A Heinekennek adott igazat a bíróság az Igazi Csíki Sör gyártójával szemben – közölte Facebook-oldalán a Csíki Sör Manufaktúra.

A román bíróság megtiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását

(Fotó: Haáz Sándor/MTI)

A csíkszentsimoni székhelyű cég évek óta jogi harcban áll a nemzetközi multival, amely a romániai piacon többek közt a Ciuc nevű sörrel van jelen. Az erdélyi magyarok körében a Ciuc is „csíkiként” közismert, de a Heineken a „Csíki Prémium” szóvédjegyet is bejegyeztette Romániában.

A manufaktúra szerint arra is kötelezték őket, hogy 30 napon belül „minden tárgyat és eszközt” semmisítsenek meg, de nem részletezték, milyen tárgyakról és eszközökről van szó pontosan. Ugyanakkor szerintük annak ellenére született ez a döntés, hogy korábban az Európai Védjegyhivatal számukra kedvező döntést hozott.

Rámutattak: 140 embert foglalkoztatnak Székelyföldön, a bírósági döntést pedig egy székely vállalkozással szembeni támadásként értékelik.

FRISSÍTÉS: Hajdu Gábor, az Igazi Csíki Sört gyártó cég jogi képviselője a Maszolnak azt mondta: a marosvásárhelyi táblabíróságon jogerős ítélet született a termék letiltásáról, fellebbezési lehetőség nincs. Tájékoztatása szerint Lénárd András többségi tulajdonos keresi a megoldást arra, hogy a manufaktúra alkalmazottai megőrizzék munkahelyüket.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
A románok mindig a zsidók picsáj*t nyalják!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
@Eladott Ország: pedig ez feltétele volt a szerződésnek! Ki , és mikor fogja számonkérni az aláírók közúl, a be nem tartást?
Eladott Ország
@Zeta: Megfogadták ezt még a románok 1918 december 01.-én. De kedves vezetőink azóta is saját gazdagodásukkal vannak elfoglalva mindkét oldalon a nép meg le van sza...
lusta
@grincss: Ez az amiről sokan elfeledkeznek. A minőség miatt isszák a zemberek, nem a neve miatt. A neve miatt, de a gyatrar minőség miatt háromszor szokták meginni. Először, utoljára és soha többet (by Moldova).
Fradigege
A hejnekken valószínűleg izmos lóvéval megtámogatta a korrupt oláhokat. Számomra nem léteszik oláh. oláhnia egy fabrikált recska. Nincs bírósága sem. Nincs szava. Érvénytelen számomra. Tehát ez nem hír.
r2d2
A románok mindig a zsidók picsáj*t nyalják!
Lepényleső
Tehát a Csíki sör Székely,és jobb,a Heineken költségvetése viszont a legnagyobb?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.