A jó iskoláknak több, a rossz iskoláknak kevesebb szabadságot adna a Bölcsek Tanácsa. A Sólyom László által felkért testület újjáépítené az egész oktatást, amelynek kulcsszereplői a kiváló és megbecsült tanárok lennének. Emelnék az érettségi színvonalát, visszaállítanák a szakfelügyeleti rendszert, átalakítanák a köz- és felsőoktatás finanszírozását. Interjú Csermely Péterrel.

Forrás: fn.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anka
- a jó tanárt megkell becsülni! - a rosszat nem alkalmazni......
marlin
@svarga53: Értem, és természetesen egyetértek!! (én pl. hatvanegynéhányévesen tisztelettel és szertettel emlékszem tanítóimra, tanáraimra)
Szerintem a kulcsszó a "jó pedagógus"!! Én arra gondoltam!!
Meg arra, hogy sajnos a "jók" mennek el, mert ők a tehetségükkel és tudásukkal "máshol" jobb egzisztenciát találnak maguknak!! Sajnos a "kiválasztódás" ezért fordítva működik!! Sajnos sok helyen azok tanítanak(?), akiknek jobb lett volna szabó-varró tanfolyamra menni, vagy megtanulni főzni!!
Január
Ahhoz, hogy meg lehessen állapítani ki a jó pedagógus, az igazgatónak nagyon jónak kell lennie...., és nagyon nagy szükség van a szakfelügyelti rendszer újraélesztésére is a színvonalasabb oktatás érdekében.
bigyibogyo
@Január: Nekem úgy tűnt a cikkből, hogy iskolánként változna a fizetés és nem tanárokként. Az iskolák most is rangsorolva vannak.
Kakastoll
@marlin: A hivatástudat mindenütt blöff, a pénz az oka, hogy dolgozni kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.