Egy tavaly nyáron elfogadott törvény szerint 53 437 forint kapnak az átlagos szükségletű gyermekek után a nevelőszülők. Azonban az infláció olyan gyorsan nőtt, hogy két ütemben megemelték a támogatást. Tavaly év végén 128 ezer forintra, januártól 256 forintra. Az összeg az év elejétől visszamenőlegesen is jár.

A kormány jelentős átcsoportosításokat hajtott végre a költségvetésben – szúrta ki a divany.hu. A Magyar Közlönyben megjelent változások egyik fő kedvezményezetti köre a nevelőszülőké.

Visszamenőleg is jár a megduplázott százezres támogatás – A kormány gondolt egyet és nagyon megengedő lett

A nevelőszülőknek jócskán megemelték a támogatását/Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az eredetileg tavaly nyáron elfogadott költségvetési törvény havonta 53 437 forintot állapított meg az „átlagos szükségletű” gyermekek nevelőszülőknél történő elhelyezésére és utógondozói ellátására. Eközben az infláció olyan gyorsan nőtt, hogy feltehetőleg ennek hatására két ütemben is megemelték a támogatást.

Tavaly év végén az eredeti összeget először 128 250 forintra, most pedig január 1-jétől visszamenőlegesen 256 500 forintra emelték – írja a lap.

A 3 év alatti, valamint a tartósan beteg és fogyatékos gyermekek esetében 149 625 forint helyett 299 250 forint, a súlyos zavarokkal küzdő vagy kábítószeres gyermekeknél pedig 160 314 forint helyett 320 628 forintot kapnak a nevelőszülők.

Forrás: divany.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.