November 1-jétől már az interneten is kérhetik a választási névjegyzékbe vételhez szükséges regisztrációjukat a határon túl élő kettős állampolgárságú magyarok.

A regisztrációs kérelmet a Nemzeti Választási Iroda (NVI) www.valasztas.hu című internetes oldalán tölthetik ki az arra jogosultak, vagy az ügyfélkapun keresztül küldhetik be.

A 2014. tavaszi országgyűlési választáson a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok közül azok vehetnek részt, akik a regisztrációjukat eljuttatják az NVI-hez postai vagy péntektől akár elektronikus úton.

A határon túli magyarok postai regisztrációja augusztus 1-jével indult el.

Az NVI adatai szerint eddig csaknem 48 ezer választási regisztrációs kérelem érkezett az NVI-hez, a legtöbben – közel 21 ezren – romániai értesítési címet adtak meg a későbbi kapcsolattartásra.

Az NVI novemberben kezdi meg – a kérelmek elbírálását követően – a visszaigazolásokat.

A regisztráció tíz évig érvényes, és automatikusan meghosszabbodik, ha valaki részt vesz egy választáson, vagy ha az adatait frissíti, módosítja.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Sőt, lassan már képeslapon is. Nem számít, csak a csúti asszonyverőnek talicskázzák a szavazatokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
A Tündik bündije
Sőt, lassan már képeslapon is. Nem számít, csak a csúti asszonyverőnek talicskázzák a szavazatokat.
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: Úgy hallottam legtöbb határon kívüli az MSZP-re és a DK-ra akar szavazni...:)
A Tündik bündije
@Csizmás Kond: Nem érdekel, kire akarnak. Magyarországon élő magyar állampolgár szavazzon a magyar kormány összetételéről.
Tootsy
@Csizmás Kond: Na vajon miert is? Elindult az orban kormany eddigi legnagyobb csalasa...

Jok az informacioid, de nehogy azt hidd, hogy lesz olyan NORMALIS magyar, aki elhagyta az orszagot, mert nem akart tovabb otthon elni, es most majd megadja a hajszalpontos kulfoldi koordinatait, meg az e-mail cimet is, Facebook-kal egyutt?

MINDEN MAGYAR ALLAMPOLGART, AKI KULFOLDON EL, ARRA KEREK, NE ADJA MEG AZ ADATAIT, ES NE SZAVAZZON, MERT VISSZAELNEK AZ IDENTITASAVAL!

Hackerek gornyednek a gepeik fole napi huszonnegy oraban, hogy ELO internetes cimeket szerezzenek maguknak, hogy azutan az illeto egesz egzisztenciajat, banki adatait, magan- es munkaugyeit lenyulhassak, bekavarjanak nekik!

Akik nem elnek otthon, SEMMILYEN JOGUK NINCS AZ OTTHON SENYVEDOK ELETEROL DONTENI!

Es kerlek, ne kezdj el valaszolgatni nekem es hulye polemiakba belerangatni, mert ez a szilard meggyozodesem, amit jo okkal allitok, es nem tagitok mellole!

