Németországban megváltozott a közhangulat a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális zaklatások és rablások óta, a lakosság többsége már azt gondolja, hogy az ország nem tud megbirkózni a menekültek nagy számával, Angela Merkel kancellár népszerűsége és menekültpolitikájának támogatottsága pedig nagymértékben csökkent – mutatta ki pénteken ismertetett felmérésben a ZDF országos közszolgálati televízió.

A ZDF Politbarometer nevű kutatása szerint a decemberi 46 százalékról 60 százalékra emelkedett mindazok aránya, akik szerint Németország nem tud megbirkózni a menekültek nagy számával, és 51 százalékról 37 százalékra süllyedt a bizakodók aránya.

Angela Merkel menekültügyi tevékenységével a német lakosság 57 százaléka elégedetlen, 39 százaléka elégedett. Egy hónappal ezelőtt 49:47 volt ez az arány.

Drasztikusat zuhant Merkel népszerűsége a kölni erőszak óta

A politikusok munkáját általában véve egy mínusz 5-től plusz 5-ig terjedő skálán értékelhetik a megkérdezettek. A felmérés készítői rendre tíz politikus megítélését vizsgálják. Decemberhez képest a kancellár megítélése romlott a legnagyobb mértékben; Angela Merkel támogatottsági mutatója 1,7 pontról 1,0 pontra süllyedt. Egyedül Horst Seehofer mutatója emelkedett, a decemberi 0,4 pontról 0,7 pontra.

A ZDF felmérése alapján a német lakosság 70 százaléka attól tart, hogy a menekültek miatt növekszik a bűnözés, és 73 százaléka szerint szigorítani kell a bűnözővé váló menedékkérők kiutasítására vonatkozó szabályokat. Növekedik mindazok aránya, akik szerint a menekültek nagy száma veszélyezteti a társadalmi és kulturális értékeket. A tavaly októberi 33 százalék után már 42 százaléka tart ettől.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Most mondták a rádijóban, hogy van olyan uszoda, ahová a sok gusztustalan zaklatás miatt nem léphet be migráns..
Addig fajult a balhé, hogy belépőt sem kaphatnak a fínom urak, bárhonnan is jöttek ...
Nos az uszodába járó németek sem fognak a kancellárra szavazni...de a családtagjai sem, sőt, aki sosem jár uszodába..

Ja, a kitiltott menekültek pedig a jogaikat emlegetik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
39% elégedett a banyával. Hát megérdemlitek.
KERKA
A szilveszteri bűnözést nem a szír migránsok követték el hanem az észak afrikai csőcselék, akik otthon ugyanígy viselkednének. Ekkora embertömegben előfordulnak mindenféle részeg/drogos/ bűnöző hajlamú emberek. A német rendőrség majd tudja, hogy mit csináljon velük.
A szigorító rendeletekre pedig mindenképpen szükség van, de nemcsak Németországban, hanem mindenhol.
Amúgy a magyar média sem volt tényszerű, mert a Kölni zavargásoknak minősítette a 2 évvel ezelőtti egyiptomi zavargásokat. Ez bizony durva csúsztatás!!
wagabund
Most mondták a rádijóban, hogy van olyan uszoda, ahová a sok gusztustalan zaklatás miatt nem léphet be migráns..
Addig fajult a balhé, hogy belépőt sem kaphatnak a fínom urak, bárhonnan is jöttek ...
Nos az uszodába járó németek sem fognak a kancellárra szavazni...de a családtagjai sem, sőt, aki sosem jár uszodába..

