Egyoldalúan felfüggesztette Magyarország a menekültek visszafogadásáról szóló Dublin III. rendelet betartását, amit röviden összefoglalva egyszerűen nem tehetett volna meg. Ettől kiakadt az EU, de az osztrákok is bekérették a bécsi magyar nagykövetet, Perényi Jánost. Most a VS.hu megtudta: Németország is dühös lett, kedden ők is berendelték a berlini magyar nagykövetet, Czukor Józsefet.

Az újság úgy tudja, Czukor egy külügyi államtitkárral tárgyalt, aki az osztrákokéhoz hasonló kifogásokat hozott fel: az előzetes egyeztetés, tájékoztatás hiányát sérelmezték, illetve arra hívták fel a figyelmet, hogy a magyar kormány egy korábban általa is elfogadott uniós egyezményt nem rúghat fel egyoldalúan.

A lap arról is értesült: Bécsben Perényi Jánossal Elisabeth Tichy-Fisslberger, az osztrák külügyminisztérium jogi és konzuli szekciójának főnöke, valamint Gerhard Zettl, a minisztérium integrációs politikáért felelős főosztályának vezetője tárgyalt. Részükről az hangzott el, annak ellenére, hogy megértik a magyarokra nehezedő migrációs nyomás növekedését, elfogadhatatlannak tartják, hogy ilyen „olcsó módon" járjon el Magyarország. Emellett „rendkívül veszélyes lépésnek" tartják, hogy „technikai okokra" hivatkozva, meghatározatlan időre felrúgunk egy uniós egyezményt – írta a VS.

Sőt, azt is megemlítették, hogy információik szerint a menekültek pénzt kapnak Magyarországon, majd egyszerűen tovább engedik őket Ausztria és Németország felé, így "nem fair", ha nem fogadunk vissza közülük senkit.

Frissítés: Az APA hírügynökség reggeli jelentése szerint elfogadhatatlannak nevezte Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter is, hogy Magyarország felfüggeszti az úgynevezett dublini rendelet végrehajtását, vagyis a migránsok visszafogadását más uniós országokból.

Az osztrák diplomácia vezetője kedd este telefonon folytatott megbeszélést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.

A bécsi külügyminisztérium tájékoztatása szerint Sebastian Kurz beszélgetőpartnerét arra figyelmeztetette: Magyarország eljárása "negatív következményekkel" járhat. "Ausztria ezt nem tűrheti el" – jelentette ki az APA szerint az osztrák miniszter.

Frissítés 2.: a külügy cáfolja, hogy bekérették volna a berlini magyar nagykövetet.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
@sentinel216: Sajnos nem Orbán szenvedi meg a tetteinek a következményeit, hanem az ország. De az nagyon. Sem a németek, sem az osztrákok nem fogják tűrni, hogy egy EU-tagállam ne tartsa be az EU szabályait.
Mindenkinek el lehet most már, az utolsó pillanatban gondolkodnia, hogy mit szeretne, Orbán oldalán "szabadságharcolni" egy elszigetelt, az orosz érdekeknek kiszolgáltatott országban, vagy pedig az EU támogatásával egy fejlődő európai országban élni. Még lehet választani, de már nem sokáig.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Nem fair!? Csak egy olyan intézkedést mondjanak, amire rá lehet sütni ezt a jelzőt!
Freewolf
A németek, franciák szép csöndben már lezárták a határaikat. Na az fair! Érdekes felfogás van az EU-ban!
sentinel216
Hopp - hopp! orbán ugorgyááá! Fehér ember nem felejt! A sok koki, saller most befigyelt neked. Még hogy egy kóceráj az EP? Jogász (?) létedre tudhattad volna, hogy kölcsön kinyír visszajár!
Anna Mária
@Freewolf: Nem zárták le a határaikat.
Ne terjessz hazugságot!
sentinel216
@Freewolf: Nemzetközi egyezmények - éppen Dublin III - alapján Magyarország is szépen, csendben visszafordíthatta volna a migránsok 90 % - át. Csakhogy Orbánnak és bandájának szüksége volt egy újabb balhéra az összeomló NER álcája alatt elkövetett lopások, mutyizások eltakarására.
Anna Mária
@sentinel216: Sajnos nem Orbán szenvedi meg a tetteinek a következményeit, hanem az ország. De az nagyon. Sem a németek, sem az osztrákok nem fogják tűrni, hogy egy EU-tagállam ne tartsa be az EU szabályait.
Mindenkinek el lehet most már, az utolsó pillanatban gondolkodnia, hogy mit szeretne, Orbán oldalán "szabadságharcolni" egy elszigetelt, az orosz érdekeknek kiszolgáltatott országban, vagy pedig az EU támogatásával egy fejlődő európai országban élni. Még lehet választani, de már nem sokáig.
Freewolf
@Anna Mária: A németek és a franciák lezárták a határaikat és nem engedik át az olaszoktól az új honfoglalókat. Az olaszok most azzal fenyegetik őket, hogy szabad közlekedést biztosító papírokat adnak a bevándorlóknak és akkor nem tartóztathatják fel őket a határon!