,)@A Tündik bündije: NALAD A PONT!!!...:o)))
silber13
@Csizmás Kond: Egyre mélyebbre merülsz az ilyen és hasonló béna vicceddel...Szomorú.
Csizmás Kond
@Tootsy: Kislány!, a magyar állampolgárság velejárója a szavazati jog. Ez mindig is az volt, csak amíg inkább a baloldal volt a napos oldalon addig senki sem hangoztatta.
Nagyon keveset érthetsz a számítógéphez. Az úgynevezett regisztrálás vagyis magyarul iktatás, bejelentkezés nem föltétlen a már meglévő címen kell végbemenjen, ahhoz lehet egy egyszeri alkalommal használt címet is használni.
..és én is kérlek, hogy ha nem akarsz választ akkor ne írj...:)
Csizmás Kond
@silber13: sajnálsz ?
...így legalább ti jobban kilátszódtok...
silber13
@Csizmás Kond: Biztam a modortalanságodban, te cirmosok gyöngye.
silber13
@Csizmás Kond: Látom. De más is látja.
Csizmás Kond
@silber13: persze de mi a gond vele ? Mások a vélemények mások a látásmódok, de mintha az érződne ki a beírásodból, hogy te csak a többségért vagy ilyen...
silber13
@Csizmás Kond: Rosszak a megérzéseid, nagyon rosszak.
Csizmás Kond
@silber13: Eddig soha nem csalódtam bennük.
silber13
@Csizmás Kond: Eljön az a nap is, amikor fogsz!
Mobil123
Adót is itt fizetnek?? Mert nem csak jog jár az állampolgársággal!!!
dr. prédikátor
Sőt ,ha van mobiljuk sms-ben is szavazhatnak!!!Szavazati jogot kapott a sok álmagyar, de vajon kötelességük is lesz???Kötelesek lesznek itt élni, dolgozni, adózni???Vagy csak az útlevél kell Európába!!!???
Csizmás Kond
@silber13: Nem fog eljönni mert nem vagyok fanatikus és az érzelmeimet a tapasztalatokon múló megfigyelés vezéreli és soha nem hajlik senki benyomására.
...ha mégis melléfogok ezért könnyű bocsánatot kérni.
silber13
@Csizmás Kond: A " te többesszámban azért kissé durva volt.Nem gondolod??
Csizmás Kond
@silber13: Azt te csak magadra vetted de tulajdonképpen azért volt mert általában mindenki támadni szokott, tehát a többesszám nem hozzád-köthető személesen.
silber13
@Csizmás Kond: " Csizmás Kond
@silber13: te többesszámban."
Ez nekem szólt, de nem baj. Nem is várhattam mást!
Csizmás Kond
@silber13: Az csak egy kis fricska volt...:) de örvendek, hogy ennyire önérzetes vagy...:)))
amúgy a te-nek a többesszáma a ti...és ezt használtam ki...:))
Tootsy
@Csizmás Kond: Lehet, hogy nem en adok otleteket Bill Gates-nek es Steve Jobs-nak, de egyet tutira tudok: AKARMILYEN szamitogeprol, AKARILYEN cimrol, DE BE KELL ADNOM A LANYKORI NEVEMTOL KEZDVE A SZULETESI ADATAIMON, ANYAM NEVEN KERESZTUL MINDEN ADATOMAT, KULONBEN HOGY A LOF@SZBA FOGNAK AZONOSITANI?

Koszi a kedves megszolitast, ez azert jolesett, de hidd el, ha AKARKI, aki magyar allampolgar (vagy csak annak vallja magat, mert ujonnan tukmaltak ra az allampolgarsagot a szavazataert esedezok), belemegy ebbe a mocskos" leveles-internetes-szomszed adja fel az egesz falu szavazatat" cimu gusztustalan jatekba, csak reszeseve valik az evszazad legzsenialisabban, finkelstein-isebben kitalalt valasztasi csalasaba,...

En ennek nem akarok a reszese lenni semmilyen szinten sem, az inkognitomat koszonom, de megtartom magamnak, es szeretettel gondolok minden otthon szenvedore, es imadkozom azert, hogy az valjon valora, amit az eddig elnyomott nep akar...
Tootsy
@Csizmás Kond: 12.29-ra: EGYSZER minden megtortenik "ELOSZOR",... Ha eddig nem csalodtal a megerzeseidben, lehet, hogy most ELOSZOR igen,...

