A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki prostitúcióra kényszerített, majd életveszélyesen bántalmazott egy 17 éves lányt.

17 éves lányt állított ki a 4-es főút mellé, vádat emeltek a futtató ellen
Fotó: Pixabay

A főügyészség közleménye szerint a férfi 2023 áprilisában Karcagon ismerkedett meg a rendezetlen családi körülmények között élő lánnyal. Közös kábítószer-fogyasztás után a férfi arra akarta rávenni a lányt, hogy a 4-es főúton legyen prostituált, amit a lány visszautasított. Ekkor a férfi többször pofon vágta és további bántalmazással fenyegette meg. Ezután a lány két napig prostitúciós tevékenységet végzett, a bevételt pedig átadta a férfinak.

Később a férfi a volt élettársát és a lányt is arra akarta rávenni, hogy Németországba menjenek vele, és ott végezzenek prostitúciós tevékenységet; ezt mindketten visszautasították – tájékoztattak.

A férfi 2023. április 27-éről 28-ára virradó éjszaka a lányt órákon keresztül, fején és testén ököllel ütötte, majd miután a földre esett, rugdosta. Egy baltát is magához vett, majd azzal fenyegette a lányt, hogy levágja a lábát, illetve az ujjait. A férfi többször vízzel locsolta az eszméletét vesztő sértettet, hogy magához térjen, majd folytatta a bántalmazást. A kiskorú sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrséget a vádlott volt élettársa értesítette – olvasható a közleményben.

Az ügyészség a férfivel szemben – arra az esetre, ha a bűncselekményt az előkészítő ülésen beismeri – 12 év fegyházbüntetés kiszabására és tíz év közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt. Az ügy a Szolnoki Törvényszék elé került, a férfi letartóztatásban várja a döntést – tájékoztatott a vármegyei főügyészség.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez csak a jó kereskedelmi érzékét bizonyítja! A 60 körüli nagyanyjára biztos kisebb lett volna a kereslet!
De komolyan, amíg egy réteg anyagi, iskolázottságin és egyéb szociális helyzete és igénye ilyen szinten áll, addig ez nem fog megszűnni.
Amíg lesz olyan társadalmi csoport, amelyik azt látja, hogy már a nagypapa is délben kel, mert sose dolgozott, akkor ez lesz a természetes. (oké, ez kicsit rejtett romázàs, de sajnos...a zöm!) És ez nem (csak) a gengsztercsere hibája, ezt már a Kádár is elrontotta! (gyorsan hozzáteszem, ez nem mindre igaz, de...)
SÍva
@namihami: Azért annyira akkor nem voltak szabadjára engedve a rejtettek! A családi pótlékot csak akkor kapták meg ha volt az igénylőnek 21 biztosításban töltött napja. (Ez azt jelentette, hogy legalább elsejétől huszonkettőig munkaviszonyban kellett állnia! Akkor még volt KMK ha ez a kifejezés jelent neked valamit! A gyest sem hajigálták csak úgy a szülő nőknek. Az is csak akkor járt ha a szülés időpontja előtt legalább 270 nap biztosítási jogviszonyának kellett lenni. Ezt a fajta szabadságot úgy 90- 92 között vezették be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.