Ja, a kitiltott menekültek pedig a jogaikat emlegetik.
Szókrakész
@wagabund: Lassan már buszon csak hátul utazhatnak, a padokra ki lesz írva Nur Deutschen,...
justhpeter
Bár csak annyi gondunk lenne az itthoni vezetéssel, mint a németeknek Merkellel. Érdekes lenne, ha a németek akarnának Orbánhoz menni dolgozni és nem fordítva. Néha nem ártana, ha tovább is látnánk az orrunknál.
Feraj49
No csak ! Az "olcsó" munkaerőkkel baj van ? Ezeket nem látták előre ? "Elvakította a németeket a jólét" ? Egyszer egy hozzászólásomra azt írta valaki-"a németek meg tudják oldani a bevándorlókkal kapcsolatos esetleges problémákat!" Tapasztaljuk ! Úgy ,hogy kiakarja osztani más nemzetekre őket ?A "MAMA" meg átadja az országot szépen nekik,vagy csúnyán elveszik.
Strong
...többek szerint ez okozza a politikai pályafutásának végét...
varrólány
@Feraj49: Tényleg az olcsó munkaerőt látják bennük, csak épp akik mennek azok nem a munkához vonzódnak , hanem a jobb élethez. Ami még érthető is hogy élni akarnának békében csak épp okozzák a feszültséget.
Ha nem kapják meg amit kérnek akkor jönnek a jogaikkal , mert azokat jobban tudják mint azt hogyan kellene viselkedniük.
wagabund
ahogy elnézem a fényképet, az ilyen életúnt arc jelzi, hogy le vagytok szarva...
Feraj49
@varrólány: Sajnos ez jellemző egy nálunk már több száz éve "integrálódó"népcsoportra ! Miért is változnának ? A valóban"rendesektől" elnézést kérek.(ők vannak igazán kisebbségben)
gazdag dezső
Remélem,és bízom benne,hogy egy eltökélt öngyilkos egyszer csak kinyírja ezt a barom Merkelt ! A saját hazájában is akad talán valaki!De ha sokáig nem nyírják ki akkor akad egy menekült önkéntes robbantó is !
gazdag dezső
Mardt volna ez a rondaság a kutatás tudományának ,akkor boldogabb lenne egész Európa!
kamazuka
Engie!
Ha olyan tanácsadóid vannak mint a szatyros zsúrbubi,akkor ne csodálkozz,hogy bevittek az utcába.
duck
Én nem ítélem el, Merkelt.
Ő jót akart, humánus szeretett volna lenni.
De Q sok rossz ember van a világban, akik kihasználják, és gyengeségnek vélik mások jóakaratát.
Merkel egy nő, aki anyaként gondolkodott.
A kialakult problémáért nem ő a hibás, hanem azok, akik kihasználták (menekültek), és akik kihasználják a jóravaló törekvését (szélső jobb, szélső bal).
Ezen a világon mindenbe bele lehet kötni - így a valami jóba is.
A menekültkérdést nem Merkel rontotta el, hanem az egész világ!
Amerika (rosszat akart nekünk), Oroszok (rosszat akarnak nekünk), arab világ (rosszat akar nekünk), a legújabb megélhetési nácik orbán vezetésével (rosszat akarnak nekünk).
Kérdezem: Innentől kezdve ki, mi a rossz?
Újra írom: A világban a birodalmak MINDIG összedőltek. De amit sokan nem látnak meg a történelemből, hogy nem a jók miatt, hanem MINDIG a rosszak miatt.

MERKEL A ROSSZ, AKI FELVIRÁGOZTATOTT EGY EGÉSZ NEMZETET, ÉS PRÓBÁLT A SZÍVÉRE HALLGATVA EMBERSÉGES LENN
Merkel a rossz, aki felvirágoztatott egy egész nemzetet, és próbált a szívére hallgatva emberséges lenniI?
Ha ő a rossz, akkor mi orbán, aki nyomorban, hülyén, betegen tart egy egész országot, és KIVÉTEL NÉLKÜL elutasít, kiutasít MINDENKIT?

A jó rossz, a rossz meg jó?
Egy elcseszett beteg világ ez, úgy, ahogy van!
kutyahűség
Lassan írom, hogy a Fidesz is megértse: e z b a r o m s á g.
Ezt csak a magyarok szeretnék elhinni és elhitetni másokkal. Nem tudom, melyik bolygón élnek, de jó volna, ha autentikus forrás után néznének.

Ps: Ha Orbán, Kövér and Co. népszerűsége volna akkora, mint Merkelé, és boldog lehetne vele.
JAJMÁR
Ma hallottam - valahol, a lényeg, hogy nem én találtam ki -, ha Merkel megbukik, nem történik katasztrófa, mert ott ő is, az ellenzék is demokratikus... max. helyet cserélnek.

De nálunk? és még mi kritizálunk?
Mindig elcsodálkozom, hogy a Merkel ellenségkép mennyire működik. Nem ellenségünk, fölösleges ennyire támadni. Nem volt és nincs más út, és nincs más lehetőség ebben a világpolitikai közegben, csak amit a Merkel követ. Persze, ez se szép és sima, de a legsimább.

A mindenkori döntés helyzetben lévőké a felelősség, és csak remélni tudom, hogy egyik sem tartja fontosabbnak a saját népszerűségét, sőt, inkább belebukik, de a helyes döntést választja.
fekete
Hogy tudnak az eu-sok leulni es targyalni Merkelel?
verőce21
A jótett mindig elnyeri a maga büntetését!
Most is csak ez az alapigazság érvényesül. Mert a rászorulóknak látszók mindig rosszindulatúak. Éppenezért soha senkin nem szabad segíteni, mert csak szerzel egy ellenséget magadnak.
Peller Anikó
@kacsa: a pokolba vezető út is humánus migránsimágó filantróp szeretettel van megkövezve.