Ilyen az elet, tudod,...:o))
Csizmás Kond
@Tootsy: Most azt akarod hogy félkészítőt tartsak ?
Na figyelj. Ha valahová be akarsz jelentkezni de nem kötelező a rendes név oda soha ne jelentkezz be azon, hanem valami kitalált izével. A szavazáshoz pedig mielőtt nekifogsz beregizel egy olyan e-mail címre amit addig soha nem használtál persze a velejátó jelszóval ami szintén új és azzal jelentkezel szavazni. Azt pedig kutathatja bármilyen hekker, mert az után ha sehova másfelé nem használtad nem tud infóhoz jutni.
Az adataid pedig szintén nem árulnak el semmit mert az csak a szavazati lapon szereplő adatok amit más nem ismer szóval nem kell izgulni.
A szomszédadjafel változat pedig szintén megadott kód alapján történik és zárt borítékba amit ugyan a szomszéd is beledobhat a postaládába de a tényleges szavazatot csak az végezheti el aki a kód birtokosa.
Ha imádkozol azt jól teszed, viszont a távoli sajnálat nem sokat ér. A kettős állampolgári szavazat pedig nemhogy szégyen hanem egyfajta kötelesség amit ugyan egyesek mint te is a magatok módján fogtok fel de ez nem komámasszonyi lelkiismereti probléma hanem állampolgársági kötelezettség.
Miből gondolod, hogy itthon szenvednek az emberek ?..hogy nem disszidál mindenki ?, hogy a neten nyomja a sodert? belelátsz te valaki életébe vagy csak az olvasottak alapján sóhajtozol ?
Azt azért nem feledd, hogy aki nem szökött meg annak csak jó kell legyen és nem mindenki gondolkodik úgy, hogy az első kudarcra szedi a sátorfát mert akkor egész életébe csak vándorolnia kéne. Ahogy olvasgatom a beírásaidat te sokkal többet szenvedsz mint egy ittvaló, mert bár úgy írod mindened megvan azért mégis itt keresel vigaszt velünk osztod a mindennapit ...szóval ez a helyzet...
A csalódásra pedig mint írtam nem azért nem történik meg mert nagyon okos vagyok, hanem azért mert nem hiszek annyira a mesékbe, szóval amit én elhiszek azt már mindenki azelőtt vallja.
Tootsy
@dr. prédikátor: A kerdesed koltoi, mert CSAK a magyar utlevel kell a sok jottmentnek, nem azert vallaltak a magyar allampolgarsagot, hogy itt adozzanak. Be lettek etetve az ingyen orvosi ellatassal, nyugdijjal, Oregistennel, csak jovore szavazzanak vityara...

De ez elobb utobb visszaut, mert orban csak addig hasznal mindenkit (meg a sajat parthiveit is), amig hasznukat veszi... Bar kivancsi leszek, hogy mit fog veluk kezdeni...

Amikor parhuzamot vonunk akozott, hogy mi a praktikusabb: autoval vagy loval kozlekedni, sose felejtsuk el, hogy az autoval, mert amikor azt nem hasznaljuk, benzint sem kell bele tolteni, de egy lo akkor is eszik, amikor "csak" all az istalloban,...

Na, igy fognak "enni" az uj magyar allampolgar-kosztosok a magyar nepjoleti segelyekbol, tamogatasokbol abban a 4 evben is, amikor eppen nincs szavazas a fideSS-re...:o((
Tootsy
@Csizmás Kond: Nem szoktem meg, csak elfogyott a levego korulottem, hiszen elvalt voltam egy ( 5 evig 2) gyerekkel, a felnevelesukert kellett valamit tennem.

De tudod, en nem kettos allampolgar, KIZAROLAG MAGYAR ALLAMPOLGAR VAGYOK.
Azt pedig, hogy az emberek otthon szenvednek, olyan emberektol tudom, akikkel 54 eve ismerjuk egymast, es mindent tudunk egymasrol. (Joparan kozulunk igen hiresek, es kozeleti szereplok is, bar nem a fideSS oldalan).
De van sajat csaladom is, akik az elet minden oldalan megtapasztaltak a mostani kormany osszes hos, elkapkodott, at-nem-gondolt intezkedesenek a kovetkezmenyeit...

A Propin a velem kb. egy velemenyen levo kommentelok hozzaszolasai csak hab a tortan szamomra, csak megerosit abban, hogy SEMMI sincs rendben otthon, ha nem simicskanak, lezerjaninak, vagy egyeb fideSSkozeli alaknak hivnak...:o((
Csizmás Kond
@Tootsy: És mond ha most a Gyurcsány vagy Bajnai lépne kormányra neked mennyivel lenne jobb, vagy miről állapítottad meg, hogy az itthon-maradt hozzátartozóidnak jobb lenne ?
Szerintem addig nincs amiért másoktól számon-kérd a szavazati jogukat amíg te nem veszel részt az itthoni életben.
És amit a csuhásnak írtál, szóval persze hogy az állampolgárság megszerzését leginkább az útlevél motiválta de azt nem Magyarországon akarják használni hanem külföldön aminek az itthoniak sem kárát sem hasznát nem veszik, esetleg azok fognak meglepődni amikor olyan munkát vállalnak ahol még a magyar állam felé adót is kell fizessenek.
nyanya001
Így jár minden áruló – hogyan szívatja Orbán a külföldön élő magyarokat?

