A biztonság nem egy adottság, azért sokat kell dolgozni – mondta Marsai Viktor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója szombat este az M1 aktuális csatorna műsorában, ahol az Európát elérő terrorfenyegetettségről kérdezték.

A szakértő megjegyezte: a politikai döntéshozóknak lépéseket kell tenniük a biztonság fokozása érdekében, amelybe beletartozhat a védelmi kiadások növelése, vagy a titkosszolgálatok megerősítése.

A fő kérdés szerinte ugyanakkor az, hogy az európai állampolgárok miként viszonyulnak például a párizsi véres eseményekhez, és rájönnek-e arra, hogy a béke nem magától létezik.

Újabb fenyegetés

Európa több nagyvárosában rengeteg rendőrt és katonát vezényeltek az utcákra, miután az Iszlám Állam szélsőséges terrorszervezet újabb merényletet helyezett kilátásba.

Háborús állapotok Brüsszelben

A belga kormány felhívást tett közzé, amelyben figyelmeztette a Brüsszelben és környékén élőket, hogy kerüljék a zsúfolt köztereket, koncerttermeket, bevásárlóközpontokat, vasútállomásokat. Ne menjenek a repülőtérre, ne keltsenek rémhíreket, és kövessék a hatóságok utasításait – ezt írták. 

Brüsszel képekben, 2015. november 21-én, miután a legmagasabb szintre emelték a terrorfenyegetettséget a belga fővárosban.

Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukatA legmagasabb szintre emelték a terrorfenyegetettség szintjét a belga fővárosban. Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukatKatonák járőröznek Brüsszel főterén. Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukat

Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukat

Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukatMadrid utcáit is ellepték a rendőrök. Igazoltatják a szurkolókat a madridi Santiago Bernabeu Stadionnál 2015. november 21-én, a Real Madrid-FC Barcelona labdarúgó-bajnoki találkozó előtt. Fotó: MTI/EPA/Victor Lerena

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
@Horizont: Minden rosszabb. Totalis kaosz fele halad a vilag, amit tetezni fog a globalis felmelegedes sokkal gyorabban mint az elore josoltak.
Szókrakész
@Yoda69: A globális langyulás egy hoax.

Valójában lehülés van.

Tetszettek volna a zamerikánerek és a qrmányok kevesebbet kemtrélezni és hárpolni!
Yoda69
@Szókrakész: Egyenlore meg mindig kifele jovunk a jegkorszakbol. A lehules majd nehany tizezer ev mulva lesz, de gondolom abban mar nem leszel erdekelt.

Az utolso mondatodat forditsd le magyarra.
Január
@Horizont: ... és akkor most kezdődik a szabadság jogok megnyirbálása? Ne menjenek ide, ne menjenek oda, de ne keltsenek rémhíreket!?
Január
@Szókrakész: Igen a chemtrail egy bizonyított dolog, amit a politikusok el is ismertek. csak fel kell nézni az égboltra egy felhőtlen napon, és rögtön láthatjuk a nehezen eloszló kondenzcsíkok képében. Arról pedig jobb nem is beszélni, hogy miből is áll ez a csík.
Január
@Horizont: Tudod mit, sokan vagyunk, az emberek csak szabályokhoz igazodva tudnak élni biztonságban, mert egyébként csak elszabadul a káosz. Ezért is van a jog, ami sok esetben nem azonos az igazsággal.
kutyahűség
Miért van az, hogy Európa nyugati felén baj esetén nyugtatnak, a keleti felén pedig ijesztgetnek? A hisztéria- és pánikkeltésben a buta magyar mindig az első helyen végez, bárhányan indulnak is a versenyben.
Csizmás Kond
@kutyahűség: " Európa nyugati felén baj esetén nyugtatnak, a keleti felén pedig ijesztgetnek? "
Nem igaz. itt nálunk próbálják megvilágítani a várható lehetségest ott meg épp azt igyekeznek elhazudni és félrevezetni az embereket.
Megöletnek százakat majd azzal ámítanak, hogy nem kel félni a mostani bevándorlóktól mert a gyilkosok is már negyven éve jöttek...vagyis a mostaniak csak nyegyven év mulva fognak terrorizálni...
kutyahűség
@Csizmás Kond: Nem értesz, vagy nem akarsz megérteni.

Először is: ne mosd össze a menekülteket a gazdasági menekültekkel (migránsok) - az utóbbiakat haza kell küldeni és pont. Az előbbiek pedig éppen az ellen menekülnek, ami jelenleg terrorizmusként Európában is megjelent. Őket hibáztatni azért, amit velük tesznek és egy kalap alá venni őket nettó butaság és gonoszság.

Kettő: az ijesztgetés nagyon is megvan itthon. A rengeteg "szakértő" meg észosztó mind kurvára tudja - tudja a frászt! A saját maga félelmeit és komplexusait, paranoid iszonyatát reagálja le másokon, "szakértés" címen. Hű, meg ha .. és ez lesz meg az lesz ...pedig a jó öreg Mari néni sem tudja, hogy mi lesz. A német, az osztrák, a belga, a francia, a brit magyaráz, igyekszik a félelmet csökkenteni, MIKÖZBEN odateszi magát a problémához (na nem a jónép, hanem a megfelelő állami szervek). Nálunk megy az uszítás, a hisztériakeltés és KÖZBEN a mutyi meg a lopások.