Így most nyomatékosan kérlek, ne hazudozz nyílt színen, mert az említett két ország lezárta a határait a menekültek elől!
sentinel216
@Anna Mária: " Mindenkinek el lehet most már, az utolsó pillanatban gondolkodnia, hogy mit szeretne,..."

Ha mi öt év alatt nem voltunk képesek "elgondolkodni", megteszi helyettünk az ezer éve haldokló nyugati rendszer. Eddig ők is megpróbálták diplomáciai úton, vagy viccelődve: - Hello diktátor! -, de sajnos nem ment a dolog, Most jönnek a nemzetközi jogi lépések. Lehet pávatáncolni, de ha az Uniós jogászok egyszer beleharapnak valamibe, azt nem fogják elengedni egy gumicsizmás, fadugós magyar miniszterelnök fenyegetőzésére.
Dr. Felipe
G vicctor kommunista spicli elvtárs ás pornócézár újabb frontot nyitott.
Nagy valószínűséggel Görögország után Magyarbajdzsán lesz a következő ország amelyet kibacarintanak az unióból.
Mcload
@Freewolf: A határzárra vonatkozó rész nyilvánvaló hazugság, ne terjessz rémhíreket! (támaszd az állításaid alá tényekkel, hiteles forrásokkal)
Off: vicces, hogy eddig kétszer léptem be ide hozzászólni, mindkétszer azért, hogy téged helyretegyelek. Vajon miért? Te vagy a propeller-ügyeletes troll?
Anna Mária
@Freewolf: Sajnálom, valótlanságot állítottál. De hát mi mást is tud egy fideszjobbik-troll. Csak hazudni.
Omarion Nebula
Viszont, az alaphelyzet változatlanul az, hogy minden felöl ezresével jönnek a muszlimok Európába, főleg a fiatalabbak és a gyerekek. Általában nem látszik rajtuk az elesettség, jó öltözöttek, pénzzel is el vannak látva, állítólag milliókat fizetnek az embercsempészeknek és a szállítóknak. Itt-ott már erősen agresszívek, feltörik a kamionokat és ellenszegülnek a hatósági utasításoknak. Érdekes, hogy az oly annyira üldözött keresztények és más vallásúak nincsenek a menekültek között.

A szervezetten érkező illegális muszlim bevándorlókkal kapcsolatosan logikusan merül fel a kérdés, hogy miért nem - Kuwait, Saudi-Arábia, Katar, Doha, Dubai, stb. - a gazdagabb és stabilabb muszlim országokba menekülnek, ahol nagyjából azonos kulturális körülmények várnák őket. A válasz nagyon egyszerű, az Európába beáramoltatott muszlimok feladata és funkciója, hogy a már megtelepült testvéreikkel együtt, minél előbb kiirtsák és kiszorítsák a fehér etnikumokat erről a vidékről és ténylegesen is életre keltsék a ma még csak papíron lévő Iszlám Kalifátust.

Értelemszerűen, az európai államok csak úgy tudnának védekezni a muszlim gyarmatosítók és népirtók ellen, ha egyetlen egyet sem engednek be a földrészre. Viszont, úgy tűnik, hogy Európának a menekültekkel való elárasztása a nagyhatalmi spekulánsok kifejezett akaratának és szándékának megfelelően történik. A népvándorlást igen komoly szervező és financiális munkával indították el és tartják fenn, ami azt képzetet kelti, hogy a világ urai az általuk szintén tervezett gyarmatosítással kapcsolatos piszkos munkát a muszlimokkal akarják elvégeztetni.