Beteges a gondolkodásod, magad sem tudod mi a rossz neked, honnan tudnád mi a rossz másoknak?

Mikor virágoztatta fel a mergel Németországot? Ébresztő kisbogár, Németországot nem mergel virágoztatta fel, tíz évvel ezelőtt talán Németország csődben volt vagy mit képzelsz te a világról szerencsétlen?
KERKA
@Peller Anikó: @Pellerke! Azt a csődöt azért szeretném én Magyarországnak, amibe a németek fürödtek!
KERKA
@Horizont: Azt hiszem, hogy senki nem gondolta előre, hogy ekkora néptömeg fog Európára zúdulni. Az EU, a kormányfők, te sem, én sem gondoltam, hogy ez lesz belőle.
Azért 1 év alatt 1 millió embert befogadni nem kis felelősség. Persze utólag már mindenki nagyon okos tud lenni, és bírálni nagyon könnyű. csak éppen a megoldást megtalálni nagyon nehéz.. Minden esetre örülhetünk, hogy a Merkel asszony ennyire elnéző Magyarországgal szemben. Lehetett volna rosszabb is ez a kapcsolat, akkor nekünk annyi.
Peller Anikó
@kerke: Azt a csődöt én is amiben 10 éve a németek fürödtek.

De ezt a csődöt amit a mergel miatt magukra rántottak azt semmiképpen. És hazudsz ha azt állítod senki nem gondolta előre, magad nem gondoltad lehet, de pontosan látni lehetett, hogy az egész nyomorult, dolgozni utáló, imádkozó, semmimáshoz nemértő gyerekcsináló világ a nyakunkba ugrik, főleg ha ez a féleszű mergel még hívogatja is őket.

És még mindig az ugat aki még utólag sem okos, ld 1334
wagabund
@duck: 21.02 ..."Merkel egy nő, aki anyaként gondolkodott."...

Nincs gyermeke, tehát nem tud anyaként(sem) gondolkodni. A kora miatt pedig a jövő sem érdekli.
Peller Anikó
@wagabund: már a nyár végén belátta a banya, ez már nem az ő országa. Németországot elkúrta, ez már neki nem is tetszik. De azért még ott kapaszkodik a székén.
wagabund
@Peller Anikó: igen, de később, ha a vihar fokozódik, ő egyszerűen lelép...és itthagyja az országát a szarban..
...mert a vihar az fokozódik...jön az utánpótlás keményen...
európa urai meg csak néznek (bután...)