"itt nálunk próbálják megvilágítani a várható lehetségest ott meg épp azt igyekeznek elhazudni és félrevezetni az embereket."

Ezt te komolyan gondolod egy Orbán-rezsim alatt élve?
Csizmás Kond
@Horizont: Vannak korok és elvek na meg elmekorok...
Minden jóindulatú társadalom ha valami veszélyforrásr lát valamiben ott nem azt mondja, hogy nem kell félni sőt őlelkezni kell vele hanem óvatosnak kell lenni és figyelmesnek..és ha nem föltétlen muszáj ne járjunk a közelébe...ilyen egyszerű.
keresztapa
Az olcsó munkaerő biztosítása érdekében gazdag nagyjaink Európa nyugalmát fegyverrel akarják kivívni, biztosítani! Hát ez az amit az a fene nagy Demokráciát követi, a fegyvertől való félelem, rettegéssel élj, képzelt nyugalomba!
Csizmás Kond
@kutyahűség: senkit nem mosok össze de mivel sem lehetőségem sem jogom senkit ellenőrizni ezért nálam első látásra nincs különbség.
...és ha azok a nagyokos nyugatiak nem a félelmet igyekeztek volna csökkenteni hanem a veszélyt akkor ma nem biztos hogy ennyien kéne gyászoljanak.
Szókrakész
@Yoda69: Akkor a hoax szót hogyan értetted meg, ha az utolsót meg sehogy.
Ha azt magyarra kell fordítani.
Csizmás Kond
@Horizont: tényleg jó a szemed...:) de az a házifőzött sörtől lehet...:))
...ámerika pedig a gyüttment gazemberek hazája...
Szókrakész
@Yoda69: Vegyél példát Januárról.
Ő egyből megértette, sőt érdemben válaszolt is.
Veled ellentétben.
Most akkor ki a hülye?
Yoda69
@Szókrakész: Akkor vagy magyarul irj vagy angolul. A hunglisht nem ertem,
Szókrakész
@Yoda69: De én vagyok a hülye, igaz?!?!?!
Yoda69
@Szókrakész: Ezt most kerded, vagy mondod?
Szókrakész
@Yoda69: Pedig magyarul írtam és még így se érted?!?!?!
soljanka
@Horizont: Hagyd...nem fogja kihúzni a fejét a homokból. Nálunk minden jó, minden szép, mindennel meg vagyunk elégedve.
Mi okosak vagyunk, a túlparton meg buták az emberek. Mi vagyunk a legbölcsebbek, legügyesebbek, legerősebbek, legszebbek. Mi tudjuk a tutit, a többi meg ugatja.
Szóval mi vagyunk a helikopter. Ez ellen nincs érv.
Eriksson
Végül is beérett a vadnyugat ármánykodása, a kelet visszaütött.
Yoda69
@Szókrakész: Kerdojel/felkiatojel ket kulonbozo mod a mondat szekesztesre.
Mivel te mindkettot hasznaltad ezert kerdeztem, hogy allitod vagy kerded hogy hulye vagy.
Erted?
Peller Anikó
Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukat.

Köszönjük merger, köszönjük a marha politikusoknak, de ennek a sok balfasz migránsimádó kommentelőnek is köszönhetjük mee eert ezen tömegek miatt nem mernek a politikusok sem lépni, nem mernek áldozatot hozni a saját népükért, a saját választóikért, mert jajjjmilesz ha ezek elkezdik követelni maguknak az arab munkavállalókat és mi meg lelövettük őket.

Felelősséggel tartozik minden kommentelő is (mint mindenki más) a saját hazájáért de az együgyű embereknek nem kötelező előre látni az eseményeket.

Ezzel szemben a politikusoknak ez feladata, ezért vannak szakértők akiknek a kiválogatása maga is felelősség. De aki hülyékkel veszi körül magát annak már nem felelőssége van hanem bűne.
mekkelek
"Az európaiak saját hazájukban nem érezhetik biztonságban magukat."

Még szerencse hogy Szíria/Irak/Jemen/Afganisztán/Libanon/Líbia stb. lakosai teljes biztonságban vannak, a fejlett világ bombái és drónjai védik a nyugalmukat...
Mikor veszik már észre az emberek hogy ez a radikalizálódás az évtizedes értelmetlen háborúzás, bombázás és az felsorolt országok nyomorba döntésének, tönkretételének az eredménye???
keresztapa
Vissza kell hozni a valódi értékeket a politikába, nem azért kell nemet mondani a befogadásra, mert szívtelenek vagyunk másokkal szemben, hanem azért mert szeretjük a sajátjainkat. A bevándorlók nem terroristák, a terroristák viszont bevándorlók. Aki bevándorlás támogató: az nem szereti a sajátjait, a többségi társadalom fő ellensége! Aki Magyarországot megakarja óvni a terrorizmustól, annak meg kell óvni a bevándorlástól. Milyen társadalom az amely az országának védelmét feladja, fiataljait saját országuk elhagyását, nem megvédését várja el tőlük, hazátlanságra kényszerítve őket?
keresztapa
“Az Iszlám Állam terrorszervezet célja, az hogy lehetetlenné tegye az őshonos európaiak és a bejött migránsok együttélését.” Az iszlám az első leges, a robbantások teszik azzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.