Magyarország egész biztosan nem vesz részt menekültkontingensek befogadásában, de más közép- és kelet-európai államokban van hajlandóság az együttműködésre – mondta Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke vasárnap a ZDF német országos közszolgálati televíziónak.

A német szociáldemokrata politikus azt mondta: Orbán Viktor magyar miniszterelnök "egyértelműen elhatározta, hogy a saját útját járja".

Ugyanakkor "valamennyi politikai kérdésben nagyon szorosan" Vlagyimir Putyin orosz elnök mellett áll – tette hozzá az EP elnöke.

Martin Schulz kiemelte, hogy Magyarországgal ellentétben a térség más országai hajlandóak lehetnek menekültek önkéntes befogadására, és ha sikerül végrehajtani a 160 ezer menekült tagállamok közötti elosztásáról hozott korábbi döntést, a térség országai gazdasági teljesítőképességükhöz mérten részt vehetnek majd menekültek befogadásában.

Portugália is jelezte, hogy kész az együttműködésre, és Spanyolország álláspontjában is változás figyelhető meg – mondta az EP elnöke a ZDF Berlin direkt című műsorában.

Hozzátette: meggyőződése szerint meg lehet győzni újabb tagállamokat arról, hogy fogadjanak be menekülteket, ezért van esély a megállapodásra a március 6-án tartandó EU-Törökország csúcstalálkozón.

Az elképzelés szerint az EU Törökországgal együttműködve biztosítja a görög-török uniós külső határt, visszaszorítva ezzel az illegális migrációt, és cserébe menekültkontingensek átvételével enyhíti a Törökországra nehezedő terhet.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Akkor az Uniós támogatásoknál lesznek ,,akadályok,,...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Akkor az Uniós támogatásoknál lesznek ,,akadályok,,...
nevemnick
Elég volt abból, hogy Orbán a saját útját járja. Ne játszadozzon Magyarországgal, mert az nem a saját tulajdona!
human
Akkor ki kell majd fizetnünk a kvóta szerint ránk eső fejpénzt az EU-nak? Ez a lehetőség jutott eszembe így hirtelen.
human
"Ugyanakkor "valamennyi politikai kérdésben nagyon szorosan" Vlagyimir Putyin orosz elnök mellett áll – tette hozzá az EP elnöke."
:) Hogy mennyire szorosan áll közel Orbán pincsi Putyinhoz azt mindenkinek a saját fantáziájára bízom.
Butautáló
@human: Ez már tény, hat milla az ára...nyilván nem forintban...
Fradigege
Gyerekek! A Római Birodalom a migráció miatt bukott meg. A szr felcsúti napkirály ezt használja ki. Nem kell a muzulmán. Az eu-nak nem kellene tólnia a lóvét. Abban a pillanatban bukna a zsírmore. Ez egy kbssztt eu-s maszturbálás, hogy még mindig napkirály. Engem a zsidesz rúgatott ki. Így utálom őket. Van baltám.
F_Viktor
@nevemnick: Írod:
"Ne játszadozzon Magyarországgal, mert az nem a saját tulajdona!"

Ezért lobogtatják a 2 millió aláírásos konzultációs papírokat, abból ők minden magyar felhatalmazását olvassák ki.
F_Viktor
@human: Írod:
"Hogy mennyire szorosan áll közel Orbán pincsi Putyinhoz azt mindenkinek a saját fantáziájára bízom."

Amikor már az EP elnöke is nyíltan kimondja, az már nagy gáz, abból nagyon rövid időn belül bármilyen retorzió lehetséges.
human
Egyszer elfogy az EU türelme is és nem fogják figyelembe venni,hogy 53% nem a fideszre szavazott.
human
@F_Viktor: Igen. Ezt nem véletlenül hangsúlyozta ki. Gyakorlatilag az ellenséggel paktált le.
F_Viktor
@human: Az az egyszer hamarosan bekövetkezik.
papa.49
Előbb kéne dűlőre vinni itthon a dolgot, mielőtt az Unió lép...
Sziszifusz
Most miután tisztázódott, hogy Magyarország nem fogad be menekülteket, okafogyottá vált a menekült ellenes kampány, küzdelem.
Orbán kereshet egy újabb kamu ellenséget, ami ellen egy újabb harcot hirdethet, ezzel elterelve a figyelmet sok más valós problémáról.
Annak pedig, hogy Putyint, (mint Hegedűs hadnagy a törököt az egri várba) bevezeti Magyarországba, nagyon komoly következményei lesznek.
Isten óvja hazánkat ettől az embertől.
Szókrakész
"a térség országai gazdasági teljesítőképességükhöz mérten részt vehetnek majd menekültek befogadásában."