Copizva egy facebook felhasználótól..
Amúgy egyetértek vele..
sentinel216
@Omarion Nebula: A háborúban a Vörös Hadsereg csapatai nem támadtak ilyen rendezetten.
youtu.be/uQllUYYY8qc...
Yoda69
Arra jatszik ez az idiota G. viktor hogy kirakjanak minket az EU-bol. Aztan johet a szabadrablas a reszukrol, amihez a sok birka vidaman beget majd.
gazdag dezső
A fő probléma az,hogy sem a Szerbeknek,de a Horvátoknak sem lenne szabad ide nem beengedni ,küldeni az emigránsokat !!! Már ott kellene visszafordítani őket a túlsó oldalnál!!Ezzel szemben átküldik ide őket !!Az UNIO-nak éppen velük szemben kellene fellépni a tisztességtelen viselkedésük miatt !!,Azt már nem tudják,és nem merik megtenni csak minket okolnak ,és akarnak rászorítani az befogadásukra.Nem Orbánt akarnám védeni,de most aztán Ő erről a legkevesebbet tehet!!
libellle
@Freewolf: ma 12:09 Mindig meglepö, hogy milyen baromságokat tud egy ember kigondolni. Alapja NULLA. Ezt te kitaláltad. Az olaszok teljesen más okból adtak ki egy ilyen statement
Alzheimer Fauna
Kedves németek, osztrákok! Szép arcélű spermiumunk cselekedeteire tudok magyarázatot, de ezt messzebbről kell kezdenem: tízezer kilométer távolságból.
Amerika nyugati partvidékén húzódik a Szent András-törésvonal, ahol két kőzetlemez kóstolgatja egymást, és kettejük torzsalkodásból kb. 60-100 évente csúnya nagy földrengés lesz. A legutolsó, az 1906-os San Franciscó-i (7-8 erejű) földrengés mérhetetlen anyagi kárt és több mint 3000 ember halálát okozta.
Azt hiszem, hogy nekünk magyaroknak is van egy ilyen "törésvonalunk": 60-70 évente az ország sorsát olyan emberre bízzuk, aki nem csak hogy alkalmatlan erre a feladatra, hanem méltatlan is. A kb. 70 évente visszatérő katasztrófának ismétlődő jellegzetességei vannak. Ordas eszmék támogatása, addigi szövetségeseink elárulása, önként vállalt szerződések aljas megszegése, sok millió ember koldussorsra juttatása, értékek (legyen az pénz, föld, trafik, vagy festmény) elrablása, társadalmi csoportok, népek elleni alantas uszítás, az ország háborúba rángatása, egyszóval (kósa után szabadon): egy ország tönkretétele. A legutolsó nagy földrengés a múlt század negyvenes éveiben volt (ez később a "Horthy-korszak" fantázianevet kapta), de már érik a következő: évek óta egyre erősebben morajlik a föld, egyre több a kár (ezt a haváriát pedig később - gondolom - egy hímivarsejtről nevezik majd el). És bár a Szent András a mi Gorbánunkhoz képest kis alsós lúzer, nálunk - szerencsére - nem mindenki bújik az asztal alá.
Alzheimer Fauna
@-Audrey-: Ó, bár én tudnék ilyen tömör lenni!
Desischado
@Alzheimer Fauna: Ettől félek én is! Václav Havel is erre gondolhatott! Nem tudom, mire várunk még, meddig hagyjuk hogy ez az elmebeteg csuti rém magával rántson minket az örvénybe?! Szauron és Voldemort hozzá képest angyalnak számítanak! Hol van egy Harry Potter, egy Frdó? Nagy szükségünk lenne rájuk!
Freewolf
@libellle: Nem vagyok vevő a hazudozásra, amit írtam az megtörtént! Olvasd a híreket!
libellle
@Freewolf: Melyik hireket a magyar hireket. N akkor már most irom csak hazugság!!!
mate03
@Anna Mária: ! Kerítést biztosan nem építettek! Határ ellenőrzés van,de kerítést építeni!? Ott értelmes politikusok hozzák a döntéseket!
Anna Mária
@mate03: Persze, Európában csak a magyaroknak vannak ilyen eszement ötleteik. Szerintem ebből a kerítésből sem lesz semmi.
Jozefina
Orbán megkaja az eurós kokit, meg sallert és máris nincs kerítés!!! Csupán saját magát járatja le szerencsére!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.