletek nyitvatartási idejének és az elfogadott csomagolások típusának ellenőrzése, valamint a vonalkód-ellenőrző funkció, amellyel otthon is leellenőrizhető a csomagolás visszaválthatósága.

A REpont applikáció letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból, és már közel 3000 automatában használható országszerte.

Magyarországon a visszaváltási rendszer január óta van jelen, de a boltok polcain fokozatosan jelennek meg a visszaváltható csomagolások, mert a gyártók június 30-ig hozhatnak forgalomba nem visszaváltható italokat – közölte a Világgazdaság.

A visszaváltható, nem újrahasználható csomagolásokat a palackon egy 50 forintos logó jelzi. Ha ez a logó megtalálható a csomagoláson, és az 50 forintot kifizettük a palackért, akkor az visszaváltható.

Forrás: vg.hu
Fotó: Facebook/MOHU

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
És ha használod ezt az 50 forintot mindjárt csak 45 forint lesz belőle, mert a bank leveszi a maga hasznát és az államét is!
tothjani
@SÍva: Tehát kedves Síva, fogalmad sincs az azonnali fizetés lényegéről, amit a boltokban is ősztől be akarnak vezetni Qvik néven, a pénztárgép ad egy QR kódot ezt mobillal beszkennelve a bolt azonnal megkapja a számlájára a vételárat, nem úgy mint a sima kártyás fizetésnél.
Ebben a kérdésben az MNB és a kormány együttműködik, ennek köszönhetően az Országgyűlés törvényben mondta ki, hogy a bankok semmilyen díjat nem számolhatnak fel az ügyfeleknek az azonnali fizetésre épülő új szolgáltatások igénybevétele kapcsán. Ráadásul ezek a fizetési tranzakciók mentesek a tranzakciós illetéktől is, vagyis teljes mértékben ingyenesek a fogyasztók számára.
simmering73
na #anyátokpicsája, hogy egy klasszikust idézzek.
SÍva
@tothjani: Köszönöm a választ, de láttunk már karón varjút! Amikor bevezették a munkabér számlára történtő utalását sem voltak ilyen magasak a banki költségek! Nem is értem, hogy az adózott pénzemből miért kell még a bankoknak is lecsípni a hasznot hisz nem én kértem, követeltem, hogy a havi munkabéremet hozzájuk utalják?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.