A Moszult ostromló iraki terrorelhárító szolgálat katonái már csak fél kilométerre vannak a Tigris egy stratégiai jelentőségű hídjától. A terrorelhárítók az utóbbi egy napban elfoglalták Gufran kerületet, és behatoltak Vahdába.

Szorongatja az Iszlám Államot az iraki sereg

(Fotó: Achilleas Zavallis / AFP)

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni hadművelet legújabb sikerei egy új taktikának és a különböző fegyvernemek hatékonyabb együttműködésnek köszönhetők – közölte Szabah al-Numan iraki terrorelhárítási szóvivő, aki elmondta, hogy az új taktikát egy több hétig tartó állóháború után vezették be.

Az utóbbi napok sikerei közé tartozik az iraki eliterők példa nélküli rohama péntek éjjel, amellyel a város keleti felének több részéből sikerült elűzni a dzsihadistákat.

(forrás: MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Már éppen ideje lenne kiírtani őket a föld felszinéről
human
@Veleda: Sajnos ott még messze nem ér véget a dolog. A következő háborút a propagandájuk ellen kell vívni a világhálón és a valós életben a radikális hitszónokok ellen. Több ezer kilométerre élő fiatalt simán be lehet hülyíteni személyes kontaktus nélkül is.
Veleda
@human: Igen, sajnos teljesen egyetértek veled. Ha nem itt, akkor majd máshol -valahol ismét kitör egy esztelen , értelmetlen pusztító háború. A gyűlölet kódolva van
human
@Veleda: Az oroszlánra általában mint vadállatra szoktunk gondolni. Állattársait gyilkolja, hogy élhessen. Csak amire nem szoktak észrevenni az emberek, ha jól lakott az oroszlán, akkor felőle akár 10 méterre nyugodtan ihat egy antilop. Nem fogja megölni pusztán kedvtelésből. Az ember nem ilyen. És akkor el lehet gondolkodni azon, hogy a vadállat kifejezés vagy az ember kifejezés bír negatívabb tartalommal.
Az emberiség már csak ilyen.
Veleda
@human: Néztem Aleppóról egy kisfilmet, elszomorító. Bár , van az a pénz, hogy újjáépítsék lásd Szarajevó esetét----no de mégis:((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.