Akkor ezek szerint lópéniszt teljesítünk, hogy ahhoz mérten nulla azaz zéró menekültet fogadunk be.
Sanyi2015
Érdekes kérdés... Vagy az EP szocialista elnökének nincs fogalma sem, hogy mi folyik Brüsszelben, vagy a magyar ellenzéknek, akik az elmúlt 2 napban ennek az ellenkezőjét állították...
Most akkor kinek lehet hinni?
gazdag dezső
Rohadtul el vannak kábulva emberek ezzel az Uniós támogatással !!Azt aki sok milliárdos támogatást kap az UNIÓ-tól nagyon nem az érdekli,hogy jó dolog-e valami az ország lakosságának,hanem neki jó-e !! Én meg nem azt szeretném ,hogy az ország közpénzéből támogassuk a Vajna ,és hozzá hasonlókat!! Nagyon nem igazságos ez az egész !Nem hiszem,hogy akinek nincsen lehetősége sem arra ,hogy legyen munkahelye ,nagyon örúl annak ,hogy X ,Y több milliárdos támogatást kap az UNIÓ-tól!!
gazdag dezső
Nagyon nagy öröm ,az hogy stadion,kisvasút épül Felcsúton ???Örüljön mindenki,akinek nem jut munkahely sem ? Vagy közhasznú munkásként dolgozhat éhbérért ?
nevemnick
Magyarázhatnak a kormány részéről bármit, az aláírás ott van a papíron. Jöhet a süket duma, hogy ez még a tavalyi megállapodás, blabla...
Ha ez igaz lenne, akkor Orbán betartotta volna a szabadságharcának egyik fontos pontját, mivel már július óta a menekültkvótát elutasította.
Tehát, ha valamit aláírok, akkor az visszavonhatatlan, vagy annak felrúgása egyéb szankciókat von maga után.(amibe az ország belerokkanhat)
wagabund
Nem lesz semmilyen akadály az uniós támogatásokban..ez csak rémhírkeltés..

...ugyanis amíg a görög határok csak jelképesek, addig évek alatt 800 milliárd eurót vettek fel segélyként, zsarolva a német kézben működő unijót...
...hány milliárd eurót vettünk fel pályázati pénz ként? ugye ugye...szabad szemmel alig látható a nagy görög kaszálás mellett...

ma 11-kor Orbán elmondja a parlamentben, merre is van az előre...
magyarbakancs
Ügy megszívatnak bennünket az EU.
Lehet majd harcolni megint.
verőce21
Hiába építenénk egyelőre 1300 fekának konténertábort az osztrák határ mellett.

Ráadásul értelme sincs. Ennek az össz. 160K migránsnak az elhelyezése nem oldja meg a problémát. Ez arra kell, hogy bizonyítsa Merkeljuncer jó úton jár.
justhpeter
Sajnos Orbanisztán jellemzője, hogy nem fizet be sehova, de mindenütt táncolni akar. Megtermelni semmit nem akar, főzni nem akar, de minden kondérba beleeszik, mert szerinte neki az jár. A szavazói tudják-e majd elfogadni és tudomásul venni a végeredményt ?
Eriksson
Akkor most ki hazudik? Martin Schulz, vagy aki azt állítja, hogy Orbán aláírt?
nyanya001
Putyin a felkelőket lövi.
Ennélfogva egyre többen fogják elhagyni Szíriát, és özönlenek Európába !
Orbán Putyin haverja, támogatja, és azt is tudja ezek után Orbán, hogy még több
migráns érkezik Európába. Nem volt nehéz erre a megállapításra jutnia ezek után.
Mondtam már, Orbán egy Janus arcú politikus aki keveri kavarja a szart !
Dr. Felipe
Valószínű hogy akkor uniós pénzeket sem kell befogadni a g..inek mert nem fognak küldeni. Könnyen meg fogja számolni a g..i hogy hány vagon "ejró" érkezik, mert semmi.
papa.49
@nyanya001: Tovább megyek voltak olyan hangok is hogy kifejezetten azért adnak pénzt a menekülőknek az oroszok, hogy jöjjenek Európába...Ha belegondolsz van benne ráció!!!
nyanya001
@papa.49: Ritka egy aljas politikus ez az Orbán !
papa.49
@nyanya001: Ez NEM POLITIKUS, ez a pacák csupán egy agyatlan szarzsák aki a dumájával bevette az országot, és ráadásul ritka aljas példány, magán viseli az etnikumának valamennyi undorító formáját, szokását, és most azt hiszi mint annak idején a Csau. hogy ez örökké tart, HÁT NEM FOG ÖRÖKKÉ TARTANI!!!
verőce21
@Strong: (09:39) Brutális ez a videó! Ha valaki még nem értené milyen szándékkal jönnek Európába?
Europe will not survive!
36
Szerintem a hadkiegen, már meg vannak címezve a behívók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.