néhány barom azt vizionálja, hogy ensz főtitkár(jelölt) lesz..az a hajó bizony elment...ennyi károkozással egy alkalmatlan politikust még jelölni sem fognak...ha működik a demokrácia, akkor nemsokára ott áll a bíróság előtt..
Peller Anikó
@wagabund: olyan fajta demokrácia sehol sincs, bár most éppen a seekoffer azzal fenyegeti (haha), hogy alkotmánybíróság elé viszi a bányát. A múltkor is fenyegette már, azt utána nagy csönd lett, az ultimátum helyett ultiztak párat.
wagabund
@Peller Anikó: a békességnek ára van..és mindig van az a pénz, amiért korpásodhat a haja...
KERKA
@Peller Anikó: 16.36.Miért jobb neked a kerke, mint a KERKA ? Hidd el szép folyó nevét választottam:))
Ne hidd, hogy a keblemre ölelném a muzulmán világot. Mint ahogyan ők sem tudnak ide beilleszkedni, úgy a keresztény világ sem tudja őket befogadni. Más értékrend más szokások, hiszen érted te ezt.
De azért egy valamiről elfeledkezel. Nem a mi országunkat bombázták szét. Hogy ki a főbűnös??? Amerika? az IS? vagy az egész muzulmán világ, mondjuk Szaud Arábia, amely egyetlen egyet sem fogadott be? ezek mind megválaszolatlan kérdések.
Hogy Putyin löveti őket, Merkel + a pápa meg hivogatja,,?Hát ki vagyok én hogy tudjam rá a helyes választ?
libellle
@Peller Anikó: tegnap 166:36 Milyen "nyakunkba ugrik"-ról beszélsz. Pont te, olyan sotét vagy, hogy a legsötétebb éjszaka is megirigyelne. Ahogyan irogatsz munkád sincs amennyiben igen az utcát söpröd valahol, mert a szemétnek mindegy, hogy jobbról vagy balról söpröd. Semmi mást nem lehetne rád bizni. ès akkor még azt irod hogy a nyakunkba, magad nem tudod eltartani te szerencsétlen. Mi az , hogy ugat? Látod most is bizonyitod, hogy egy lump vagy akinek egyszerüen nagyszerüen semmiröl nincs fogalma.
libellle
@wagabund:tegnap 17:41 Mit érdekel az téged, hogy hová megy Merkel ha megy ?! Definitiv nem kell Magyarországnak bennünket kisegiteni. Eddig még mindig forditva volt de a apadóban a patakocska.
libellle
@wagabund: ha müködik a demokrácia akkor biróság elött áll Merkel. Te olyan tudatlan hülyeségeket irsz. Amennyiben nincs fogalmad a mi alkotmányunkról akkor legalább maradj csendben. Ugyanis Merkel a Német Alkotmány szerint cselekszik. Ezt csak azert, hogy ne halj meg bután.
libellle
@Peller Anikó: orbánnal pedig 11 % Hát megérdemlitek? Nem!! de te olyan sötét vagy, hogy nem tudod miröl irok
libellle
@Szókrakész: Hm ... a nácizmus felé a te országon van uton , de azt elég nagy sarokgázzal.
libellle
@varrólány: Na drága neked sincs sok fogalmad az életröl.
libellle
@fekete: Na képzeld, hogy tudnak egy fikás orbánnak az eu-sok leülni aki mindenkinél hányingert vált ki. De képzeld azt el, ha nem lenne Merkel nincs MANNNNYYYY
Eriksson
Kedves libellle
Te most Kölnben, Hamburgban vagy Stuttgartban élsz?
Szókrakész
@libellle: Várjál még egy pár hónapot és utána fussunk neki mégegyszer.
Addig tente baba tente.
Szép csipkerózsika álmokat.
wagabund
ez a majom hogy jutott ki a zártosztályról?
libellle
@Eriksson: nem is jut eszembe egy ilyen kérdésre választ adni. Mert., miert is, milyen jelentösége lenne.
Eriksson
@libellle: Nagyon is lényeges. Feltételezem, hogy akkor máshogy gondolkodnál, és a valóságnak megfelelően reagálnád le az eseményeket. Így meg beszélsz bele a nagyvilágba, a saját pszicho- és szociopata látomásaiddal.
libellle
@Eriksson: Nem emlékszem, hogy én téged kérdeztelek volna és már irtam is, hogy nem érdekel a hülyeséged. Psychopátnak pedig tituláld anyukádat. A világba te beszélsz mert fogalmad nincs arról ami itt Németorszában vagy más nyugati országban történik. Olvasod a sok hülye magyar hirt amit kiadott a fönököd és még hülyébb leszel. Na le lehet szálni róllam és foglalkozz a kedves családoddal.
Eriksson
@libellle: Te magadnál vagy? Melyikünk fikáz itt sorban mindenkit? Eredj aludni, mert mára már túl vagy terhelve, csak a szarság folyik belőled.
libellle
@Eriksson: A. Molnár egy magyar aki Austriában kirabolt egy nöt. aki védekezett, igy bestiális módon legyilkolta és a holtestet megeröszakolta. 24 évre itélték. Miután az osztrák hatóságok ugy találták, hogy tul jól él az osztrák börtönbe átadták a magyar hatóságnak 11 év után
Eriksson
@libellle: Ez hogy jön ide? Most a Merkel népszerűségéről, és az ő garázda migránsairól van szó. Meg a te határtalan arroganciádról.
Eriksson
@libellle: Idióta az aki csinált. Igen büszke lehetsz magadra neveletlen vadparaszt.
Peller Anikó
@kerke: megtiszteltél a Pellerkével. Járt neked a becézés.
libellle
@Eriksson: Milyen határtalan aroganciáról irsz. Arogans az aki firkál nagy tudással leadja véleményét arról amiröl absolut nincs fogalma, mint példaul te is. Merkel még mindig népszerü, Te felteszed a kérdést nekem, hogy hol élek melyik városba. Miután nem válaszolok akkor megmagyarázod, hogy neagyon is lényeges, hogy hol élek. Te mind a ahárom nagyvárosban élsz? Definitiv nem ezert fogalmad nincs a történtekröl. Csupán ahhoz szólogatsz a mi ott le van irva. Ezekután engem psychophatának soziophatnak leorditassz. Ellenben a te kormány közeli véleményedet és teljesen félrevezett informáciodat mindenkinek el kell fogadnia. Nos amikor már én viszzavágok hasonló hangnemben meg is vagy sértödve. Azokból az informáciokból élsz amiket ott neked a kormányod duruzsolgat össze, remélem nem valahol máshol garázdálkodsz mert nagy hiba lenne egy másik idgen országból imádni orbán ideologiáját és a nyugatot lehányni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.