Reggel, délben este tolják a papagájok, hogy az új választási törvény ugyanolyan demokratikus, sőt sokkalta demokratikusabb, mint a korábbi, aki mást mond, hazudik. Közben mélyen hallgatnak arról, hogy még így is csaltak Baján a kamuvideó előtt. És persze azokat az aljasságokat sem verik nagydobra, amik csak “csillag alatti” részek az új választási törvényben. Annyira magabiztosak, hogy fel sem ötlik bennük, hogy a szánalmas machinációik szemet szúrnak bárkinek, de azért rettegnek attól, hogy mégsem ők nyernek – mert ezek ennyire gyávák.

A TASZ most egy ilyen, “apróbetűs” rész miatt fordult az az Alkotmánybírósághoz, de nem tennénk tűzbe a kezünket azért, hogy a kezdeményezésnek lesz bármi következménye is. Pedig kellene, hogy legyen, sőt ez kellene legyen a minimum. Arról van szó ugyanis, hogy a hazai lakcímmel rendelkező, ám tartósan külföldön tartózkodó honfitársaink – ellentétben a nem-magyarországi magyarokkal – nem szavazhatnak levélben (amúgy pont ez a levelezés a legszebb az új választási törvényben), csak személyesen, az illetékes külképviseleten adhatják le voksukat. Vagyis, ha szavazni akarnak, sokuknak utazniuk kell, akár száz kilométereket is.

De mi az üzenete ennek a megkülönböztetésnek?

Hát az, kedves külföldön boldogulni próbáló honfitársaink, hogy Orbánék eleve abból indultak ki, hogy ti – kábé 335 ezren – nem a gazdára fogtok szavazni. Emiatt alacsonyabb rendű magyaroknak számítotok, a nemzeti együttműködés rendszerétől elforduló bitangoknak, ellentétben a határon túli “testvérekkel”, akik persze más elbírálás alá esnek. És mivel egyelőre azt nem merik mondani, hogy ti, a disszidensek, az árulók nem szavazhattok, evidens, hogy akkor legalább szívjatok. Ne is jusson eszetekbe szavazni. Maradjatok a seggeteken, tartózkodjatok.
magyarnarancs.hu/narancsblog/igy-jar-minden-arulo-hogyan-szivatja-orban-a-kulfoldon-elo-magyarokat-87268
Tootsy
@Csizmás Kond: Jujjuj, vigyazz, nem letezik KETTOS ADOZTATAS! Tehat egy ujonnan jottment sem fog egy fitying adot sem fizetni, de ha megjelenik pl, a Honved Korhazban azzal az igenyevel, hogy a koszvenyet kezeljek, akkor meg kell tenniuk ugyanugy, mintha itthon elo magyar allampolgar lenne. (Ez utobbinak mar nem egeszen elerheto ez a szolgaltatas teljesen ingyen, de ebbe ne menjunk bele most).

Egy uj kormany letrejotte igenis befolyasolna az en es a masik tobb szazezer kulfoldon elo magyar eletet, mert pl. mi biztosit most arrol engem, hogy jovore orban nem nyilvanit bennunket disszidenseknek, es mint ilyeneket, nem kivanatos egyeneknek? Ha meg emlekszel ra, akkor volt ilyen kategoria az "atkosban", es ezek az emberek NEM latogathattak haza, mig a rezsim disszidenseknek hivta oket...Ja, es az sem mindegy, hogy az utlevelemet a Magyar Belugyminiszterium allitja ki, es ha nem tetszem a fideSSnek, mert itt sokat pofazok, es ezt figyelemmel kiseri, akkor nekem nem hosszabbitja meg az utlevelemet, amivel HONTALANNA tesz, holott hivatalosan MAGYAR vagyok... Tehat nekem egyaltalan nem mindegy, hogy ki ul majd a barsonyszekben jovore...

De ne kivand, hogy szavazzak, mert nem a fideSSre szavaznek, viszont sebezhetove tennem magam minden szinten, hiszen leteznek listak otthon, tobbfele szempontbol felallitottak, Te is tudod ezt, ugye? (Ez egy koltoi kerdes volt, mert TUDOM, hogy tudod,...:o)))
Adot pedig csak itt fizetek, es az itteni eletbe allampolgarsag nelkul is beleszolhatok, szavazhatok, mert eleg az allando letelepedesi engedely is...

