Az újraválasztott amerikai elnök szerint az amerikaiak többsége erre szavazott. Költségvetési beavatkozásra viszont mindenképp szükség van, különben jövőre ismét recesszió elé néz az amerikai gazdaság.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
Mintha az Mszp is ezt akarta volna, csak a fütyesz visított ellene ,mint a vett malac.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@entero: (18:52) Az alkalmazottak egyenes arányban számított nominális adójánál úgy van, ahogy írod. De a ténylegesen gazdagok(kőgazdagok) nem az alkalmazotti fizetésből élők közül kerülnek ki, mégha "rongyos" kétmillió Ft-ot is keresnek havonta. :)

A "gyorsító sávban" lévők, vagy csúszópénzekből, jogdíjakból, szoftverszabadalmakból, MLM rendszerből, ingatlanhasznosító vállalkozásokból, pályázatok koordinálásából, közbeszerzést lebonyolítókból, nagy-értékű orvosi műszerbeszerzőkből, stb. (hosszú lenne felsorolni) élőkből, művészekből, tőzsdespekulánsokból áll a kőgazdagok osztálya. Na ott kell megnézni az adózó összegeket. Erre gondolt Obama is. :) Üdv.
entero
@Dr.luigilongo60: Látod, ez itt a fő probléma, hogy sokan nem fizetik be az a 16 % - ot sem. Őket kellene elővenni, nem akik mindent befizetnek.
entero
@Horizont: Én is értem miről beszélsz, de nem látsz jól valamit. Több közterhet visel a tisztességesen adót fizető gazdag ember, mert sokkal többet fizet be az államnak mint aki keveset keres. Ergo többel járul hozzá ahhoz hogy például legyen pénz a segélyek és egyéb juttatások kifizetésére. Ráadásul közben még munkahelyeket is teremt, ami további adókat jelent az államnak és megélhetést az embereknek. Az meg végképp nonszensz amikor egy utcaseprő egy mérnök fizetését szeretné, ez sehol nincs így. Minden munkára szükség van, de nem egyforma az értékteremtés szempontjából. A legjobb az lenne ha mindenki aki dolgozik meg tudna élni normálisan, na nem luxus körülmények között, de ne kelljen foglalkoznia azzal hogy mennyi marad a hó végére vagy hogy egyáltalán marad e. Viszont hidd el ez nem a mi hibánk, az adócsalókat kellene elkapni, velük szemben keményebben fellépni. Hiszen abban igazad van, hogy aki keres 1,5 milliót és 100 ezer után adózik az nagyobb kárt okoz mint hasznot, ráadásul az ilyen sokszor a minimálbéréből vonja le az embereinek az adót, rosszabb esetben egy részét zsebbe is kapja hogy kevesebbet kelljen utána fizetni. A másik hogy ha a gazdagokat kezdenék túlságosan szorongatni, biztos vagyok abban hogy még kevesebbet vallanának be sokan, és több alkalmazott kerülne az utcára, tehát amennyit megspórolna az állam legalább annyit el is veszítene összességében. Sok felől kell nézni ezt az egészet, még ha abban igazad is van hogy ami megmarad egy 1,5 milliós keresetből az lényegesen több mint aki minimálbérből él.
entero
@Dr.luigilongo60: Örülök neki. Hidd el hogy én nem akarok rosszat senkinek, és tudom hogy sok minden nem jól működik kis hazánkban, de ember legyen a talpán aki itt rövid időn belül rendet tudna teremteni.
nehogymá
a fidesz arra bazirozta az egy kulcsos adot hogy akinél a több marad az majd elkölti itthon majd az vesz állampapirt igy forint lesz az államadosság.hát akkor kérdem én a nagy nemzetmentök mennyit költöttek ezekre a nemes dolgokra¿mol részvényen kivül milye van még¿nagyon ugy fest hogy ez az adopolitika arra jo hogy kitömjük a haverokat megkapják az unios pénzeket.de hogy itt tartaná pénzét az nem valoszinü.a sokat ocsárolt külföldi befektetök legalább csináltak valamit de most a magas kamatok miatt inkább állampapirt vesznek már ha egyáltalán eszükbe jutunk.attol meg hogy kölcsön ad az államnak a gazdaság nem fog beindulni ráadásul visszakéne fizetni a nemlétezö gazdasági növekedésböl.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.