Keszthelyen és Hévízen nagyot buktak a fideszes polgármester-jelöltek. A hévízi Vértesaljai László Facebook-posztjában úgy összegezte a választást: „purgatórium”. A keszthelyi polgármester-jelölt, a szintén bukott Manninger Jenő erre kiosztotta fiatal párttársát.

Nagyot buktak a fideszes polgármesterjelöltek Keszthelyen és Hévízen. Keszthelyen a Fidesz 2002 óta nem tudott veszteni – írja a 444.hu. Az eredmények azt mutatják, hogy nem a Fideszből lett elegük a helyieknek, hanem a fideszes városvezetésből.

A járás másik városában, Hévízen nagyon brutális volt a vereség. A Fidesz vármegyei listája az országos átlag fölött teljesített, 49 százalékot ért el. Ehhez képest a fideszes Vértesaljai László polgármester-jelölt 38:62 arányban kapott ki civil kihívójától.

Nyilvánosan estek egymásnak a bukott fideszes polgármester-jelöltek – Így szóltak be a másiknak

Vértesaljai Lászlónak sokan kampányoltak a Fideszből/Fotó: Facebook/Vértesaljai László

A hétfős önkormányzati gréiumban 1 darab fideszes kaphat helyet abban a városban, amelyet 2010 óta nagy többséggel a Fidesz irányít A két érintett fideszes jelölt a nyilvánosság előtt kezdett el vitatkozni.

Vértesaljai László, a hévízi vesztes, akinek a kampányban miniszterek és államtitkárok segítettek, konkrétan azt a címet adta Facebook-bejegyzésének, hogy „Purgatórium”. A gratuláció és köszönet után azt írta:

„Térségünk az elmúlt évtizedek nagy vesztese… Vesztesnek tartom, hiába élhető ékszerdoboz a lakóhelyünk. Az elmulasztott fejlesztések stagnálásra, a megkésett koncepciók bolyongásra kárhoztatták településeinket a kiegyensúlyozott fejlődés helyett.”

Végül azt írta:

„A jövőben azért fogok dolgozni, hogy a Nyugat-Balaton Térségének legyen egy valóban keresztény és valóban konzervatív értékrenden alapuló, a múltat elítélő, a jelent értő és a jövőt kiismerő ajánlata a választópolgárok számára.”

Manninger Jenő, aki csak két éve keszthelyi polgármester, de régi fideszes, államtitkár és frakcióvezető-helyettes is volt erre válaszolt Facebook-posztjában:

„Vereség után rögtön ne vagdalkozzunk, mert az indulat s elkeseredés rossz tanácsadó! Ne szidjuk hasonló pártállású elődünket, mert az ránk is visszaüt, a Fideszben szinte soha nem bírálta egy miniszter az elődjét, legfeljebb annyit mondanak: én van, amit máshogy fogok csinálni. Az elhibázott beruházások emlegetésével a térség fideszes vezetőit, így köztük Nagy Bálintot is lejáratni szintén nem csapatmunka. És tudatlanság, az ellenzék vádjait elismerni teljes amatőrség és ráadásul igaztalan.”

- írta Manninger.

„Tisztázzuk azonban, mi vezetett elsősorban a vereséghez. Vértesaljai László sok mindenben téved. Keszthelyen egy reprezentatív felmérés szerint tavaly decemberben és idén márciusban is vezetett a Fidesz és én is a szavazáson résztvevők között minden mutatóban 50% felett voltam. Ezért is kaptam megbízást, hogy idősebbként is induljak. Az általa leírt okok akkor is létezhettek – erről majd később -; de Keszthelyen állt a zászló.”

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.