Kulonben most neztem meg a www.valasztas.hu oldalt, ahol regisztralni lehet, hat meg kell mondjam, nem Te nyertel, hanem en, aki nem tudom kezelni a szamitogepet...:o(( MINDEN adatot meg kell adni a regisztraciohoz, ahogy en gondoltam, hiszen csak ugy tudjak ellenorizni a sajat listajukat. Bele van irva a tajekoztatoba, hogy BETUROL BETURE fogjak ellenorizni, hogy egyeznek-e az adatok...
Tehat idegen geprol, uj e-mail...
Tootsy
@nyanya001: Ez beletrafalt! Tudod, hogy nekem mennyit kene utaznom? Hivatalos ujzelandi magyar nagykovetseg csak Bonnban letezik, tehat egeszen haza kene utaznom, de legalabbis Nemetorszagig, hogy megtehessem a szemelyes szavazast.
Na, ebbol valoban nem eszik a vitya!
A legkozelebbi magyar konzulatus /kereskedelmi kulkepviselet is csak Canberraban, Ausztraliaban van... Ez tolem jo parezer kilometerre van, es ez sem nyero, mert a repjegy meg fapadosan sem tul olcso, Uj-Zeland elhagyasat nem is szamitva. (Nekem be kellene mennem az itteni Imigration Service-hez, es kernem kellene a visszatero vizumot, mert enelkul nem engednek vissza az orszagba, hiaba van allando letelepedesi engedely bepecsetelve az utlevelembe, hiaba dolgozom itt, elek itt, es hiaba van ingatlan- es ingo vagyonom, gyerekem itt, egy kalap losz@rt sem szamit ez... Vagyis meg egy ok, hogy NE szavazzak, persze a meggyozodesem szerint nem is tennem...
Csizmás Kond
@Tootsy: Az adózás persze hogy nem kettős de aki magyar útlevéllel szerez munkát és esetleg hivatalost az a magyar államnak lesz adóköteles.
Az ingyenkórház meg szintén blöff. A külföldi de magyar útlevéllel rendelkező egyén ha nem tud biztosítási kártyát felmutatni akkor fizetnie kell mindennemű műveletet.
Nem akarok én most neked itt szemináriumi előadást tartani, viszont az ilyen fantasztikus esti-mesékre nem is tudnék...hogy Orbán disszidensnek nyilvánít meg hasonlók...az ilyeneknek úgy mondják, hogy a kisujjadból szoptad...mesék vagy zavaros gondolkodás szüleményei...ezen sajnos nem tudok segíteni csak azt tanácsolni hogy aki ilyyen butaságot elhisz hát azzal nem kicsi a baj...
...és most itt befejezem majd holnap ha hazaérek a világításból ismét folytatom...jóéjt !
Tootsy
@Csizmás Kond: Joejt, en is megyek melozni, de talalkozunk minimum jovore, a szavazas utan ugyanitt, amikor az uj kormany (barki legyen is az) meghirdeti MINDENNEL kapcsolatban az uj kormanyprogramjat...:o))
Tootsy
@Csizmás Kond: Juj, mi vagy Te? Pharos? Vagy csak egy ketkezi vilagitotorony? Csak nem az Elektromos Muveknel dolgozol? Na, jo melot, es joejt.

