A CEU arra kéri a kormányt, írja alá a letárgyalt megállapodást - 17:25 A Közép-európai Egyetem (CEU) vezetőség arra kérte keddi budapesti sajtótájékoztatóján a magyar kormányt, hogy írja alá a New York állammal már letárgyalt, a működésüket lehetővé tevő megállapodást. Michael Ignatieff elnök-rektor azt hangsúlyozta, hogy az intézmény mára - a Bard College-dzsal kötött megállapodás révén - mindenben megfelel az általa többször "lex CEU-ként" említett felsőoktatási törvénymódosítás előírásainak: van külföldi campusa és oktatást folytat ott. Hangot adott azon véleményének, hogy a magyar kormány szándékosan tartja a CEU-t bizonytalanságban, mert az felel meg a programjának. Hozzátette: "Európa egyetlen egyetemével sem történt meg az, ami velünk". Jelezte, New York állam oktatási biztosa levélben tájékoztatta a magyar miniszterelnököt arról, hogy a CEU és a Bard által kötött megállapodás mindkét intézmény alapító okiratával összhangban van. Szólt arról is: a diszkrimináció gyanúját...

Forrás: klubradio.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...a múltkor még azt híresztelték hogy az állam nem tárgyal mert nincs amiről...most akkor sutyiba tárgyaltak ?
nezelodo
Ez a CEU is úgy jár Orbánnal mint az alattvalók az ebadóval, ami nincs de mégis lesz, csak átkeresztelték ebtartási járulékra, vagy mi a francra, és megemelték a többszörösére az összeget. Szóval lehet, hogy ezt is benyalta a "sohasemhazudtam" diákjainak a CEU, pedig ismerhették a sunyiságukat régről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.