Most pont 12 ora kozottunk a kulonbseg, hogy Ti is visszaalltatok a teli (itt mi a nyari) idoszamitasra,...
sport50
na igen,most rajtuk a sor,a vezér nemhiába költött annyit a román-magyar állampolgárságú erdélyiekre,lehet megháláni!!!(persze tisztelet a kivételeknek)mert ők magyarok,mert ők nemzetiek,nem úgy,mint aki itthon nincs a fidesz-kdnpvel,ugye???!!!
dr. prédikátor
Minden olyan külföldi állampolgár aki rendelkezik magyar állampolgársággal is és elmegy szavazni , függetlenül attól hogy melyik pártra szavaz,nekem ezentúl az ellenségem lesz!!!
Meine Ehre heisst Treue
Mindenki ott szavazzon, ahol életvitelszerűen lakik és adót fizet!
taglo
Köszönjük .erdélyi ,,testvéreink" -mi meg elmegyünk romániába és kiássuk nektek csaucseszkut , HÁLÁBÓL !!
gabrella
Angilában dolgozó gyerekeinknek legalább nem kell hazajönniük szavazni!
F_Viktor
@Csizmás Kond:
Te aztán megdolgozol a pénzedért...
Csizmás Kond
@F_Viktor: Nagyon egyszerű a felfogásod, ha csak ennyit tud befogni.
...vagy te másként nem vagy hajlandó írni ?
gabrella
@Csizmás Kond: Kezdem azt hinni,hogy te is belopakodtál Mo-ra lázítani és elveszitek tőlünk a megélhetést is.
Csizmás Kond
@gabrella: Nézd, azt nem tudom meghatározni mit gondolj vagy mit képzelj, mit higgy, mert azt hosszas nevelés utján lehet elsajátítani, de ha úgy gondolod, hogy megfelelsz ebben a szakmában írj egy levelet és segítek hogy felvegyenek a csoportomba.Tervező-rajzoló technikumot végeztem de most inkább szereléssel foglalkozok. Élelmiszeri és könnyűipari gépeket javítunk fel és helyezünk üzembe.
...ez csak kimondottan neked szól.
magyarbakancs
Semmiközük az itteni dolgokhoz a határon túli Magyarságnak.
Nem vonatkozik rájuk a magyar polgári,büntetőjogi,és adó törvények.
Úgyhogy semmi beleszólásuk nincs.
gabrella
@Csizmás Kond: Köszönöm, de nő vagyok és fizikai munkára a gerincsérvem miatt alkalmatlan, meg nem ez irányú képzettségem van.
Csizmás Kond
@gabrella: ...akkor hogy állunk a munkahely elvevéssel ?
gabrella
@Csizmás Kond: Most azt hiszed megfogtál, én nem de rajtam kívül sok száz ember tudná csinálni ezt a munkát amit felajánlottál.
Csizmás Kond
@gabrella: Nem értelek ezért elölről kezdem.
Azzal a többszáz emberrel az a helyzet, hogy már úgy nyolc éve szerettünk volna fiatalítani, de ez idő alatt két ember került aki megfelelt volna szakmailag viszont azoknak nem tetszett a huzamos munka és a bérezés.
A megélhetés tehát adott és tapasztalatom szerint azok körében él mégis ez a duma akik nem szeretnek dolgozni.
gabrella
@Csizmás Kond: Akik ismernek engem nem ezt gondolják rólam, de az,hogy te mit gondolsz nem zavar.
gabrella
@Csizmás Kond: Ja, lehet,hogy te is huzamos munkában minimálbért adsz, fillérekért próbálod kihajtani az emberekből a szuszt, gondolod találsz sok ilyen hülyét.
Ma már az emberek nem azt gondolják,hogy elég ha eszek naponta egyszer és ezért gazdagítsam a gazdagokat.
Öntudatosabbak lettünk a középkori embereknél.
Csizmás Kond
@gabrella: Annak örvendek, csak figyelmeztetni akarlak, hogy ha vádaskodsz akkor annak lehetőleg tudj egy vékony érvet is megnevezni...
Van egy erdélyi ismerősöm akinek az egyik nagynénje még a negyvenes éveben kitelepült. A 2004-es népszavazáskor nemmel szavazott, azt hozva fel mentségnek, hogy nem szeretné ha a nyugdíjából az erdélyi menekülteket támogatnák. Amikor az ismerősöm rákérdezett, hogy amikor ő kivándorolt hány nyugdíjas nyakán élősködött sírógörcsöt kapott és mai napig ha előhozódik a téma feláll és elmegy annyira szégyelli magát.
Csizmás Kond
@gabrella: Nem én vagyok a tulaj, én is csak egy alkalmazott vagyok.
...inkább ne okoskodj, valahogy az nem megy neked.
gabrella
@Csizmás Kond: De neked nagyon megy az okoskodás.
gabrella
@Csizmás Kond: Okosnak lenni vagy okoskodni nem ugyanaz!
Csizmás Kond
@gabrella: Ezt tudom, csak azt nem értem, hogy te ezt hogyan állapítottad meg ?
kukac50
A Külföldön dolgozó embereknek miért nem adnak ilyen lehetőséget?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.